Istoria României, o disciplină uitată

Istoria României reține un lung șir de trădători. Ce se întâmplă astăzi depășește, însă, termenii trădării. Este un atentat la existența noastră ca națiune.

Mulți se feresc de cuvinte. Din bun simț sau pentru a evita ridicolul. De cuvinte, pe care oricum nu le înțeleg, nu se feresc trădătorii României.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, în urmă cu doi ani, Decretul pentru promulgarea Legii nr. 276 din 25 noiembrie 2021 privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor și a Holocaustului.

Legea prevede introducerea disciplinei școlare „Istoria Evreilor. Holocaustul” în planurile-cadru ale învățământului liceal şi profesional. Este prețul pe care îl plătește România pentru că are în frunte un etnic neamț susținător al unei organizații naziste.

În data de 27 februarie 2007, Hans Klein (preot evanghelic şi consilier local), în calitatea sa de președinte al organizației municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), a depus la Judecătoria Sibiu o Cerere de chemare în judecată împotriva municipiului Sibiu.

Klaus Iohannis era reprezentant al Sibiului, în calitate de primar al municipiului. Era, însă, și șeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind președintele organizației la nivel național!

Cererea de chemare în judecată era îndreptată și împotriva Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată, 16 consilieri (printre care şi „petentul” Hans Klein) din totalul de 23.

Iată ce cerea Hans Klein în acțiunea civilă depusă la Judecătoria Sibiu: „Vă rugăm să constatați calitatea de succesor în drepturi al organizației noastre față de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)” (detalii aici).

Adică, să priceapă toată lumea, recunoașterea în mod oficial, fără echivoc, a continuării doctrinei naziste pe care o promova Grupul Etnic German pe întregul continent european, înaintea şi pe parcursul desfășurării celui de al Doilea Război Mondial.

Ororile umanității nu trebuie uitate

Luni, 3 octombrie 2023, a fost Ziua Națională a Germaniei. Adoptată ca zi aniversară după reunificarea Germaniei, din anul 1990.

În materie de Holocaust și prigonirea evreilor Germania este principala vinovată. Hitler este responsabil de moartea a peste 12 mil. de oameni, din care 6 mil. evrei. Celelalte țări care au participat, deliberat sau involuntar, au făcut-o din motive diverse. Niciunul scuzabil. Toate la fel de condamnabile.

În Germania nu se studiază în școală disciplina „Istoria evreilor – Holocaustul”. Nu există o lege specială pentru combaterea antisemitismului. Totuși, Codul penal german interzice negarea în mod public a Holocaustului și diseminarea propagandei naziste, indiferent de forma de mediatizare.

O pagină neagră din istoria Germaniei este tratată discret, cu demnitate, dar departe de a fi negată de generațiile post-război.

Autoritățile din Germania cred că organizațiile fasciste ar putea reprezenta o amenințare existențială. Încă este amintit modul în care Hitler a folosit sistemul electoral pentru a câștiga influență până când a avut puterea de a desființa complet democrația țării.

Extremismul de dreapta este cea mai puternică amenințare cu care ne confruntăm în acest moment în Republica Federală Germania”, a declarat Stephan Kramer, șeful serviciilor de informații în statul german Turingia, în documentarul „Neo-naziștii și extrema dreaptă” din Germania.

Nu este periculos doar pentru că încă avem sânge pe trotuare”, a spus Kramer. „Este periculos și pentru că se întinde până la rădăcinile copacului, până în esența sistemului democratic.

Nicio persoană sănătoasă la cap nu poate nega Holocaustul! Cum nu pot fi negate Hiroshima și Nagasaky sau genocidul armean. Dar nu sunt singurele orori ale omenirii.

În urma ordinelor lui Mao Zedong, 65 mil. de chinezi au fost uciși. Dispozițiile lui Stalin au omorât 23 mil. de oameni. Regele Leopold al II-lea al Belgiei a fost responsabil de moartea a 8 mil. de congolezi.

Dottore Ciucă, un admirator al Istoriei evreilor

În aceeași zi de luni, 3 octombrie 2023, președintele PNL, dottore Nicolae Ionel Ciucă se manifesta entuziasmant pe pagina sa de Facebook (aici):

Prin introducerea în programa școlară a disciplinei „Istoria evreilor – Holocaustul”, generațiile tinere vor afla despre contribuția minorității evreiești la istoria românească, despre mari oameni de cultură și știință evrei, dar și despre complicatele realități din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Această materie – introdusă la nivel național ca disciplină civică – are o importanță reală în formarea unei atitudini sociale sănătoase și echilibrate.

Istoria evreilor este componentă marcantă a istoriei lumii, iar elevii noștri trebuie să aibă acces neîngrădit la această tematică, încă din școală. Cei tineri vor afla că, în trecutul României, au fost și momente întunecate, generate de mișcări și conduceri politice cu impulsuri genocidare (sic!) și antisemite, iar minoritatea evreiască a fost zdruncinată de persecuții, discriminări, deportări colective și crime în masă.

Felicit Ministerul Educației, condus de ministra liberală Ligia Deca, pentru munca depusă la introducerea acestei materii și urez școlii românești mult succes în formarea a noi generații bine pregătite, care să poată gândi liber, lucid, nuanțat și tolerant.” (textul a devenit inaccesibil ulterior)

Ciucă își administrează, probabil, singur contul de Facebook. Doar el își permite să inventeze cuvinte și să scrie atâtea aberații.

Când nu au avut elevii noștri acces neîngrădit la Istoria evreilor? Câte persoane au fost condamnate în România pentru că au negat Holocaustul? La fel de multe pe câți lideri am avut condamnați pentru trădare.

În trecutul României au fost multe „momente întunecate”, are dreptate Ciucă. Unele din ele avându-i pe liberalii generalului la conducerea țării. Reprimarea Răscoalei de la 1907 ar fi unul din ele, dar ține de un trecut îndepărtat. Recent, toate momentele întunecate ale României de după anul 1989 i-au avut (și) pe liberalii lui Ciucă la conducere.

Destinul istoric al unui plagiator

În anul 2021, când Iohannis promulga legea prin care copiii noștri sunt obligați să învețe Istoria evreilor, dispărea din programa de clasa a IX-a „Istoria românilor”. A rămas doar un manual de „Istorie”. Atât. De ce? Român, România, românește… pe cine deranjează cuvintele?

În același an, Statul român aloca 2 mil. euro Institutul Național pentru studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”. În comparație, cercetarea arheologică primea 120.000 de euro. De peste 15 ani Institutul studiază cât de urât s-au comportat unii români cu evreii. Rareori amintește cât de mulți evrei au fost salvați în România.

Este necesar un manual doar pentru istoria evreilor? Nu era suficient un capitol în același manual în care se studiază și alte orori ale omenirii? Dominația habsburgică în Transilvania reține exterminări în masă ale populației indigene. În Austria sau Ungaria nu există manual dedicat pentru crimele împotriva românilor.

Până în anul 2021, Statul Român a desființat toate programele de masterat de la universitățile de stat dedicate perioadei dacice. Academia Română a anunțat, tot în anul 2021, înființarea unui Grup de studiere a antisemitismului si holocaustului in România, care să se alăture zecilor de consilieri prezidențiali și guvernamentali specializați exclusiv în problemele evreilor.

Statul Român a alocat milioane de euro pentru restaurarea unor biserici evangheliste, protestante și catolice din Ardeal, aparținând minorității maghiare. În același timp, cetățile dacice sau de scaun ale voievozilor români sau casele memoriale ale multor personalități ale culturii românești sunt lăsate să se dărâme.

Apartenența țării la structurile euro-atlantice este destinul nostru istoric, iar cei ce spun altceva sunt falși patrioți” declara același fals academician, dottore Ciucă. În mintea lui învolburată am parcurs două milenii de istorie doar pentru a fi curva proastă din NATO și UE. Atât îl duce capul.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

Lasă un răspuns