Complicitatea și solidaritatea hoților din România Educată

De ce ar încuraja politicienii „România Educată”? Cui folosește? Un popor educat îsi cunoașe drepturile. Este dificil de manipulat și greu de mințit. „România Educată”, cu un buget de 2% pentru Învățământ este dovada peremptorie a disprețului prezidențial.

Cum ar putea aspira „România Educată” la mai mult? Noi încurajăm furtul și impostura, educația ne este un inamic mai mare decât amenințarea de la Răsărit.

Indiferent cum este deconspirat un plagiator, întodeauna există soluții prin care subiectul este aruncat în derizoriu. Mass Media îl ignoră sau îl tratează superficial. Zeloții partidelor sunt asmuțiți asupra celor care demonstrează plagiatul. Instituții fundamentale sunt implicate în blocarea sau interzicerea analizării furtului intelectual.

„România Educată” este o junglă în care dictează doar cei care dețin Puterea. Plagiatul ar trebui înregistrat ca produs autentic românesc. Nicăieri în lume nu a ajuns plagiatul să se impună ca parte a culturii cum se întâmplă în România.

Solidaritatea unui sistem putred

Majoritatea plagiatorilor se bucură și financiar de furtul intelectual. Uneori accesează funcții sau demnități în baza diplomei de doctor. Dincolo de însușirea produselor intelectuale ale altei persoane acești indivizi se află în fața unui cumul de infracțiuni.

De ce nu este sesizată Procuratura pentru obținerea de foloase necuvenite prin fals și uz de fals? De ce niciodată nu este recuperat prejudiciul pe care acești impostori îl produc prin încasarea unor sporuri (la salariu sau soldă, inclusiv la pensie) obținute prin fraudă?

Pentru că este o adevărată cabală a plagiatorilor. Răspunsul este simplu. Sunt mii de indivizi care fac parte din această mafie a plagiatelor. „România Educată” este una plagiată și tot mai mult mafiotă.

Câți ofițeri din Sistemul Național de Apărare au curajul să-și prezinte public lucrările? Majoritatea covârșitoare a acestor lucrări sunt ascunse. Trebuie parcurse proceduri complicate pentru a fi accesate. Biblioteca Națională a schimbat regulile pentru a le proteja. Unele Școlile Doctorale și-au secretizat activitatea.

De ce plătește românul, din buzunarul lui, „sporul de doctorat” pentru niște impostori care nu au nici măcar bunul simț să-și pună lucrările la dispoziția publicului larg? Toate lucrările de doctorat ar trebui să fie disponibile online. Indiferent când au fost elaborate. Sau sunt atât de multe încât am avea nevoie de ani să le „digitalizăm”?

Aparent, ceea ce a făcut UBB este un act de mare curaj. A avut dispoziția să admită că o lucare de doctorat din cadrul Universității este „profund viciată”. Formularea este, însă, cel puțin dubioasă și interpretabilă.

Cum să soliciți ca Bode să-și „alinieze teza cu standardele de etică academică”? O teză de doctorat este o lucrare asupra căreia nu mai poate interveni nimeni. În afara unor pagini rebele ieșite de sub copertă, ce ar mai putea alinia Bode?

Un ministru uluit

„Este absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022… Cu acțiunea pe care am deschis-o în instanță, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent despre cine este vorba. Este un drept, dar și o obligație pe care o am ori de câte ori se încalcă legea… Sunt declarații pe pagina de socializare a ministrului de interne, Lucian Bode.

Un mesaj care a adunat foarte multe reacții negative și adverse. Trebuie remarcat, totuși, că Bode permite și mesaje negative. Nu este cazul  lui Ciucă, Tîlvăr și a altor șefi din Armată. Acolo trec doar mesajele pozitive și pline de dragoste sau apreciere. Temerarii care critică sunt imediat blocați.

Dacă Lucică e uluit noi suntem de-a dreptul siderați. Cum adică teza de doctorat a ilustrului cercetător științific în securitate energetică este plagiată?

Comisia de etică a UBB a adoptat în data de 09.01.2023 Hotărârea Nr. 1 din 2023 … cu privire la suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a dl. Lucian Bode. Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate… teza este profund viciată“. Un eufemism prin care UBB evită să declare teza ca fiind vulgar de… stricată.  Ce înseamnă „în marea lor majoritate”?

Într-un cotidian central a apărut informația că Ciucă l-a întrebat direct Bode „dacă sunt probleme cu lucrarea sa de doctorat”. Nu l-a întrebat dacă a plagiat sau dacă teza de doctorat are vreo valoare științifică, ci doar dacă „sunt probleme”! În limbaj de „România Educată”: „Lucică, termină cu prostiile și controlează naibii porcăria asta cu plagiatul, că ne faci de râs. N-ai văzut ce repede am închis eu subiectul?”

Complicii din marea cabală a doctoratelor

Are dreptate Ciucă. Miile de plagiatori din „România Educată” nu pot fi expuși de neglijența unuia ca Bode.

Dacă începe o investigație mai profundă? Până la urmă, doctorii-plagiatori sunt doar vârful unui sistem „profund viciat”.

Zeci de mii de indivizi încasează sume care, cumulate, adună milioane de euro. Sporurile, plățile oneroase, remunerațiile cadrelor universitare (care tolerează sau încurajează plagiatul) și alte avantaje financiare sau materiale cultivă dezvoltarea unor grupări infracționale greu de destructurat.

Foarte puțini sunt cei care au curajul să denunțe mizeria din industria plagiatelor.

O muzeografă a admis implicarea în lucrarea de doctorat a lui Tîlvăr. „Ne-am apucat și am făcut teza de doctorat a lui Angel Tîlvăr de la zero. De la ze-ro!” a declarat, într-un interviu acordat publicației Libertatea, Aurora Apostu.

Inclusiv directorul Muzeului Vrancei a recunoscut aportul adus la întocmirea tezei. Încă nu s-a pus în discuție plagiatul ministrului apărării, dar … nu este chiar mai grav că cercetarea științifică este redusă la efortul unor angajați sau subordonați? Toți plătiți din bani publici, pentru alte sarcini.

Cine sunt cei care au întocmit tezele lui Ciucă, Bode și altor militari sau civili din SNAp? Astfel de indivizi nu sunt capabili să redacteze o compunere, cu atât mai puțin o teză. Nu e clar?

Unul dintre ei trebuie să fie în anturajul profesorului Adrian Ivan, de la Academia SRI. Conducătorul de doctorat care a solicitat, prin avocat, să nu fie analizată lucarea studentului său, Lucică Bode.

Poate ne spune profesorul Ivan cum de i-a venit ideea ca Bode să urmeze studii doctorale? N-a avut activitate în domeniu, n-a produs niciun articol sau lucrare anterior tezei. Ce l-a determinat pe Ivan să considere că Bode este o somitate în „securitate energetică”?

„Cum e tocul, așa-i și pistolul”

Cine sunt cei care i-au scris teza de doctorat lui Ciucă? Să-i acuzăm pe ei de plagiat. Până la urmă, dottore n-a făcut decât să-și însușească munca unor subordonați. Ce vină are că subordonații n-au fost capabili de nimic original și doar au copiat?

Cine sunt „ei”? Îi putem găsi printre ofițerii trimiși să ocupe funcții de general la Bruxelles, în urma unor concursuri cu serioase suspiciuni de fraudă. Sau… printre plagiatorii din subordinea sa.

În anul 2006 era exmatriculat, de la Colegiul Baltic din Estonia, un ofițer român. Mai exact, înainte să plece în vacanța de Crăciun, i s-a spus, diplomatic, să nu mai revină pentru următorul semestru. A fost singurul ofițer din istoria Colegiului trimis „acasă” după doar un semestru, pentru căa plagiat.

În anul în care a umplut Armata de rușine, fiind dat afară dintr-o instituție de învățământ superior pentru furt intelectual, ofițerul în cauză era, simultan, masterand și doctorand la UNAp. A obținut titlul de doctor în științe militare în anul 2010. A fost admis la studii cu o diplomă de licență în… Educație Fizică și Sport, obținută prin echivalarea unor studii.

În anul imediat următor obținerii titlului de doctor, ofițerul-plagiator a fost trimis, pentru 4 ani, consilier militar la Bruxelles. Întors în țară l-a recuperat imediat dottore Ciucă și l-a „uns” (fără concurs) șef serviciu, în directa lui subordonare.

Un ofițer care a fost 10 ani în subordinea lui Ciucă, inclusiv în misiunile din Angola (1996) și Afganistan (2003). Ultima fiind cea în care și-a pregătit Ciucă teza de doctorat. Un ofițer capabil, care ar fi avut argumente să lucreze în sprijinul tezei lui Ciucă.

Este doar o supoziție și câteva coincidențe… întâmplătoare. Altfel, pe bune! cine se îndoiește de greutatea științifică și originalitatea tezei de doctorat a premierului nostru?

Nesfârșitul dispreț al politicianului român

Bode a solicitat instanței blocarea analizării tezei de doctorat. Același mod de operare ca în cazul lui Ciucă. Ghinion! Bode nu este premier și nici păpușa lui Iohannis. Altfel ar fi intervenit Parchetul General și ar fi început o acțiune in rem. De aproape un an procurorii citesc teza de doctorat a lui Ciucă. De ce? Nici premierul însuși n-a citit-o cu atâta pasiune.

„În lipsa posibilității legale de a aplica sancțiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunității academice, Comisia îi solicită corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei” ne anunță conspirativ UBB. Ce naiba să corectezi la o teză deja publicată? Poate o Erată care să contrazică plagiatul.

Să nu ne păcălim, UBB nu a făcut decât să-i întindă un colac de salvare lui Bode. Era evident plagiatul, cum să-l mai ascundă? Peste câteva zile subiectul va ieși din actualitate, iar cei care vor mai dori informații vor fi trimiși la Instanță, CNADTCU sau Ministerul Educației. UBB și-a dovedit onestitatea academică și va avea pretenția unei Universități de prestigiu.

Politicienii vor continua să ne vorbească despre „România Educată” și importanța studiilor pentru tânăra generație. Ipocriți, demagogi, impostori, hoți, plagiatori, trădători…

La noi hoții s-au cocoțat în vârful statului și acest lucru a fost posibil și datorită toleranței prea mari a societății și a mediului universitar față de plagiat. Fiindcă plagiatul este o formă de hoție. Dacă este tolerată, concluzia politicienilor este că și mai mult este tolerată și se poate” a declarat președintele României, Excelența Sa Klaus Werner Iohannis la Timișoara, pe 17 mai 2019. Peste mai puțin de doi ani impunea un Guvern și un PNL condus de plagiatori.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

2 comentarii

  1. Iar ne învârtim în jurul … Dacă ne trezim, vom constata că există o rădăcină a „răului”. Nu e greu de înțeles faptul că reforma Iliescu KGB este „profund viciată” cu vădită intenție și trebuia reformată.
    N-ar fi greu de identificat metoda prin care s-a reușit distrugerea economiei, politicii, învățământului, sănătății. Puțini au remarcat indicațiile celui de-al doilea președinte al României „să eliberați piața de golani și să plantați flori dvs. (minerii adică). Astfel de indicații au fost respectate și la „privatizările strategice” și la promovările în învățământ și la accesul în justiție și la formarea actualei clase politice, etc.
    Comparând cu indicațiile stalinist-leniniste de impunere a „noii ordini sociale și victoria comunismului în întreaga lume”, reforma Iliescu KGB a schimbat doar numele obiectivului declarat.

Lasă un răspuns