Ciucă lovește din nou!

E truism să spunem că „Ciucă lovește din nou”. Dottore lovește cu ritmicitatea și consecvența unui pendul elvețian. Rare sunt zilele în care eroul de la Nasiriah nu este menționat într-un context ironic sau zeflemist. Dacă n-ar fi atât de ocupat să facă țara praf sigur și-ar găsi un rol în „Las Fierbinți”. Nu-i trebuie scenariu. Lăsat să vorbească liber găsește el momente să provoace admirația personajelor din serial.

Astăzi este Ziua Limbii Române! Așteptăm cu interes mesajul premierului Ciucă. Călăul care-și compătimește victima!

O stare de perplexitate

„Ciucă lovește din nou” și trage din orice poziție în ideea de lider al unui partid istoric. El este individul pentru care câteva mii de liberali s-au adunat cu entuziasm să-l confirme în funcție. Ales era deja. Doar nu-și închipuie cineva că partidele care distrug astăzi România ar fi altfel decât grupările mafiote. Sunt tot niște construcții fără respect pentru democrație, conduse despotic și iresponsabil.

Cum ar putea să nu ne covârșească înțelepciunea președintelui PNL, dottore Nicușor de la Plenița? „Există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere...” Poate că nu sunt foarte mulți cei care realizează că personajul care a emis judecata anterioară este fostul șef al Armatei.

Premierul României este surprins că în septembrie este „începerea anului de învățământ”. De când? În urmă cu foarte mulți ani, când încerca el să pătrundă tainele limbii și literaturii române (un alt eșec major) școala începea pe 15 septembrie. Naiba l-a pus pe Cîmpeanu să mute începerea anului școlar cu 10 zile mai devreme? L-a prins pe Nicușor într-o stare de reverie transcendentală. Se închipuia premier, președinte al PNL, chiar se făcea că e general al Armatei.

Un general care ar fi trebuit să dea ordine „scurte, clare și precise”, dar care declară, din interiorul capului său intelectual, că „am înțeles că sunt o serie întreagă de probleme care au fost rezolvate…” sau că „am înţeles, domnule ministru, că există o perspectivă şi un plan (…) astfel încât până la finele anului 2024, 2025 să se finalizeze această problemă… Chiar vă rog să avem un plan pe care să îl avem până la începutul anului viitor, astfel încât în momentul în care pot să înceapă lucrările ele să se deruleze.

Je suis Ciucă!

Putem continua cu exemple despre haosul pe care-l produce scurtcircuitul dintre sinapsele premierului nostru atunci când cuvântează. În alte condiții chiar am fi răspuns provocării de a analiza textul. O încercare disperată de a pătrunde în tainele gândirii unui doctor în științe militare. Ce rost are?

„Ciucă lovește din nou” este șlagărul anului 2022. De fapt, nu mai este șlagăr, de când limba română a ajuns să fie detestată de mulți, este „hit”. Indiferent cum îi spunem, „Ciucă lovește din nou” a devenit un fapt la fel de banal ca plagiatul care-l urmărește. Indiferent cât de mult încearcă să se ascundă dottore adevărul este copleșitor.

Ciucă lovește cu ferocitate în economia și finanțele țării. Din inconștiență și, evident, incompetență. Ideea că impostorul național este cel care decide viitorul României ar trebui să provoace cel puțin isterie generală. De unde?! Poporul e chiar mai calm decât cel pe care-l persiflează zilnic.

Ciucă lovește în educație și cultură, nu doar pentru că titlul de doctor este asociat cu un astfel de individ. Toate ieșirile sale publice sunt un atentat la limba română.

Indivizii cu care s-a înconjurat, cei care-i pregătesc discursurile sau iau decizii, în domenii vitale pentru națiune, par impresionați de personalitatea întâiului strateg al țării. Pare că asistăm la un concurs de idei și decizii proaste. Cel mai idiot să câștige! „Je suis Ciucă! Je suis Ciucă” se aud strigăte pe holurile Palatului Victoria.

Las-o bă, că merge și așa!

Un grup de prieteni din Paris se întâlnește săptămânal pentru un „Dineu cu proști”. Pe rând, fiecare trebuie să-l găsească pe „prostul proștilor” și să-l invite la cină. Convins că este oaspetele de onoare al unei întâlniri respectabile, nefericitul devine ținta ironiilor celor prezenți. Francis Weber a scris piesa „Le Diner de Cons” în anul 1993, iar din 2010 a fost regizată de Ion Caramitru pe scena Teatrului Național București.

După rebeliunea din 1989 poporul român pare invitat permanent la un „Dineu cu proști”, organizat de eternul triumvirat de la putere: PSD, PNL și UDMR. Atât de proști îi consideră politicienii pe români încât sunt convinși că pot spune orice. Națiunea îi ascultă și îi aplaudă.

Cele trei partide (uneori li se alătură și alte construcții politice, conjunctural sau accidental) au convingerea că ei sunt „deștepți”, iar noi, majoritatea, suntem „proștii proștilor”. De la măsurile idioate pe care le consideră „programe de austeritate” până la liderii pe care îi aleg în fruntea partidelor și a Guvernului nu fac decât să-și bată joc de popor.

„Las-o bă, că merge și așa!” trebuie să fi fost reacția celor care l-au propus și votat pe Ciucă premier. Este greu de crezut că eminența academică, dottore Ciucă, îi surprinde pe colegii de partid și de Coaliție sau pe groful de la Cotroceni.

A fost aproape cinci ani șeful Armatei. Alți doi ani a condus MApN. Curând sărbătorește un an ca șef al Guvernului. De aproape 8 ani dottore Ciucă reușește să se mențină la un nivel pentru care mulți consideră că este nevoie de ceva calități. OK! Poate merge și așa, fără calități. La naiba, Bode a condus 3 ministere, iar Ciolacu conduce PSD și nu-i acuză nimeni că ar avea calități.

Salariile și pensiile, măsuri sociale

Ca să putem să asigurăm acest pachet de măsuri sociale trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a putea să majorăm atât pensiile, cât şi salariile… în funcție de posibilitățile bugetare vom majora şi salariile şi ne-am permis să asigurăm un sfert din ceea ce rămăsese neacordat, în conformitate cu prevederile legii 153” a gângurit premierul Ciucă.

Într-un cap tulburat creșterea pensiilor și salariilor este „pachet de măsuri sociale”. Faptul că transformă salariile și pensiile în „măsuri sociale” ține de o minimă cultură economică de care nu-l putem suspecta pe Ciucă. Că minte, însă, putem să o spunem răspicat.

„În perioada 2019-2022 se va acorda anual o creștere a salariilor (…)reprezentând 1/4 din diferența dintre salariul de bază (…) prevăzut de lege pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2018sunt prevederile Legii 153/2017.

Prin derogare de la prevederile (…) din Legea-cadru nr. 153/2017 (…) începând cu luna august 2022, cuantumul brut al salariilor de bază (…) se majorează cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază (..) pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021” este modul în care știe Guvernul Ciucă să aplice legea.

Este discriminare. Unii angajați au primit întreaga majorare, tot prin derogare, încă din anul 2019. Fraierii de serviciu, militarii, primesc abia jumătate din “creșterea” anului 2021. În final vor pierde 25% din drepturile legale, de care alții beneficiază.

„Ciucă lovește din nou!” și o face sacrificând poporul. Și-a sacrificat camarazii, onoarea și demnitatea. Ce mai are de pierdut? Este ca un animal care se simte permanent hăituit și se minte că poate scăpa fără să fie încolțit. E trist! Un premier covârșit de propria neputință. Fiecare doarme cum își așterne. Dramatic este că poporul doarme un somn greu din care se nasc tot felul de monștri.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

Lasă un răspuns