Mai mult decât un canal

Bâstroe este mai mult decât un canal. Este corolarul hoțiilor, trădărilor și fraudelor tolerate, încurajate sau săvârșite de partidele care au condus România după 1989. Industria, agricultura, exploatarea resurselor naturale, până și banala desfacere a produselor finite, toate au fost vândute, concesionate sau oferite gratis străinilor.

N-am pierdut nimic având pistolul la ceafă. Nu ne amenințau hoardele barbare sau imperiile locale. În afara unor conflicte locale, dispute etnice sau religioase fără potențial de extindere, am parcurs 33 de ani post-revoluționari într-o relativă liniște. Una care a permis politicienilor să se îmbogățească în detrimentul unui popor tot mai sărac.

Am pierdut mai mult decât un canal când, am asistat complice cum ne sunt distruse pădurile.

O investigație a publicației germane Der Spiegel (aici) aduce în atenție o informare a Interpol. Peste 30% din lemnul comercializat la nivel mondial provine din surse ilegale, iar mai mult de jumătate din acesta este tăiat în România. Jurnaliștii nemți atrag atenția că în pădurile din România trăiesc numeroase specii de animale, iar defrișările ilegale vizează chiar zone împădurite protejate prin lege. Nouă nu ne pasă.

Mai mult decât un canal am pierdut când am vândut Petrom sau BCR unor străini, când ne-am prostituat de dragul aderării la NATO sau UE, când președintele Constantinescu a sfidat voința Parlamentului și a semnat Tratatul cu Ucraina.

Sunt doar câteva exemple, picături dintr-un ocean în care am pierdut mai mult decât un canal. O clasă politică formată din borfași, interlopi, analfabeți și trădători este cea care a distrus România. Aceeași clasă politică este vinovată astăzi de arogantele și obrăzniciile Ucrainei în Delta Dunării.

Până când mai trădați România, canaliilor?

Este dincolo de orice îndoială complicitatea politicienilor români.

Are cineva nevoie de verdictul unei comisii sau a unor procurori pentru a fi convins că Ciucă și Bode sunt niște hoți ordinari? Bine, plagiatori, dar tot hoție este și furtul intelectual. Este atât de evident încât orice negare pare o insultă.

În „cazul Bâstroe” de ce ar mai fi nevoie? Iohannis și Ciucă, șeful statului și cel al Guvernului, au știut permanent ce se întâmplă. Sau poate n-au fost informați, iar cei responsabili sunt vinovați de trădare. Suntem convinși, însă, că au avut în timp real date despre Bâstroe și atunci ei sunt vinovați de trădare.

Codul penal încă pedepsește trădarea. „Fapta cetățeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima sau știrbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independență statului, prin: subminare economică, politică sau a capacității de apărare a statului sau ajutarea unei puteri sau organizații străine pentru desfășurarea unei activități ostile împotriva securității naționale.”

Ne este teamă de cuvinte. Nu avem curaj să acuzăm de trădare canaliile care distrug România. Dacă se supără sau se simt ofensați? Este teama ancestrală a țăranului român. Mai repede își freacă umil și resemnat căciula în mâini decât să-i spună boierului ce gândește.

Nu ne acordă nimeni mai multă libertate decât cea la care avem curajul să aspirăm. Niciodată politicienii nu au acordat libertate poporului. Doar iluzia ei și demagogia discursului despre un concept care nu există.

Nu avem cultura protestului și revoltei împotriva unor politicienii care acționează împotriva intereselor României. Privim resemnați cum încă un subiect dispare sub perdelele de fum aruncate de trădătorii din fruntea Țării.

Slugile din culisele trădării

Complicitatea Statului român este evidentă. Doar canaliile mai pot susține contrariul.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a pus la dispoziția publicului, exclusiv în limba engleză (aici), încă din 22 iunie 2022, Notificarea Ministerului Protecției Mediului și Resurselor Naturale din Ucraina. Conform art. 3 al Convenției Espoo părțile sunt obligate să se informeze și să poarte consultări anterior oricărei activități „susceptibilă de a provoca un impact transfrontalier negativ semnificativ”.

În Notificare se aduc la cunoștință lucrări de construcție a unui terminal de transport fluvial în portul Ismail care presupune excavări până la adâncimea de 8,23 metri. Mai mult, este precizat că terminalul este destinat transportului grânelor, având o importanță strategică deosebită.

Ministrul mediului a știut permanent ce se întâmplă. Tanczos Barna anunța ieri, 9 martie 2023, că măsurătorile de pe brațul Chilia „confirmă că debitele nu s-au modificat față de debitele statistice din ultimii 10, 20 de ani în acea zonă”. De la unul care susține un fantomatic ținut secuiesc, nu ne așteptam la mai mult.

După ce a tăcut complice 9 luni, ministrul așteaptă „acordul scris al părții ucrainene pentru a face măsurătorile, pentru a calcula debitele actuale şi să vedem dacă, într-adevăr, au fost modificări semnificative de adâncimi”. Reținem viclenia ungurului: „modificări semnificative de adâncimi… determinate prin calcularea debitelor actuale”.

Măsurătorile sunt praf în ochi, nesimțire guvernamentală.

MAI, MApN sau Min. Transporturilor au fost informate despre activitatea de pe canalul Bâstroe.

Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) funcționează, încă din anul 2009, în subordinea Poliției de Frontieră. Este unul din cele mai avansate din Europa. Imaginile de ansamblu furnizate de acest sistem integrat permite detectarea timpurie, urmărirea, recunoașterea şi identificarea tuturor navelor ce desfășoară activități la Marea Neagră.

„Nu se întâmplă nicio secare a Deltei”

Ca întotdeauna, în astfel de situații sunt activați „specialiștii”.

În Pandemie a fost un individ, Octavian Jurma, un specialist în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA. Un „pasionat de statistici și de urmărirea transparenței autorităților”. Îl asculta poporul cu evlavie, doar era prezentat ca o somitate a luptei împotriva coronavirusului. În realitate individul nu era epidemiolog sau biostatistician, nici medic cu drept de practică sau cercetător științific. Era un simplu părelolog.

Nici de această dată nu este altfel. Sunt promovați tot felul de „experți” care încearcă să ne convingă că ce a făcut Ucraina e lipsit de importanță. N-ar trebui să ne inflamăm.

Cum a „măcelărit” România Delta Dunării înainte să apară pericolul Bîstroe” este articolul unui individ, Silviu Sergiu, care ar trebui să aibă cetățenie ucraineană pentru cum susține cauza acestora. O atitudine aplaudată de Laura Chiriac, o jurnalistă care oscilează între politică și mass media. Încă nu s-a hotărât.

Un alt expert, Alfred Vespremeanu, doctor în geografie specializat în geologie marină și evoluția sistemelor din Delta Dunării „răstoarnă teoria despre canalul Bâstroe: Nu se întâmplă nicio secare a Deltei, este o trăsnaie din punct de vedere științific.” Deși recunoaște că nu se pricepe, Vespremeanu vorbește despre sturioni și ecosisteme convins că are credibilitate.

Nimeni nu vorbește despre impactul economic.

Iohannis sau Ciucă, miniștri sau „experți conjuncturali”, toți încearcă să minimalizeze subiectul. Discursul se orientează, parșiv, către zone care coboară dezbaterea la un nivel aproape banal. „Hai, dom’le că pierdem timpul, nu ne fură nimeni Delta!”

Nu despre asta este vorba!

Bâstroe este mai mult decât un canal!

Este despre un vecin care ne-a insultat ospitalitatea și a profitat de compasiunea noastră față de drama unui popor. Un vecin arogant și care n-a scăpat niciun prilej să ne arate cât de mult ne disprețuiește și desconsideră. Un stat mai tânăr decât România post-revoluționară, dar care ne jignește istoria arogându-și drepturi peste pământuri românești.

Este despre o clasă politică total decuplată de națiune. Un clan mafiot ascuns sub flamura comunistă a unui partid unic, PSD-PNL. O coaliție care a ucis democrația prin deturnarea votului și care trăiește cu convingerea că își poate permite orice.

Este despre niște impostori cocoțați în funcții publice, unde se consideră eterni. Iohannis, Ciucă, Bode și toata gașca lor sunt niște mincinoși ordinari care sabotează constant România.

Bâstroe ar trebui să fie mai mult decât un canal! Din păcate, poporul ăsta al nostru n-are mândrie, orgoliu sau patriotism.

Amintind lucrările de pe canalul Bâstroe, doctorul Vespremeanu avea o declarație de o sinceritate rară: „Noi știm oricum ce se întâmplă, există pe coasta românească sisteme, partea maritimă, unde cunoaștem pe zeci de km, vedem, este o tehnică vizuală în care vezi ce se întâmplă, informaţia asta există în statul român. Noi am ştiut de la prima cupă dragată”.

Într-un viitor, nu foarte îndepărtat, România își va pierde teritoriile și identitatea. Imperturbabil poporul își va face bagajul, liniștit. Va stinge lumina și se va refugia în Spania sau Italia. Asta ne-a învățat democrația, să fugim!

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

Lasă un răspuns