Pandemia moare, dar nu se predă

Poporul român, însă, refuză să moară și se predă. Tolerant, incapabil să amendeze mizeria și batjocura unei clase politice total decuplată de națiune, poporul pare atins de o eternă letargie și o imensă lehamite. Privește indiferent cum clasa politică îl umilește, dar e prea cuprins de lene să reacționeze.

Penibilul național, Streinu Cercel

COVID-19 nu renunță să bântuie liniștea politicienilor. Pentru a continua lupta cu temutul coronavirus a fost reactiv unul din primii cavaleri ai apocalipsei pandemice, parlamentarul Adrian Streinu Cercel. Cel care i-a pus în mână diploma de doctor în științe medicale lui Gheorghiță Vaccinatorul, colonelul care conduce astăzi spitalul SRI, nu renunță în a se afirma drept „doctorul momentelor absurde”.

În iunie 2006, în timpul gripei aviare, Streinu-Cercel declara științific: „Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceștia vor muri. Oamenii trebuie să știe că ne așteptăm la un virus foarte agresiv”. În 2009, Adrian Streinu-Cercel era primul român care se vaccina împotriva gripei porcine şi anunţa un alt nou pericol.

În februarie 2020 ne spunea despre coronavirus „acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal”. În septembrie, același an, își nuanțase poziția la … 180 grade: „acest virus se plimbă pe stradă, stați în casă”. Grijă mare avea să nu tulburăm promenada coronavirusului.

După ce a fost ales deputat, pe listele PSD (cum altfel), Streinu-Cercel a avut o perioadă de liniște științifică și medicală. Și-a permis timp de relaxare în care să savureze înalta poziție de demnitar. De câteva luni, însă, a început să adulmece stârvul pandemiei, cu statura morală a vectorului de imagine sponsorizat de Big Pharma.

În decembrie 2021 ne certa „anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm”.

În ultima zi a lunii martie 2022, același Streinu Cercel ne amenința: „Trebuie (…) să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat (…) după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile”.

În urmă cu doi ani România era în stare de urgență după ce se raportau 150-200 cazuri de COVID-19 în câteva zile consecutive. Atunci, la fel ca astăzi, Guvernul demonstra că poate fi în stare… de nimic.

Nu mai contează numărul de infectări, pandemia a rămas un concept abstract. Singurele efecte pe care le mai produce sunt resuscitările periodice ale unora ca Streinu-Cercel sau Rafila. Doar din considerente tactice Arafat nu a fost încă împins pe ecrane să ne explice cum revin valurile și undele seismice.

În urmă cu doi ani Noua Zeelandă a impus un lockdown crunt pentru 5 cazuri Covid-19 confirmate. În ultima zi a lunii martie au fost raportate peste 15.000 de cazuri, dar majoritatea restricțiilor și limitărilor au fost ridicate.  Situația este valabilă în foarte multe țări. În aceeași zi, 31 martie 2022, Franța raporta aproape 170.000 cazuri, iar Germania 257.000 în timp ce Marea Britanie confirma „doar” 63.000. Cu toate acestea majoritatea țărilor europene au eliminat restricțiile și se apropie tot mai mult de normalitatea ante-pandemică.

Organizația Mondială a Sănătății/ OMS și susținătorii Big Pharma nu renunță, însă, foarte ușor la luptă. Sfârșitul pandemiei sau o abordare relaxată ar însemna limitarea influenței și reducerea veniturilor cu care s-au obișnuit în ultima perioadă.  

OMS – Ordinea Mondială Sanitară  

În ultimii doi ani, în scopul menținerii sănătății publice, au avut loc atacuri fără precedent asupra democrației, libertăților civile și personale, inclusiv dreptul de a decide asupra propriului corp. Este greu de crezut că OMS va renunța atât de ușor la influența pe care încă o are asupra sistemelor de sănătate globale. Profitând de abuzurile din pandemie, multe din ele neamendate de populație sau instanțele judecătorești, OMS propune un „Tratat împotriva pandemiei” și speră să fie acceptat de țările membre, pentru a fi impus, până în 2024.

Pe scurt, acest „Tratat” are în vedere o abordare general-valabilă a bolii, fără a ține cont de situațiile particulare generate de mediu, climă sau organizare socială. „Tratatul” este o amenințare directă la adresa suveranității unei națiuni de a lua decizii pentru sine și pentru cetățenii săi și elimină parte din principiile democrației. În același timp, fiecare țară membră trebui să contribuie cu milioane de dolari pentru a fi parte a unei astfel de abordări… holistice.

O altă inițiativă a OMS este realizarea unei „rețele de siguranță”, un fel de teritoriu în care persoanele sunt „verificate și certificate” din punct de vedere epidemiologic. Proiectul este parte a programului numit „Initiativa pentru Acreditarea Vaccinării” și pare să prindă tot mai multă consistență.

În parteneriat cu marile corporații farmaceutice, „Initiativa pentru Acreditarea Vaccinării” se prezintă ca „o coaliție voluntară de organizații publice și private angajate să ofere indivizilor acces la informații clinice verificabile, inclusiv o copie de încredere și certificată a dosarelor lor de vaccinare în format digital sau hârtie”.

Dacă toate „inițiativele” OMS par doar isterii ale anti-vacciniștilor rememorați  interdicțiile și abuzurile celor doi ani pandemici. Dacă nu este suficient luați în calcul noua „identitate digitală”. Un proiect al Forumului Economic Mondial care prinde tot mai clar contur și care urmează să fie implementat etapizat. Dacă tot nu sunteți convinși, așteptați! Viitorul sună promițător.

Prin urmare, reactivarea lui Streinu-Cercel, unul din medicii români care a beneficiat de „bunăvoința financiară” a companiilor farmaceutice, nu este întâmplătoare. Sutele de milioane de euro pe care aceste companii le cheltuiesc anual pentru sponsorizarea sectorului medical românesc, sunt, în ultimă instanță, investiții nu acte de caritate. Să nu uităm că Streinu-Cercel, Rafila sau Gheorghiță au primit, direct sau prin firmele și societățile în care sunt implicați, milioane de euro de la marile companii farmaceutice. Banii respectivi trebuie returnați cumva.

Poporul, prizonierul minorității politice

Guvernul a recunoscut că România s-a angajat să cumpere peste 80 de milioane de doze de vaccinuri anti-coronavirus până în anul 2023. Astfel, statul român va achiziționa, doar în următorii doi ani, 80.679.219 de doze vaccin de la companiile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johson. La acestea se adaugă unele seruri cu care nu s-a vaccinat niciun român (Valneva și Novavax). Din bugetul României se plătește peste 1 mld. Euro (6.032.660.377 lei mai exact) pentru niște seruri tot mai inutile.

Opt din zece doze de vaccin sunt fie nefolosite, fie au expirat. Unele au fost donate, iar altele au fost revândute. În ce privește vaccinul Astra Zeneca mai multe doze au fost pierdute decât utilizate. Peste 4 milioane doze reprezintă pierderi (au expirat sau au fost donate în pragul expirării).

Războiul din Ucraina e încă departe de a se fi încheiat, chiar dacă operațiile militare au pierdut din intensitate, iar interesul public este tot mai scăzut. Industria de armament pare să fi câștigat un impuls consistent pentru afacerile sale dintr-un conflict deschis aproape de centrul Europei. Creșterea procentelor alocate apărării, în majoritatea țărilor NATO și europene, va oferi sume considerabile industriei de armament.

Pe de altă parte, după doi ani în care a fost regina balului și în care miliardele au curs torente peste companiile farmaceutice e greu de crezut că Big Pharma va renunța ușor la poziția dominantă. Industria alimentară sau educația, cultura și sportul, nici nu mai contează. Omenirea trăiește să se… omoare. Cu gloanțe sau cu pastile.

Armament sau vaccinuri inutile, pentru populație contează doar efectul, un nivel de trai tot mai scăzut, restricții, libertăți fundamentale drastic limitate și o criză alimentară care nu poate fi evitată. Politicienii, pentru că despre ei este vorba în ultimă instanță, sunt la dispoziția celor care le sponsorizează campaniile electorale sau activitatea generală. Indiferent ce vor cere cele două industrii, farmaceutică sau militară, vor primi pentru că e greu să refuzi când ești vulnerabil.

În România, conform ultimului sondaj, cea mai mare cotă de încredere o au Ciolacu și Ciucă. Ce dezbatere, polemică sau controversă am mai putea avea dacă un individ care n-a muncit în viața lui și un impostor dovedit hoț (plagiator) au încrederea a 34% din populație? Asta e România! Până și pandemia sau războiul au mândria lor, nu se apropie de o țară în care minciuna, trădarea și manipularea au ajuns elemente ale culturii naționale.

2 comentarii

Lasă un răspuns