Generalul Ciucă în război cu uniforma militară

Generalul Ciucă este eroul multor bătălii. A înfrânt, fără prea mult efort, onoarea și demnitatea militară. Și-a biruit colegii și camarazii, pe care i-a vândut în schimbul unor funcții politice. A condus campanii sângeroase de plagiat. Este un erou al luptelor cu adevărul și bunul simț. Normal că a declarat război și uniformei militare!

Cultul personalității este rezultatul unui efort depus pentru a construi imaginea idealizată și eroică a unui lider, deseori prin lingușiri și laude deșănțate. Istoria ne-a lăsat numeroase tehnici utilizate pentru dezvoltarea cultului personalității. Mass media, știrile false și propaganda sunt intens folosite și astăzi. La vedere, fără nerușinare.

Dottore Ciucă, un impostor dovedit, este subiectul unei campanii care atinge grotescul prin modul în care cultul personalității falsifică istoria și lezează memoria unor eroi. Agresivitatea mass media, cu care ne insultă zilnic inteligența, arată disperare și panică.

Un fost membru al Partidului Comunist, generalul Ciucă, vopsit liberal și cavaler al democrației, nu reușește să fie impus drept erou, salvator al națiunii. Mai mult, dottore pare că poartă „hainele cele noi ale împăratului”!

Am mai scris despre infatuarea și vanitatea lui Ciucă (aici), dar obscenitatea unui eveniment recent merită un dram de atenție.

Sfintele moaște de la Nasiriah

Un reportaj „marca Antena 3” este, întotdeauna, un exercițiu de influențare a opiniei publice. La ordin sau pentru bani angajații Grupului Intact sunt capabili de orice. Manipulează și mint cu nerușinare, incită la ură și dezbinare sau proferează amenințări, voalat sau direct.

Mihaela Bîrzilă este în simbria lui Voiculescu încă din anul 1998. La Antena 3 lucrează de la înființare. Deși prestează majoritar în studiou, vineri, 11 noiembrie 2022, fătuca a redevenit reporter de teren. Poate chiar a solicitat să aibă onoarea de a transmite live imagini cu o uniformă ajunsă obiect de cult și venerație.

Întreg reportajul este un fals și o insultă la adresa memoriei celor care au fost uciși sau răniți, în război, misiune sau  teatrele de operații.

În deschiderea transmisiei (aici), eroul-pompier slt. post-mortem Luchian Răzvan Dumitru este prezentat ca un „tânăr militar care și-a pierdut viața pe front”. În realitate acesta a decedat la 6 iunie 2016, în timpul intervenţiei pentru stingerea unui incendiu la o fabrică din localitatea Jilava (aici).

Amintirea acestuia trebuie păstrată. Pentru că a murit la datorie, sacrificându-și viața, este un erou. Un exemplu pentru cei care nu înțeleg că a fi militar comportă riscuri și sacrificii. Inclusiv pe teritoriul național.

Cu toate acestea eroul Răzvan Dumitru nu și-a pierdut viața pe front. Chiar dacă pentru militari „frontul” are semnificații care pot fi extrapolate la misiuni și intervenții pe timp de pace. Asocierea eroului-pompier Răzvan Dumitru cu Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații poate avea conotații simbolice, dar… să-i folosești memoria pentru a introduce o farsă este degradant chiar și pentru un post soios ca Antena 3.

Despre eroul-pompier Bîrzilă a vorbit mai puțin de 10 secunde. Atât valorează viața unui militar căzut la datorie în ochii slugoilor din mass media.

Încleștarea titanilor: Ciucă și bocancii lui

Este scandalos modul în care jertfa unui tânăr militar este transformată în uvertură pentru o minciună sfruntată. Majoritatea s-a cam lămurit: generalul Ciucă este definiția impostorului lipsit de scrupule. O fraudă și un plagiat nereușite. Nerușinarea și nesimțirea cu care se distribuie falsele fapte de vitejie atinge, însă, ridicolul și nebunia.

Avem uniforma premierului Ciucă, generalul Ciucă pe vremea când a condus primul batalion românesc în Afganistan” ne anunță cu emoție reporterița Antena 3. O minciună! În iulie 2002, când a fost dislocat Batalionul 26 Infanterie „Scorpionii Roșii“ în Afganistan, militarii români nu erau echipați cu ținuta „mozaic deșert”.

Dați-mi voie să vă prezint această uniformă care a fost a domnului general Ciucă, comandantul Batalionului 20 „Scorpionii Negri” participant la lupta de la Nasiriah” povestește cu tremur în glas plutonierul adjutant șef Dan Arsenescu. Câtă lipsă de rușine și bun simț!

Am demontat minciuna nesimțită a unei lupte care nu a avut loc, nu vom mai insista. În România e greu de crezut că cineva chiar crede că Ciucă ar fi participat la vreo luptă. La Nasiriah, la Plenița sau în Munții Stâncoși s-a luptat doar cu fripturile și kilogramele.

Altceva surprinde, nesimțirea cu care se distribuie falsuri! Nu există nici măcar efortul de a îmbrăca minciuna într-un ambalaj digerabil. Uniforma din imagini și generalul Ciucă nu s-au întâlnit nici în poze.

Sunt chiar bocancii cu care a luptat generalul Ciucă?” întreabă impresionată angajata lui Felix. Atât de multă buimăceală răspândeau bocancii lui Ciucă încât Mihaela a uitat să întrebe cine a câștigat lupta, Ciucă sau bocancii?

Scorpionii roșii sau negri și adevărul incolor

Ce am putea să spunem despre această uniformă?” se întreabă retoric slugoiul generalului, un militar în retragere care nu a aflat că ecusonul „România” se poartă în stânga, lângă inimă.

Mai întâi, ar putea spune că uniforma din imagini și generalul Ciucă n-ar fi colaborat nici în liceu. Dotorre n-a avut niciodată mai puțin de mărimea 54, iar în Irak sărea lejer de 60. Apoi, de ce are uniforma grade de general cu 4 stele? În Irak a fost lt.col. Ciucă, nu generalul Ciucă. Mai rămânea să-i atârne diploma de doctor la gât, în locul eșarfei.

Care eșarfă, în mod clar nu a fost a lui Ciucă. „Eroul de la Nasiriah” a fost comandantul Batalionului 26 „Scorpionii Roșii”, nu al Batalionului 20 „Scorpionii Negri”. Atât în Afganistan cât și în Irak. Țucălarul Dobrițoiu, cel care a lansat și dezvoltat farsa luptei de la Nasiriah, are un site întreg despre faptele de vitejie ale falsului erou.

În cele din urmă, poate că bocancii duhnesc a șarlatanie, dar nu sunt ai lui. Generalul Ciucă a declarat într-un interviu că în Irak a avut bocanci de iuft, adică grena. De altfel ținuta „mozaic deșert” presupune bocanci de o cu totul altă culoare. Nu credem că dottore și-ar fi permis improvizații vestimentare.

Dialogul din final este halucinant: „Cu această uniformă a luptat generalul Ciucă în Irak?” întreabă duduia Bîrzilă. „Cu această uniformă a luptat domnul general Ciucă în Irak. Sigur, se confirmă toate astea deoarece frumoasa și plină de istorie uniformă a fost donată chiar de dânsul” ne asigură urmașul lui Švejk din Armata României.

Tataie! un minut mai devreme ai spus că e ținuta lui Ciucă din Afganistan. Unde l-or fi găsit pe nefericitul adjutant pus să mintă cu atâta stângăcie?

Cei cărora le datorăm dezastrul

Cortul în care s-a desfășurat fatansmagoria aparținea… MAI. Toate uniformele din interior erau ale angajaților acestei instituții. Practic au adus o ținută a Armatei, i-au pus un ecuson cu numele „Ciucă”, patru stele de general, doi bocanci luați de la un paznic și… gata, e uniforma „eroului de la Nasiriah”.

Așteptăm un reportaj cu pijamalele și ligheanul cu apă rece. Un doctor de calibrul generalului Ciucă trebuie să fi avut multe și lungi nopți de studiu și încordare spirituală. Poate filmează Mihaela Bîrzilă și chiloții de baie cu care se bălăcea generalul în bazinul de la CSA Steaua. Atunci să vezi fetiș pe distinsa jurnalistă.

Probabil generalul Ciucă habar nu are că Antena 3 îi ridică osanale și ode de preaslăvire. Poate că a fost doar exces de zel și lingușeală mediatică. E firesc să-i acordăm prezumția de nevinovăție. În situația asta, însă, ar trebui să dezmintă public și să denunțe minciuna. Tăcerea îl acuză și îl face complice.

Uitați-vă la subofițerul din imagine! Ca el sunt sute, dacă nu mii de lingăi dispuși să susțină inepții și minciuni pentru a atrage bunăvoința celor ca Ciucă. Poate părea curios și straniu, dar chiar sunt indivizi care participă, din convingere și cu pasiune, la edificarea soclului pe care se urcă impostorii. Fără ei n-ar exista un Ciucă, Iohannis sau Ciolacu.

Cei care au adus România în pragul dezastrului nu sunt doar politicienii. Ei nici n-ar fi existat dacă țara n-ar fi plină de „Arsenescu”. Indivizi fără coloană vertebrală, orgoliu sau mândrie, dispuși să lingă urma stăpânilor.

Un reportaj de două minute pare banal și lipsit de importanță. La fel erau, la început, și poeziile sau odele pe care corifeii zilei i le dedicau lui Ceaușescu. După care au devenit „cultură”.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

  1. Din pacate nici un cuvant despre organizatorul mascaradei si lingaul de la Targoviste, dl Apostol, bastonarul care la petreceri rupe sarba in doua.

Lasă un răspuns