Ciucă și Bode, gemenii corupției din România „profund viciată”

Ciucă și Bode sunt doi impostori. Posibilitățile intelectuale mediocre, bagajul cultural redus, lipsa de imaginație și viziune, vocabularul și exprimarea greoaie sau accentele de ipocrizie histrionică nu sunt calități care să-i recomande pentru funcțiile pe care le-au ocupat în ultimii 10 ani.

Ciucă și Bode sunt, însă, prezențe constante în anturajul sau „sufrageria” serviciilor secrete și a partidelor politice. Hidra corupției este alimentată cu personaje mediocre, obediente și șantajabile.

Legenda generalului călit în focul luptelor din Irak și Afganistan este o minciună. La fel cum este întreaga sa competență profesională. Ce proiect de succes are generalul Ciucă? Distrugerea Armatei este o realizare pentru cei care doresc dispariția României.

Lucian Bode stă și mai rău la capitolul „mapa profesională”. Una plină de scandaluri, eșecuri, trafic de influență și corupție. Ce succes profesional l-a propulsat pe Bode în fruntea a trei ministere „grele” și numărul doi în conducerea celui mai mare partid de dreapta din România?

Într-o promovare online (aici), Cristian Barna, profesor la Academia SRI și membru în comisiile de doctorat de la Universitatea Națională de Apărare/ UNAp, s-a gândit să-l așeze pe Ciucă lângă Ferdinand. „Regele Unirii” asociat cu un șarlatan este o insultă pe care doar un prieten al plagiatorilor putea să o propună.

Rectorul Academiei SRI, Adrian Ivan, este cel care a coordonat lucrarea de doctorat a ministrului Lucian Bode. În perioada 2011-2018, cât a durat doctoratul lui Bode, Ivan a fost profesor la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universitatea Babeș Bolyai / UBB. Rectorul de la SRI este membru în Consiliul Școlii Doctorale de la UNAp și UBB. În prezent Ivan susține cu tărie plagiatul lui Bode și încearcă cu disperare să împiedice analiza tezei pe care a coordonat-o.

Serviciile sunt peste tot. Din păcate fac doar… deservicii țării.

Plagiat din plagiator, noua doctrina liberală

În februarie 2022, la o lună după ce ceruse public analiza tezei sale, premierul Ciucă a dat în judecată Ministerul Educației, aflat în subordine, cerând suspendarea a trei sesizări prin care era reclamat plagiatul său.

La doar două zile după ce a introdus acțiunea în instanță, Parchetul General a ridicat, de la CNATDCU și UNAp, toate documentele din dosarul de analiză a lucrării generalului. Plagiatul de care este acuzat președintele PNL, Nicolae Ciucă, este blocat de justiția română de aproape un an.

În ianuarie 2023, ministrul de interne a cerut în instanță anularea hotărârii prin care UBB a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat, vizată de acuzații de plagiat. După ce UBB a anunțat că teza lui Bode este „profund viciată” secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat că va continua demersurile din instanță (detalii aici).

Premierul și ministrul de interne refuză pur și simplu să le fie analizate tezele de doctorat. Președintele și secretarul general al PNL răspund acuzațiilor de plagiat prin acțiuni similare și care blochează aflarea adevărului. Am ajuns în situația grotescă în care Bode plagiază acțiunile șefului său.

Ciucă și Bode sunt reminiscențe comuniste într-o societate care nu se poate elibera de blestemul Partidului Unic.

Doi liberali social-democrați

În anul 1990, din cenușa fostului Partid Comunist/ PCR, se forma Frontul Salvării Naționale/ FSN. Comuniștii din eșalonul doi al PCR (în frunte cu Iliescu) preluau puterea.

În mai puțin de doi ani s-a ales praful de FSN. Formațiunea s-a scindat. Aripa comunist-conservatoare, de stânga, s-a desprins și a format ulterior Partidul Social Democrat/ PSD. FSN-ul rămas, condus de Roman, s-a declarat social-democrat de centru-stânga și, în 1993, și-a schimbat denumirea în Partidul Democrat. În anul 2001 Lucian Bode era secretarul PD Sălaj.

Băsescu l-a mazilit pe Petre Roman, i-a luat PD-ul și a fuzionat (în 2007) cu Partidul Liberal Democrat condus de Theodor Stolojan. Și el fost membru FSN și președinte PNL. Așa a luat naștere Partidul Democrat Liberal/ PDL.

În octombrie 2014 PNL și PDL au format noul… PNL. În fapt, PDL, devenit partid prezidențial coborâse la cota de unde urma, firesc, dizolvarea. Nucleul dur al PDL, FSN-iști cu școala comunistă în sânge, a avut instinct de supraviețuire. „Greii” din PDL s-au ascuns în PNL. Social-democratul Lucian Bode devenea liberal.

Nicolae Ciucă era membru al PCR în decembrie 1989. Cadrelor militare în activitate le-a fost interzis după 1990 să se implice în politică. Nicușor a rămas, însă, fidel socialismului științific și permanent atras de doctrina social-democrată. De altfel, întreaga lui ascensiune este legată exclusiv de PSD. A fost numit comandant de divizie de Gabriel Oprea, șef al Forțelor Terestre și al Statului Major General de ministrul Mircea Dușa.

Astăzi, PNL este PDL din regimul Băsescu. Un partid prezidențial în care groful de la Cotroceni dispune dictatorial. Primii doi lideri din conducerea PNL sunt doi indivizi cu pedigree comunist și social-democrat, Ciucă și Bode.

Paula lui Bode

Într-o postare cu evidentă tentă politică, Drulă de la USR ne oferă câteva informații despre „caracatița lui Bode”. E corect ce spune, dar putea să-l analizeze și pe Ciucă. Siamezii corupției au destinele legate.

Ștefania Ferencz este, astăzi, mâna dreaptă a lui Lucian Bode în MAI. Ocupă funcția de secretar general, aceeași pe care a avut-o și în mandatul lui Bode de la Transporturi.” Este adevărat, Ștefania pare în prezent „atașată” de Bode, dar a fost preluată de la un alt PDL-ist, Emil Boc. Un fel de Alina Gorghiu a PDL. Zboară din lider în lider.

După liceu, fata modestă din satul Coroieni de lângă Târgul Lăpuș, a terminat o universitate privată, fără autorizare. La nici 23 de ani, Ștefania este numită director la cabinetul deputatului Emil Boc. Trei ani mai târziu (2004), Boc devine primar la Cluj. Ștefania ajunge directoare la cabinetul său și peste Direcția generală de patrimoniu.

În 2009 o (re)găsim pe Ștefania secretar de stat la SGG-ul premierului Boc. În 2011, este avansată maior de Gabriel Oprea. Deși nu întrunește condițiile legale, din toamna anului 2019, după instalarea „la butoane” a PNL, Ștefania este secretar general „temporar, prin detașare”. Mai întâi la Ministerul Transporturilor, iar din 2021 la Ministerul de Interne.

Ferencz are salariu de la MAI, dar mai este numită și în numeroase consilii de administrație la companii de stat: CNAIR, CFR SA, Romatsa, Eximbank, conform declarației de avere din 2021” subliniază Drulă opulența veniturilor „indispensabilei” din intimitatea lui Bode.

La fel de „trebuincioasă” pentru activitatea unui înalt demnitar este și doamna care veghează asupra cabinetului premierului Nicolae Ciucă. Gl.mr. (rz) Paula Cristea încasează, lunar, peste 27.000 lei. Doar din pensie și salariu.

Ștefania lui Ciucă

Dottore Ciucă a numit-o pe Paula, pe 24 decembrie 2021, director al cabinetului premierului, cu rang de secretar de stat.

În august 2017, doamna colonel Cristea amenința cu trecerea în rezervă. Nu suporta ideea ca un fost subordonat să-i fie șef, împuternicit pe funcția de general pe care o viza dânsa.

Ciucă era șeful Armatei. A chemat-o pe Paula la… mediere. Una de succes. Imediat a fost „așezată” pe funcția de general disputată și „transferată” în proximitatea generalului. Neoficial era șefa sa de cabinet. O ilegalitate pentru care Dragnea a stat după gratii.

Paula n-a îndeplinit nicio secundă atribuțiile funcției de general pentru care primea soldă. Dottore a fost singurul șef al Armatei căruia îi aducea mapa și cafeaua un general în devenire.

Ajuns ministru, Ciucă a luat-o pe Paula în grupul consilierilor săi. Altă funcție de general, cu trei stele. În anul 2020 a avansat-o general de brigadă. Un an mai târziu i-a oferit a doua stea, la trecerea în rezervă. Întreaga carieră a Paulei s-a limitat la funcții administrative. A adunat, însă, mai multe stele decât ofițeri care au condus divizii.

Pe 9 decembrie 2021, prim ministrul Moldovei a fost în vizită oficială la București. La Palatul Victoria Natalia Gavrilița a fost primită de premierul Ciucă și echipa lui. Deși cadru militar în activitate, Paula a făcut parte din „team Ciucă”. După dottore însuși (octombrie 2019), un alt general se angaja politic, fără rezerve, deși legea interzice acest lucru.

Ce merite deosebite și realizări profesionale avea col. Cristea în 2017 încât șeful SMG nu mai putea concepe Armata fără ea? Ce fapte excepționale justifică cele două stele primite? Câți militari cu rezultate deosebite, care au trecut în rezervă revoltați, scârbiți sau frustrați a chemat Ciucă la el? Pe câți i-a mazilit obligându-i să plece din Armată?

Karina a lu’ Bode

Bode s-a străduit să-și aducă și soția în București, nu doar „colaboratoarele” apropiate. Karina Bode a fost mai întâi detașată la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) din subordinea Ministerului Educației. Intenția era să conducă Departamentul de Educație Timpurie, special înființat de Cîmpeanu pentru soția colegului de partid. În urma unor dezvăluiri din presă, detașarea s-a limitat doar la trei luni.

Suficient pentru doamna Bode, cât să candideze pentru postul de director la Grădinița 251 din Sectorul 1, București. După două probe extenuante doamna Bode a obținut nota finală 8.10, iar directoarea în funcție, Ioana Costea, 8.05. Concursurile din sistemul bugetar sunt o mascaradă insultătoare.

Dezvăluirile lui Drulă vizează, însă, relațiile Ștefaniei Ferencz:

Victor Ivașcu este șeful Poliției de Frontieră din România. A fost împuternicit în această funcție în februarie 2022. În septembrie a câștigat concurs pe acest post, unul dintre puținele din toată cariera sa… Parcursul lui Ivașcu în această funcție este unul improbabil, dacă am lăsa la o parte un mic detaliu: este partenerul de viață al Ștefaniei Ferencz….

În doar doi ani, Ivașcu a ajuns de la gradul de maior la cel de general (folosesc terminologia militară pentru simplificare). Nu mulți se pot lăuda cu o asemenea performanță, consfințită de însuși Don Klaus Iohannis, cel care i-a semnat decretul de avansare în grad pe 29 noiembrie 2022.

Maria lu’ Ciucă

Maria Cristina Ciucă a fost angajată, în anul 2009, într-o unitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență/ ISU. În Focșani, unde comandant al garnizoana era însuși „eroul de la Nasiriah”. Doi ani mai târziu generalul Ciucă a fost numit comandant al Diviziei de la Buzău. În același an soția a fost transferată în MApN, cu gradul de plutonier.

În anul 2019 Maria s-a decis să treacă în rezervă. Era plutonier adjutant în Direcția Generală de Informații a Apărării, iar soțul șeful Statului Major al Apărării.

În aceeași zi în care șeful DGIA o trecea în rezervă pe plt.adj. Maria Ciucă, ministrul Mihai Fifor, prietenul din PSD al actualului președinte PNL, a semnat ordinul de chemare în activitate a locotenent colonelului Ciucă Maria. Lt.col. Ciucă n-a mai rezistat decât puțin peste șase luni ca ofițer activ, altfel ar fi ajuns și la stelele de general. Suficient, însă, cât să-și rotunjească venitul cu o pensie decentă.

În urmă cu doi ani apărea o știre (aici) pe care o reluăm cu rezerve. „Fratele doamnei Ciucă era civil, pompier la o societate comercială care avea în schemă un astfel de post. A fost făcut ofițer la Contrainformații Militare Craiova”. Nu este imposibil, dar informația nu a mai fost confirmată și de alte surse. La fel cum este și cea referitoare la cele 20 de solde încasate de generalul Ciucă la trecerea în rezervă.

Posibil, dar puțin probabil. Ce naiba! Ciucă e om de onoare!

O Românie „profund viciată”

Ciucă și Bode gestionează astăzi o hidră cu ramificații greu de închipuit. În jurul lor se întâmplă grave suspiciuni de trafic de influență și abuz în serviciu. Nimeni nu reacționează. Cei mai mulți se așază cuminte la rând. Poate prind și ei o sinecură, un os de ros, câteva firmituri.

Familia și anturajul intim rămân, de departe, privilegiați. Sunt cei care se înfruptă copios din hidra corupției. Sistemul corupt este, însă, incredibil de extins. Tehnicile și procedurile prin care își subordonează țara și complicitatea populației au ajuns să fie perfecționate, chiar rafinate.

Acțiunea UBB, în cazul lui Bode, este un alt exemplu de manipulare grosolană, ordinară chiar. Comunicatul „prestigioasei” Universități este o mostră de machiavelism academic. La fel cum acțiunea Parchetului General, în ce privește plagiatul lui Ciucă, este dovada statului polițienesc în care trăim. O țară a Securității și Miliției, în care procurorii comuniști dispun de viața noastră după bunul lor plac.

De ce să apelăm la justiție, instanțe și comisii pentru a dezvălui plagiatele? De ce un individ suspectat de furt nu este dispus să se apere demontând cu propria lui lucrare acuzațiile? Instanța și Procuratura nu se pot pronunța asupra conținutului lucrărilor de doctorat mai mult decât oricare cetățean al României care știe să citească.

Nu există teză „viciată” puțin sau profund. Și nici „alinierea la standardele academice” a uneia plagiate. Furtul e furt indiferent care este obiectul acestuia.

Ciucă și Bode și-au depășit în urmă cu mulți ani nivelul propriei incompetențe. Ce se întâmplă acum este prețul pe care românii îl plătesc pentru inconștiența, superficialitatea și indiferența cu care acceptă ca astfel de indivizi să ajungă atât de sus.

Sărăcia unui popor este cea mai corectă pedeapsă pentru prostia lui” Ronald Reagan.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

Lasă un răspuns