Soluția diplomatică și un război care se extinde

Încă nu este momentul pentru „soluția diplomatică”. Dacă tot a început un război care are potențial să escaladeze, de ce să ne grăbim? Pandemia ne-a demonstrat că mulțimile sunt ușor de manipulat, iar prezentul nu face decât să le producă fiori de plăcere păpușarilor.

Omenirea nu se află în fața unor situații inedite. Istoria are prostul obicei de a se repeta. Se pare că imaginația omenirii este totuși limitată. Poate și pentru că suma globală a inteligenței umane este constantă, indiferent de câtă populație face umbră pământului. Măcar știm de ce tot mai mulți imbecili ajung în funcții de unde hotărăsc destinele unei majorități amorfe.

Cruciadele au încercat creștinarea unor teritorii doar pentru că liderii timpului nu acceptau diversitatea. Astăzi luptăm să ne păstrăm libertatea și să consolidăm democrația. Nimic nu ne-ar produce mai multă satisfacție decât să ne jertfim pe altarul democrației. Așa, ca proștii!

Informați-vă doar din surse oficiale

Atâta timp cât ne informăm doar din surse oficiale adevărul este dincolo de orice dubiu. Pandemia și, mai ales, campania furibundă prin care s-a încercat inocularea unui ser experimental sunt cel mai recent exemplu. Adevărul celor care dețin puterea este singurul care ne eliberează.

Guvernele comunică și informează. Cei care contestă narațiunea Puterii sunt vinovați de manipulare și propagandă. Când argumentele nu sunt suficiente intervine legea. Dezbaterea sau libertatea de exprimare și informare pot fi suprimate dacă interesul impune.

Postul local de televiziune Apollonia TV a primit o amendă de 10.000 lei (aici), de la CNA. Unele opinii exprimate într-o emisiune din 3 noiembrie 2021 au avut un „profund caracter antisemit”. Culpa este dincolo de orice dubiu. Negarea implicării statului român și contestarea numărului victimelor pogromului de la Iași din anul 1941 sunt ofense care nu pot rămâne fără sancțiuni.

Să susții că numărul evreilor uciși a fost „nu 14.000 cum spun domnii care exagerează, ci doar 2.323”, este evident o încercarea de manipulare. Cum să vii cu astfel de cifre când dezbaterea este închisă, iar adevărul indubitabil?

Așa cum am amintit într-un alt articol, istoria este scrisă de învingători. Adevărul nu poate fi contestat. Nici nu ar avea cum, este unul singur. Iar pentru că adevărul trebuie să fie dincolo de orice dubiu, o lege care pedepsește contestatarii este cel mai bun argument în susținerea lui. Așa le trebuie celor care dezbat pe marginea istoriei devenită literă de lege.

„Să-mi dai scrisorile-napoi”

Cam ăsta ar fi șlagărul progresiștilor-democrați adunați în jurul Pramilei Jayapal, reprezentanta statului Washington în Congresul SUA.

La începutul acestei săptămâni un grup de 30 de „democrați” din Congresul SUA, au adresat o scrisoare președintelui Biden. Cine are curiozitatea să citească textul acesteia (aici) va înțelege mai greu de ce în mai puțin de 24 de ore scrisoarea a fost retrasă (aici). Aceasta ar fi fost rezultatul unei erori. Elaborată în luna iunie are astăzi un text… inoportun.

Pentru cei care sunt familiarizați cu succesiuniea evenimentelor este evident că scuzele sunt cel puțin penibile. De altfel, scrisoarea poartă data de 24 octombrie 2022 și semnătura în orginal a „petiționarilor”. Să înțelegem că membrii Congresului SUA semnează documente care sunt datate ulterior?

Reacția furibundă a celor care l-au linșat pe Dîncu, atunci când a adus în discuție „soluția diplomatică”, a fost copiată de mass media subordonate Adminstrației Biden. Statele Unite și susținătorii lor nu doresc să fie amintită „soluția diplomatică”. Cine îndrăznește suportă consecințele.

„Nu se poate negocia cu rușii”

Acesta este refrenul care însoțește retorica democrației. Ceea ce este adevărat. Niciodată în istorie rușii nu au respectat înțelegerile și întotdeauna au plecat greu (sau deloc) din zonele cotropite.

Pentru noi „soluția diplomatică” a însemnat mereu pierderi teritoriale sau abandonarea în sfera de influență a Rusiei. O jumătate de secol ne-a luat să ne scuturăm de comunismul pe care rușii l-au impus cu tancurile.

Conferința de la Yalta, din februarie 1945, a lăsat istoriei o fotografie cu Roosevelt între Churchill și Stalin. Președintele american, grav bolnav, a călătorit 11.000 km cu vaporul și avionul ca să se întâlnească cu Stalin în… Crimeea. Al cui era atunci teritoriul disputat astăzi?

Indiferent „când și unde” va avea loc „soluția diplomatică” România va pierde ceva. Suntem resemnați.

Nimic despre Ucraina, fără Ucraina

Lozinca prezentului este subliniată de toți înalții oficiali americani. În timp ce își făcea autocritica Pramila Jayapal chiar a plusat: „Toate războaiele se încheie pe cale diplomatică, iar acesta se va încheia la fel, după victoria ucraineană”. E o fractură de logică care o umple de penibil. Așa-i trebuie dacă n-a înțeles cum funcționează democrația americană.

Deocamdată Ucraina desfășoară acțiuni ofensive pline de succes. Cel puțin așa aflăm în fiecare seară de la Antena 3. De ce ar negocia când armament, muniție și echipamente se revarsă peste ei ca dintr-un corn al abundenței?

Efortul de război înseamnă milioane de refugiați și sute de mii de morți pentru poporul lui Zelensky. Pentru Europa întreagă înseamnă inflație, potpuriu de crize și perspectiva escaladării conflictului. Dacă înfrângerea Rusiei presupune distrugerea Europei aliații de peste Ocean sunt pregătiți să plătească prețul.

Totul pentru front, totul pentru Ucraina. Comisia Europeană a anunțat că își propune să susțină cu 1,5 mld. euro lunar bugetul Ucrainei în anul 2023. Pentru aceeași sumă, acordată prin PNRR, România doar prostituție n-a făcut. Deși nu este sigur!

„Acțiunea șocantă” sau „soluția democratică”

Războiul va dura până când Rusia va fi înfrântă sau dezastrul atât de cumplit încât ultimul războiul mondial va deveni o amintire plăcută. Ucraina primește sprijin NATO și UE pentru că n-am învățat nimic din istorie: drumul spre Iad este pavat cu bune intenții.

Războiul mondial se întâmplă. Pentru unii este „operațiune specială”, pentru alții „sprijin acordat Ucrainei”.

Statele Unite nu exclud implicarea directă în război. Adevărul este că Rusia pare atât de slăbită și bezmetică, cel puțin la televizor, încât greu te abții să n-o iei la palme.

Când perspectiva prezenței militarilor americani în teatrul de operații din Ucraina este adusă în discuției de un fost șef al CIA ideea nu mai apare atât de absurdă. „Cred că este posibil ca Rusia să întreprindă o acțiune în Ucraina care ar fi atât de șocantă și atât de înfiorătoare încât Statele Unite și alte țări ar putea reacționa într-un fel sau altul, dar ca o forță multinațională condusă de Statele Unite și nu ca forță NATO.” Este declarația generalului (rez) David Petraeus, fost director al CIA (aici).

Dacă „acțiunea șocantă” va fi similară celor care au produs avarierea gazoductelor Nord Stream nici nu avem emoții. Rușii sunt de vină. Până vom ajunge să fim martorii „acțiunii șocante” a rușilor să constatăm că militarii viitoarei „forțe multinaționale” încep să se concetreze în zone apropiate Ucrainei.

România, o forță militară a lumii

Unitatea de elită a armatei SUA, trimisă să apere România: Divizia 101 Aeropurtată, celebră pentru debarcarea din Normandia, se antrenează pentru războiul cu Rusia la câțiva kilometri de granița cu Ucraina” este titlul prin care este preluat în presa noastră un reportaj al CBS News. Pentru cei care nu sunt foarte familiarizați Divizia 101 este, prin excelență, o unitate de … asalt.

Adevărata semnificație pentru mine, de a avea trupele americane aici, este ca și cum ai avea aliați în Normandia, înainte ca vreun inamic să fie acolo”, a declarat șeful Statului Major al Forțelor Terestre române, gl.mr. Iulian Berdilă pentru CBS News. Un general român vede deja România transformată în Normandia, dar este bucuros că mai întâi au venit aliații.

Suntem desculți, înfometați și incapabili să ne apărăm, dar nimeni nu ne întrece când vine vorba de solidaritate. Americanii vor lupta cu rușii până la ultimul român.

De altfel, premierul Ciucă vede România printre cele mai puternice forțe militare ale lumii.Anul acesta, raportul Global Firepower a urcat România în clasamentul celor mai puternice forțe militare ale lumii, poziționând-o ca cea de-a 11-a forță militară a Uniunii Europene și a 14-a a NATO” a afirmat dottore în mesajul transmis cu ocazia Zilei Armatei.

Mai clar, actualul ministru al apărării susține că avem o armată înspăimântătoare doar pentru că ne-a așezat un site pe locul 14 în NATO! Comentariile sunt inutile.

Conform site-ului amintit (aici), România ar avea, printre altele, 30 de avioane de luptă, 62 de elicoptere, 7 corvete și 451 de tancuri. Trei nopți a chefuit generalul când a aflat, de pe site, ce „forță militară” este România. „Ce-ai făcut Bobiță, eram smardoi și nu știam!” tot murmură Ciucă prin cabinet.

Iohannis vede România „furnizor de securitate”, iar Ciucă o zărește printre „cele mai puternice forțe militare”! „Soluția diplomatică” ar fi să-i întrebăm: băi! voi sunteți sănătoși?

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

Lasă un răspuns