Tupeu de cancelar al Reich-ului, Karl Nehammer

Cancelarul austriac Karl Nehammer continuă să susțină cu fermitate veto-ul ţării sale împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen.

Duminică, 11 decembrie 2022, Nehammer a declarat că Austria este obligată să acţioneze la nivel naţional. Asta pentru că în alte ţări din UE nu există o presiune suficientă împotriva trecerilor frauduloase ale frontierei.

Şeful executivului austriac a reluat argumentul adus de ministrul său de interne Gerhard Karner, la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne de săptămâna trecută: 75.000 dintre cei peste 100.000 de migranţi sau solicitanţi de azil nu au fost deocamdată înregistraţi.

El a spus că acest lucru ar trebui să se întâmple de fapt atunci când este trecută frontiera UE. Durerea lui este că mulţi dintre cei neînregistraţi ar veni prin România sau Bulgaria. Idei puține, dar fixe!

România şi Bulgaria au cifre diferite. Aceste ţări nu pot cunoaşte numărul adevărat dacă ele nu au înregistrat oamenii”. Astfel explică Nehammer discrepanţele dintre informaţiile prezentate de cele două ţări şi de autorităţile austriece.

El a respins ideea că vetoul Austriei ar fi putut fi dictat de motive politice interne. Ba chiar califică drept o „presupunere absurdă” existenţa unei legături cu alegerile din landul Austria Inferioară, prevăzute pentru finalul lunii ianuarie.

În același timp, el a amintit că Germania a blocat aderarea Austriei la Schengen timp de doi ani și jumătate.

Karl Nehammer, la fel ca ruda sa mai îndepărtată din România, Klaus Iohannis, dacă nu participă la un concurs de inepții, sigur este incapabil să realizeze când atinge ridicolul.

Reluarea, cu obstinație, a tezei imigranților este jignitoare.

Insultător de greu de cap e Karl

Karl Nehammer dorește reluarea discuțiilor despre aderarea României și Bulgariei după ce va fi îmbunătățită protecția frontierelor din aceste țări… și după ce situația din Austria se va îmbunătăți. Păi zi așa, ce ne tot învârtim după copac.

Dacă vreau să am un spațiu Schengen, am nevoie de frontiere externe puternice pentru ca frontierele interne să poată fi desființate”, a subliniat Nehammer. „Dar acest lucru nu a mai funcționat de foarte mult timp” a spus el.

Din 100.000 de solicitanți de azil, noi, ca țară fără ieșire la mare, trebuie să efectuăm înregistrarea inițială a 75.000?Numeroasele controale interne din spațiul UE au arătat că Schengen nu a funcționat. Nu se putea pur și simplu să se ia act de acest lucru și să se planifice următoarea extindere” a declarat cancelarul austriac.

Karl Nehammer nu înțelege amenințările de boicotare a companiilor austriece. Este „absolut, inadmisibil să se amestece problemele de politică de securitate cu cele de politică economică”, susține acesta, amintind că UE este, în primul rând, o comunitate economică. Una în care România are doar de pierdut.

El a subliniat că un eventual boicot la adresa companiilor austriece le-ar afecta negativ mai degrabă pe cele două ţări în cauză, întrucât companiile respective aduc bani şi creează locuri de muncă. „Amestecarea problemelor de securitate cu cele economice nu este oportună”, a spus el. „Austria s-a oferit întotdeauna să ajute autoritățile române și bulgare.”

Nehammer s-a declarat convins că veto-ul ţării sale nu va avea consecinţe negative pentru companiile austriece, fiind vorba de două chestiuni separate – o problemă de securitate şi una de politică economică.

Rămâne de văzut cât de hotărâtă este România să-și recapete demnitatea. Teamă ne este că, atâta timp cât Iohannis și Ciucă se află în fruntea țării, tot în genunchi vom rămâne.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

Lasă un răspuns