Te lepezi de Satana?

Cum ar putea Marcel Ciolacu să nu declare că se leapădă de Satana? Indiferent care ar fi prețul, Marcel se leapădă de oricine și orice. Dacă-i ordin, cu plăcere! S-a lepădat el de Haissam și de Dragnea, de Arsene și de Firea, ce mai contează un Buzatu? Oricum era prăfuit și trebuia înlocuit.

Botezul este prima Taină a Bisericii. Botezul este, spun teologii, începutul unei noi vieți, o viață în Hristos, prin ștergerea păcatului strămoșesc cu care se nasc toți oamenii.

A te lepăda de Satana nu înseamnă doar a respinge o ființă mitologică în a cărei existență nici nu se mai crede. Înseamnă a respinge toată această concepție despre lume, plină de suficiență şi de deznădejde. Desigur, Satana nu va uita această respingere, această sfidare, aceasta lepădare.

„Suflă-l şi scuipă-l pe el!” Războiul este declarat.

În România, încleștarea politică, în proximitatea alegerilor, este o luptă între Satan și… Satana. De aici și resemnarea noastră cu alegerea răului cel mai mic. Suntem condamnați să nu alegem binele. Nici nu ne preocupă. Pe noi mizeria, corupția și hoția ne fascinează.

„Când au fost vasluienii bogați de i-am sărăcit noi?”

PSD trece printr-un proces de rebranding sau se ascut „cuțitele politice”? Cineva încearcă să-i ofere o altă identitate, o nouă viață, un alt „botez” PSD-ului? Sau e o acțiune de eliminare a balastului, de schimbare a garniturilor?

Să nu ne păcălim! Arestarea lui Buzatu nu este rezultatul unei investigații complicate a DNA. Este o acțiune realizată cu dedicație, la care a contribuit personajul care ne definește ca neam: trădătorul.

Unul din cei mai bogați și influenți baroni ai PSD conduce, de peste trei decenii, unul din cele mai sărace județe din România. În ianuarie anul acesta, în prezența prea-cinstitului Ciolacu, Dumitru Buzatu declara cu aroganță: „Una dintre temele preferate ale adversarilor noștri politici în timpul campaniei electorale a fost că PSD-ul a sărăcit Vasluiul… Când au fost vasluienii bogați de i-am sărăcit noi?

Așa este! Nu clanul Buzatu i-a sărăcit pe vasluieni. Nici PSD-ul nu a sărăcit România! Românii au fost cei care s-au condamnat la sărăcie acceptând instituția „boierului” (local sau central) în România secolului XXI.

Declarația lui Buzatu, de o aroganță insultătoare, a fost făcută cu ocazia realegerii sale ca președinte al Organizației Județene PSD Vaslui. A fost votat de toți cei 812 delegați prezenți în Sala Sporturilor din municipiul Vaslui. Niciunul nu a pus la îndoială probitatea și cinstea baronului Buzatu. La aceeași sesiune de „alegeri libere” fosta soție, Gabriela Crețu, și fiul lui Buzatu, Tudorel, au fost votați vicepreședinți ai PSD Vaslui. Famiglia este sfântă în PSD.

De douăzeci de ani Gabriela Crețu reprezintă PSD în Parlamentul României sau în cel european. Fără întrerupere. Tudor Buzatu este la a doua experiență ca secretar de stat. În Guvernul Dăncilă a fost secretar de stat la viceprim-ministrul pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale României (!!!). CV-ul (aici) îl recomandă pe juniorul lui Buzatu, nu famgilia!

„Mă lepăd de Satana!”

Mă lepăd de Satana! A urlat Marcel Ciolacu și l-a scos pe Buzatu din PSD. Era normal să se întâmple asta. PSD îi repudiază imediat pe proștii care sunt prinși furând. Pe nepricepuții care coboară corupția la nivelul diletantismului. Pe inconștienții care fac din traficul de influență o activitate banală.

Hoția, corupția și traficul de influență sunt cele Trei Taine Sfinte ale PSD. Nu e de glumit cu ele. Marcel nu poate lăsa să cadă anatema amatorismului peste un partid care a făcut din Mafia Siciliană o organizație caritabilă.

Mă lepăd de Satana! S-a auzit, iarăși, strigătul creștinului Ciolacu și a propus „suspendarea din calitatea de membru PSD a doamnei Creţu Gabriela, senatoarea”. Ce legătură are fosta soție (între cei doi s-a încheiat inclusiv partajul) cu luarea de mită pentru care a fost exclus din PSD Dumitru Buzatu? Este adevărat, cariera politică a doamnei Crețu se datorează și fostului soț, dar, suspendând-o astăzi din PSD, Ciolacu nu face decât să confirme metodele oneroase prin care sunt promovați oamenii în partid.

Mă lepăd de Satana! A declarat mândru Marcel a lu’ Haissam, după care l-a demisionat din funcția de secretar de stat și pe fiul lui Buzatu. Celeritatea cu care Ciolacu și al său PSD s-au grăbit să elimine din preajmă până și umbra lui Buzatu confirmă organizarea și funcționarea de tip mafiot a formațiunii pe care președintele Iohannis o alintă cu inofensivul „ciuma roșie”.

Toate deciziile au fost luate în unanimitate” declară Prea-Cucernicul Marcel de la Buzău după exorcizările de astăzi. Nici nu avea cum să fie altfel. Opoziția nu este tolerată. PSD nu este un partid de sorginte comunistă. NU! PSD este Partidul Comunist Român. Aripa dură. Aripa fraieră a PCR este PNL.

De la baronul local la cel regional

Mulțumit cu viteza de reacției a partidului Ciolacu a anunțat și „numirea ca președinte interimar al organizației PSD Vaslui a vicepreședintelui Dragoş Benea”.

Un alt exemplu despre cum se reformează PSD.

Dragoș Benea a înțeles, încă la ieșirea din adolescență, că secretul succesului în viață ar putea fi munca sau școala doar pentru naivi. Băieții deștepți se poziționează lângă baronul local, de unde învață și așteaptă cuminți să le vină rândul.

În anul 1996, la 21 de ani, Benea era numit șeful de cabinet al lui Dumitru Sechelariu, proaspăt ales primar al Bacăului. La 23 de ani ajungea șeful Corpului de control din Primăria Bacău.

Termină Facultatea de litere din Bacău în anul 1999 și, pentru că între timp acumulase suficientă experiență, la 25 de ani este numit viceprimar al Bacăului.

În 2004 Sechelariu pierde Primăria din Bacău, dar câștigă tânărul Benea șefia Consiliului Județean. Pe care nu o mai lasă până în 2016 când ajunge senator în Parlamentul României. În cele din urmă, pentru că în cei 3 ani de Senat s-a remarcat prin absență, se mută cu interese și bagaje în Parlamentul European.

Cum spuneam, aplecarea către școală n-a găsit ecou în preocupările actualului europarlamentar. În afara unei licențe „procurată” între două slujbe la Primărie și-a făcut timp doar pentru Colegiul Național de Apărare, pe care l-a bifat în anul 2005.

Benea a preluat moștenirea politică a lui Sechelariu, dar a perfecționat metodele prin care și-a împrăștiat influența peste județul pe care îl subordonează. O privire peste declarațiile de avere ale proaspătului șef interimar al PSD Vaslui ar oferi activitate apaticei Agenții Naționale pentru Integritate. Nu este ușor să aduni 650.000 de euro în trei ani, doar din indemnizația de europarlamentar.

Altfel, Benea pune umărul la regionalizarea României. Face trecerea de la baronul local la cel regional.

Mult circ pentru nimic

PSD se reformează cu vicepreședinți care coordonează dezvoltarea regională de la Bruxelles. Cum este cazul unor Negrescu, Benea sau Manda. Indivizi cu trecut ascuns prin valurile de ceață ale biografiei și un prezent tulburat de CV-uri controversate sau anchete DNA în desfășurare.

PSD îl are președinte pe Ciolacu. Primul lider al partidului cu o diplomă de licență incertă și un dulap cu schelete cât pentru un serial de groază. Un premier care, declarativ, se leapădă de Satana. Fie că îmbracă forma corupției, a abuzurilor sau chipul unui baron local, pentru creștinul Ciolacu Satana nu este o opțiune. Pentru cine ar fi?

Arestarea lui Buzatu și circul pe care îl propune Ciolacu nu sunt cu nimic diferite de cele anterioare. Aminteam de Sechelariu, dar au mai fost (dintr-o listă indecent de lungă) Viorel Hrebenciuc (tot de la Bacău), Miron Mitrea, Adrian Năstase, Liviu Dragnea sau mai recent Ionel Arsene de la Neamț. Sau Ion Vasile și Constantin Boșcodeală de la Buzău, cei care l-au promovat pe actualul premier.

Marcel Ciolacu, supraviețuitorul tuturor patronilor săi politici, de la Ion Vasile și Victor Ponta, la Liviu Dragnea, titra un articol din anul 2019. Încă supraviețuiește. Ba a descoperit și morala creștină. Până când îi va veni rândul să se lepede un Benea sau Negrescu de el.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

  1. Super articol. La am citit cu plăcere și … tristețe. Felicitări ! p.s. Regionalizarea trebuie făcută chiar și cu prețul baroniadei regionale. Măcar fiecare pasare va pieri pe limba ei.

Lasă un răspuns