Groparii României (II)

Anunțuri publicitare

Groparii României” nu este doar o figură de stil. Cabinetul Ciucă pare un grup infracțional organizat având un singur scop: distrugerea României.

Format din indivizi cu pregătire precară sau controversată, cabinetul Ciucă împrumută mult din personalitatea premierului. Incultură, comunicare defectuoasă, incapacitate adminstrativă, lipsă de imaginație și previziune, un analfabetism instituțional greu de imaginat.

Groparii României sunt decuplați de țară și popor. Masca sanitară nu-i protejează de coronavirus. Își ascund fețele, cum fac toți borfașii care comit jafuri și jecmăneală.

Damen tango cu demnitățile publice

Florin Spătaru (PSD) a terminat Facultatea de Nave și pe cea de Contabilitate și managementul stocurilor din cadrul Universității “Dunarea de Jos” din Galați. A lucrat 23 de ani în „diverse poziții de execuție si conducere” la Șantierul Naval Damen Galați. În 2018 este numit director de Resurse Umane si Afaceri Corporatiste în cadrul Șantierului Damen Mangalia.

În proximitatea Damen găsim figuri aparte ale serviciilor secrete din România. Generalul SIE Dan Dumitru sau Dorin Grosu, fost șef al doi și-un sfert și ofițer de informații al Armatei. Director în cadrul Damen este și fostul șef al DGIA/ MApN generalul Gheorghe Savu, iar consultant unul din avocații președintelui Iohannis, Gheorghe Mușat.

În noiembrie 2021, un individ care toată viața a îndeplinit doar funcții de nivel mediu pe șantiere navale este numit ministru al economiei. În urmă cu câteva zile, într-o emisiune la postul guvernamental Antena 3 (aici, de la min. 3:20), Spătaru se lăuda cu ce a făcut el în fruntea… energiei. Nu a fost o greșeală de exprimare, individul este convins că se află la conducerea ministerului energiei. După 10 luni nici măcar nu l-au informat ce minister conduce… în acte.

Cert este că Damen a reușit să blocheze contractul pentru coverte atât prin generalul din fruntea Guvernului cât și prin omul instalat la Ministerul Economiei. Groparii României nu pot fi acuzați de trădare. Se supără și n-ar fi politically correct.

Juristul de la Sănătate și contabilul de la Mediu

Cseke Attila Zoltán (UDMR) are doar studii juridice, nu a absolvit nicio altă formă de pregătire într-un alt domeniu. A fost 3 ani consilier juridic al președintelui Consiliului Județean Bihor (2002-2005) și alți 3 ani secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului (2005-2008).

În decembrie 2009 a fost numit ministru al sănătății. Din decembrie 2020 este ministru al dezvoltării, lucrărilor publice și administraţiei. În septembrie 2021 a fost numit, iarăși, ministru al sănătății (interimar).

În CV Cseke declară maghiara ca limbă maternă, iar româna recunoaște că o stăpânește la nivel ….avansat. La fel declară și Dîncu despre limba engleză. Ciucă are pretenția unui nivel mediocru pentru ambele.

Barna Tánczos (UDMR) este politician de meserie. Fără nicio legătură cu Ministerul mediului, apelor și pădurilor anterior numirii ca ministru în decembrie 2020. Este economist, iar experiența anterioară demnităților publice a fost doar în domeniul financiar.

A fost secretar de stat la ministerul transporturilor, la ministerul dezvoltării și turismului și la ministerul agricuturii și dezvoltării rurale. A mai fost 3 luni și ministru cercetării, inovării și digitalizării (interimar), după ieșirea USR de la guvernare. Limba maternă este maghiara, dar declară că vorbește bine limba engleză. Despre limba română nu amintește, oricum o utilizează obligat și în scârbă.

Turismul și cultura, cul/turism politic

Constantin-Daniel Cadariu (PNL) are un CV care se termină înainte de a începe. A terminat Institutul Politehnic din Iași, dar primul loc de muncă a fost contabil la un atelier auto. Avea 29 de ani la prima angajare. În 2005, de la atelierul auto ajunge expert în Corpul de control al ministrului de interne Vasile Blaga.

După 4 ani ca vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, în 2012 revine la prima dragoste și este reangajat contabil la atelierul auto din Gura Humorului. În 2016 este ales senator PNL. Experiența de la atelier trebuia extrapolată în Parlament.

Din noiembrie 2021 este ministrul antreprenoriatului și turismului. Anul acesta a fost cel mai prost an pe litoralul românesc. Cât despre turism, dacă facem abstracție de cel instituțional (angajații la stat care se plimbă prin România și pe glob) este „sublim, dar lipsește cu desăvârșire” în actualul Executiv.

Lucian Romașcanu este ministrul culturii (PSD) din noiembrie 2021. A mai condus Ministerul Culturii și Identității Naționale în perioada 2017-2018. Îl recomandă prietenia cu Ciolacu și activitatea în diferite trusturi de presă. Doar că întreaga lui expertiză a fost exclusiv pe zona administrativă: „bugetare, venituri, control al costurilor”, cum singur declară.

Nu are nicio activitate care să intre în sfera „culturală”. Poate cu excepția derapajului suburban din august 2020 când a înjurat ziariștii (aici).

Groparii României, potlogari și șarlatani

Despre Sebastian Burduja (PNL) am scris aici. Un arivist feroce, un individ cu o scară a valorilor și moralei atât de grav răsturnată încât greu l-ar suporta oglinda. Nimic nu-l recomandă pentru portofoliul cercetării. Poate doar legăturile dubioase ale tatălui cu Bancorex și serviciile secrete.

Gabriela Vrânceanu Firea (PSD) este singura femeie dintr-un Guvern al unui premier misogin. Ministerul familiei nu are sediu, personal, site sau… noimă. Are o „coniță” arțăgoasă, expertă în ipocrizie și demagogie.

Sorin Cîmpeanu, Bogdan Aurescu, Alexandru Rafila sau Eduard Novak au, la prima vedere, argumentul pregătirii și experienței profesionale în domeniile pe care le gestionează.

Cîmpeanu, groparul Educației, este suporterul imposturii academice și fratele de furt al plagiatorilor. În afara aroganței și obrăzniciei cu care-și condimentează toate ieșirile publice nu a reușit decât să bulverseze învățământul românesc.

Aurescu s-a remarcat prin servilismul scârbos față de Iohannis și incoerența desăvârșită a politicii noastre externe. Și-a câștigat onest, însă, porecla de Aiurescu.

În 10 luni Rafila a reușit doar să îngroape câteva milioane de euro în inutilele pastile cu iod și să dea senzația că se ceartă cu Arafat. Sănătatea noastră e la fel de bolnavă ca întreaga țară, iar singura lui soluție sunt consultanții externi.

În ce-l privește pe Novak, în afara deselor ieșiri iredentiste și a unei politici profund antiromânești nu poate comunica nicio realizare. Cu excepția celor personale. Și-a acordat o rentă viageră la nivelul celor mai străluciți sportivi români. S-a așezat practic lângă Nadia.

Răspopitul și plutonul de execuție

În istoria României nu găsim niciun Guvern care să fi adunat atât de multe nulități ca cel condus de Ciucă. Groparii României sunt mai mult un pluton de execuție. Poate că ăsta este și motivul pentru care în frunte au un fost militar. Un general răspopit care este, la rândul lui, groparul Armatei.

De la Ciucă la miniștri și secretari de stat, niciun demnitar nu poate comunica o singură realizare. Toți au folosit poziția pentru a-și promova interesele personale sau pe cele ale grupului care-i susține în funcții. Toți ridică serioase suspiciuni de săvârșire a majorității infracțiunilor de serviciu prevăzute de Codul Penal.

Răspopitul și plutonul de execuție sunt expresia decadenței și depravării în care s-a scufundat politica și societatea românească. Când indivizi ca Ciucă și Ciolacu, două nulități desăvârșite, ajung să fie chintesența unor partide, care n-au avut alternativă mai bună, orice comentariu este inutil.

Ciucă, Ciolacu și groparii României sunt susținuți de peste 3 milioane de români (nucleul dur al PSD și PNL). Răspopitul și plutonul de execuție au acordul tacit și complicitatea majorității covârșitoare a românilor. Toți cei care nu protestează și nu se revoltă.

Așa că, „ciocu’ mic…” poporul român e la butoane.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

Lasă un răspunsAnulează răspunsul