Greva din Educație, o mână (colegială) întinsă lui Ciucă

Anunțuri publicitare

Nimic nu l-a bucurat mai mult pe Ciucă decât greva din Educație. L-a bucurat, dar nu l-a surprins. Cum să te surprindă un proiect la care ai lucrat?

Războiul cu noi înșine, cu putregaiul din societate și cu impostorii urcați în funcții de decizie este mai aproape și mai important decât gâlceava Marilor Puterii. România se confruntă cu agresiuni zilnice la adresa structurilor care ar trebui să-i determine evoluția. Nimic nu a scăpat compromis, pervertit, murdărit…

Doi debutanți: profesorul și sublocotenentul

Greva din Educație promitea să fie un semnal de trezire a societății. Din păcate este o altă manipulare abjectă.

Cadrele didactice, acești formatori ai  neamului, dascălii noștri cei de toate zilele s-au revoltat. Dintr-un imbold exclusiv financiar: vor mai mulți bani. Un egoism feroce, care limitează interesele strict la solicitări „pe persoană fizică”. Alte revendicări nu au, doar câțiva arginți în plus, care să le umple buzunarul.

Dascălii noștri își doresc salarii de peste 6000 lei, pentru un profesor debutant. Foarte bine! Ar fi un venit rezonabil pentru o țară civilizată. Au adus în susținere și exemple, salariul unui judecător de la baza carierei. Un paralelism indecent, dacă nu nesimțit. Pentru cine nu înțelege motivele și aberația unei astfel de comparații argumentele sunt inutile.

Le propunem profesorilor debutanți o comparație cu solda unui sublocotenent (aspirant, subinspector de poliție sau penitenciare). Aceeași durată a studiilor și același indice de salarizare în Legea 153/ 2017.  Responsabilitățile, privațiunile și obligațiile diferite reclamă un material separat pentru a fi dezvoltate toate.

Altfel, între comandantul de pluton și profesorul de la catedră, din punct de vedere strict pedagogic, diferențele sunt insesizabile. Poate una merită menționată. Comandatul de pluton își conduce subunitatea, săptămânal, cel puțin 30 de ore, prin frig sau caniculă. Profesorul rareori are mai mult de 16 ore la catedră, de la care, deseori, își permite să și lipsească.

Greva din Educație este legitimă, dar lipsită de moralitate, onestitate și obiective rezonabile.

Aceeași lege a salarizării bugetarilor era valabilă și în urmă cu șase luni. Atunci profesorii nu s-au manifestat atât de violent la adresa Guvernului. Prețurile urcau vertiginos, iar inflația arunca în derizoriu suta de lei și anul trecut, ce au făcut angajații din Educație? Nimic!

O grevă pentru eliminarea meditațiilor când fac profesorii?

De 18 ani toate Guvernele României își bat joc de învățământul românesc, fără a primi decât proteste izolate și sporadice din partea profesorilor. Ideea că viitorul României este amenințat de salarizarea proastă a profesorilor este o minciună! Viitorul României este amenințat de lipsa de integritate și probitate profesională a acestora.

Profesorii nu au protestat când un candidat a avut celebra replică „ghinion” la întrebarea „ce le transmiteți profesorilor si altora care au muncit cinstit, dar nu au agonisit suficient de mult pentru a avea șase case…?” Au fost chiar încântați. L-au ales președinte al României. De două ori. Era un fost coleg al lor.

De ce? Pentru că Iohannis a afirmat că banii îi avea din meditații, adică niște venituri nefiscalizate pe care le au foarte mulți profesori în România.

Meditațiile au pervertit școala românească și au denaturat rolul sistemului de învățământ. Copii mediocri, care altfel abia ar fi trecut clasa, ajung să fie evaluați mult peste posibilitățile lor reale. Pe banii părinților și într-un sistem de meditații care încurajează impostura și spoiala.

Meditațiile au corupt și deturnat rolul educației. Au produs analfabeți funcționali, anomalii cu diplomă. Meditațiile sunt energizante și suplimente pe care orice competiție corectă le-ar amenda, dar pe care Educația le cultivă, pentru că aduce prosperitate profesorilor.

Au oprit profesorii meditațiile pe perioada grevei? În niciun caz! Atunci, dragii noștri dascăli sunt ipocriți, la fel ca politicienii! Veniturile lor sunt mult superioare salariilor pe care le furnizează ca exemple.

Ipocrizia și deontologia

În România integritatea și deontologia profesională sau performanța sunt doar lozinci electorale. Nimeni nu dorește performanță. Cu atât mai puțin profesorii!

Profesorii nu au făcut niciodată grevă pentru corupția și putregaiul din învățământul românesc. N-au avut reacție când pachete de legi aberante au transformat școala în laborator de analfabetism. Nu s-au înfuriat când funcțiile (toate) au fost alocate prin algoritm politic. Dimpotrivă, s-au înscris și ei în câte un partid.

N-au protestat când, an de an, bugetul Educației mai scădea cu câteva puncte. De la 6% din Lege s-a ajuns la 2%. Sub Bugetul Apărării.

Dascălii noștri au rafinat ipocrizia! Greva lor are lozinci care intenționează să trezească interesul pentru viitorul copiilor noștri. Fără salarii mari pentru profesori nu poate exista învățământ de calitate. Nici fără vocație nu pot exista profesori de calitate.

Cadrele didactice n-au protestat când diplomele false au înecat România în impostură și minciună. Cum ar putea să o facă dacă unii dintre ei au la rândul lor studii cumpărate cu bani? Jumătate din „profesorii” noștri au studiile finalizate la universități particulare, pe bani. Anul trecut, peste 50% din candidații la examenul de titularizare au obținut note sub 7. Dintre aceștia peste 4500 au obținut note sub 5, deși majoritatea aveau ani buni de catedră în spate (aici).

Profesorii n-au protestat nici când analfabeți ca Ciucă sau Bode au distrus instituții pentru a-și apăra furtul intelectual. Cum negociază ei cu un premier hoț, mincinos și lipsit de onoare? Îi interesează mai puțin calitatea umană și intelectuală a celui cu care negociază atâta timp cât le soluționează revendicările.

Care oricum sunt lipsite de seriozitate. Mai întâi au dorit o creștere de 15% a salariilor. Apoi, în mijlocul negocierilor, una de 25%. În fapt sunt convinși că nu vor primi nimic. Corb la corb nu-și scoate ochii. Profesorii îl apără pe doctorul Ciucă. Academicianul este, în fond, colegul lor!

Sezonul grevelor mântuitoare

Greva din Educație este colacul de salvare pe care și l-a pregătit Ciucă. Atât de bine a fost sincronizată cu calendarul schimbării premierului încât nu putem pune totul doar pe seama unei coincidențe.

Din actualul protest al profesorilor câștigă partidele de la Putere și liderii de sindicat. Pierd doar copiii. Unii dintre ei au viitorul incert din cauza unor indivizi lipsiți de scrupule.

Partidele de la Putere nu au avut nicio intenție să acorde ceva greviștilor pentru că cererile lor sunt tot mai mult lipsite de realism și fundament. Greva oricum se va încheia după următoarea minivacanță. Probabil vor primi câteva vouchere și promisiuni.

După care va veni o altă grevă. Sezonul grevelor îl menține pe Ciucă la Palatul Victoria, iar pentru el asta este vital. Calendarul grevelor este gândit să proroge „rotativa” măcar câteva luni. Apoi vom mai vedea.

Liderii de sindicat au nevoie de grevele din sezonul de vară pentru a le fi justificate veniturile indecent de mari. Și privilegiile, evident.

Aproape două decenii liderii de sindicat au fost inexistenți. Două decenii în care Băsescu și Iohannis și-au bătut joc de țară, de popor, de salariați și pensionari. Nu a protestat nimeni în anul 2010, când tăierile au fost de 25%. Nu a protesta nimeni anul trecut, când inflația, produsă de Guvern, a generat o scădere a veniturilor reale cu peste 20%. Exemple sunt nenumărate.

Greva din Educație este un alt exemplu de depravare a societății românești. Un protest bezmetic apărut exact când avea Ciucă nevoie de el. Totul este de vânzare, oricine poate fi cumpărat.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

2 comentarii

  1. În expunere sunt multe de criticat și multe de confirmat. Nu voi înțelege ce a vrut să spună autorul când scrie că ar fi indecentă comparația cu salariul unui judecător debutant. Pentru cineva care chiar știe ce responsabilități are un judecător, cât „muncește” și ce riscă el când nu își face datoria, comparația e într-adevăr indecentă pentru că un judecător nu riscă nimic, muncește doar prin prezența la „catedră”, deseori nu citește dosarul și nu ascultă ce spun justițiabilii și „motivează” deciziile cum vrea el. Criticați un judecător și sare în apărare toată turma; criticați un dascăl și toată lumea va sări pe el ! Diferența între 30.000 și 3000 de lei este într-adevăr indecentă!?
    Acuzarea că dascălii l-au votat pe Johannis, sau că nu au protestat când … sau când … e chiar indecentă. Adică noi ceilalți, media și mediul, care avem drepturi doar teoretice și obligații tot mai multe și mai grele, ne plângem că profesorii ar fi trebuit să … ? Suntem într-adevăr un „popor vegetal” dar avem obraz animal … substanțial.

Comentariile nu închise.