Ministerul Apărării a câștigat, după săptămâni de lupte, eroica bătălie din Ghencea. O veste cu adevărat bună pentru România. Să nu mai susțină cineva că nu suntem în stare să ne apărăm pământul. Am fost atât de aproape să ne cotropească invadatorii „Templul fotbalului” încât doar eroismul colonelului Bichir a salvat onoarea națiunii.
Vedem zilnic, în studiourile TV, „bârfitoarele cu stele” comentând războiul din Ucraina. După generalii experți în luptele altora avem parte și de coloneii specialiști în fotbalul profesionist.
În ultimii 30 de ani, în România, s-au construit doar 4 spitale noi. Suma totală investită nu depășește 300 mil. euro. În aceeași perioadă s-au investit peste 1 mld. euro în arene destinate fotbalului. Doar în stadionul administrat de Ministerul Apărării statul român a investit peste 100 mil. euro.
Azilele groazei și CSA Steaua. Aceeași Mărie, altă pălărie
Stadionul din Ghencea, aflat în responsabilitatea ministrului Angel Tîlvăr de la PSD, va fi gol în seara unui derbi de tradiție. Pentru majoritatea populației informația poate părea futilă. La auzul cuvântului mulți s-ar putea simți chiar ofensați. De ce să ne pierdem în futilități când sărăcia ne copleșește?
De ce atâta dezbatere pe marginea unui stadion?
Pentru că situația este emblematică!
Stadionul din Ghencea și Clubul sportiv al Armatei „Steaua” București sunt echivalentul azilelor din Afumați și Voluntari. Aceeași bătaie de joc, aceeași interlopi care fac legea și aceleași ramificații politice.
Fără sprijin politic comandantul Bichir n-ar fi fost decât un mediocru ofițer. Greu ar fi „căpătat” gradul de colonel. Cu sprijinul ministrului Tîlvăr a ajuns să fie recunoscut drept cel care a comandant eroica bătălie din Ghencea.
Colonelul Bichir, comandantul trupelor sportive ale Armatei, și-a îndeplinit misiunea. Stadionul din Ghencea va fi gol sâmbătă seara. Se pierd 35.000 de euro doar din chirie. Plus procentul care s-ar fi vărsat către stat din vânzarea biletelor. Un fleac!
Discutăm în mod evident de rea voință. Cine va răspunde pentru administrarea păguboasă a bunurilor statului? Bineînțeles nu colonelul Bichir sau juriștii lui. Ei sunt eroii neamului, nu pot fi trași la răspundere.
În „azilele groazei” o gașcă de ticăloși umilea câteva sute de persoane în vârstă. Ciolacu a reacționat prompt. Firea și Budăi au demisionat. Iohannis însuși a fost de acord că cele două demisii sunt suficiente. Asta e România, un tărâm al suficiențe.
Vor reacționa la fel și în cazul CSA „Steaua”? Un club condus de o altă gașcă. Una mai aproape de interlopi decât de interesele statului. Cu ce îi șantajează pe cei din fruntea MApN și a Guvernului coloneii din conducerea CSA „Steaua”?
Armata, investitor în fotbalul profesionist
Doctorul Ciucă, președinte al Senatului și PNL, cel care conduce de facto Ministerul Apărării, nu a justificat niciodată de ce este nevoie să irosească 40 mil. euro într-o afacere sportivă. Câte procente din zecile de milioane sprijină apărarea națională sau pe cea colectivă?
Armata noastră are uniforme de proastă calitate, fabricate în Cambodgia, pe care militarii noștri le plătesc la preț de brand vestimentar. Fabricile din România livrează ținută militară în Occident.
Armamentul individual și tehnica sunt atât de vechi încât unitățile militare pot participa la „noaptea muzeelor deschise”. Muniție am renunțat să mai cumpărăm. Infrastructura cazărmilor a rămas neschimbată de pe timpul vizitelor lui Gheorghiu Dej. Unele până și var au văzut ultima oară înainte de cutremurul din ’77.
Cu toate acestea, Ministerul Apărării, condus astăzi, în acte, de PSD, „investește” 40 mil. euro într-un club sportiv.
Înainte de pandemie Armata avea un singur spital de campanie de nivel ROL 2. Pe care l-a inaugurat cu sobor de președinte și prim ministru. Am mai cumpărat două și ne-am oprit. Câte spitale militare de campanie am fi cumpărat cu cei peste 40 mil. euro aruncați anual pe salariile generoase ale sportivilor din Trinidad Tobago și Papua Noua Guinee?
Nivelul de ambiție al Armatei României nu se traduce în capacitatea acesteia de a apără granițele țării. Nu! Nivelul de ambiție este dat de gradul de implicare în sportul profesionist.
Nu știe nimeni câte baterii Patriot are România. Unde sunt sau dacă pot fi angajate în operații pe teritoriul național. În schimb eforturile pentru trecerea echipei de fotbal a Armatei în circuitul profesionist sunt cunoscute până la nivelul CSAT.
Pensii militare de stat… pentru activitate sportivă
Colonelul Bichir, comandantul oștilor sportive ale Armatei, a înfrânt, cel puțin, bunul simț în bătălia din Ghencea.
Federația Română de Fotbal a închiriat stadionul din Ghencea fără a-i fi cerute un munte de acte și asigurări aberante. Având în vedere incidentele pe care le-a provocat facțiunea de derbedei „Uniți sub Tricolor” (sic!) la mai toate meciurile din ultimii ani, riscul de incidente era chiar mai mare. Ce spune Parchetul Militar despre o astfel de situație?
Administratorul stadionului este Ministerul Apărării. Acesta și-a dat acordul pentru închirierea arenei. CSA Steaua este doar delegat de către MApN să întrețină arena. Stadionul din Ghencea nu este proprietatea lui Bichir și a juriștilor lui. Este construit din bani publici și ar trebui să producă venituri pentru cei care au investit, statul român.
În momentul de față stadionul din Ghencea este unul din paradoxurile apărării României. Participă, dar nu se bagă. Există, dar nu se află în treabă.
Este lăsat la cheremul voințelor și toanelor unor colonei care ar trebui să aibă alte preocupări decât fotbalul. Să ne mai surprindă că militarii fac subiectul unor campanii de presă privind pensiile celor aflați în rezervă? De ce au dreptul la pensii militare de stat angajații unui club sportiv?
Pensiile militare de stat ar trebui acordate doar militarilor care au încadrat unități responsabile cu apărarea Țării. Nu celor care se ocupă de fotbal și competiții sportive.
În țara care nu este în stare să se apere singură este aproape normal ca Armata să se ocupe de fotbal. De apărarea României se ocupă ostașii străini. Cei pe care Iohannis, Ciucă și Ciolacu îi imploră să ocupe militar România.
Cine îl susține pe colonelul Bichir?
Fotbalul a produs multe bucurii la începutul anilor 90. Trebuie să recunoaștem, însă, că este o parte infimă din ansamblul funcționării societății. Oricum nu mai reprezentăm nimic în fotbal.
România se mulțumește doar cu sângeroasele bătălii interne. Altfel, campioana a fost umilită recent de echipa unei enclave, Șerif Tiraspol. Naționala a tremurat serios cu echipa similară din Kosovo. O țară a cărei existență nici măcar nu o recunoaște statul român. Echipa de tineret s-a prezentat deplorabil într-un turneu găzduit de țara noastră.
Ne batem pe resturile rămase dintr-un trecut glorios. Marile bătălii sunt pe palmaresuri, pe mărci, pe culori. Avem dezbateri nesfârșite pe tema continuatoarelor istorice a unor cluburi care nu mai valorează nimic! Atât mai reprezentăm în sport, cam astea sunt luptele noastre.
Comandantul Bichir este un cunoscut suporter al echipei Dinamo. Era normal să interzică accesul clubului, care continuă tradiția prezenței Stelei în prima ligă de fotbal, exact la meciul cu echipa sa de suflet.
Dar Bichir este doar un funcționar îmbrăcat în haină militară. Nici măcar nu este militar de carieră. Nu a condus niciodată un pluton dintr-o unitate operativă.
Comandantul eroicii bătălii din Ghencea este un nimeni din punct de vedere sportiv. Din punct de vedere militar este doar un oportunist ordinar.
De ce îi este permis unui astfel de individ să dispună discreționar de bunurile statului? De ce primește un buget de 40 mil. euro și este eternul comandant împuternicit al unui club sportiv militar? De ce un club sportiv are indicativ de unitate militară?
Ale cui interese le susține Bichir? Ciucă sau Ciolacu? Tîlvăr sau Iohannis? Este Ștefan Bichir un fel de Ștefan Godei al unuia din cei menționați anterior?
https://www.facebook.com/politicaapocalipsei
Post Scriptum
Nivelul „performanțelor”, din sport în general și fotbal în mod special, este doar un alt exemplu al eșecului statului român.
Lipsa infrastructurii, nivelul slab al învățământului , calitatea execrabilă a sistemului sanitar, incapacitatea Poliției, starea catastrofală în care a ajuns Armata, toate sunt indicatori ai unui stat eșuat, confiscat de mafioți.
Premierul Ciolacu a trimis Corpul de control la CSA Steaua! Unii s-ar întreba ce a așteptat Tîlvar și de ce nu a trimis el Corpul de control!
E simplu. Bichir este șeful unui birou din cadrul Corpului de control. Locțiitorul șefului Corpului de control își bea adesea cafeaua la Bichir, în biroul comandantului CSA Steaua. Pe cine sa trimită? Pe cei care mușamalizează toate controalele?