O activitate guvernamentală perfectă, aproape

Nu spunem că a fost o activitate guvernamentală perfectă, dar vă pot spune că s-au făcut toate eforturile astfel încât să putem să luăm deciziile, să le comunicăm în timp oportun și să avem această linie de dialog deschisă cu toți partenerii noștri speciali, cu tot cetățenii, pentru a putea să găsim soluția care să vină și să realizeze tot ceea ce noi ne-am propus până în acest moment până la sfârșitul anului.”

Pentru cine are îndoieli, confirmăm noi că este un extras din gândirea intelectuală a doctorului Ciucă (aici). Nici n-avea cum o astfel de personalitate academică să producă altceva decât judecăți de valoare. Citiți și (nu) vă minunați! Gândurile unui doctor (cu o lucrare furată):

Trebuie să recunoaștem că au fost și momente în care a trebuit să reluăm o serie de analize, să revenim cu o serie de decizii pentru că situația a fost cât se poate de complicată și au fost nenumărate elemente de dinamică ce au impus modificarea deciziilor.”

Să mai spună cineva că tovarășul Ciucă nu este un izvor nesecat de înțelepciune. Cu așa far călăuzitor nu este o surpriză că ne lovim constant cu capul de perete. Dottore a așteptat să-l inoportuneze brusc „soluția” ca să realizeze ce și-a propus!

Și noi care credeam că așteaptă doar să-i întoarcă cheița groful de la Cotroceni!

Modestul domn Ciucă

N-a fost o activitate guvernamentală perfectă?

În ianuarie premierul era acuzat public de furt intelectual. Subiect pe care mass media l-a ignorat și degrabă îngropat. Tovarășul Ciucă s-a plâns instanței că nu dorește priviri indiscrete în lucrarea sa de doctorat. Instanța ascultătoare a interzis analiza acesteia. Un furt pe care nicio persoană onestă nu-l contestă este ascuns de autoritățile statului, cu concursul Procuraturii. Cum nu-i perfect?

Din Guvernul Ciucă au demisionat, în urma unor acuzații de plagiat, Florin Roman și Sorin Cîmpeanu. Suspiciuni serioase de furt intelectual planează și asupra miniștrilor de interne, Lucian Bode și apărării, Angel Tîlvăr, a vicepremierului Sorin Grindeanu și (cum am mai spus) a premierului Ciucă. Întreg mediul academic și universitar s-a solidarizat cu plagiatorii. Furtul este o activitate guvernamentală perfectă și are nevoie de susținere.

Un ministru a demisionat în urma unor acuze de trafic de influență și abuz în serviciu. Guvernul are trei miniștri care nu-și ascund loialitatea față de Budapesta. Nowak și Tanczos refuză să cânte Imnul Național sau își demonstrează pornirile iredentiste susținând cauza unui fantomatic ținut secuiesc. Ciucă și „românii” din Guvern nu au nicio reacție, iar noi să ne plângem că nu au o activitate guvernamentală perfectă? Trădarea reclamă solidaritate.

Avem cea mai lipsită de viziune și dinamism politică externă. Atât de îngălată și dezlânată încât ne-am descurca mai bine fără. Un ministru, Aurescu, insipid care inspiră orice numai diplomație nu. Nu-i o surpriză că n-am intrat în Schengen! Mirare mare este că încă mai suntem în NATO și UE. O activitate guvernamentală desfășurată exclusiv la ordinul stăpânilor externi n-o fi perfectă, dar e aproape.

O activitate guvernamentală care ne demonstrează cât de modest este tovarășul Ciucă. NU merită ode? „Prin El, ca într-o inimă cât ţara / Socialistul ritm, de măreții/ Incandescent şi pur, prin veac, străbate / Spre gloria eternei Românii”!

Moș Teacă, strategul din fruntea Guvernului

Ne-am îndeplinit constant, în ultimii 6 ani, promisiunea alocării a 2% pentru Apărare. Ba de anul viitor plusăm cu încă 0,5%. În fapt, am alocat anual peste 5%. Apărarea nu se limitează la Armată. Include, cel puțin, și Internele și serviciile secrete.

Zeci de miliarde aruncate iresponsabil pe achiziții inutile sau caricaturale. Tehnică uzată, moral și fizic. Sisteme de armament care nu pot fi integrate și plăți pentru echipamente care nu sunt livrate nici după trei ani.

Cum nu are Ciucă o activitate guvernamentală perfectă când PNL n-a reușit să întoarcă nici 5% din achizițiile armatei în ofset? Perfectă pentru stăpâni, dar ce contează? Slugile care ne conduc sunt mulțumite.

Granița cu Ucraina este un Schengen local, iar cea cu Moldova un „pod de flori”. Am constatat că este mai greu să intre oficialii români în Moldova (detalii aici) decât contrabandiștii lor în România, dar ne reclamăm drepturi pentru spațiul european de liberă circulație.

Avem o Armată plină de generali și doctori, dar care nu este capabilă să apere țara. Contabili doctori în științe militare și generali care n-au condus nici măcar un autoturism ne apără de amenințarea sovietică. În studiourile TV și jocuri pe calculator.

Armata nu reușește să atragă cadidați nici cât să ocupe locurile scose la concurs. Nimeni nu mai are așteptări la competență și profesionalism. Competiție este înlocuită de obediența și slugărnicia cu care se pupă-n dos șefii. Singura garanție pentru evoluția în carieră.

Cum nu are Ciucă o activitate guvernamentală perfectă? Păi nu aveam noi un general în fruntea Executivului tocmai pentru că războiul bătea la ușă? Nu mai bate! Ne-a înfrânt Ciucă și gașca lui de borfași. Misiune îndeplinită!

Cum nu-i perfect să avem în fruntea Guvernului un plagiator care a făcut armata praf? Perfect pentru ruși, unguri, etc…

Și la anul care vine ne va fi la fel, nu bine!

O guvernare neo-liberal-socialistă cu un program de guvernare cripto-comunist, ne promite un PNRR cu 29 mld. euro (jumătate împrumuturi, pe care tot națiunea le plătește) ca singura speranță de relansare economică a țării. Ce activitate guvernamentală mai așteptăm când avem una „aproape” perfectă?

Va continua să curgă belșug prin PNRR. Miliardele de euro vor copleși România cu violența pandemiei de coronavirus. Ne vor fi fluturați ca un succes personal al grofului de la Cotroceni, secondat de cei doi argați: dottore Ciucă și cumătrul Marcel.

Tovarășul Ciucă a declarat astăzi, 29 decembrie 2022, că „este onest față de oameni, să le spunem întotdeauna adevărul și la fel vom face și în anul viitor, vom apărea mai puțin la televizor și vom prefera să facem mai mult la nivelul instituțiilor guvernamentale, astfel încât acest lucru să se poată resimți prin măsurile pe care le luăm pentru a ne îndeplini obiectivele din programul de guvernare”.

Greu de găsit doi dușmani mai înverșunați decât onestitatea și Ciucă.

Altfel, aici avem teamă în ce privește activitatea guvernamentală a distinsului academician, că ar încerca să facă ceva. Dacă n-ar face nimic lucrurile s-ar regla cumva de la sine. Abia când intervin analfabeții funcționali se alege praful. Bine, nu-i cazul lui Ciucă. El nici nu trebuie să intervină. A dovedit că și când tace se bâlbâie.

De ce am avea așteptări de la anul care vine? Ne scapă cineva de Ciucă și Ciolacu? Are vreun puseu de patriotism Iohannis și demisionează? Are vreun gând de mobilizare poporul și iese din letargia sinucigașă în care zace de ani de zile? Atunci ce așteptări putem îndrăzni? O (altă) activitate guvernamentală suspectă de perfecțiune.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

Lasă un răspuns