Pensiile militare, obsesia unor Drulă și Pîslaru

„Pensiile militare sunt pensii speciale” este singurul proiect politic pe care-l propun Drulă și Pîslaru. Un atac furibund și violent la adresa securității României. Împreună cu prozeliții din mass media neo-marxiștii lui Drulă intoxică populația cu imaginea militarului transformat în căpușă a Bugetului României.

Drulă este trădător sau este profund neinspirat. Groful de la Cotroceni nu s-ar fi limitat la eufemisme și ar fi spus simplu… „sau e prost”. E greu de crezut că „tinerii frumoși și liberi” (Năsui și Ghinea sau Drulă și Pîslaru), educați în străinătate, nu sunt conștienți de atentatul pe care-l produc la adresa securității României.

Fără securitate, nu există investiții. Fără investiții, nu există dezvoltare. Fără dezvoltare, nu există prosperitate. Toate statele dezvoltate, cele cu un nivel de trai la care noi nici nu îndrăznim să visăm, au armate puternice. Cel mai bun exemplu este Țara Cantoanelor. Deși neutră, Elveția are cea mai puternică Armată din Europa.

Toți bărbații elvețieni sunt obligați să facă armata. Nu există dispensă sau derogări. Aceasta durează 3 luni, după care tânărul primește o armă, o conservă și o uniformă militară, pe care le i-a acasă. Până la 32 de ani un elvețian este rechemat în armată de 7 ori, unde trebuie să stea câte 3 săptămâni. Elveția are un buget militar de 7.5 mld. dolari, 380 de tancuri și 150 aparate de zbor.

Interesele unei țări nu pot fi promovate dacă nu există posibilitatea de a fi apărate. Un exemplu opus Elveției este lângă noi, Moldova. O țară care are 3 aparate de zbor și niciun tanc.

Pe ale cui interese le apără sau le reprezintă USR și Cătălin Drulă? După modul mârșav și iresponsabil în care atacă Armata este evident că acționează împotriva României.

O gașcă de flăcăi

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru afirmă că societatea se confruntă cu o gravă problemă de echitate, întrucât pensiile militare și cele civile sunt calculate diferit.

Cum poate fi egalitate în drepturi cât timp nu există egalitate în obligații? Este corectă egalitatea drepturilor unor cetățeni care nu sunt supuși unui regim egal al interdicțiilor?

În activitate, militarilor le sunt interzise sau limitate drepturi și libertăți fundamentale. Legea impune militarilor obligații și după trecerea în rezervă, situație în care nu se mai află nicio altă categorie socio-profesională.

Pentru cei care-i invidiază pe militari, porțile sunt deschise. Există un deficit cumplit. Cei care consideră că militarii primesc recompense (prea) generoase din partea Statului, pentru privațiunile și sacrificiile la care sunt obligați, ar putea reduce acest deficit. Drulă și Pîslaru au și ei alternativa unei cariere militare.

USR și REPER nu recunosc Biblia, cum ar putea respecta militarii? Drulă a plecat din România imediat după liceu, în anul 1999. S-a întors când serviciul militar nu mai era obligatoriu. Drulă și Pîslaru au fugit de armată.

În Statele Unite niciun bărbat nu-și permite să aspire la un loc în Congres dacă nu a trecut prin armată. În România secolului trecut, bărbați erau doar cei cu stagiul militar satisfăcut.

Pentru că nu este bărbat, „flăcăul” Drulă îi atacă mișelește pe cei care nu se pot apăra. În public, de la tribuna Parlamentului sau la TV, atacă militarii pentru că aceștia nu pot riposta. Le interzice legea să se angajeze în dispute politice.

În țările civilizate Armata nu face politică, dar nici nu este angajată în dispute politice. Franța, Italia, Spania, Belgia, Danemarca sau Finlanda sunt doar câteva din țările UE unde pensiile militare există, iar CE sau Banca Mondială nu îndrăznesc să le interzică. Acolo niciun politician nu se gândește să târască Armata în dispute politice.

Ipocriții Drulă și Pîslaru

În fiecare lună, plagiatorul Nicolae Ciucă încasează 18.000 de lei pensie specială pe lângă salariul de prim-ministru. Acum, nu vrea să renunțe în ruptul capului … cum ar fi să fie pensia lui Ciucă la jumătate? Și restul sumei să se împartă la oameni cu pensii mici, inclusiv militari, care nu au avut pilele și norocul lui să iasă la pensie cu sume din astea?!” declară plin de el „flăcăul” Drulă (aici). Câtă ticăloșie!

Drulă nu-l atacă pe senatorul Ciucă sau pe președintele PNL. Drulă atacă ostașii folosindu-se de statutul de militar în rezervă al unui politician. Ciucă, contestat sau nu, este militar în rezervă, sub jurământ cu Țara. Drulă este un individ care a „fentat” Armata.

Un exemplu de manipulare sovieto-securistă. Nimic surprinzător. „Cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt, pe moștenitorii Securității ” este un material (aici) despre diagrama de relații și interese care-i susține pe Drulă și Pîslaru.

Suntem printre cei care l-au criticat pe Ciucă. Niciodată gratuit, exclusiv pentru abuzurile, greșelile și derapajele sale. Dar…

Ciucă nu are pensie militară pentru că „avut pile și noroc”. A fost generalul cu cea mai înaltă funcție din Armată. Ce pensie ar trebui să aibă?

Ciucă a îmbrăcat uniforma militară la 14 ani. Evoluția sa în carieră, cel puțin în primii ani, a fost susținută de ambiție, calități și rezultate. Trădarea camarazilor este crucea pe care trebuie să o poarte în raport cu militarii, nu cu politicienii.

Ideea că micșorând pensia lui Ciucă ar crește altele este pur și simplu mostră de nesimțire. Apoi, indiferent cum se va modifica legea, nicio pensie aflată în plată nu va fi micșorată.

Pensiile militare sau civile sunt mici și pentru că partidele lui Drulă și Pîslaru au votat, în secret, creșterea sumei forfetare pe care o primește fiecare parlamentar (aici).

„Armata României este depopulată”

Din nefericire, pentru militari, Nicu Ciucă le-a făcut doar deservicii. Angajarea sa în politică, dincolo de revelația unor limite intelectuale și a unor carențe în educație, a vulnerabilizat și mai mult Armata. Ciucă este atacat astăzi pentru statutul său de militar în rezervă.

Pentru ambiția și lăcomia lui Ciucă a plătit, la început, doar Armata. Astăzi plătește Țara, prin atentatul care se întâmplă la adresa securității și siguranței României. Vulnerabilitățile pe care le are Ciucă îl lovesc din toate părțile. Decontul îl vom plăti, însă, toți.

Pensiile militare sunt un subiect inepuizabil. Pentru Drulă a devenit rațiunea existenței sale.

Pentru militarii în activitate sau pentru cei care ar dori să intre astăzi în Armată, alternativa e simplă: renunță la cariera militară. Aspect care se întâmplă la un nivel care a depășit cotele de avarie.

Băncile instituțiilor militare de învățământ sunt din ce în ce mai goale. Mii de militari tineri, inclusiv cei cu experiență în teatrele de operații, părăsesc sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Mulți prin demisie, ceea ce le limitează dreptul la pensia militară abia după împlinirea vârstei standard. Nu mirajul pensiei îi îndepărtează de sistem, cât scârba de mizeriile politicienilor.

O analiză a generalului Virgil Bălăceanu (aici) exprimă adevăruri dramatice. „Armata României este depopulată… în 2022 un număr mult mai mare de cadre militare au trecut în rezervă față de 2021… trecerea în rezervă a fost cauzată nu de războiul din Ucraina… în activitate, ori trecut în rezervă militarul este obligat să participe la război… Motivația o reprezintă acest joc cu pensiile militare…”

Efectele nu vor întârzia să apară. Poate asta urmăresc cei din gașca USR.

„Armata e cu noi”, un refren demodat

Drulă și Pîslaru sunt îngrijorați de inechitățile sociale? Ele sunt resimțite plenar de militarii în rezervă și retragere.

Un cetățean renunță la unele drepturi legitime în baza unui pachet de compensații pe care i-l propune angajatorul. În cazul militarilor, poporul, prin reprezentanții lui, parlamentarii. Cei care și-au respectat jurământul, militarii, constată cum poporul, prin politicienii pe care-i trimite în Parlament, este pe cale să le întoarcă spatele și să modifice unilateral un contract aflat în derulare.

Să ajungi la bătrânețe, când nu mai ai alternativa altui început, să constați că pachetul de promisiuni nu mai valorează nimic este tot ce și-ar putea dori Drulă peste 30 de ani.

Militarii în rezervă și-au servit țara, au respectat legile și jurământul. Nu sunt militarii vinovați că nu au fost trimiși la război. Doar o minte bolnavă ar putea imputa așa ceva. Pe lângă misiunea fundamentală, militarii au fost trimiși în agricultură și pe șantiere sau chemați la înlăturarea efectelor cutremurelor, inundațiilor, înzăpezirilor etc.

În toate momentele de cumpănă Armata a fost, alături de Biserică, stâlpul națiunii. Nu progresiștii, nici neo-marxiștii, globaliștii sau corporatiștii. Nici măcar politicienii nu pot reclama că au susținut poporul român.

Într-un interviu, din anul 2018, academicianul Răzvan Theodorescu spunea: „Oamenii de stat sunt cei care se gândesc la generațiile viitoare, spre deosebire de oamenii politici care se gândesc la alegerile viitoare”.

România nu are nici măcar politicieni. Din nefericire, interlopilor și trădătorilor, ascunși sub faldurii partidelor, complice le este poporul. Inconștient și iresponsabil, poporul este vinovat prin lipsa sa de reacție.

Va veni o zi când, după un dezastru sau calamitate, poporul va urla cu disperare: „Armata e cu noi! Să vină Armata!”… și nu va mai fi nimeni. Poate doar Drulă și Pîslaru care le vor explica atunci cum au apărat ei echitatea socială!

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

Post Scriptum

Nu suntem o națiune, suntem o populație. Dacă mai ajungem nivelul de a ne numi „populație”.

Așa arată o națiune:

 

4 comentarii

  1. Omenirea (zona care „gândește”) a acceptat niște principii pe care România încă le ignoră. Niște drepturi speciale se pot acorda pentru răspunderi speciale. Comparați pensiile magistraților de rând, care nu răspund de nimic; cu cele celorlalți (de exemplu ale militarilor) de rând și veți observa că următoarea categorie are un sfert din pensia medie a magistraților. Deci …. vorbim de militari nu de cine trebuie!

  2. Cel mai vinovat este complicele, adica poporul care nu intelege ce face acordand incredere unor taratoare precum drula.
    Noi renuntam la serviciul in slujba patriei din simplul motiv ca patria deja ne-a intors spatele asa ca nu mai avem nici noi vreun motiv sa ne respectam juramantul. Oricum, nu banii sau gandul la pensie au fost factorul determinant pentru a alege o cariera militara. Daca vreau sa fac bani o pot face linistit in mediul privat (asa cum ne arunca unii in față) si asta vom face si vom avea mult mai mult de câștigat (de bani vorbind). De ce sa imi sacrific toata viata si familia pentru niște idioți, nu e mai bine sa ii las sa se descurce singuri atunci cand va veni timpul? Si va veni….

  3. Nu e complicat deloc. Dacă patronul, în cazul militarilor statul, contribuie la acest fond; pensiile militarilor sunt „pe contributivitate”. Altfel e … nesustenabilă, nesimțită, ne…. În toate cazurile pensiilor, calculul ar trebui să aibă la bază contribuția totală, nu doar pe ultimele luni, ultima perioadă, ultimii sau primii ani. Nu ar mai fi nevoie de profesie, funcție, grupă, ore suplimentare, etc. Ai muncit în condiții „speciale” sau mai mulți ani, tu sau angajatorul a contribuit mai mult

Lasă un răspuns