Președintele dezbinării noastre

Anunțuri publicitare

Klaus Werner Iohannis are câteva idei despre modificarea Constituției. Adevărul este că sunt unele fracturi de logică în actuala Lege Fundamentală. Separația puterilor în stat, un subiect pe care politicienii noștri nu-l dezbat niciodată. Marea Sinecură Națională, numită spectaculos Curtea Constituțională. Posibilitatea Guvernului de a se substitui Parlamentului. Lista poate continua, dar cine are timp de dezbateri democratice?

La fel de importantă pare să fie și introducerea, în Constituție, a obligativității controlului psihiatric pentru cele mai importante funcții din stat.

Această „chestiune (modificarea Constituției n.r.) se poate tranșa numai prin discuții politice aprofundate între formațiunile care îi reprezintă pe români în Parlament” ne spune Klaus Werner Iohannis. Problema este că cei din Parlament nu-i reprezintă pe români, ci partidele din care fac parte. Apoi, modificarea Constituției trebuie să facă subiectul unei largi dezbateri naționale, nu doar parlamentare. Nuanțe cu care urmașul dacilor, sasul Werner, nu pierde timpul.

Ce fumezi, sasule?

Iohannis nu este deranjat de prăpastia către care ne conduce Guvernul lui. Cine și-l imaginează pe Tândală coborând ochii către popor? Cel mai grav îl supără pe Klaus atacurile inconștiente la adresa protejatului de la Palatul Victoria. Să nu-l supere ceva pe Nicușor. Să-i dispară culoarea din obrăjori? Dacă, Doamne ferește! slăbește mititelul?

Inflația, situația economică dificilă, preturile la energie „nu au apărut fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu şi-a făcut treaba” a declarat imperturbabil groful de la Cotroceni.

Guvernul, Parlamentul, politicienii – la modul general – își fac treaba și în multe situații se găsesc anumite soluții, dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, asupra Parlamentului sau asupra clasei politice. Vinovat este Putin, care a declanșat acest război împotriva Ucrainei”, a mai declarat Klaus Werner Iohannis.

Este evident de ce modificarea Constituției trebuie să cuprindă, obligatoriu, și controlul medical periodic pentru înalții demnitari. Nu te poți prezenta în fața poporului și să declari nonșalant numai prostii, iar noi toți să ne închipuim că ești sănătos.

Altfel este informat și știe că „în Guvern există această preocupare pentru programe care să facă viața mai bună, suportabilă și să-i ajute pe cei nevoiași„.

Să nu ne facem speranțe sau iluzii „dacă se termină mâine războiul, crizele nu se termină mâine, fiindcă aceste crize se vor prelungi” ne anunță angelic președintele dezbinării noastre. Prin urmare, de vină pentru situația actuală sunt Putin și războiul, dar și dacă primul dispare și concordia generală se prăvălește peste Europa noi tot vom avea criză.

Altfel Guvernul e preocupat, iar viața noastră e suficient să fie … suportabilă. Îl jignim dacă-i spunem că iarba pe care o fumează e stricată? Păi, el a început!

Confesiunea lui Tândală

Într-un moment de sinceritate nudă Klaus Werner Iohannis ne spune cum a ajuns „ciuma roșie” în pat cu „ciuma galbenă”. Bine, erau surori, dar e mai profund de atât. „Atunci când am încurajat formarea acestei coaliții, lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul este cel mai stabil, solid și performant guvern din ultimii destul de mulți ani.

Toată diatriba delirantă a sasului cu șase case este rezultatul inconștienței noastre. Asta îi permite să-și bată joc de țară. De 7 ani Iohannis aduce nenumărate dovezi de ură la adresa poporului fără ca acesta să aibă vreo reacție.

Groful de la Cotroceni are dreptate, vinovații nu sunt în Guvern sau Parlament. Indivizii numiți pompos demnitari sunt doar o gașcă de parveniți și corupți care n-au decât grija bunăstării clanurilor din care fac parte. Ce vină au cei câteva zeci de mii de sinecuriști conectați la resursele țării? Dacă milioane de concetățeni le permit să-și bată joc de țară, probabil consideră că e firesc.

Arogant în majoritatea timpului, dar sincer de această dată, Iohannis a dat dovadă de mărinimie și generozitate. Ne-a mărturisit că el este vinovatul. N-a fost chiar o noutate.

A încurajat și susține o coaliție care ucide esența democrației, alternativa unei opoziții puternice. România are astăzi un partid unic: social-democrat-național-liberal, de dreapta-mprejur. Iohannis are „Armata, Guvernul și Parlamentul meu”. Niciun monarh vest-european nu are prerogative dictatoriale cum își arogă Iohannis. Practic România a încetat să mai fie o democrație. Dacă a fost vreodată.

Monștri din coșmarul națiunii

Nu este chiar exercițiu de perspicacitate să identificăm vinovatul pentru dezastrul din țară. Cum ne place să ne ascundem după cuvinte și expresii „politically correct”, putem da vina pe război și pandemie. Altfel, în România, vinovatul are nume și funcție: președintele Klaus Werner Iohannis.

A distrus tot ce a atins. Nu există un domeniu ajuns în atenția lui Iohannis și care astăzi să nu fie definit prin corupție și incompetență.

Justiția, Armata, Sănătatea, Educația, politica externă, economia, Guvernul, Parlamentul toate sunt virusate, cangrenate, roase sau distruse pentru că Tândală s-a apropiat de ele. Partidul care l-a propulsat la Cotroceni este la rândul lui victimă. Un muribund, o remorcă agățată de simbolul putregaiului din politica românească, PSD.

A tratat țara și poporul mai rău ca un moșier. Boierul ar fi avut măcar compasiune și preocupare pentru liniștea argaților săi. Sasul are, față de România și cetățenii săi, cinismul și impertinența vechilului de pe moșie. Angajatul dispus să ucidă pentru plăcerea stăpânilor. Un guvernator fără suflet și sentimente.

Cel mai grav, a semănat ură și dezbinare. Este un personaj pe care istoria îl va reține pentru virulența și vitriolul discursului public. A împrăștiat discordie și învrăjbire. Nu există nicio dovadă sau expresie a preocupării sale pentru unitate și solidaritate.

Cîțu, Ciolacu, Ciucă, Bode, Muraru sau Aurescu, sunt personaje care vor rămâne de tristă amintire. Totuși, cei amintiți, iar ca ei sunt mulți, reprezintă doar victime colaterale. Sunt niște neisprăviți ai sorții. N-ar fi condus un C.A.P. comunist. Marionete care există doar pentru că le-a inventat Iohannis și păpușarii din spatele lui.

România are un vinovat pentru prăpastia în care se afundă, se numește Klaus Werner Iohannis. Al doilea mare vinovat este poporul român. Nu există scuză sau argument pentru catastrofa către care ne îndreptăm. Indiferența și complicitatea noastră sunt circumstanțe agravante. Poate ne consolează gândul că traversăm un coșmar. Dacă e așa, când ne trezim?