Voi chiar ne luați de proști?

Nu doar că ne luați de proști, sunteți convinși că popoarele vor rămâne lipsite de reacție. Ce-i drept o societate sănătoasă ar fi ripostat demult. Indiferența și ignoranța majorității sunt cauzele apariției liderilor care formează prostocrația prezentului.

Întrebarea este doar un exercițiu de retorică. Voi chiar ne luați de proști! Bine, oricum nu vă pasă dacă realizăm balivernele și manipularea pe care le produceți.

Citește cine vrea, pricepe cine poate

America și Europa fac eforturi pentru a oferi Ucrainei muniția de care are nevoie, pentru a sprijini contraofensiva prelungită împotriva Rusiei. Liderii occidentali doresc să intensifice producția pentru a evita blocarea operațiilor militare care ar putea împiedica succesul Ucrainei. Oricum ar fi definit acest „succes”!

UE a alocat deja 2 mld. euro pentru a sprijini achizițiile comune de muniție și rachete de la operatori economici din Spațiul Extins European.

Războiul din Ucraina este tot mai mult o afacere profitabilă. Astfel, înainte de agresiunea „neprovocată, nejustificată și ilegală” a Rusiei, un obuz de 155 mm costa între 1.000 și 1.300 euro. În prezent preţul unui astfel de proiectil este de 4.000 euro şi creşte în continuare.

SUA au subliniat că există un anumit nivel de muniție în stocuri, în esență o rezervă de urgență, de care armata nu este dispusă, însă, să se despartă. Nivelul stocurilor rămâne clasificat, dar oficialii SUA afirmă că s-au apropiat de „linia roșie”.

Ucraina folosește între 2.000 și 3.000 de obuze de artilerie pe zi. Asta în condițiile unor stocuri proprii aflate demult sub limita de avarie. Trebuie remarcat că, de începerea contraofensivei, cantitatea de muniție a crescut semnificativ.

Suntem convinși că popoarele „lumii libere” înțeleg și acceptă sacrificiile la care sunt constrânse. Trebuie să oferim Ucrainei tot mai multe mijloace prin care să ucidă ocupantul rus.

Democrația, drepturile și libertățile noastre se rezumă tot mai mult la alimentarea unui război care nu ne aparține.

Suntem solidari cu regimul de la Kiev pentru că este normal să apărăm cu toții exemplul pe care Ucraina îl oferă lumii. Nu sunt corupția și totalitarismul, cenzura și despotismul valorile către care tinde democrația contemporană?

Pare un paradox? Nu este! Asta votăm, asta avem!

Totul pentru front, totul pentru Ucraina

Propunerea Comisiei Europene, materializată într-un Regulament European, asigură condițiile achiziției și fabricării muniției pentru Ucraina până la jumătatea anului 2025. Astfel, războiul din Ucraina va fi finanțat de țările UE cel puțin până în 2025, cu posibilitatea de prelungire a perioadei.

Pe lângă suma de un miliard de euro pusă la dispoziție pentru ca statele UE să cumpere muniție pentru Ucraina, Comisia Europeană a mai plusat cu încă 500 mil. euro, pentru accelerarea producției de obuze și rachete.

Din cele 500 mil. euro se vor finanța până la 35 % din costurile eligibile totale pentru fabricarea de rachete și obuze și până la 40 % din costurile eligibile pentru capacitățile de producție a componentelor și materiilor prime, în măsura în care acestea sunt destinate sau utilizate în întregime pentru producția rachete și obuze.

Aceeași generoasă UE a virat marți, 25 iulie 2023, 1,5 mld. euro Ucrainei „pentru a o ajuta să mențină statul funcțional şi să-şi repare infrastructura”. Plata este tranșa lunară din programul UE de asistență financiară pentru Kiev în valoare de 18 mld. euro în 2023.

Chiar ne luați de proști? Ucraina este un imens teatru de operații. O zonă de război în care se pompează zilnic tone de armament și muniție. Ce infrastructură poate reface ? Aia pe care mâine rușii vor încerca, iarăși, să o distrugă?

Poate este vorba despre infrastructura care a făcut din Kiev centrul de greutate al clinicilor europene care oferă „mame surogat” la… standarde occidentale (un exemplu aici).

România trebuie să îndeplinească cerințe aberante și, de multe ori, discriminatorii, pentru a accesa câteva miliarde din legendarul PNRR. Ne-am subordonat economia, educația, sănătatea și apărarea voinței Comisiei Europene pentru o sumă mai mică decât primește Ucraina. Care nu trebuie să justifice nimănui ce face cu banii.

Războiul aduce prosperitate Ucrainei

Datoria externă totală a României a crescut în perioada ianuarie – aprilie 2023 cu 8,56 mld. euro, ajungând la un total de 153,1 mld. euro. Sunt datele oficiale comunicate de BNR pe 13 iunie 2023.

Kievul se laudă cu un nivel al rezervei valutare ajuns la maximul istoric din ultimul deceniu. Doar în ultimul an, de la 22,3 mld. USD în iulie 2022, rezerva valutară a Ucrainei a crescut la 39 mld. USD în iulie 2023 (detalii aici).

E clar că ne luați de proști! O țară aflată în război a reușit, într-un singur an, să-și crească nivelul rezervei valutare cu 75%!

Putem întreba, ca cetățeni europeni, de ce sunt sacrificate popoarele UE pentru o tara care are asemenea rezerve valutare?

Miliardele oferite iresponsabil Ucrainei nu fac decât să sporească numărul de morți. Totul pentru a întreține iluzia înfrângerii Rusiei. Asta deși propaganda occidentală nu reușește (încă) să explice ce înțelege prin „înfrângerea Rusiei”.

Putin a transmis amenințări voalate cu privire la desfășurarea unei părți din arsenalul său nuclear în conflictul din Ucraina. Recent a menționat posibilitatea angajării în luptă a rachetelor „Satan-2”, cu capacitate nucleară. Cum își propune Vestul să înfrângă o putere nucleară?

Ne spune un fost ofițer britanic, citat intens de agențiile de presă (aici). Nicholas Drummond afirmă că „NATO va zdrobi armata rusă în cazul utilizării armelor nucleare” în Ucraina. De ce sunt mediatizate elucubrațiile unor iresponsabili?

O țară aflată în plin război continuă să acumuleze rezerve valutare. Prosperă. Țările care o sprijină suferă în numele unei solidarități idioate. Bonus: își condamnă cetățenii la austeritate și pauperizare.

Chiar ne luați de proști! Sau poate credeți că multora le place. Altfel s-ar întreba cei revoltați: de ce trebuie să se strice România sau UE doar pentru a funcționa Ucraina? Din lipsa protestelor publice înțelegem totuși că nimeni nu este revoltat!

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

2 comentarii

  1. Faptul că suntem luați de proști e normal, pentru că manipularea s-a dovedit eficientă în întreaga lume.
    Problema Rusiei este că cetățenii ei suferă de peste 100 de ani (plus cei din perioada țarilor). Poate că și poporul rus are o vină, dar este certă prostia și reaua credință a liderilor. Au investit în victoria socialismului în întreaga lume, în agenturile de tot felul prin întreaga lume, în loc să facă traiul locuitorilor Rusiei mai suportabil. Poate nu ca în SUA, dar …
    În cazul războiului din Ucraina discutăm despre două aspecte. În primul rând nu avem o justiție, un jandarm mondial care să impună respectarea principiilor la care a aderat aproape întreaga omenire. În al doilea rând dacă admitem că Rusia e agresor, sprijinul dat Ucrainei e obligatoriu … sau e facultativ?
    Autorul articolului „o cam dă după cireș”. Adică Ucraina merită ajutorul, dar de ce să îl dăm noi, iar dacă au bani să se ajute singuri !? Ce mai contează dacă apărăm un principiu care presupune efortul fiecăruia dintre „susținători”?!

  2. Tipic valah: hai că paiul din ochiul vecinului e mai important decât bârna din ochiul tău.

Lasă un răspuns