„Pot să liniștesc populația”

Anunțuri publicitare

Când afirmația vine de la Iohannis, „pot sa liniștesc populația” pare mai mult un banc. Mai repede ar liniști populația o declarație făcută de Gheboasa decât una a oricărui politician actual.

Marți, 5 septembrie 2023, Iohannis declara cu convingere „Noi avem control total asupra spațiului nostru aerian, noi am verificat absolut tot și pot să liniștesc populația.” O declarație făcută la Cincu, în prezența premierului luxemburghez Xavier Bettel.

Pentru cei care nu știu, România este apărată și de puternica armată a Ducatului Luxemburg. De aia și bătaia de joc la adresa Armatei noastre. Nu avem nevoie. Ne apără luxemburghezii.

Acesta (premierul luxemburghez) a spus, legat de incidentul dronei căzută în Deltă, că îl crede pe președintele Iohannis: „Dacă președintele țării spune asta, eu cred”. Naiv! Cum să-l crezi pe unul care a adus PSD la guvernare după ce i-a înjurat mai grav ca un birjar?

Iresponsabilitatea cu care Iohannis afirmă „pot să liniștesc populația” este deja patologică. Nu este primul politician care lansează cu inconștiență minciuni. De data asta, însă, toți au făcut-o deliberat și într-un context delicat.

Trezit brusc din somn, buimac și dezorientat, Iohannis s-a sucit la 180 de grade în ziua imediat următoare: „În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale ale României, stat aliat NATO” (detalii aici).

Tândală de la Cotroceni

Somnul națiunii naște monștri. Somnul prezidențial elucubrații. Iohannis folosește cuvintele fără discernământ. Apoi, habar nu are la ce activități participă.

România nu este „stat aliat NATO”! Să-i spună cineva președintelui că România este „stat membru NATO”. România este NATO! Alianța are și o campanie în acest sens „We are NATO”.

Apoi, cum afectează un obiect zburător suveranitatea și integritatea României? Ce înțelege Tândală prin „suveranitate”? Este adevărat, în ultimul secol au fost numeroase atentate la suveranitatea României. Unele chiar la integritatea teritorială.

Integritatea teritorială a României a fost profund violată în 1940, când Bucovina de Nord și Ținutul Herța au fost anexate Ucrainei. Atunci Moscova nu mai era atât de neprietenoasă ca astăzi față de Kiev. Un alt președinte al României, Emil Constantinescu, a atacat mai grav integritatea teritorială a României decât o dronă rătăcită, accidental, pe malul unui canal.

Integritatea teritorială a României are mai mult de suferit în urma intervențiilor violente pe care Ucraina le produce pe canalele Dunării. Dragajele de adâncime realizate iresponsabil afectează inclusiv teritorial România.

Cât despre suveranitate… asta chiar este o glumă. Ce suveranitate mai are România? Niciuna din deciziile majore nu se iau la București. Aici există doar executanții. Deciziile pentru România se iau la Bruxelles și Washington. Asta știe și un elev din școala generală.

Prin urmare, cum a violat o dronă de cercetare suveranitatea și integritatea teritorială a României?

Tândală este un personaj din folclorul românesc. Verbul a tândăli, aflat la originea numelui, are înțelesul de a pierde vremea fără a face nimic bun sau a lucra încet și cu lene. Substantivul tândală definește un „om care nu este bun de nicio treabă, care lucrează fără rost sau care își pierde vremea umblând de colo până colo”. Practic un sinonim pentru „Iohannis”.

Minciuni stupide și inutile

Era evident că, în situația unor atacuri aeriene asupra Ucrainei, Romania va fi victimă colaterală. S-a întâmplat și în cazul atacurilor NATO asupra Serbiei. A fost și situația Poloniei, anul trecut, când doi „cetățeni NATO” au fost uciși.

Astfel de incidente nu pot fi evitate. Asta trebuia să o știe și cei care s-au implicat fără rezerve în conflict.

Mai mult, ele pot fi provocate sau exagerate de cei care au interesul ca războiul sa se extindă. Oficialii ucraineni au încercat agresiv să-i convingă pe liderii noștri că rușii ar fi trimis, din greșeală, o dronă pe malul românesc al Dunării.

România a știut, cel mai probabil. Iohannis, Ciolacu, Odobescu și Tîlvăr au mințit cu nerușinare. Pentru cei care nu știu, Luminița Odobescu este ministru de externe al României. Unul la fel de insipid și anost precum Gorghiu, Deca sau Turcan. Falanga de amazoane impusă de Tândală în Guvern.

Revenind la drona rătăcită prin Deltă. În timp ce liderii noștri politici și militari negau cu vehemență, Ucraina se arătă dispusă să ne pună la dispoziție fotografii. Nu doar Ucraina. Un post TV din Germania a identificat locul în care a explodat drona rusească, România.

În astfel de condiții, de ce să minți? Doar că să dai satisfacții Ucrainei, oferindu-i prilejul să te jignească și umilească?

România n-a știut, alternativă inadmisibilă! A aflat despre dronă de pe site-urile sociale sau din mass media occidentală. Aflată la graniță cu războiul, având mii de soldați aliați și tone de echipament performant pe teritoriul său, România nu are spațiul aerian nici măcar supravegheat. De apărat nu mai emitem pretenții.

Scandalul dronei căzută în Deltă, de care statul român se leapădă, nu este o premieră. Anterior războiului, traficanții de țigări și droguri treceau granița pe sub nasul autorităților. Statul român știa și tăcea complice. Nu știa și păstra în funcții niște incompetenți.

Tîlvăr, șeful echipei de căutare-salvare din Deltă

Ambiționat și stimulat de păpușarii care-l conduc, Tîlvăr și-a luat generalii și a plecat într-o expediție temerară prin Deltă.

Nu-i greu de imaginat dialogul dintre ministru și generalul Petrescu: „Daniele, mai adună vreo 2-3 generali, oricum stau degeaba, și hai să ne facem că căutăm (!) drona”, „Șefu, îl iau pe Pană de la Forțele Aeriene. Că ca (!) el nu-i niciunul pe aici! Viorel n-a fost în stare să găsească un avion de-al nostru, decât după ce i-au murit 7 subordonați, poate omoară și niște ruși până găsim resturile dronei”.

Astfel, inutilul ministru de la apărare și-a pus botoșii de baltă și a plecat în Deltă, însoțit de un alai de generali. O echipă de bezmetici s-a dus să caute niște resturi despre care ar fi trebuit demult să știe până și unde au fost fabricate.

Minciunile politicienilor români dau prilej Ucrainei să exploateze momentul.

Pentru că le este teamă să cuvânteze fără aprobarea stăpânilor, Tândală și clica lui au preferat să mintă. Ulterior dovezile și agresivitatea cu care Ucraina dezbate subiectul au modificat narațiunea oficială. Vizita, întâmplătoare, a lui Blinken la Kiev l-a mutat pe Iohannis în direcția opusă.

Ce rușine!

Da, este grav când se întâmplă astfel de incidente. Da, este preferabil sa fie tratate cu calm și fără patimă. Da, este normal să evităm cu orice preț implicarea în conflict. Dar… nu este normal să ne facem permanent de râs.

Daca tot au afirmat cu convingere că nu a căzut nicio dronă, de ce să revină aproape imediat cu declarații idioate de genul „a căzut doar tabla de pe dronă și doar a zgâriat puțin câteva frunze”?

Nu trageți în Armată!

În condițiile unei dotări precare, a unei salarizări insultătoare și cu o conducere incompetentă, Armata României își îndeplinește misiunile. Generalii și decidenții politici au știu imediat ce drona a intrat în spațiul nostru aerian.

Nu Armata este vinovată pentru lipsa de coerență a politicienilor. Nu militarilor le poate fi imputată imaginea pe care o are astăzi Armata.

Armata României are profesioniști, inclusiv generali, foarte bine pregătiți. Decizia, însă, aparține politicienilor și generalilor susținuți politic. Gașca de interlopi care ține Armata prizonieră.

Alături de întregul popor militarii sunt la rândul lor victimele unei clase politice aflată la capătul inferior al lanțului trofic. În materie de patriotism și politică, Iohannis, Ciolacu sau Ciucă, împreună cu clica lor, se află la nivelul dintre parameci și euglena verde. Atât de jos a ajuns politica românească.

România a avut premier și are astăzi al doilea om în stat un fost șef al Armatei. Asta este țara în care dronele se mișcă mai dezinvolt decât Hoțoaica din Harry Potter.

Militarii noștri își îndeplinesc misiunile. Cu scârbă și dezgust pentru politicieni, cu lehamite și greață față de generalii politruci, lipsiți de motivație și entuziasm, dar o fac. Sunt atât de multe situațiile în care politicienii au ascuns adevărul furnizat de militari încât, dacă Dunărea ar fi cerneală, n-ar ajunge să scriem despre ele.

Nu trageți în Armată! Iohannis este cel care a declarat răspicat „pot să liniștesc populația”, deși avea informații corecte. Ciolacu este cel care declară zilnic „pot să liniștesc populația”, după care crește taxele și impozitele la un nivel apocaliptic. Ciucă este militarul care a declarat „pot să liniștesc populația”, într-o declarație care a pătat onoarea Armatei („nu voi face politică”).

Poporul român este liber să acorde credit oricărui politician care afirmă „pot să liniștesc populația”, dar să nu se mai vaite ulterior!

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

Lasă un răspunsAnulează răspunsul