Cornul abundenței, o ciucă a bătăilor

Guvernul Ciucă este esență de competență și profesionalism. Ciucă însuși este expert și specialist în orice. De la împerecherea guguștiucilor până la strategii de luptă anticorupție, la toate se pricepe „Ciucă al nostru”. Suntem atât de concentrați să fim nemulțumiți încât nu ne dăm seama ce bine trăim. Pe măsură ce poporul strânge cureaua generalul și trupa lui plesnesc de colesterol, iar noi suntem tot nerecunoscători.

Trimite Ciucă pachețele și scheme de ameliorare a nivelului de trai la fiecare 2-3 săptămâni. Schimbă modificarea și emite judecăți de valoare care refuză să ne țină de foame. Se zvârcolește în fotoliul guvernamental sau în patul conjugal de tristețea națiunii, dar nu se lasă. E hotărât să-și conducă poporul, precum Moise prin pustiu. Teamă este că pe noi ne lasă acolo.

Absurdul din tâmpeniile lui Marcel

Statul strânge cureaua, și nu românii”, ne spune Ciolacu, purtătorul de cuvânt din Guvernul Ciucă. Marcele, cine e Statul ăsta de ar trebui să-i fim recunoscători că strânge cureaua? Nu sunt tot români?

Același mare intelectual mărturisește modest că e doar un „lanț de măsuri” și că „după șase luni vedem un guvern și o coaliție care a luat niște măsuri. Categoric că lucrurile sunt într-o dinamică, dar dacă vă uitați la cea mai mare creștere economică din Europa vom observa că măsurile luate de guvern au avut o eficiență”. Una singură, ne-a sărăcit!

Am mai spus, să nu ne ferim de cuvinte. Să renunțăm la falsa condescendență politică, să nu ne cenzurăm reacțiile. Nici impostorii din fruntea țării nu ne menajează. Așa că, le-am adresa o întrebare: „băi! sunteți tâmpiți sau ne considerați pe noi așa?”

Acest „lanț de măsuri” cu care se mândrește Ciolacu este în realitate un „laț”. De la ștreangul cu care ne-au spânzurat nivelul de trai și perspectivele unui trai decent. Să rostogolești cu nesimțire marota creșterii economice, într-o țară care se zbate în sărăcie, depășește nivelul oricărui cinism politic. Dacă l-am suspecta pe Ciolacu de vocabular bogat i-am spune că ne persiflează. În situația lui este doar nesimțire.

Ciolacu lui Iohannis declară că în viața lui nu a văzut coaliție care să lucreze mai armonios. Puțin mai lipsește să-l vedem cum se plimbă de mânuță, cu Ciucă, prin Herăstrău.

Pe mine nu mă deranjează dacă rămâne o cotă unică progresivă”. Nu realizăm ce analfabeți ne conduc. După ce au înființat „partidul unic-bipolar” au trecut la „cota unică progresivă”. Urmează „prosperitatea sărăciei” și „foametea care te satură”.

Marcel Ciolacu e uluit de ceea ce se întâmplă în Guvernul Ciucă și în Coaliție. Și noi, dar motivele sunt diferite.

Statul moare de grija poporului, dar nu se predă

Rămâne statul să nu aibă nicio restricție şi punem restricții la cei cu venituri mici și medii? Trebuie să existe în oglindă și din partea statului român un efort. Mi se pare cât se poate de corect” delirează Marcel „a lu’ Klaus”. Un moment de sinceritate. Avem în opoziție două personaje: „statul” și „poporul român”.

Marcel ne spune că „statul” e un fel de boier care s-a decis că a venit momentul să facă puțin efort. „Statul” n-a prea avut restricții, dar acum e dispus la sacrificii. E aproape solidar cu poporul. Ne și explică privațiunile pe care și le impune.

Nu se mai fac angajări la stat. O inepție cât fălcile celor doi lideri ai Partidului Unic. De la instalarea Guvernului Ciucă numărul posturilor noi depășește 15.000. Ciucă singur are 27 de consilieri și un aparat propriu format din câteva sute de angajați. Apoi, dacă pleacă angajații (demisie, pensie, deces etc…) ce se întâmplă cu posturile, rămân libere?

Amânarea ratelor la bănci.Este un instrument pe care poți să îl folosești sau să nu îl folosești” mărturisește infantil Ciolacu. Dacă simți nevoia să plătești dobândă la dobândă îl poți folosi. O măsură care demonstrează batjocura actualei guvernări.

Bugetarii vor primi un sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea unică a salarizării. Mai întâi, banii aceștia trebuiau acordați în urmă cu 18 luni. Apoi, la formarea bugetului nu au avut fonduri, dar au soluții astăzi. În cele din urmă, creșterea este binevenită, dar complet anulată de inflație și atinge doar un segment din populație.

„Voi tăia de la deplasările externe ale parlamentarilor” anunță același strateg Marcel. Câte deplasări externe aveau parlamentarii dacă se fac atât de multe economii? Într-o perioadă în care relațiile internaționale sunt vitale, pentru consolidarea dialogului și colaborării cu partenerii și aliații, noi tăiem „deplasările externe”.

Ciocoii vechi și noi, românii

Ciolacu e un personaj lipsit de cultură și orizont, un bișnițar cu alură de măcelar îmbrăcat de nuntă. Ieșirile publice ale ciolacului prezidențial confirmă tot mai mult înțelepciunea populară: „să te ferească Dumnezeu de sărăntocul ajuns bogat și de prostul ajuns șef”. Un analfabet funcțional care devine cu fiecare zi tot mai arogant, obraznic, impertinent și îngâmfat.

Ciucă este un etern executant cu pretenții de comandant. Nu înțelege nimic din ce se petrece în jurul lui. Este prizonierul limitelor sale intelectuale, captiv și condamnat să-și suporte propria incompetență. Un impostor, umflat cu legende și minciuni. Produsul unui sistem de educație cu puternice influențe rusești. Întreaga lui pregătire este exclusiv cazonă. Toate diplomele lui sunt rezultatul unor cursuri despre armată și operații militare. Cel puțin două sunt obținute în urma unor furturi.

Ce să înțeleagă Ciucă despre macroeconomie, arhitectură de sisteme și politici publice? Nu este capabil să facă diferența dintre politician și politruc. Are, însă, nerușinarea să vorbească despre Brătianu și istoria liberalilor. El, cel care a transformat liberalismul în „socialism științific”.

Câțiva contemporani ai lui Dinu Păturică, Iohannis, Ciucă, Bogdan sau Cîțu au neobrăzarea să se erijeze în continuatori ai politicii liberale în România. Niște indivizi care nu-și iubesc țara, lipsiți de onoare și integritate, au nesimțirea să ne spună că reprezintă o soluție pentru România.

„Sprijin pentru România”

Niciuna din măsurile Guvernului Ciucă nu produce efecte benefice. Au fost intervenții tardive, paliative sau virtuale. După șase luni cu Ciucă în fruntea Guvernului am ajuns o țară în care străinii fac legea. Mai multă autoritate are președintele Ungariei în Ardeal decât Ciucă sau Iohannis.

Nu cred că totuși domnul Kelemen Hunor face politica Ungariei și a președintelui Ungariei. Aceasta este părerea mea” a fost reacția lui Ciolacu după provocările Budapestei și ale UDMR. Mai lipsea să-l întrebe ce parfum folosește Katalin Novak. Altfel băieții de la UDMR sunt valabili, încă ne lasă în Ardeal fără pașaport. Ciucă și Iohannis sunt lipsiți de reacție publică. Își adulmecă reciproc parfumul.

Niște indivizi care nici măcar istoria propriului partid nu o cunosc își bat joc de cea a poporului român. Sunt rare zilele în care nu are loc o festivitate. Își sărbătoresc până și kilogramele acumulate sau nivelul ridicat al glicemiei. Pentru toate există încă un prilej pentru a se felicita reciproc. Altfel, fără rândurile scrise de țucălarii personali nici n-ar avea habar la ce activitate participă.

Guvernul Ciucă și-a denumit pachetul „Sprijin pentru România”! Guvernul României, cel care este învestit să administreze România, se laudă că acordă „sprijin pentru România”! Ce definiție mai bună pentru diletantismul care conduce astăzi țara? Guvernul Ciucă este mândru și satisfăcut că încearcă să ajute România!