Ce mai vindeți, ticăloșilor?

După ce ați adus țara în pragul dezintegrării, ce mai vindeți, ticăloșilor? Voi, cei care de peste 30 de ani vă ascundeți sub faldurii partidelor care au făcut țara cioburi, ce mai vindeți? Nu sunteți capabili decât să alimentați corupția și sărăcia, așa că, ce mai vindeți?

Nu vă pasă de popor, de istorie sau de viitor. Sunteți niște ticăloși cu pretenții de academicieni și specialiști. Niște impostori analfabeți! Nu dați doi bani pe cei cărora, cu nesimțire și impertinență, le cereți votul la fiecare patru ani. E modul prin care mimați democrația, spectacolul alegerilor.

Ați vândut România en-gros și la bucată doar pentru a vă asigura confortul personal. Acum vindeți orice perspectivă de a mai trăi decent în țara asta. Sunteți niște ticăloși care ați instituționalizat corupția și ați legalizat impostura.

Vă umiliți la porțile Occidentului în speranța unei integrării într-un spațiu care nu ne dorește, tocmai din cauza voastră. Nimic nu funcționează normal în România și, mai grav, viitorul este chiar mai sumbru decât prezentul.

Parlamentul olandez a adoptat o rezoluție care pune sub semnul întrebării aderarea României la spațiul Schengen. Doar pentru Iohannis și Ciucă știrea este o surpriză. Mark Rutte a avut o atitudine neutră spre rece la Sibiu. Deși guvernatorul României i-a așternut covorul roșu, rezervat delegaților imperiali. Partidul lui Rutte s-a abținut de la vot și în Parlamentul European.

Generalul a trecut o decizie… în revistă

Ce-ar mai fi trebuit să facă Rutte? În discursul din Parlament a reluat ideea din Cincu „nu avem nimic de principiu împotriva aderării României la Schengen”. Știm, în principiu România e un partener de nădejde. Nu există clasă politică mai dispusă să-și vândă țara așa cum avem noi.

Ciucă a reacționat: „am trecut în revistă repede acea decizie. Nu ne îngrijorează deloc pentru că țara noastră a făcut tot ceea ce era necesar, astfel încât să îndeplinească cerințele tehnice…”. Care este țara ta, generale? A noastră este România, cât mai este. Avem dubii serioase că vorbim despre aceeași țară. Când te-ai manifestat tu, băi Nicule, ca fiind român?

Noi ne-am oferit disponibilitatea, inclusiv în relația bilaterală cu Olanda…”. Știm, o „disponibilitate” de 44 mil. euro. Pe banii noștri. Chiar n-ai înțeles, dottore, că e inutil să tot perorezi cu „cerințele tehnice”? E o inepție cât doctoratul tău de mare. Fluxul imigranților, evaluarea MCV, subordonarea justiției de către politic și, mai ales, corupția sunt cele care ne țin în afara Schengen.

Vă pot spune că pe stat de drept am făcut în așa fel încât la nivelul Guvernului (…) să luăm măsurile care se impun…”. Poate pe „stat de drepți”, că altfel nu ați făcut nimic. Și nici măcar drepți nu stați. Poate încovoiat, aplecat, în patru labe sau oricare altă poziție ordonă stăpânii.

„…iar pe partea de crimă organizată avem instituțiile statului …”. Aici aveți dreptate. Nimeni nu a consolidat mai bine crima organizată cum au făcut-o Guvernul și Parlamentul.

Ca să poată da examenul auto în București, la o adresă din Sectorul 3 al Capitalei, „locuiau” în acte cel puțin 10.000 de persoane. Cum este posibil așa ceva fără complicitatea instituțiilor statului? Ne întrebăm de ce nu suntem acceptați în Schengen?

California Dreamin’ redivivus

Votul Olandei ar trebui să ne sperie. Nu pentru că n-am intra în Schengen. Aici îl putem parafraza pe șeful de gară din California Dreamin’ (aici) fu/k Netherlands, fu/k Schengen, fu/k Rutte și pe ăia de la Bruxelles” (pardon my French). Din păcate hazul de necaz e cam tot ce ne-a rămas.

Tragedia este că disperații ăștia sunt în stare să facă orice doar pentru a-și prinde la butonieră intrarea în Schengen. Ar vinde ieftin sau ceda gratuit orice și ar accepta condiții umilitoare doar pentru a se lăuda că ei sunt cei care au integrat România. Așa, și? Ce se întâmplă după Schengen?

Crește nivelul de trai, scad inflația și infecțiile nosocomiale din spitale? Dispare corupția, renunță statul la abuzuri și exploatarea poporului în folosul baronilor, locali sau naționali? Scad ratele la bănci și cresc veniturile?

Cu dottore Ciucă premier trebuie să avem emoții dacă, printr-o minune, suntem primiți în Schengen. Prețul va fi crunt. Gradele de general, portofoliul de la Apărare și apoi scăunelul de premier ale lui Ciucă ne-au costat înzestrarea Armatei și securitatea țării. El a plătit prețul cerut de americani pentru a avea cele mai moderne echipamente… vechi. Pe hârtie. Paradoxul înzestrării Armatei: am plătit niște vechituri la preț de vârf tehnologic și așteptăm cu anii să ne fie livrate sau modernizate.

Ar mai fi ceva. Toți cei care se izbesc zilnic cu tărtăcuța de pereți înfuriați de poziția Olandei, de ce nu depun același efort să fie revoltați și de nivelul corupției din România?

În genunchi pentru firimituri

În urmă cu un sfert de veac, în anul 1997, ne tăvăleam de disperarea integrării în NATO. Guvernul României, din care făcea parte și PNL, a negociat cu Banca Mondială un împrumut de 350 mil. dolari. Banca Mondială este un grup bancar format din cinci organizații internaționale, toate controlate de Statele Unite.

Pentru a realiza ticăloșia de care este capabilă clasa politică din România este suficient să lecturăm Acordul de împrumut (aici), semnat la 1 iulie 1997 în Statele Unite de … Mircea Geoană.

Condițiile sunt scandaloase. În multe țări din lume un astfel de Acord ar fi produs condamnarea pentru trădare a celor care l-au negociat și semnat.

România se angaja să privatizeze sau să lichideze cel puțin 20 de societăți ale Agenției Naționale pentru Produsele Agricole,  44 de societăți Comcereal, 1.500 societăți de stat și 82 societăți prestatoare de servicii agricole.

Țara noastră a fost obligată să privatizeze sau lichideze cel puțin 50 de ferme de stat. Alte cel puțin 50 ferme de stat, care ocupau împreună o suprafața de cel puțin 250.000 ha, dintr-o lista acceptată de Banca, au fost reorganizate în unități funcționale mai mici, iar planurile lor de privatizare au fost transmise pentru a fi acceptate de către Banca.

Tot pentru a fi posibil împrumutul, toate fermele de creștere a porcinelor şi păsărilor, aparținând statului, au fost privatizate sau a fost inițiată lichidarea acestora. În același timp, România a fost de acord ca rezerva de grâu a statului pentru cazuri de urgenta să fie redusă la 350.000 tone, până la data de 31 august 1997, iar acest nivel nu fie depășit ulterior.

De reținut, distrugerea agriculturii românești s-a făcut în schimbul a 350 mil. dolari, un împrumut pe care l-am restituit, cu dobândă.

Voi ce mai vindeți, ticăloșilor?

O clasă politică ticăloasă și trădătoare. În afara unor succese sau realizări întâmplătoare ori conjuncturale nimic consistent nu au lăsat istoriei partidele din România. Aceleași care, împreună sau separat, conduc de peste 30 de ani.

Din februarie 2022, după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, ne consumăm efortul și resursele pentru a demonstra solidaritatea și disponibilitatea noastră față de vecini, aliați și parteneri. Suntem un munte de altruism și compasiune. România se scufundă, poporul este în agonie, dar noi ne topim de grija celor din jur.

În tot acest timp am chicotit satisfăcuți de fiecare dată când Ungaria era nominalizată drept oaia neagră a Europei. Motivele sunt nenumărate. Unele reale, altele exagerate.

Miercuri, 19 octombrie 2022, ministrul maghiar al afacerilor externe și comerțului, Péter Szijjártóa a inaugurat terminalul feroviar East-West Gate/ EWG din Fényeslitke, în imediata apropiere a graniței ungaro-ucrainene. Terminalul poate gestiona până la 1 milion de containere (TEU) pe an, ceea ce îl face cel mai mare de pe continent. Investiția a costat Ungaria aproape 97 mil. euro, iar construcția a început în ianuarie 2021.

Terminalul feroviar este capabil să transfere transportul de pe ecartament extins pe cel standard, precum și între camioane și trenuri. Acest lucru va permite transferul traficului de marfă, care sosește cu camionul la granița UE, pe calea ferată, în conformitate cu obiectivele climatice comunitare.

Ce face Grindeanu în România?

Ucraina își transferă producția agricolă majoritar prin Polonia și Ungaria, România este un fel de slujnică folosită pentru a aduna firmiturile. Aflată în război de aproape 8 luni Ucraina exportă mai mult decât România pe timp de pace. N-ar fi nicio surpriză să aflăm că are chiar o balanță comercială pozitivă.

Voi ce mai vindeți, ticăloșilor? Noi nu mai producem nimic. În timp ce alții cumpără sau investesc, voi vindeți iluzii poporului și cedați, gratis, țara străinilor.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

Lasă un răspuns