Inteligența artificială și prostia naturală

Majoritatea este captivată de inteligența artificială. Nu sunt mulți cei care pot să enunțe clar ce presupune, dar ideea în sine îi încântă. Îndeplinirea unor sarcini, asociate în mod obișnuit ființelor inteligente, de către o mașină sau un robot controlat de computer, este seducătoare. Ne eliberează pe noi, oamenii, de stres și corvoada utilizării propriului creier.

Un sondaj recent a relevat că două treimi dintre oameni sunt dispuși să împărtășească informații despre ei sau despre ceilalți pentru a obține o reducere la cumpărături. Cel puțin jumătate acceptă să facă acest lucru dacă îi ajută să sară peste cozile din aeroporturi. Același procent este menținut și în rândul celor bucuroși că autoritățile monitorizează rețelele sociale pentru menținerea în siguranță a populației. Chiar dacă „siguranța” asta presupune capacitatea guvernelor de a controla mulțimile.

Cine spune că orice entitate creată în laborator trebuie să fie obligatoriu inteligentă? Nu este adevărat!

Avem în fruntea țării două astfel de exemple, Iohannis și Ciucă. Un robot și clona lui nefericită. Cei doi acționează exclusiv după cum le scriu alții liniile de program. Asta îi face artificiali, dar departe de a fi inteligenți.

Ion, consilierul lui Ionel

Consilierul lui Ionel, „Ion”, marchează o premieră pentru… premier: asociază inteligența cu actualul șef al Guvernului. Cel puțin declarativ și, fără îndoială, pentru o foarte scurtă perioadă de timp. Este greu de crezut că în preajma lui Ciucă se poate păstra cineva inteligent. Trebuie să cobori la nivelul lui, dacă vrei să te faci înțeles.

Ce așteptări să avem de la un doctor în științe militare care nu are proprietatea cuvintelor? Bâlbâit, și vizibil emoționat să vorbească despre „inteligență”, Ciucă ne-a anunțat ieri, 1 martie 2023, că „discutăm despre primul consilier care folosește inteligență artificială, este aici în stânga mea, vi-l prezint, numele lui este Ion și vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei Noi”.

Ionele, „noi” nu este sintagmă decât pentru un plagiator. Dacă-l întrebi pe Ion ce presupune o sintagmă ai să fii surprins să afli că este „un grup de două sau mai multe cuvinte”. Trebuie să existe raporturi de subordonare între cuvinte, pentru a forma o „sintagmă”, dar nu-ți mai aglomerăm inteligența legendară cu nimicuri lingvistice.

Apoi, Ion, consilierul lui Ionel, nu „folosește inteligență artificială”, ci este inteligență artificială.

Incitatus a fost calul favorit al împăratului roman Caligula. Calul avea propria lui casă, din marmură, cu iesle de fildeș. Incitatus avea și o soție, iapa Penelopa. La fel ca „Ciucă al nostru”, Incitatus a fost și el senator. Ba ar fi ajuns și consul dacă n-ar fi fost asasinat Caligula.

Ciucă și-a oferit numele de botez unei „inteligențe artificiale”. Apoi a ridicat soft-ul la rang de „consilier onorific al premierului”. Ionel și consilierul Ion sunt, de ieri, colegi în biroul premierului României.

Dacă vine Ciolacu premier, Ion va fi înlocuit de Marcelică, clona de la PSD. Bine, și Ciucă putea să-l numească „Sucă”. Până la „inteligența artificială” oltenii foloseau numele pentru a identifica „prostia naturală”.

Burduja, inteligența malefică din calculatorul lui Ciucă

Sebastian Burduja declară mândru că „Ion este o premieră de nivel mondial, niciun alt premier al lumii nu are un consilier bazat pe inteligență artificială”.

Este corect, nici nu așteptam să fie altfel. Toți ceilalți premieri au consilieri dotați cu inteligență naturală. Una care îl înspăimântă pe „Ciucă al nostru”.

Ne-am consolat să constatăm cum Ciucă s-a înconjurat sau a promovat indivizi pe care îi consideră inferiori lui. L-a adus acum pe Ion să echilibreze inteligența din Palatul Victoria.

Ion,  inteligentul artificial din biroul lui Ciucă, are nevoie de integrare. Echipa premierului Ciucă este formată din 24 de consilieri. Dottore este nostalgic. Se întoarce permanent la ultimul nivel la care s-a simțit confortabil, comandant de pluton. Acum are plutonul lui de consilieri personali, cu Ion, inteligentul artificial, încheietor.

Zăbovim puțin asupra lui Sebastian Burduja, un individ lipsit de scrupule. Am mai scris despre el (aici), iar articolul „Securitatea calcă pe cadavre în drumul ei spre viitor” aduce în atenție comportamente abominabile chiar și pentru un politician.

După demisia primarului sectorului 6, Ciprian Ciucu, de la conducerea PNL București, Burduja a fost numit interimar. Un primar nu are timp să conducă filiala locală a partidului. Are mai mult timp un ministru care este în același timp și senator.

Foarte probabil Burduja va fi „votat” președinte al liberalilor din Capitală, printr-un simulacru democratic, așa cum ne-a obișnuit PNL în ultimii ani.

În urmă cu două săptămâni PSD anunța că este de acord să cedeze Finanțele liberalilor cu condiția ca Burduja să fie desemnat ministru. Nu este chiar o surpriză. Marinel Burduja, tatăl lui Tianu, a fost parlamentar pe listele FSN, părintele PSD.

Burduja este, probabil, propunerea PNL pentru Primăria Capitalei. „Consilierul Ion” este mărul otrăvit lăsat în biroul lui Ciucă. Până când se va instala Burduja, comod, în fotoliile actualului premier.

O țară frumoasă cu oameni frumoși

Este notorie cleptomania intelectuală de care suferă Ionel. Dacă nu plagiază intră în sevraj.

Consilierul Ion nu este o premieră.  În anul 2017  robotul Sophia a primit cetățenia Arabiei Saudite. A fost prima „inteligență artificială” cu personalitate juridică din lume. Merită și Ion pașaport diplomatic.

Consilierul Ion este una din multele stupizenii care vor rămâne după senatorul Ciucă. Asta era problema noastră acum: nu-l penetrase, în sediul Guvernul, inteligența artificială pe premier.

O altă petardă care ascunde nemernicia trădătorilor care conduc România.

Altfel, la două săptămâni după ce am aflat despre activitatea subversivă a Ucrainei în Deltă, România nu a trimis nimic Comisiei Europene (aici). O problemă care privește vecinătatea României cu un stat din afara UE așteptăm să fie rezolvată de alții.

Statul român, Iohannis și Ciucă nu sunt în stare de nimic. Trebuie să se raporteze permanent la voința stăpânilor. Noi, românii, nu avem nici măcar posibilitatea să identificăm ce se întâmplă în jurul nostru. Dacă mâine iese Zelensky în Piața Victoria, dintr-un tunel care pleacă din Odessa, Ciucă ne va cere să nu ne inflamăm și să așteptăm părerea Comisiei Europene.

Adevărul este că România arată ca o găină fără cap. Aleargă disperată în toate direcțiile, fără niciun plan sau posibilități reale de a participa în vreun fel la jocul politic global. Nu avem, nici măcar, o minimă și decentă speranță că ne-am putea apăra granițele. Avem, însă, încă un consilier în echipa lui Ciucă.

Consilierul Ion întreabă: „ce trebuie să știu despre România?”

Ionel, premierul, răspunde (după ce s-a gândit puțin): „România este o țară frumoasă cu oameni frumoși!”. Băi! Ești nebun? Ciucă e poet!

Intrați pe ion.gov.ro dacă vă este teamă că nu sunteți supravegheați suficient. Rezolvă Ion!

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

3 comentarii

  1. Ar fi interesant dacă v-ați scrie și numele în dreptul fiecărui articol, așa cum procedează jurnaliștii adevărați. Asta se numește asumare. Lipsa de curaj nu vă face cinste. Toți suntem războinici cu “lumina stinsă”.

  2. Adevărul este că,unui agramat de teapa primului ciucăflender de la guvern îi era necesară ceva inteligență in plus prin preajmă,fie ea și artificială.

Lasă un răspuns