Pensionarii militari sub ghilotina călăului Armatei

Pensionarii militari au primit vești bune, în prag de Mare Sărbătoare Națională. Se indexează pensiile militare. Nu oricum. Cu procente cuprinse între 12,5% și… 1%. De parcă un procent de 1% la o inflație de 16% poate însemna altceva decât bătaie de joc. „Călăul Armatei” simte o plăcere diabolică să-și umilească foștii camarazi.

Ce mai contează? Pensionarii militari, cel puțin unii, se declară mulțumiți. Chiar fericiți. Într-o țară în care capra vecinului este permanent subiect de invidie, să primești 12,5%, când alții nu primesc nimic, este motiv de sărbătoare.

Ce păcat! Românul nu-și depășește mentalitatea de slugă. De la vlădică până la opincă. Priviți-l pe Iohannis în „dialog” cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Este imaginea care definește România. Aceeași poziție pe care o au românii față de călăii lor: politicieni, politruci sau demnitarii.

Sunt stabilite praguri discreționare. Abuziv, fără logică sau argumente. Legea are un nou principiu: „așa vor mușchii lui Ciucă”. De peste 7 ani „călăul Armatei” modifică normele care nu-i produc satisfacție. A început cu cele militare și continuă cu legile naționale.

Pentru Ciucă legea nu este nici măcar opțională, o modifică după bunul plac. Nici nu-și asumă. Alții promovează și semnează. Întotdeauna vor exista slugi care să-i satisfacă pohtele.

Călăul militarilor în rezervă, impostorul de la Nasiriah

După punerea în dezbatere a OUG (aici) privind indexarea pensiilor interesul militarilor pentru proteste și revoltă s-a diminuat considerabil. Cine să mai aibă răbdare și inspirație să privească dincolo de nemernicia unui demers perfid? Pensionarii militari nu au prezentat interes niciodată. Sunt eliminați din rândul cetățenilor care contează, de un partid unic, PSD+PNL, tot mai abuziv. Fără remușcări și regrete, cum scapi de un apendice inutil.

Divide et impera este principiul pe care l-au îmbrățișat, cu dragoste și pasiune, toți liderii incapabili să cultive solidaritatea și unitatea poporului. Ciucă este un fanatic al dictonului latin și un discipol al machiavelismului. Un liberal conjunctural care violează drepturile și libertățile fundamentale cu zelul comunistului radical.

Militarii au fost, iarăși, sacrificați de „călăul Armatei”! Prin indexarea diferențiată impostorul își protejează interesele personale.

Se poate lăuda că a susținut soluția care-l transformă în victimă. Ciucă nu primește niciun leu peste pensia netă, 17.915 lei/ lunar. Mai că-i scade stratul protector de pe burtică.

Dottore încasează, peste pensie, o indemnizație de 14.000 lei/ lunar.

Nu-i pasă lui Ciucă că pensiile militare n-au fost indexate în 3 ani decât cu 2,6%, față de 11,5%, procentul legal. El și-a acoperit inflația din pensia de senator și sporul de doctorat, obținut prin furt intelectual (sau poate că nu este și dovezile publice privind plagiatul sunt false).

Lt.col. (rez.) Maria Ciucă, soția impostorului de la Nasiriah, primește o indexare de 1,9%. Nu e mult. Dar Ciucă a făcut plafoanele astfel încât pensia soției, 4950 lei / lunar să se piardă în mulțime. Cum se uită Nicolae în ochii Mariei când știe că i-a scăzut pensia cu cu cel puțin diferența până la procentul legal? Cu dragoste, probabil. Primește și el „derogare” de la unele activități conjugale.

Doctoratul lui Ciucă: „Armata, de la coeziune la fratricid”

Ciucă a sacrificat militarii pentru capital politic. Asta putem înțelege, deși este scârbos și nevolnic. Josnic și jegos comportament. Câștigă procente din fratricidul declanșat în rândul militarilor.

Cine i-a dat ordin să dezbine atât de crunt militarii în rezervă sau activi? Ale cui interese le susține prin OUG care sabotează unitatea Armatei? Activi, în rezervă sau retragere militarii nu mai au interese comune. E o luptă pentru supraviețuire, o junglă în care camarazii se privesc suspect, dacă nu se sfâșie reciproc.

De ce ar mai protesta pensionarii militari care primesc indexări între 12,5 și 5,2%? Se prăvălește bunăstarea peste ei. O indexare peste „rată medie anuală a inflației” este o dovadă de mărinimie.

Nu mușca mâna care te hrănește” ne-au învățat stăpânii. Să mai spună cineva că generalul Ciucă nu gândește creștinește. Un ciolac adevărat.

Apoi, este bine că unii nu primesc nimic. Așa le trebuie! Au avut solde mari, iar pensiile le sunt chiar nesimțite. În comparația cu media (3.900 lei), o pensie militară de 10.000 este cu adevărat indecentă.

La naiba cu ierarhiile și legea! Trăiască Ciucă și comunismul liberal! Nu mai contează studiile, cariera și responsabilitățile, important este să egalizăm veniturile.

Trăim de secole cu gândul „să luăm de la bogați și să dăm la săraci”. În România ești „bogat” cu un venit decent. Suntem un popor atât de crunt sărăcit încât nu mai așteptăm prosperitate sau decență. Singura noastră grijă este să ajungem toți nevoiași.

Avem o Armată în care caporalul invidiază pensia adjutantului, iar acesta pe cea a generalului. Să scadă sau să înghețe cele mari până ajunge și caporalul la cât primește generalul. Așteptăm să ne apere o Armată în care militarii își urmăresc hulpav veniturile. Una în care militarii contestă ierarhia sub toate formele ei.

Morala și proletarizarea liberală a Armatei

Derogarea, prin care pensionarii militari sunt atât de trist divizați, este morală? Că ilegală și neconstituțională cred că nu se îndoiește nimeni că este.

De ce este moral să încuviințăm discriminarea și privilegiile? De ce este moral ca cei cu venituri mici să primească doar firimituri, în baza unei legi care ar trebui să fie egală pentru toți? Așteptarea lor ar trebui să fie ridicarea pensiilor la un nivel decent.

Am putea să dezbatem pe marginea veniturile mici, care fac „morală” indexarea diferențiată, din rațiuni de protecție socială. De ce au astfel de venituri? Vinovați sunt cei cu pensii mai mari sau Ciucă și politrucii care-i mint tot timpul?

N-am face, însă, decât să le dăm satisfacție celor care doresc dezbinarea Armatei.

E normal să te bucuri când primește 350 lei, peste cei 2800 lei, cu care abia reușești să supraviețuiești. Legea ți-ar fi acordat doar 142 lei, Ciucă este mult mai generos. Bun băiat!

Cei cu venituri sub 4000 lei simt mult mai puternic inflația decât pensionarii care încasează 10.000 lei lunar. Dar este moral să existe discriminări? Să ne bucurăm că cei săraci devin tot mai săraci, iar cei cu venituri decente ajung la rândul lor săraci, este moral?

Este un mod de operare al Guvernului prin care egalizează sărăcia, nu bunăstarea. În câțiva ani vom avea o rezervă de militari cu pensii mizere. Toate. Ăsta este un obiectiv asumat și de pensionarii militari?

Este morală transformarea rezervei Armatei într-o masă proletară care se bucură când primește firimituri?

Este neconstituțional să mărim eșalonat … nu putem avea creșteri diferențiate de pensii” declara Ciucă pe 14 noiembrie 2022 (aici). Constatăm că, în ce-i privește pe militari, „creșterile diferențiate” nu sunt o problemă.

Cum nici pentru Ciucă nu este o problemă să-și contrazică mâine afirmațiile de ieri. Ce reprezintă onoarea și cuvântul pentru un politruc? Balast, vorbe-n vânt!

Unii se vor bucura, dar cu ce preț?

Modificarea legii pensiilor militare, pentru a elimina inechitățile și nedreptățile din sistem, nu se va întâmpla. Niciodată. Este prețul pe care îl plătesc cei cu pensii mici pentru 2-300 lei primite astăzi. Un pumn de arginți îi transformă pe mulți în Iuda.

Pensionarii militari și personalul activ sunt atât de dezbinați încât este imposibil un proiect comun.

Sunt cel puțin 10 (zece) grupuri de pensionari militari doar în proiectul OUG menționat. Alte câteva grupuri sunt separate de condițiile și anul trecerii în rezervă. Asta dacă nu ajungea că militarii oricum sunt împărțiți de lege și ierahie în mai multe categorii. Dacă începe războiul toate grupurile astea vor trebui să lupte umăr lângă umăr. Succes!

Cei care primesc 12,5% vor atinge un nivel de la care, în viitor, indexarea diferențiată nu va mai fi atât de încântătoare. Un pensionar militar care avea 2.935 lei în 2021 va încasa, după două indexări „diferențiate”, 3.256 lei în anul 2023. O creștere de 321 lei, în doi ani. Un altul, cu pensia 2.495 lei în anul 2021, va încasa în 2023, 3.087 lei. Un plus de aproape 600 de lei.

Este moral să se întâmple astfel? Este, dacă „moralitatea” trece prin filtrul propriilor interese. Să nu ne mirăm că militarii sunt Cenușăreasa societății. Sunt ușor de cumpărat. Stele, tinichele și câțiva firfirici este prețul onoarei militare. După posibilități!

Ce apără militarii? Valori, onoare și integritate morală? Instinctul de conservare și cel de supraviețuire prevalează în fața tuturor normelor și principiilor.

Parcă nici Ciucă n-ar mai fi călăul Armatei după o indexare de 12,5%. „Fă-te frate cu dracul, pînă treci puntea!”

Orice compromis, colaboraţionism sau trădare, individuală sau colectivă, primește o umbră de îndreptăţire sau legitimitate conjuncturală cu un proverb abil strecurat. Să nu uităm, Mefisto nu oferă nimic gratis!

Nu-i condamnați pe Ciucă și Ciolacu. Priviți în jur, pentru prețul corect, ne umplem de ciucani și ciolaci conjuncturali.

Nu ajunge? Atunci, până când?

Șeful Armatei, generalul Ciucă, și-a vândut camarazii pentru funcții politice. Atunci de ce așteptăm o altă atitudine de la militarii care abia își duc traiul? Cu burta goală nu-ți mai arde de solidaritate, etică sau morală. „Interesul poartă fesul” este un alt exemplu de perversiune morală, dar românii îl acceptă fără rezerve. E moral să gândim astfel?

Atât de orbiți vor fi unii de mirajul celor 300 de lei încât nu se vor mai obosi să privească în jur.

Pensiile civile se majorează cu 12,5 %. Toate! Este „moral” să majorezi cu 7.500 lei o pensie de 63.000 lei? Din contribuția plătită de militarii care primesc ZERO se susține opulența!

Magistrații nu vor avea pensiile înghețate. Semnalul este clar, să mai îndrăznească cineva să se adreseze instanței. Soluțiile vor încuraja plagiatul. Doar avem un premier devenit simbol al hoției intelectuale. Cele mai mari pensii continuă să fie protejate.

Un fel de kind reminder în „corporateză” (aici) vor primi pensionarii militari care-și vor caută dreptatea în instanță.

Astăzi, civilii și militarii cu venituri mici privesc plini de satisfacție spre cei cu venituri decente. În colțul gurii își ascund greu un zâmbet malițios și satisfăcut. Cât de trist, de tragic!

Totuși, sunt câteva zeci de mii de pensionari militari care resimt plenar nedreptățile pe care le provoacă Guvernul Ciucă. Aceștia ce reacție au?

Nu există „nu se poate”! Cum nu există resemnare și blazare pentru militari.

Militarii pot și trebuie să fie organizați, determinați și solidari. Există pârghii și modalități prin care se poate protesta. Revolta poate îmbrăca forme decente și legale, dar consistente și radicale. În fiecare an militarii sunt tot mai umiliți, tot mai mult dezbinați, permanent insultați. Până când?

Solidaritatea și redobândirea demnității au nevoie de un liant, de coerența unor acțiuni care să transforme protestul în revoltă și revolta în schimbare. Vom reveni.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

4 comentarii

  1. “Totuși, sunt câteva zeci de mii de pensionari militari care resimt plenar nedreptățile pe care le provoacă Guvernul Ciucă. Aceștia ce reacție au ?”
    SCÂRBĂ !!! ( din păcate e un sentiment, nu o reacție …)

  2. Incompetenta, prostie si nesimtire. De asta am plecat din tara si nu ma intorc nici macar pentru a fi ingropat acolo chiar daca nu voi avea parte de funerarii militare.

Lasă un răspuns