Identitatea digitală și libertatea virtuală

De la 1 mai 2023 identitatea digitală va fi accesibilă și românilor. La început, ca oricare alt instrument de control a maselor, va fi opțională. Nici ulterior nu va fi obligatorie. Doar că, fără identitate digitală, ne va fi tot mai greu să accesăm diferite servicii. Mai întâi în relația cu statul, apoi cu celelalte entități bucuroase să ne „identifice digital.” Nici vaccinarea nu a fost obligatorie.

Ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, declara, în urmă cu 2 săptămâni, că identitatea digitală „va fi o aplicație care se instalează foarte ușor”. Vom face o poză la cartea de identitate, una cu înfățișarea noastră și un videoca să prevenim încercările de deepfake… să nu fie cineva care ne-a furat o poză a noastră și cartea de identitatea și încearcă să-și facă un cont în numele nostru”.

Pe baza acestor trei elemente cineva ne certifică identitatea la cel mai înalt nivel în Uniunea Europeană” ne spune mândru de sine Burduja. Reținem, nu România face confirmarea de „cel mai înalt nivel” ci UE.

Comisia Europeană ne informează că identitatea digitală europeană „va putea fi folosită pentru a obține servicii publice și private online sau offline, peste tot în UE”. Tot ce vine dinspre UE și CE are valoare de dogmă. Nu putem supune criticii deciziile CE dacă nu dorim să fim dojeniți sau exilați în rândul rebelilor non grata.

Acordați-vă câteva minute pentru intra pe platforma prin care CE (aici) promovează identitatea digitală. Este oferit și un exemplu de utilizare a acesteia: solicitarea unui credit bancar. „Utilizând identitatea digitală europeană, va trebui doar să selectați din portofelul dumneavoastră digital documentele solicitate de bancă.” Minunat! Cât de ușor poți accesa un credit.

„Decât” că băncile au deja identitatea digitală a clienților care vor să le acceseze serviciile online.

Drumul spre iad este pavat cu bune intenții

În urmă cu un an, 15 februarie 2022, Forumul Economic Mondial publicat un raport, după o conferință online, în care prezenta planurile pentru cea de-a patra revoluție industrială, o fuziune a „lumii fizice, digitale și biologice”.

În document se sublinia că pandemia „a făcut să se acorde mai multă atenție puterii datelor medicale, în special pașapoartelor de vaccinare. Aceste pașapoarte, prin natura lor, servesc ca o formă de identitate digitală”.

Conform raportului, identitatea digitală poate fi folosită, printre altele, pentru accesul la tratament medical, controlul dispozitivelor și telefoanelor mobile, gestionarea conturilor bancare, efectuarea tranzacțiilor economice, rezervarea biletelor de călătorie, trecerea prin vamă, diverse achiziții, asigurări, accesul la rețelele sociale, exercitarea dreptului de vot, depunerea declarațiilor de impozit pe venit sau colectarea beneficiilor sociale.

Guvernele primesc astfel un instrument prin care pot măsura comportamentul cetățenilor. Ulterior, în baza unui „scor de credit social” vor decide la ce servicii are dreptul fiecare. Oricine primește puncte de penalizare pentru infracțiunile rutiere, eschivarea de la plata taxelor sau proteste împotriva Guvernului va constata că nu mai are dreptul la întreaga gamă de servicii și drepturi publice.

Autoritarismul este mai ușor într-o lume a vizibilității și a trasabilității totale”, menționează raportul, disponibil publicului (aici). De remarcat că liderii mondiali nu fac un secret din obiectivele pe care și le-au asumat. Raportul subliniază că: „Pașapoartele de vaccinare au pus bazele pentru adoptarea pe scară largă a identității digitale. Sistemele de identitate digitală pun acum bazele unui sistem global de credit social. Aceasta este o parte a marii resetări în acțiune!

Socialist-globalistul Lula da Silva, președintele Braziliei, a lansat „un program de asistență socială pentru cele mai sărace familii, de genul unui venit de bază universal garantat”. Denumit „Bursa familiei” acesta va fi destinat exclusiv persoanelor vaccinate împotriva Covid-19!

Controlul maselor nu cunoaște frontiere

Banca Centrală Europeană (BCE) a început să analizeze fezabilitatea unui euro digital încă din octombrie 2021. În această toamnă (2023), șefii de stat din UE vor trebui să decidă dacă BCE ar trebui să continue cu următorii pași, care includ testarea aranjamentelor tehnice necesare, astfel încât europenii să poată cheltui euro digitali.

BCE este îngrijorată că fără euro digital zona euro va ajunge într-o poziție geopolitică şi economică de sandwich între marile companii de tehnologie din SUA şi sistemele de plată ale Chinei. În prezent, europenii nu dispun de platforme digitale” declara Christine Lagarde în noiembrie 2022. Lagarde conduce BCE din noiembrie 2019, anterior fiind opt ani la conducerea Fondului Monetar Internațional, instituție controlată discreționar de Satele Unite (aici).

Faptul că Europa și Statele Unite se grăbesc să se alinieze la China nu este o veste neapărat bună pentru populația din zonă. Sistemul chinez de supraveghere este mai eficient decât orice poate oferi Occidentul astăzi. Guvernul chinez are control total asupra tuturor cetățenilor săi. De fapt, libertatea a fost permanent o noțiune abstractă în China.

Ministerul Dezvoltării Digitale de la Moscova, împreună cu FSB (Serviciul de Securitate Federal), vor înainta guvernului rus, până la 1 mai, un proiect de decret care permite utilizarea cărții digitale de identitate pe telefoane mobile.

Cetățenii ruși au deja un „pașaport intern”. În baza acestuia pot accesa unele servicii ale autorităților publice, pot deschide conturi bancare etc. Introducerea actelor de identitate digitale în Rusia va coincide cu lansarea rublei digitale, care ar trebui să intre în circulație în următoarele luni.

Identitatea digitală, coroborată cu monedele digitale controlate de Băncile Centrale, sunt instrumente globale de control a maselor și suprimare a libertăților.

Legendara preocupare a statului pentru siguranța cetățeanului

Pentru reducerea numărului de accidente rutiere, autoritățile vor monitoriza drumurile publice din toată țara. Cu radare fixe și camere de supraveghere cu recunoaștere facială. Sistemul este funcțional în București.

Primăria Capitalei a montat deja astfel de camere în 19 intersecții considerate problematice. Acestea permit recunoașterea facială atât a șoferului, cât și a pasagerului aflat pe locul din dreapta. Primăria colectează datele pe care le transmite apoi Poliției pentru ca șoferii care se abat de la legislația rutieră să fie sancționați.

Componenta de detectare facială a stârnit dezbateri aprinse. Scanarea facială ar putea încălca regulile GDPR. Ne-au liniștit „experții”: sistemul va recunoaște, pe baza trăsăturilor faciale, doar condamnații, persoanele urmărite și dispăruții.

Hotărâți-vă! Se urmărește reducerea numărului de accidente rutiere sau monitorizarea celor condamnați, urmăriți, etc.?

Sistemul este montat și administrat de Primărie, nu de Poliție. Ce fel de imagini îi sunt furnizate Poliției? Toate? Sau un funcționar din Primărie decide când cineva se face vinovat de încălcarea regulilor și trimite imaginile celor care pot aplica sancțiuni?

Intră și acest sistem în cloud-ul guvernamental controlat de SRI și alte entități despre care nici nu am auzit?

Cine nu realizează că libertatea a ajuns un concept retrograd trăiește într-un univers paralel.

Pandemia nu a fost începutul, ci doar o etapă. De mulți ani comportamentul individului este controlat de „rețele sociale”. Consumerismul îl ține captiv într-un sclavagism modern pe care nici măcar nu-l conștientizează. Crizele sanitare sau de securitate îi amplifică obediența față de stat.

Simultan cu identitatea digitală primim o libertate de care ne mai putem bucura doar virtual. În Metaverse sau în oricare altă realitate paralelă sau imaginară în care vom mai avea voie să ne refugiem.

„Viața bate filmul” nu este doar o metaforă!

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

Lasă un răspuns