Desființați Armata!

Anunțuri publicitare

Nu este suficient să desființați Armata. Concediați lucrătorii din penitenciare! Desființați Poliția, Jandarmeria, Pompierii! Vă descurcați voi cumva.

Dacă se mai întâmplă câte un incendiu, solidaritatea românească este suficientă pentru a stinge vâlvătaia. De ce să-i plătiți pe pompierii militari? Țara este plină de români generoși care ar sări gratuit în foc. Să-și sacrifice viața pentru semenii lor, să lase în urmă văduve și orfani este visul intim al tuturor celor care-i atacă pe militari.

Poliția și Jandarmeria sunt oricum niște instituții privite cu ostilitate de către populație. De ce am avea nevoie de ordine publică și structuri care să garanteze respectarea legilor? Suntem o societate a „tinerilor frumoși și liberi”, lipsiți de inhibiții și eliberați de constrângeri.

Foarte probabil cei care atacă permanent sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională doresc haos și anarhie. Altfel, care ar fi scopul atacurilor la adresa militarilor?

Cât despre penitenciare… să fim realiști! În România sunt mai mulți hoți în libertate decât la închisoare. Mai mult respect și considerație primesc borfașii decât românii cinstiți și onești. Trăim într-o țară în care dacă nu ești hoț ești fraier … sau ești prost.

Desființați „instituțiile de forță”, cum peiorativ le denumesc unii. De ce ar fi Armata și Pompierii „instituții de forță” nu se mai obosesc să explice.

Desființați Armata! Au venit americanii și aliații. Ne apără ei! De ce să mai investim în Apărare?

Ce sunt militarii pentru voi? Niște căpușe care secătuiesc bugetul celor care au muncit o viață. Cum ar mai crește pensiile tuturor românilor dacă n-ar exista Armata! Desființați-o!

Cine alimentează ura la adresa militarilor?

Pentru că unii nu vor să desființeze „pensiile speciale ale militarilor” România este condamnată la sărăcie. Este retorica USR și singura lor preocupare ca partid de opoziție.

USR își asumă, exclusiv, „meritul” impunerii pensiilor militare drept obligativitate pentru banii din PNRR. Drulă, Ghinea, Seidler sau Năsui își fac un titlu de glorie din umilirea militarilor. De ce să nu primească satisfacție? Desființați Armata!

Am acuzat, în materialul anterior (aici), CNA de complicitate la acțiunea concertată care urmărește distrugerea Armatei României. În fiecare zi posturile TV dezbat soarta militarilor activi și în rezervă. Câte televiziuni au invitat militari în platou? Și dacă ar face-o, care ar fi diferența? Valul de ură este atât de mare încât nimeni nu este dispus să accepte alt adevăr decât cel care le oferă satisfacție.

De ce? De unde toată ostilitatea față de militari? Pentru că nu este doar rezultatul acțiunilor USR sau a argaților din mass media. Este o ură viscerală generalizată. Unii doar au curajul să o manifeste public, dar sunt mulți, dramatic de mulți cei care doresc Armata în genunchi. De ce?

Atacurile la adresa militarilor nu sunt doar expresia resentimentelor unei minorități. Este un curent care crește periculos. Cine le-a cultivat și de ce poporul nu protestează? Nu există logică, nu are noimă sau argumente rezonabile o astfel de atitudine.

Militarii sunt Cenușăreasa Legii-cadru a salarizării personalului plătit din fonduri publice. Au cele mai puține drepturi și cele mai multe obligații. Trăiesc o viață de privațiuni și sacrificii. Permanent la ordin, niciodată cu adevărat liberi. Speranța de viață a militarilor, pe timp de pace, este cu cel puțin 10 ani mai mică decât a celorlalți cetățeni. În război orice comparație este inutilă.

Cu toate acestea sunt prigoniți și ostracizați de întreaga societate. De ce?

Armata nu mai prezintă interes? Desființați-o!

Desființați Armata! Doar desființarea pensiilor militare de serviciu nu este suficientă!

Nu se fac economii la Buget dacă se schimbă legea pensiilor militare. „Legea dispune doar pentru viitor”, ce se află în plată rămâne neschimbat. Eventualele economii nu vor fi făcute în Bugetul Apărării. Rămân mai mulți bani pentru achiziții de tehnică militară veche sau scoasă din uz de aliați.

Cum nimeni nu atacă Bugetul Apărării este evident că ținta sunt doar militarii. Apărarea României nu se poate realiza doar cu avioane reșapate și sisteme sofisticate pe care le plătim, dar nu sunt livrate.

Operaționalizarea unor capabilități robuste presupune, în primul rând, resursă umană de calitate.

Tinerii nu mai găsesc atractivă cariera militară. Cine-i poate condamna? Câți părinți și-ar încuraja copii să aleagă cariera militară? Poate Drulă sau Seidler, alții mai greu.

De ce este ignorat procentul dramatic de funcții libere din Armată? Anul acesta admiterea la școlile militare de subofițeri și maiștri militari se va face doar pe baza mediei de la Bacalaureat (aici). O măsură disperată, dar ineficientă.

Anul trecut numărul candidaților a fost inferior locurilor scoase la concurs. Eliminarea examenelor și coborârea nivelului exigențelor va produce și mai multe convulsii.

Recentul accident din Poligonul Cățelu (aici) nu este o întâmplare. Aprinderea unei încărcături izolate de exploziv este o activitate banală. Este adevărat, muniția și mijloacele de aprindere expirate pun în pericol viața militarilor. Nu trebuie ignorate, însă, nici lipsa instruirii și calitatea resursei umane.

Ne doare adevărul? Mai mult dor dramele celor răniți sau uciși în accidente.

Trecerea pe contributivitate a pensiilor militare nu le crește pe cele ale civililor. Dimpotrivă, riscăm să sufocăm Bugetul asigurărilor sociale de stat/ BASS, care și așa gâfâie. Dacă pensiile militare nu trec la BASS și rămân tot la Apărare, ce rost mai are toata tevatura asta?

Desființați Armata! Măcar așa aveți eliberat 2,5% din Buget pentru „consultanță”, specialitatea USR.

Să fim egali!

Doar eliminând pensiile de serviciu ale militarilor nu se elimină nedreptățile sau inechitățile sociale. Dimpotrivă!

Fără compensații, pentru drepturile și libertățile interzise, de ce n-ar ieși militarii în stradă? Le interzice legea? Păi… nu suntem egali? Dacă dorim egalitate deplină să aibă și militarii dreptul la grevă, eventual și la activitate politică.

USR militează pentru egalitatea de tip comunist. Firesc, sunt neomarxiști! Să fim egali cu toții!

Militarii să aibă salarii egale cu angajații din Sănătate. Toți au aplaudat aplicarea integrală, pentru personalul medical, a Legii-cadru a salarizării, încă din anul 2018. A dispărut corupția din Sănătate? Mita și malpraxisul sunt deja banale. Următorul nivel atins sunt medicii care profanează cadavre.

Să fim egali! Armata să aibă dreptul la sindicat, așa cum au cei din Educație. Poate n-ar fi mare lucru. În România lupta sindicală este o glumă. Este totuși un drept fundamental și constituțional. Militarii nu au venituri suplimentare, cum au mulți profesori din meditații. Unul, ales de două ori președinte al României, a adunat astfel o avere. Măcar sindicat să aibă.

Să fim egali! Militarul să fie dezlegat de jurământ după ieșirea la pensie! La fel cum se întâmplă cu magistrații despre care USR vorbește doar în șoaptă. Ce alt pensionar este obligat să rămână „în serviciul națiunii” până la moarte?

Să fim egali! Militarii să aibă posibilitatea să-și negocieze solda, la fel ca cei din mediul privat. Să poate schimba locul de muncă atunci când doresc. Să poată părăsi Armata când au chef și să se întoarcă după bunul plac.

Dacă doriți “pensie pe contributivitate” este normal să le asigurați oamenilor posibilitatea negocierii veniturilor și a unei evoluții care să țină cont de ofertele de pe piața muncii.

Desființați Armata! Ne apără stăpânii!

Nu am avut demonstrații în România care să revendice dreptul nostru la suveranitate. Nici care să apere Constituția. În esență poporul român nu dorește nimic. Privește indiferent cum îl umilesc Guvernul, străinii, vecinii sau stăpânii.

Desființați Armata! România nu mai există decât teoretic și în virtutea inerției. Nu mai suntem nici măcar colonie. Nu mai avem demnitate națională, mândrie sau orgoliu. Suntem o țară izolată, ignorată și umilită. Cum să fie altfel când nu suntem capabili să ne protejăm granițele? Nu să ne apărăm de vreo invazie, doar să ne protejăm granițele.

Desființați Armata! Dacă avem noroc poate ne apără cei care ne exploatează slăbiciunile. Dezvăluirile despre complicitatea Guvernului României, față de atitudinea Ucrainei în Deltă, nu sunt doar o altă dovadă a impotenței noastre. Sunt oglinda slugărniciei conducătorilor noștri. Liderii noștri sunt argații celor care le dictează deciziile, de aia nu-și apără Armata. Nu au nevoie de ea.

Desființați Armata! Găsiți o altă modalitate prin care să transferați stăpânilor miliardele pe care le plătim tribut în schimbul garanțiilor de securitate. Oricum ați transformat România în poligon de instrucție pentru aliați. Mai cereți câteva mii de soldați străini și deja avem mai mulți decât poate angaja în luptă Armata României.

Astăzi aveți un singur obiectiv, să-i umiliți pe militari. Fără Armată n-ar fi existat Independența de la 1877, Unirea de la 1918, n-am fi fost în NATO și UE. Fără Armată n-am fi discutat astăzi despre PNRR.

Militarii care au murit pentru ca Drulă sa discute despre PNRR primesc recunoștința urmașilor!

Tare mult v-ar plăcea să desființați Armata, trădătorilor! Atât câtă mai este, încă va încurcă planurile Armata României.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

3 comentarii

 1. Este ilogic si discriminatoriu ca militarilor să li se impună să fie pensionari contributivi, însă în același timp să le limitezi dreptul la contribuție. Mă refer explicit la faptul că militarilor spre deosebire de civili, le este interzis să contribuie la pensii și din alte surse decât din veniturile profesiei militare, cum ar fi din activități legate de administrarea unei firme, de practicarea oricărei a 2-a profesii legale (statutul cadrelor militare le interzice) sau dintr-o funcție publică în care poți fi ales (primar sau parlamentar, de exemplu), pentru a avea a doua, a treia contribuție, astfel a obține un punctaj mai mare și implicit o pensie mai mare.
  Nu este acceptabil nici faptul ca daca militarii ar fi facuti contributivi la fel ca ceilalti oameni ai muncii, pensionarii din Armată mai trebuie sa aiba si atributii la mobilizare/asediu/razboi dupa pensionare, în timp ce pe ceilalți pensionari din sistemul public de pensii nu îi deranjează nimeni. Cum le explici militarilor activi ori celor care doresc să urmeze o carieră militară această inepție, care nu se manifestă deloc întâmplător în celelalte state membre UE si NATO?

 2. Am și eu de spus câteva despre zilele armatei noastre de azi:
  Când am dat examen la liceul militar am fost 7 pe un loc. Era pe timpul lui nea Nicu apoi am prins tranziția la democrație în timpul liceului. Ideea era în și ți se promitea în felul următor:
  1. salariu atractiv (ceea ce era un adevăr);
  2. ți se dădea apartament când intrai ca și cadru activ în armată (fapt adevărat doar că eu nu am mai prins numai promisiunea); în unele orașe ți se dădea chiar și butelie dacă nu era gaz!
  3. serviciu stabil și predictibil (adică știai de la început care sunt treptele carierei astfel încât să poți ajunge general dacă voiai) – adevărat, eu nu am mai prins;
  4. loc de muncă garantat la terminarea școlii (adevărat);
  5. pensie de serviciu, cu reducerea vârstei – încă adevărat.
  Gândiți-vă dragi prieteni ce se mai regăsește din punctele care le-am enumerat (din propria experiență) în ziua de azi la nivelul armatei? și asta începând de la locurile care nu s-au ocupat la liceele militare….trageți dumneavoastră concluziile!

Lasă un răspunsAnulează răspunsul