Ciolacii și ciucarezii

Ciolacii și ciucarezii sunt o gașcă de interlopi care au luat România prizonieră. Asta se întâmplă de foarte mulți ani. Așa că nu este nicio surpriză să constatăm cum poporul a dezvoltat un patologic sindrom Stockholm. Nu doar empatizăm cu călăii și exploatatorii noștri, dar suntem în stare să le ridicăm ode și imnuri de slavă.

Deși este incredibil tupeul și nesimțirea ciolacilor și ciucarezilor cocoțați în vârful politicii românești, pe nimeni nu deranjează. În numele interesului național se întâmplă povești de dragoste pe care le-am considera ca fiind împotriva naturii. În fapt sunt doar pasiuni tainice pe care le manifestă interlopii din politică. Ei nu se urăsc, nu se detestă, nu se disprețuiesc. Sentimentele astea le nutresc pentru poporul român. Altfel, stânga și dreapta politică sunt doar două mâini care-și împart generos resursele țării.

Imaginea unui impostor cocoțat în scaunul de președinte al Senatului este de un grotesc rar. Să vezi apoi un interlop instalat premier depășește sistemul digestiv al oricărei persoane decente. Greața asta greu va trece.

Personalitatea multiplă este o tulburare mentală din spectrul disociativ caracterizată prin apariția a cel puțin doua identități distincte care apar alternativ, acompaniată de tulburări de memorie pentru informații importante, neexplicate de procesul firesc de uitare. Am crede că este o boală de care suferă politicienii români, când în fapt este un vaccin, administrat în doze multiple de rapel. Ling astăzi ce au scuipat ieri.

Colegi la școala vieții și facultatea de manelism politic de pe malul Dâmboviței, ciolacii și ciucarezii și-au reînnoit jurămintele mariajului de conjunctură. Nașul lor politic, fost profesor de fizică și actual globetrotter, Groful Iohannis, are o singură dorință, Nicușor și Marcel să se joace frumos. A reținut ordinul prin care trebuie să le ofere americanilor o zonă liniștită în proximitatea rușilor. Indiferent care este prețul plătit de români.

Nicușor, eroul de la Nassiriah

Întreaga ascensiune a șefului ciucarezilor s-a bazat pe exploatarea fisurilor din sistem și superficialitatea cu care sunt evaluate cadrele militare. Evaluarea psihologică, medicală, a nivelului de pregătire fizică, dar mai ales a performanțelor profesionale sunt, de cele mai multe ori, formale.

Într-o Armată care-și respectă valorile și promovează performanța, Ciucă n-ar fi îndeplinit condițiile pentru a fi colonel. Posibilitățile intelectuale mediocre, bagajul cultural redus, lipsa de imaginație și viziune, vocabularul și exprimarea greoaie sau accentele de ipocrizie histrionică nu sunt calități care să-l recomande pentru funcțiile pe care le-a ocupat în ultimii 10ani. Dovadă este situația jalnică în care se prezintă Armata și România astăzi.

Realitatea este cosmetizată, adevărul este ascuns sub slugărnicia celor pe care Ciucă i-a promovat, după chipul și asemănarea lui. O mediocritate înspăimântătoare nu putea susține în funcții cheie decât sub-mediocrități.

Generali și colonei lipsiți de coloană vertebrală, permanent cu capul plecat și incapabili să-și susțină puncte de vedere personale. Dar, intriganți și insolenți, aroganți și înfumurați, lipsiți de orizont și incapabili să-și asume decizii, dispuși să eludeze perfid și fără scrupule cadrul legal, doar să-i facă pe plac lui Ciucă. Politicieni lipsiți de viziune și integritate dispuși la orice pentru o funcție sau sinecură oferite de Partidul Unic.

Cum a fost posibil ca un impostor să ajungă erou național? Cu ajutorul politicienilor și al escrocilor din mass media. S-a mai scris despre cum cariera tânărului Ciucă a fost deschisă de un fost general comunist, dar ascensiunea s-a bazat mai mult pe falsuri, minciuni și conexiuni politice.

Cum se numește un general în război cu propria țară? În trecut se numea trădător, astăzi este mare speranță și erou. Vocabularul cunoaște valențe greu de imaginat.

Marcel a lu’ Hayssam

Șeful Ciolacilor, președintele PSD și premierul României, este cunoscut, în primul rând, pentru relațiile apropiate de controversatul om de afaceri sirian Omar Hayssam. Apoi, ând Liviu Dragnea era „pe val”, Ciolacu era omul său de încredere.

Marcel a fost doctorand la Academia de Informații a SRI, promoția 2013-2016, cu cerere de prelungire, sub coordonarea Prof. univ. dr. Gheorghe Teodoru Ștefan. Presa a relatat și premierul României apare pe o listă cu datornici ai lui Omar Hayssam. Afaceristul sirian l-ar fi împrumutat pe politician, la începutul anilor 2000, cu 20.000 de lei.

Eu nu am mașină personală de 5 sau 6 ani” declară candid vâslașul lui Dragnea. E normal să nu aibă, plătește poporul toate deplasările lui.

Am lucrat la o companie româno-israeliană de import-export, am lucrat și ca muncitor la Electronica Industrială, apoi mi-am făcut propria companie. După ce mi-am cumpărat toată concurența din jur… ne-am luat un apartament cu două camere pe strada Viitorului și am avut și norocul să ne închidem balconul, m-am hotărât că m-am plictisit să fac afaceri.”

Limbajul îl deconspiră pe interlop, indiferent cât de mult încearcă să se ascundă sub materialul unui costum scump. Ciolacu „și-a cumpărat” concurența! Ce naiba concurență avea el cu afacerea într-un balcon?

După ce mă las de politică, vă promit că termin și doctoratul” este amenințarea lui Marcel. Ideea este să-l păstrăm cât mai mult în politică, altfel ne alegem cu un alt Ciucă. Autor al unei teze de doctorat pe care nici el nu a citit-o.

Despre incultura și limitele intelectuale ale actualului premier s-ar putea scrie volume de studii. Nimic, absolut nimic, nu-l recomandă pentru poziția din fruntea Executivului. Administrarea țării nu poate fi confundată cu bișnița de pe Platoul Dacia din Buzău. Și nici studiile precare nu pot fi înlocuite cu „școala vieții”.

Salvatore della Patria, ciolacii și ciucarezii

Nu există arme de distrugere în masă care să aibă efectul pe care PSD și PNL, conduse de Iohannis, îl au asupra țării. Suntem convinși că-și pot extrapola tacticile și procedurile în orice zonă din lume.

Ne-am obișnuit atât de mult cu ura viscerală a sasului împotriva PSD încât greu ne împăcăm cu ideea oficializării relației tainice dintre „ciuma roșie” și „icterul galben”. Trebuia totuși să se întâmple. Partidul Comunist Român supraviețuiește prin ciolacii și ciucarezii aflați astăzi în fruntea Țării.

După ce am orbecăit doi ani prin pandemie, preocupați fiind doar de alegeri, ciolacii și ciucarezii au jurat că vor salva națiunea. „Cred că suntem pe un drum corect, dacă vom fi și cinstiți și patrioți acesta este drumul” declară Ciolacu în urmă cu ceva timp, încântat de absurditatea frazei.

Intrăm într-un regim de mobilizare generală” ne spune proaspătul premier. Până astăzi era așa, mai pe „chill”, dar gata cu joaca. „Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou” amenință Marcel. De fapt statul plătește funcționarii să stea la birou. „Venitul” se întâmplă pe cont propriu, pentru cei care nu au mașini de serviciu.

Am renunțat ușor la drepturi fundamentale. Alegem să privim indiferenți cum cenzura acoperă tot mai profund sursele de informare. Ce nu acoperă cenzura distrug canalele media de manipulare în masă. Acceptăm să ne conducă ciolacii și ciucarezii, într-o democrație tot mai plină de nuanțe de gri.

Ne așezăm cuminți în grupuri de segregare după cum ne împart cei care decid când, cum și cât trăim. Refuzăm dezbaterea și ne înconjurăm doar cu puncte de vedere care ne asigură confort și liniște. Admirăm instinctul de conservare al struțului. Ce animal cumsecade!

În cele din urmă, prost popor mai suntem dacă privim indiferenți cum ciolacii și ciucarezii ne scuipă zilnic!

https://www.facebook.com/politicaapoca

Lasă un răspuns