Ținutul „Sistemelor Individuale Adecvate”

Anunțuri publicitare

Cândva „un picior de plai și o gură de rai” România este astăzi Ținutul Sistemelor Individuale Adecvate.

Soluția pe care au găsit-o guvernanții pentru fosele septice și WC-uri din curte: o Hotărâre de Guvern, care obligă populația să-și înscrie fosele în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Trebuie remarcată și denumirea academică acordată tradiționalelor „bude”. Altfel se deplasează românul în fundul curții să acceseze un… sistem individual adecvat.

Conform datelor Eurostat, la începutul anului 2021, în România erau 9 milioane de locuințe, din care aproape jumătate în mediul rural. Dintre acestea doar 2,2 milioane sunt racordate la rețelele de canalizare. Peste 2 milioane de gospodării au, în continuare, WC-ul în curte. Normele de mediu de la nivel european nu permit poluarea din haznaua, ecologică și ancestrală, pe care poporul român o utilizează de peste două milenii.

De aici și încălzirea globală, din lipsa de interes a românilor pentru declararea Sistemelor Individuale Adecvate. S-a terminat, problema e rezolvată de dottore Ciucă. Garda Națională de Mediu va întocmi o planificare anuală de verificare a gospodăriilor. Cine nu-și declară „sistemul” riscă amenzi cu valori cuprinse între 5 și 10 mii de lei.

„Fir-ati ai dracu cu liberalii si cu taranistii vostri cu tot!”

Dacă tot suntem atât de preocupați de mediu, în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate ar trebui să se înregistreze și Parlamentul, împreună cu Guvernul și agențiile subordonate. Deși, nicio stație de epurare n-ar fi capabilă să filtreze dejecțiile pe care politicienii noștri le varsă peste popor. Șerb, slugă sau iobag, țăranul român avea mai puține biruri și dări de plătit către boier.

Libertatea și democrația, de care ne bucurăm astăzi, vin tot mai des cu noi taxe și impozite. Boierii moderni, ascunși sub denumirea pretențioasă de „politicieni”, adună „fonciirea” mai aprig și mai lacom decât Jupuitu de la Ilie Moromete.

În timp ce PSD și PNL duc grija Sistemelor Individuale Adecvate românul a ajuns să fie nostalgic după epoca feudală. Nimic nu s-a schimbat în România. De fiecare dată când reușim să ne îmbunătățim cumva nivelul de trai, să sperăm că am putea trăi decent, intervine Statul și instituțiile lui.

Inflație, scumpiri sau crizele simultane prin care navigăm, toate sunt produse de Guvern. Unele din prostie și incompetență, altele din nemernicie și cinism. Poporul este amăgit cu firimituri în timp ce clanurile din jurul partidelor se îmbogățesc.

Scumpirea creditelor și ieftinirea banilor

Săptămâna aceasta BNR a urcat dobânda de politică monetară la 6,75% (de la 6,25%), nivel record din martie 2010. Prin creșterea ratei de referință cu o jumătate de punct, BNR declanșează un efect în cascadă. Direct sau indirect, împrumuturile se scumpesc, ceea ce duce, teoretic, la o scădere a cererii și la o frânare a inflației. Da, dar costurile sunt suportate de populație.

Institutul Național de Statistică definește inflația ca pe o medie ponderată a creșterii și scăderii prețurilor tuturor bunurilor și serviciilor dintr-un coș care reflectă cheltuielile tuturor românilor. Procentele calculate de statisticieni sunt, însă, doar un nivel de referință.

Fiecare dintre noi resimte diferit creșterile de prețuri, din simplul motiv că nu toți avem aceleași priorități. Prețul medicamentelor este foarte important pentru bătrâni, iar al scutecelor pentru familiile cu copii mici. Este motivul pentru care convulsiile din economie și lăcomia Guvernului prezintă interes doar pentru un segment de populație și nu pentru întreaga națiune.

Cât despre dobânda de politică monetară aceasta afectează direct, în primul rând, creditele în derulare. Deja cele calculate pe baza ROBOR au valoarea ratelor lunare dublată, iar cele pe IRCC crescută cu 50%. Băncile nu pierd, recuperează de la populație. De acolo de unde și Statul își alimentează visteria.

Reglementarea Sistemelor Individuale Adecvate nu este, însă, singura preocupare a guvernanților.

Vaccinurile din sistemele individuale adecvate

De anul viitor proprietarii care închiriază o locuință vor fi obligați să înscrie contractul la ANAF. N-ar fi nimic extraordinar, este revenirea la o măsură eliminată în 2018, dar crește și impozitul pe venitul din chirii, cu 67%. Statul percepe mai întâi impozit pentru clădire și apoi pentru venitul pe care proprietarul îl obține din utilizarea acesteia. Aproape două luni din venit le ia Statul.

Bacşişul lăsat ospătarilor ar putea fi impozitat cu 10% de la 1 ianuarie 2023, potrivit unui proiect de lege adoptat în Comisia buget-finanţe a Parlamentului. De ce ne-ar suprinde când cei din industria HORECA se declară de acord cu această măsură? Consideră că astfel ar crește venitul ospătarilor care și-ar permite să acceseze mai ușor un credit bancar. Este o inepție care nici nu merită comentată.

Argumentul ar fi că și în alte state bacșișul este fiscalizat și reprezintă cel puțin 10% din nota de plată. În realitate, impunerea pe nota de plată a unei taxe suplimentare, indiferent cum se numește, este doar o creștere mascată a prețului. Statul caută să colecteze de peste tot.

„Recensământul” Sistemelor Individuale Adecvate poate părea banal. La fel cum sunt și cele câteva procente aplicate unor taxe și impozite. Sunt doar câteva exemple, dar lista este foarte lungă.

Totuși, în timp ce populația suportă politicile fiscale criminale ale Statului, acesta își permite aroganțe pe bani publici. Peste 8 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 vor expira curând şi trebuie distruse. Proces pentru care Ministerul Sănătății va cheltui alte fonduri. Un total care depășește un sfert de miliard de euro.

Guvernul PSD-PNL a aruncat la gunoi, sau într-un sistem individual adecvat, contravaloraea a cel puțin două spitale noi. Nimeni nu plătește, nimeni nu este vinovat. Cu încă 2-3 taxe se recuperează pierderea.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

Lasă un răspuns Anulează răspunsul