Ocolul Pământului în două mandate

Iohannis și-a propus mai mult decât „Ocolul Pământului în două mandate”. Obiectivul său este să viziteze cât mai rar România. Profesorașul trăiește cu convingerea că obligațiile sale sunt de director al unei agenții de voiaj.

De când încurcă aerul la Cotroceni are mai multe ore în avion decât în biroul prezidențial. A adunat mai mult timp pe scara avionului decât în interviuri sau dezbateri TV. A vizitat mai multe țări decât orașe în România.

Pandemia i-a amânat puțin planurile. Ce spunem „amânat”, aproape le-a pus în pericol. Așa ce mari emoții a avut că ar fi vaccinat personal întreaga Planetă. „În fața unei boli ești precaut, sau ești prost” declara plin de înțelepciune Tândală. După care și-a asmuțit Vaccinatorul (Gheorghiță de la SRI) asupra populației.

Era o vreme în care Carmen îi făcea week end-ul calvar. Nu mai suporta mititica monotonia provincială a târgului Hermannstadt. Măcar un City Break la Singapore, să mai elibereze din „burnout-ul” orelor de dirigenție.

Războiul n-a afectat planurile cuplului prezidențial. Dimpotrivă! Nici că se putea prilej mai bun. „Ocolul Pământului în două mandate” a căpătat valențe misionare. Poate părea paradoxal, având în vedere talentul oratoric, dar Mutu și-a propus să împrăștie cuvântul despre credința lui în democrație.

E singurul disconfort cât timp face „Ocolul Pământului în două mandate”. Trebuie să și vorbească. De fapt doar să citească, dar tot e greu.

Un popor nostalgic

Românul a făcut din „haz de necaz” panaceu pentru toate durerile, neajunsurile și umilințele pe care le suportă. Bine, nici n-ar trebui să fie supărat românul nostru. Lipsa de reacție, față de disprețul și nesimțirea unei clase politice total decuplată de popor, este dovadă de prostie sau atitudine de slugă.

Primele două partide au renunțat total la mimarea democrației. Ne promit că vor colabora și după anul 2024, să nu avem emoții. PSD și PNL își jură dragoste eternă. Un concubinaj care caută soluții pentru a elimina complet opoziția. Partidul Unic este la fel de real pe cât era Partidul Comunist.

Principalele funcții în stat și le împart deja Ciolacu și Ciucă. Alegerile par o simplă formalitate. Mai contează dacă sunt mai multe tururi sau niciunul? România pare condamnată să fie condusă de un hoț și un impostor.

Ce face românul nostru? Aplaudă și privește emoționat cum președintele lui desăvârșește „Ocolul Pământului în două mandate”. De ce și-ar bate capul cu concepte retrograde gen democrație, libertate, prosperitate etc.?

În România niciun proiect nu prinde contur. Până și banii din PNRR i-am pierdut de proști ce suntem. Am acceptat proiectul USR despre „desființarea pensiilor speciale”, fără să realizăm că este o retorică a trădării.

Ne-am năpustit asupra militarilor în rezervă cu o inconștiență egală cu prostia. În același timp am pierdut peste 2 mld. euro dintr-o iluzorie creștere economică. Una produsă exclusiv de jocul cifrelor, la care a contribuit o inflație criminală, tolerată și alimentată de Guvern.

Voucherele salvează România

Ne prefacem revoltați de modul în care groful de la Cotroceni cheltuie 2 milioane de euro doar pentru a-și plimba iubita în America de Sud. În realitate suntem atât de resemnați încât am accepta să facem chetă pentru a-i sponsoriza deplasările. De fapt, asta se și întâmplă.

Suportăm austeritatea, cu valențele ei degradante, pentru a avea Tândală bani pentru „Ocolul Pământului în două mandate”.

Suntem un popor încremenit în feudalism pentru că ne adulăm călăii, o clasă politică cu atitudini fanariote. Ne repugnă munca. Nimic nu ne scoate din letargie și nesimțire. Cum să percepem nesimțirea politicienilor când ne sufocă propria noastă nepăsare?

De ce să muncești, fie și pe salariul minim, când ajutorul social ajunge pentru vizitele la cârciuma din sat? De ce să muncești când plouă  cu vouchere? Voucher pentru plata facturilor, voucher să-ți repari casa, voucher să-ți iei mașină de spălat, voucher pentru masă caldă, voucher pentru lemne etc…! Până și pentru înmormântare avem voucher.

Nu avem bani decât pentru vouchere, ajutoare sociale sau pachete și scheme de sprijin. Nicăieri nu este răsplătită lenea cum se întâmplă în România.

Ne displace adevărul. Ne lamentăm, ne tânguim și așteptăm cu mâna întinsă mărinimia Guvernului. Nu este asta definiția slugii proaste?

Tândală face ocolul Pământului

Groful de la Cotroceni își continuă imperturbabil „Ocolul Pământului în două mandate”. E tema centrală a memoriilor sale.

După vizita în Japonia și Singapore urma, firesc, una în Brazilia, Argentina și Chile. Între cele două deplasări a dat o fugă și în Emiratele Arabe Unite.

Mai proastă politică externă nu putea avea România nici dacă ar fi fost condusă de Vanghelie sau fantoma Elodiei. Aurescu și Iohannis sunt în stare de… nimic.

Cazul Bâstroe a fost îngropat. Autoritățile speră să se așeze praful peste așteptările noastre. Ucraina ne-a umilit și ne-a jignit incalificabil fără ca noi să avem reacție. Dimpotrivă!

Suntem singurul stat vecin care mai permite importul de cereale din Ucraina (aici). Polonia, Ungaria și Slovacia au anunțat în ultimele trei zile că interzic importurile de cereale și produse oleaginoase din Ucraina. Astăzi, 19 aprilie 2023, Bulgaria a anunțat că interzice și ea importurile de cereale din Ucraina (aici).

Calitatea îndoielnică a produselor și concurența neloială făcută fermierilor noștri nu pare să impresioneze guvernanții social-liberali. Apoi, UE are reguli foarte stricte și proceduri de autorizare complexe pentru cultivarea și comercializarea organismelor modificate genetic. Sunt exact culturile pe care marile concernuri americane le produc în Ucraina. După care le introduc în UE prin România. Nici asta nu este definiția slugii proaste?

Iohannis a ajuns în Brazilia având un „program de turist bezmetic”. N-a lipsit mult să împartă salonul de protocol cu Lavrov, ministrul rus de externe. A avut, însă, prilejul unui schimb de amabilități cu Lula da Silva, președintele brazilian, întors recent dintr-o vizită în China.

E obișnuit Tândală. În Emirate a intrat pe furiș. În timp ce președintele sirian Bashar al-Assad era primit cu onorurile cuvenite unui șef de stat, Tândală era introdus pe ușa de serviciu de la KFC-ul din aeroport.

Sluga proastă de acasă

În timp ce boierul face „Ocolul Pământului în două mandate”, poporul român acceptă resemnat să-i sponsorizeze excentricitățile.

Nu avem, în cei opt ani cu Tândală la Cotroceni, niciun succes remarcabil al politicii externe. Scena politică internă s-a degradat atât de mult încât submediocri ca Ciolacu sau Ciucă au ajuns „elitele națiunii”. România traversează cea mai tristă și funestă perioadă post-decembristă. Niciodată în ultimii 50 de ani nu am fost atât de izolați și atât de marginalizați ca țară și națiune.

Cu toate acestea poporul român privește indiferent, incapabil de reacție. Câteva milioane de români vor alege anul viitor tot PSD și PNL. Cei mai mulți vor întreba idiot: „și pe cine vrei să aleg?” Asta e scuza noastră, nu avem pe cine. Suntem condamnați să simulăm democrația și să ne alegem dictatorii.

Votați Partidul Unic! Cu Ciucă la Cotroceni românii își vor aminti nostalgici perioada în care se făcea „Ocolul Pământului în două mandate”. Măcar Ciucă nu va mai aștepta după Bashar al-Assad prin WC-urile din aeroport. Îl va primi cu onoruri la Cotroceni, în schimb de experiență.

Sluga proastă stă acasă și muncește pentru a asigură un trăi îmbelșugat boierilor. Apoi se așază cuminte la televizor și privește discursurile copiate din cuvântările lui Ceaușescu. De față cu Lula, Tândală a subliniat că România va continua „neabătută” să sprijine Ucraina. Chiar eram îngrijorați! Dacă ne abate cineva din prostia pe care o ridicăm la nivel de artă?

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

Lasă un răspuns