Nesimțirea celor care ocupă funcții publice

Nu găsim egal pentru nesimțirea celor care ocupă funcții publice. De la președinte până la primarul celei mai puțin cunoscute comune toți „aleșii” găsesc în fiecare zi valențe greu de imaginat pentru impertinență, insolență, necuviinț,ă neobrăzare, nesimțire…

Anexa IX, o lista cu „aleși”

Miercuri, 21.09.2022, Curtea Constituţională a admis sesizările USR în legătură cu modificările aduse Legii-cadru 153/2017. În analiză a fost proiectul PL-x21/2022, adoptat de Camera Deputaților la data de 31 mai 2022.

„Nota”, care modifica legea înainte de promulgare, aducea în discuție o eroare materială. În realitate este fals și uz de fals. Situația intră în sfera infracțională și ar trebui cercetată ca atare. „Cineva” a introdus fraudulos o excepție care prevedea creșterea indemnizaţiilor tuturor demnitarilor. Cine a fost cel care și-a permis să modifice astfel o lege votată de Parlament?

PSD, PNL și UDMR aveau pregătită varianta de rezervă. Astfel, imediat după aflarea deciziei CCR, au introdus spre aprobare, cu un sfert de oră înainte de începerea ședinței, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.115/2022 (aici). O soluție susținută unanim și de AUR. Alți ipocriți urcați în barca PSD.

Proiectul modifică OUG printr-un amendament (aici) depus la Comisia pentru muncă, familie și protecție socială… marți 20.09.2022. Cuantumul brut al indemnizațiilor lunare, de care beneficiază cei aflați în funcții de demnitate publică, urmează să se raporteze la salariul minim brut pe țară stabilit de lege pentru anul 2021.

Mai clar, salarizarea personalului prevăzut în anexa IX la Legea 153/ 2017 nu se mai raportează la valoarea stabilită pentru anul 2022 și nu mai face obiectul majorării de ¼ din diferența prevăzută de lege. Astfel, se modifică radical norma legală, iar valoarea de referință crește de la 2080 lei la 2300 lei.

Ciucă flutură cei 50 de bani compensație la combustibil și voucherul de 125 lei lunar ca pe sfintele moaște. Este soluția prin care lustruiește sărăcia. Bugetarii primesc câteva sute dintr-o majorare ciuntită. Pensionarii nu primesc nimic.

În schimb, esența corupției și sursa dezastrului din România, „aleșii”, beneficiază de o creștere a veniturilor de câteva mii de lei.

Cinstiții care ne dau lecții de etică

Reacția celor implicați? Replici pline de nesimțire, tupeu colosal, impertinență și neobrăzare.

Trebuie să începem să învățăm să fim bogați și cinstiți și țara o va duce mai bine”, a fost replica senatorului PNL Virgil Guran.

Cine este Guran, dincolo de obrăznicia cu care se manifestă în public, aflați de aici. Un impostor și un mincinos. Perfect pentru a activa la vârful actualului PNL.

Într-un dosar deschis în anul 2000, cinstitul Guran a fost condamnat, în prima instanță, la închisoare. Doi ani pentru fals în înscrisuri, patru ani pentru fals intelectual şi trei ani pentru evaziune fiscală. A contestat sentința, iar procesul a fost tergiversat până când faptele s-au prescris, în anul 2007.

Imaculat, numai bun pentru Senat

Nu mă avantajează o creștere de salariu că Dumnezeu m-a ajutat și am firma mea de 32 de ani și de acolo trăiesc, nu din ce se întâmplă la Parlament.” Minte cu nerușinare! Chiar dacă ar fi așa, în declarația de avere Guran raportează venituri doar de la Senat.

Familia Guran nu o duce, însă, rău. Deloc!

Guran Maria, soția, este director de cabinet în Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației și face parte din C.A. atât la Compania Națională de Investiții cât și la Administrația Fondului pentru Mediu. Anul trecut, Maria Guran a încasat 675.775 lei dividente din firma soțului. Doar că cinstitul Guran a uitat să treacă SC APA TALEA SRL în declarația de interese, deși este proprietarul ei.

Cinstitul Guran a fost coleg de Școală la Sibiu cu dottore Ciucă, iar până în anul 1991 comandant de pluton la Liceul Militar Breaza. Cel puțin pe hârtie cei „32 de ani de firmă” nu prea există.

Ipocrizia și lăcomia politicienilor noștri este greu de egalat. Curios cum ANI nu se apleacă niciodată peste declarațiile de avere ale cinstiților noștri parlamentari.  Poate încearcă DNA.

Troaca în care se hârjonesc porcii națiunii

În urmă cu câteva luni un parlamentar UDMR introducea un amendament la o lege prin care se încerca exonerarea de plagiat a premierului Ciucă. Și de data aceasta tot UDMR a fost formațiunea care și-a asumat oprobiul public pentru amendamentul ticălos.

PSD chiar a sărit ca ars. Vai de mine! Dar ei chiar se opun unei astfel de mârșăvii. Se leagă cu lanțuri de fotoliile din Camera Deputaților și legea nu trece în forma actuală. „Decât” că au votat-o! În unanimitate. Fără remușcare. Ipocrizia pesedistă este deja marcă înregistrată.

Kelem Hunor a atins paroxismul nesimțirii celor care ocupă funcții publice.

În legea salarizării scrie foarte clar că nimeni nu poate să aibă un salariu mai mare decât viceprimarul. Degeaba creşti pentru funcţionarii publici, că te blochezi în acest articol. (…) Nu e vorba de o creştere mare, ci o pătrime din ceea ce trebuia făcut, deci nu e vorba despre un salt uriaş.” declară cu nonșalanța celui convins că poate debita prostii fără să suporte consecințe.

În primul rând, așa cum am menționat, nu e vorba de „o pătrime”. Apoi, legea nu blochează nimic la nivelul viceprimarului. Minciuni ungurești! În cele din urmă, modificarea legii nici măcar nu produce o creștere a salariilor funcționarilor din primării.

Într-o primărie nu poţi să stai fără funcţionari dacă vrei să faci treabă şi n-o să stea funcţionarii pe 3.000 de lei” afirmă liderul formațiunii iredentiste din Parlamentul României.

L-am întreba pe ungurul Hunor: un soldat își poate jertfi viața pentru o soldă de 2000 de lei/ lună? Dar un ofițer, poate îndura 8 ani de privațiuni pentru a primi apoi 2300 lei/ lună? Un educator sau învățător e firesc să aibă salariul mai mic decât funcționarii unei primării comunale?

Un stat eșuat, o națiune condamnată

Presiunea publică și mass media (o parte) s-ar putea să oblige actuala putere să revină asupra ticăloșiei cu care a sfidat poporul. Nesimțirea celor care ocupă funcții publice poate fi, însă, doar temperată.  Nu va fi niciodată eradicată.

Actualul concubinaj dintre liberali și social-democrați este definiția nesimțirii celor care ocupă funcții publice. Ei au depășit, de mult timp, linia care-i separă de bun simț, morală și integritate.

Când te urci în pat lângă cel pe care îl înjurai, scuipai și jigneai până în urmă cu câteva zile nu poți pretinde că există dragoste reciprocă sau interesul „binelui comun”. Este simplă prostituție, în înțelesul degradant al cuvântului.

Când apare o astfel de lege, care ultragiază bunul simț, etica și morala, toți cei care au votat-o (aici) ar trebui să se retragă din viața publică.

Reacția ulterioară a PSD este la fel de nesimțită.

PSD va propune (…) ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat (…) să nu se aplice parlamentarilor (…) ci doar aleşilor locali” este comunicatul ciumei roșii (licența poetică aparține președintelui). De ce doar „aleșilor locali”? Sub aceasta sintagmă nu intră funcționarii din primării. Apoi, de ce să nu primească toți bugetarii salariul minim brut din anul 2021, ca valoare de referință?

O actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut, iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018” afirmă PSD. Foarte bine! Doar că, pentru întreg sistemul național de apărare, raportarea se face la anul 2009!

România nu este doar un stat eșuat! Este o țară în descompunere, de unde cei care mai pot încearcă să fugă cu disperare. O națiunea s-a condamnat singură la dispariție.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

Lasă un răspuns