Marcel a lu’ Hayssam și morala creștină

Marcel Ciolacu a descoperit morala creștină. Evlavios, cum îl știm, ne predică despre egalitate socială și dobândirea mântuirii prin cumpătare și pocăință. Sfântul Marcel se leapădă de cele lumești și respinge etica filozofică.

Nu pot fi de acord ca, în acest moment, să fie mărită pensia pentru toată lumea cu 15%. Se va mări categoric la toată lumea la fel punctul de pensie. Nu ştiu dacă va fi 6, va fi 12. Cert este că trebuie să oprim anumite sume pe care să le direcţionăm categoriilor defavorizate, pentru că aşa e nu numai creştineşte, aşa se face în orice economie. Asta aşteaptă oamenii de la intervenţia statului” ne anunță piosul Marcel.

Morala creștină i-a îndrumat pașii în viață președintelui PSD încă din tinerețe. Dacă n-ar fi fost atât de profund aplecat spre cele bisericești ar mai fi tăiat frunze la câini până la 33 de ani? Cine să aibă grijă de patrupedele din Buzău dacă nu cuviosul Marcel?

Dacă n-ar fi fost morala creștină i-ar mai fi cărat el arma lui Omar Hayssam prin Munții Buzăului? În anii 2002-2004 Marcel stătea ciuci și spărgea semințe pe platoul Dacia din Buzău. Dacă n-ar fi pozele cu Hayssam lângă el, am crede că l-a răpit vreo civilizație superioară și i-a băgat creștinismul în capul lui intelectual.

Credinciosul Marcel nu are nicio vină că își bate joc de națiune. Toți cei care stau cu gura căscată și așteapă cu înfrigurare să cuvânteze un analfabet funcțional merită pauperismul în care se zbat.

Să mănânce și gura lor ceva

Președintele PSD este o somitate multilateral dezvoltată. Ne spune, doct, cum e creștinește să direcționeze „anumite sume” către „categoriile defavorizate”. Nu ne precizează ce înțelege preacucernicul Marcel prin aceste „categorii defavorizate”.

Ordonanța de urgență nr. 153/2022 din 11 noiembrie 2022 aduce măsuri temporare de atenuare a efectelor economice directe datorate creșterii prețurilor la energie, prin plafonarea veniturilor de pe piață a producătorilor de energie electrică. Mai exact, se introduce un mecanism de achiziție centralizată de energie electrică. Acest „achizitor unic” va fi Operatorul pieței de energie electrică și de gaze naturale „OPCOM” S.A., iar prețul de vânzare va fi de 450 lei/MWh.

Ce au făcut „creștinul Marcel” și „generalul plagiatelor”? Au dat curs presiunilor multinaționalelor care controlează furnizarea de energie în România și au blocat companiile de stat. De la data publicării OUG 153/2022 Hidroelectrica nu mai poate lua clienți noi, fiind obligată să livreze spre OPCOM toată cantitatea de energie necontractată.

Guvernul Ciucă și preacucernicul Marcel au obligat doar producătorii de stat să vândă energia cu 450 lei MWh, regenerabilele și cogenerarea fiind exceptate. Practic, doar Nuclearelectrica, Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia vor vinde la 450 de lei.

Morala creștină, în interpretarea liberal-social-democrată, presupune umilirea populației, aducerea ei în pragul unei sărăcii vecină cu disperarea. Nicușor și Marcel au născocit un intermediar (OPCOM) care va încasa comisioane nereglementate pe care le vor plăti consumatorii finali. Căpușa OPCOM SA va putea, pe baza unor prognoze anuale și lunare, să controleze concomitent cantitatea și prețul de pe piața de energie. Nici măcar într-o dictatură nu s-a reușit controlul simultan al cantității și prețului unui produs.

Nu era suficientă ANRE. O instituție profund politizată, care nu reușește să reglementeze sub nicio formă piața de energie, dar oferă personalului salarii exorbitante. Creștinește era să mai inventeze Guvernul și ciolacii lui încă una.

Morala creștină și aberația „ciuma roșie”

Este creștinește ca niște impostori și farsori intelectuali, ca Marcel și jumătate din Guvern (cu premierul lider autoritar) să distrugă viitorul României?

Este creștinește ca o persoană care a muncit 40 de ani să aibă venituri similare cu cei care beneficiază de pensie socială minimă garantată? Un stat care încurajează trântorii se comportă creștinește cu cei care muncesc toată viața?

Este creștinește ca majoritatea românilor să iasă la pensie în jurul vârstei de 60 cu un venit la limitatea supraviețuirii și să aștepte pomana Guvernului? Morala creștină îi poate furniza lui Ciolacu sute de demnitari și directori care beneficiază de pensii care depășesc 15000 de lei la care se adaugă salarii și indemnizații de alte 12-15.000 de lei.

Florin Mornăilă, fost procuror DIICOT Cluj, a fost angajat fără concurs consilier al PNL-istului Alin Tișe, cel care conduce CJ Cluj. Fostul procuror încasează o pensie de 30.000 și un salariu de 9.000 lei, lunar. Este creștinește?

Secretar generalul al Ministerului Mediului, Corvin Nedelcu are venituri lunare, exclusiv din surse bugetare, peste 50.000 lei. Marcele, Corvin are și pensie militară, 3757 lei/ lună. Se înscrie într-un plafon pentru o indexare superioară celor care au pensia de 5000 de lei. Este creștinește?

Cum e posibil ca Statul să plătească unei singure persoane 50.000 lei lunar, iar voi să dezbateți dacă indexarea va fi de 6% sau de 6,23%?

„Pachetele sociale”, ascunse sub sloganul generos „Sprijin pentru România”, au creat dezechilibre și nedreptăți. Ce este creștinește în a-ți umili poporul? Nu primim nimic gratis! Toți banii pe care-i împarte creștinul Marcel sunt ai noștri, ai românilor. El este doar o altă căpușă cu pretenții de demnitar responsabil.

Niște nesimțiți! Să iei pielea de pe popor, pentru a oferi opulență „tovarășilor” tăi nu este creștinește!

Marcele, rostit de tine, „creștinește” este infamie, ticăloșie, blasfemie…

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

4 comentarii

Lasă un răspuns