Groparii României (I)

Cabinetul Ciucă este format majoritar din miniștri care s-au transformat în groparii României. Indivizi cu CV cosmetizat și care nu pot ascunde că sunt nulități în domeniile pe care le conduc.

Groparii României sunt, însă, rezultatul indiferenței și lipsei de reacție a poporului. Partidele care formează Guvernul adună astăzi aproape 70% din Legislativ. Practic nu există opoziție! PSD, PNL și UDMR au ajuns să aibă puteri discreționare în baza „votului popular.”

De peste 3 decenii, fără întrerupere, aceleași partide impun în fruntea ministerelor indivizi sub-mediocri, fără realizări sau experiență care să justifice poziția. De peste 3 decenii groparii României sunt miniștri incompetenți impuși de partidele pe care națiunea le va vota și peste 2 ani.

Poporul primește ce-și dorește! Groparii României îi oferă poporului o înmormântare lipsită de onoruri. Câtă onoare poate primi un popor care se sinucide?

Polivalența groparilor României

Sorin Grindeanu (PSD) a terminat Facultatea de Matematică. A fost 3 ani director al Direcției pentru Tineret și Sport, 4 ani consilier local și director al câtorva SRL-uri, apoi numit viceprimar în Timișoara.

În anul 2014 intră în legiunea „groparii României” ca ministru pentru societatea informațională. În ianuarie 2017 este numit prim-ministru, de unde este înlăturat de propriu partid după nici 6 luni. După alte 3 luni este numit președinte al ANARC de unde încasa lunar peste 10000 euro. Din noiembrie 2021 este viceprim-ministru, ministru al transporturilor şi infrastructurii.

Grindeanu a fost premier, vicepremier și de două ori ministru deși nimic din educația și experiența sa profesională nu îl recomandă. Nu are nicio realizare în cei peste 20 de ani de când ocupă funcții în administrația locală sau centrală. Astăzi se erijează în salvatorul românilor escrocați de Blue Air. O escrocherie la care continuă să particpe și el.

Lucian Bode (PNL) este inginer electromecanic, iar din anul 2008 parlamentar (PD, PDL și PNL). Până în Parlament, au fost președinte al Sindicatului Electrica Zalău și șef serviciu la aceeași întreprindere.

În anul 2012 este numit ministru al economiei, comerţului şi mediului de afaceri, iar în noiembrie 2019 ministru al transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor. A fost numit ministru de interne în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu. Un an mai târziu reconfirmat de Ciucă în Guvernul său. În anul 2021 a fost și ministru justiției (interimar) pentru 3 luni.

De peste 24 de ani Bode este în Parlamentul României. Fără nicio pregătire sau experiență în domeniile de responsabilitate a primit, din partea partidului, trei ministere ca sinecură. Astăzi este și secretar general al PNL. Bode este sugerat ca soluția de înlocuire a lui Ciucă. Atât poate PNL.

Doi miniștri inamovibili

Vasiel Dîncu (PSD) este licențiat în filosofie și doctor în sociologie. Atât. Nu are masterat, nu are nici măcar un curs la UNAp sau Academia SRI.

A fost ministrul informațiilor publice (2000-2003) și ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației (2015-2017). În noiembrie 2021 a fost numit ministru al apărării naționale.

În afara perioadei în care a avut o colaborare controversată cu Academia SRI, nimic nu-l recomandă pentru niciuna din funcțiile ocupate în Executiv. Cu excepția partidului și a diagramei de relații, normal.

După 10 luni în fruntea MApN nu are nicio realizare. Doar ieșiri publice pline de ridicol și penibil. Plus o creștere a nivelului corupției în Armată la cote alarmante. Altfel… demagogie, ipocrizie și promisiuni deșarte. Este susținut de interese oculte greu de pătruns. De unde și renumele: „greu de ucis”!

Virgil Popescu (PNL) a lucrat în tinerețe 3 ani ca șef al sucursalei PECO Mehedinți, singura lui interferență cu energia. A fost apoi secretar de stat în Guvernul Tăriceanu (2007-2008) și în Guvernul Ponta II (2013). În rest, cadru universitar la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universității din Craiova. Din noiembrie 2019 și până astăzi a ocupat 4 portofolii ministeriale (două ca titular și alte două interimar).

Singura activitate managerială a fost cea de secretar de stat și apoi ca ministru. Nu are nicio pregătire sau experiență în domeniul energetic la nivel strategic. Situația din energie i se datorează în bună măsură, dar legăturile strânse cu premierul Ciucă îl fac inamovibil.

Popescu este salvarea României dintr-o criză energetică pe care Vestul o anunță apocaliptică. Se pare că cei mai mulți uită că el este originea crizei în România.

Groparii României au nume și chip

Niciunul din miniștrii nominalizați anterior nu poate comunica o singură realizare. Toți au folosit poziția pentru a-și promova interesele personale sau pe cele ale grupului care-i susține în funcții. Toți ridică serioase suspiciuni de săvârșire a multiple infracțiuni de serviciu prevăzute de Codul Penal. Nimănui nu-i pasă.

Groparii României au nume și chip. Dincolo de partidele care au distrus țara, PSD, PNL și UDMR, sunt oamenii care au acceptat să fie instrumentele celor care consideră demnitățile publice ca fiind oportunități materiale și nu responsabilități sociale.

Groparii României sunt indivizi care ar trebui să plătească pentru modul în care au transformat țara în ruda săracă și proastă a Europei. Cine să le pună întrebări? Cine să-i tragă la răspundere pentru dezastrul României?

Poporul este atât de concentrat să se văicărească sau să se jelească încât nu mai are timp să constate cum călăii îi prezintă ștreangul drept colac salvator.

Conform tuturor sondajelor de opinie PSD și PNL adună împreună peste 60% din preferințele electorale ale românilor. Din punctul de vedere al majorității cele două partide se descurcă exemplar.

Nu! Groparii României nu sunt politicienii, ei doar exploateaza prostia și incultura. Groparii României sunt românii, mult clamatul popor îngroapă România. Care popor? Niște indivizi cu interese și obiective diferite, chiar antagonice.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

3 comentarii

  1. Fie că ne plângem de ce fac sau nu fac alții, fie că ne plângem de noi românii că dormim sau suntem proști; nu identificăm soluții, ci doar probleme nerezolvate. Poate că ar fi de dorit să vedem dacă își face datoria, justiția plătită copios pentru a răspunde de sănătatea societății, de descurajarea încălcării normelor. Sau dacă n-ar fi de dorit să regândim legislativul din sluga unor interese diferite de ale societății. Tot ce se face nu duce la nimic bun pentru că „stăpânul învață sluga hoață!” „cum e turcul e și pistolul!”, „ce semeni aia culegi!” Vorbim „discuții” pentru că e riscant să propunem soluții, bune sau rele. Cele bune ar afecta „lanțul slăbiciunilor” numit de lege trafic de influență; „minciuna” numită în legislația onestă, sperjur și în România fals intelectual, uz de fals, fals în declarații, mărturie mincinoasă. Cele rele ar afecta imaginea celui care le propune cu bună intenție. Calea optimă este să vorbești puțin și să nu răspunzi de deciziile luate. Nu e greu ca orice decizie să fie „operă” colectivă, a unei comisii sau a unui „parlament” în care nu se dezbat propunerile, ci se votează la ordin. Nu am auzit ca cineva să fi putut contesta excluderea din partid pentru că nu a votat cum a hotărât partidul. Nu am auzit ca un judecător să poată contesta calificative acordate de șefi pentru nerespectarea indicațiilor. Nu justiția e independentă ci mafioții care o conduc, deși teoretic „nimeni nu e mai presus de lege!”, iar „judecătorul e supus legii și numai legii”. Cele mai mari nemernicii se pot justifica prin vorbe meșteșugite.

Lasă un răspuns