„Nu căutăm vinovați, în țară”

Generalul Ciucă a decis: „Nu căutăm vinovați, în țară!”.

Un Abramburel cocoțat pe una din cele mai importante funcții din stat alege să ignore realitate și se îmbată cu propagandă. Mesajul oficial este transmis din zeci de piepturi de guvernanți și generos distribuit de presă: ratarea Schengen a fost determinată de Rusia prin vasalul austriac. Viena devine fieful serviciilor rusești și Calul Troian al Europei.

Așa o fi, deși nu e clar de ce ar fi Putin preocupat de bararea imigrației ilegale către UE. Dar dacă ăsta este adevărul, lucruri mărețe ar trebui să se întâmple în mod obligatoriu la nivelul politicii, diplomației și serviciilor secrete. Ori, nu există nici măcar vagi semne că așa va fi.

Austria a făcut un mare act de nedreptate României. Austria este Rusia Uniunii Europene” (aici)zice fostul premier Emil Boc.

„Rusia e pe cale să se mai bucure încă o dată pentru o nouă nedreptate făcută României” declară ministrul de interne, Lucian Bode (aici). „În Dialogurile sale Seneca spunea un lucru care se potrivește de minune situației actuale: Nu e important ce anume suporți, ci în ce fel.” Să mai spună cineva că Dîncu n-a lăsat urme în Guvern, l-a virusat pe electricianul Bode.

Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin” susține și Ciolacu retorica oficială (aici). Cum altfel ar putea fi cadourile dacă nu gratuite? Ciolacu plătește în schimbul cadourilor primite?

Narațiunea puterii este consecventă, singură Austria este vinovată pentru eșec. Doar succesul ar fi fost exclusiv meritul lui Iohannis, Ciucă și PNL.

Dacă Austria e cu Putin, cu cine este Iohannis?

Nu căutăm vinovați, în țară!” E rezolvat misterul. Austria e arma prin care Putin a executat România.

Să presupunem că așa este, iar Ciucă și clica lui spun adevărul. Ce ar trebui să vedem?

Comisiile SRI și SIE n-ar trebui să convoace urgent conducerile Serviciilor, cu rapoarte complete asupra sesizărilor făcute către autorități, după integrarea europeană, privind relația ocultă dintre Austria și Rusia?

Pentru că cineva trebuie să explice cum a ajuns marea complice a Rusiei al doilea investitor în România. Și a fost lăsată să pună măna pe sistemul bancar, păduri, gaze etc.

În acest sens, ar trebui audiate inclusiv fostele conduceri ale serviciilor, de la George Maior și Florian Coldea pînă la Mihai Răzvan Ungureanu, Teodor Meleșcanu, Silviu Predoiu și alții. La fel și conducerea actuală ori trecută a Internelor.

Mai ales MRU, fost șef SIE și premier, a cărui soție a încasat sute de mii de euro de la OMV pentru o „consiliere” controversată. Ca MRU sunt foarte mulți, „mânjiți” de banii austriecilor.

Explicații oficiale ar trebui să dea și foștii miniștri ai Economiei, Energiei, Transporturilor și alții care au avut de girat afaceri ale companiilor austriece în țara noastră. Au știut că dau țara pe mâna oamenilor Moscovei sau nu?

Președintele ar trebui să prezinte un raport Parlamentului, conform art.88 din Constituție, legat de situația produsă de opoziția Austriei și Olandei și măsurile concrete preconizate pentru rezolvarea impasului. Reamintim că politica externă e prerogativa președintelui României.

În ce calitate a primit Iohannis o delegație OMV la Cotroceni? Nu știa Iohannis că Austria e cu Putin sau a aflat doar după votul negativ din JAI?

Nu căutăm vinovați, îi cunoaștem

Cel mai important, Klaus Iohannis. Președintele ar trebui să explice în fața Parlamentului, ca organ reprezentativ al poporului, ce și cât a știut despre relația Viena – Moscova. Dacă nu a știut, cine e responsabil? Și dacă a știut, de ce a manifestat o aplecare atât de mare în mandatele sale asupra reprezentanților Austriei? Pe care i-a decorat la kilogram și pe care i-a primit mereu, cu onoruri, la Palatul Cotroceni, în frunte cu conducerea OMV, anual prezentă la palat, ultima oară zilele trecute, pe 21 noiembrie.

Ciucă, Aurescu, Bode și șefii serviciilor sunt toți oamenii lui Iohannis. Impuși de el, deseori subordonând brutal voința PNL. Nu există individ promovat de Iohannis care să nu fi făcut praf zona sa de responsabilitate. Merită urmărită ultima găselniță a lui Iohannis, Ligia Deca, cum distruge Educația.

Deocamdată, am aflat de la premierul Nicolae Ciucă doar că ”nu cautăm vinovați în țară după eșecul aderării României la spațiul Schengen”. Și că ”România va continua să fie constructivă și să lucreze pentru o veritabilă soluție europeană”. O formulă leșinată care nu devoalează nimic, nu înseamnă nimic.

Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în acest efort masiv, politic și diplomatic, indiferent de culoare politică. Vreau, de asemenea, să mulțumesc mass-media pentru contribuția la acest efort comun” mai spune premierul.

Nu e normal să ne întrebăm ce fumează Ciucă? Armata a defilat pe sub Arcul de Triumf după înfrângerea din Afganistan, Ciucă adresează mulțumiri după eșecul aderării. Iarăși (a câta oară?) bandajăm rana fără să o curățăm.

Serviciile și Parlamentul, eroi fără glorie

Oficialii români se mai declară acum stupefiați de un aspect. Pe data de 16 noiembrie, Austria valida, printr-o declarație a colegiului comisarilor C.E., susținerea pentru aderarea României la spațiul Schengen. Ulterior și-a schimbat radical și brusc poziția.

De fapt nu chiar brusc. Pe 18 noiembrie ministrul de interne austriac Gerhard Karner anunța în presă votul contra României. Un moment bizar, mai degrabă ignorat la noi, deși ar fi trebuit să declanșeze alarmă generală.

A avut diplomația românească, de la ministrul Aurescu pînă la ambasadorii de la Viena, Paris, Berlin, Bruxelles, incluzând reprezentanțele permanente ale României pe lângă UE și NATO, misiunile pe ONU de la Geneva și New York, cea de pe lîngă Consiliul Europei de la Strasbourg informații despre planurile Austriei?

Serviciul de Informații Externe a avut informații despre situație?

Parlamentul României are un Grup de prietenie cu Austria format din 20 de senatori și deputați; au primit vreo informație de culise de la omologii austrieci, sau asemenea grupuri sprijină doar shoppingul la Viena, Paris ori Washington?

Cei 33 de europarlamentari români au auzit ceva de la cei 19 colegi austrieci alături de care lucrează ori iau masa la restaurantele de la Bruxelles și Strasbourg?

Chiar toată lumea a fost luată prin surprindere de poziția Austriei? Cum au descoperit peste noapte că este marioneta rușilor în Europa?

România are 27 de „spioni” la 1000 de locuitori. Este, de departe, cel mai mare procent din NATO sau UE. Bugetul Serviciilor crește în fiecare an într-o opulență greu de egalat. În afara utilizării ca instrument de presiune și intimidare a opozanților și criticilor politci, la ce sunt bune Serviciile din România? În ultimii ani nu au reușit să anticipeze absolut nimic.

Propaganda și campania fakenews

E pusă la zid vehement Austria și doar ea, deși împotriva României a votat și Olanda. Votul nu s-a dat separat, ci la pachet. Nu contează teoria că olandezii de fapt cu bulgarii au avut ceva, nu cu noi. E ca și cum ai spune că ai împușcat geamănul siamez, dar cu fratele său chiar nu aveai nimic. De ce a fost exonerată de vină? Simplu: pentru că a face și din Olanda vasala lui Putin deja ar fi fost prea mult și prea necredibil.

Un alt fake news e că MAE a retras ambasadorul din Austria, în semn de protest față de votul pentru Schengen și că de aici înainte relația cu Viena va fi asigurată doar de însărcinatul cu afaceri. Aurescu are mai mult umor decît regele Cioabă cu a lui răzbunare pe lebede: cheamă ambasadorul la consultări după și nu înainte de vot. Altfel, Hurezeanu rămâne la post, pentru că, potrivit Constituției, doar președintele revocă ambasadorii din funcție.

Să mai amintim de alt mare fake news, potrivit căruia Germania și Luxemburg s-ar fi enervat în plină ședință JAI și ar fi amenințat că blochează Croația dacă nu intră România și Bulgaria? Știrea e un fake în sine și este strict ”producția” corespondentului Euronews, Jack Parrock, care a postat-o pe Twitter.

În realitate Germania se află în spatele întregului teatru ieftin prin care ne-a fost refuzată aderarea. În ultimii ani România a iritat constant Germania, mai ales în ce privește industria de armament. Contracte câștigate de Germania în mediul concurențial au fost anulate pentru a fi apoi acordate SUA, prin procedură directă, guvern-la-guvern. Marile puteri nu se rățoiesc la slugi, le închid ușa în nas, ostentativ.

Olanda și Austria sunt doar gloanțele trase din pistolul pe care îl avea Germania îndreptat împotriva noastră.

Nu căutăm vinovați” un remake după plagiatul lui Ciucă

Într-o țară în care se înregistrează un astfel de eșec, chiar dacă vina nu aparține exclusiv guvernanților noștri, este necesară o asumare politică și, implicit, demisii. Doar Ciucă se poate gândi „nu căutăm vinovați, în țară!”

Când și-a asumat Ciucă responsabilitatea pentru vreun eșec? Dar Bode, când a recunoscut că este un ministru incompetent? Mai mult decât oricine, ce altceva în afară de eșecuri are Iohannis după 8 ani la Cotroceni?

Nu căutăm vinovați, în țară” este expresia impertinenței și indolenței de care dau dovadă actualii guvernanți, în frunte cu impostorul Ciucă.

Dacă am fi fost acceptați în Schengen era doar meritul Austriei sau îl împărțea cu Olanda? Fără îndoială era doar meritul lui Ciucă și a lui Iohannis. Ce-am mai fi auzit osanale ridicate celor doi. Dacă ar fi votat în favoarea noastră Austria nu mai era aliata Rusiei, nici nu mai auzeam de Karl Nehammer.

Dacă aderarea era doar meritul clasei noastre politice, de ce astăzi „nu căutăm vinovați, în țară”?

Pentru ca fundurile tuturor, de la dispărutul Klaus Iohannis la Bode, Cătălin Predoiu, Ciucă, Aurescu să fie salvate s-a pus în mișcare o mega-operațiune de imagine intitulată „Putin e de vină!”.

Dacă intram în Schengen, în Piața Victoriei s-ar fi adunat ”spontan” zeci de mii de ”entuziaști”, iar în mijlocul lor ar fi descins, ca un monarh fericit, Klaus Iohannis, marele artizan al victoriei.

Dar nu am intrat, așa că de trei zile ne întrebăm unde e președintele, care nu a avut măcar bunul simț să dea un mesaj live despre eșec, preferînd twitterul și site-ul președinției. O informație neoficială susține că Iohannis e la ski în Austria. NU credem, probabil e ținut captiv. Oricum ar fi o trecem tot la categoria fake news și cerem ignorarea ei.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

3 comentarii

Lasă un răspuns