Recurs la memorie

Defăimarea Armatei, a militarilor și a eroilor noștri merită un recurs la memorie.

Suntem obligați, prin lege, să comemorăm tragediile altora în timp ce dramele și eroii noștri au parte de indiferență sau uitare. Susținem iresponsabil un război, pe care îl sponsorizăm cu prețul sărăciei noastre și al subminării capacității de apărare a Țării.

Nu suntem un popor, nu suntem o națiune. Ne ignorăm trecutul, ne batem joc de prezent, ne este indiferent viitorul. Suntem dezbinați, ne urâm reciproc şi nu acceptăm păreri contrare. Abuzăm limbajul licențios, exprimarea contondentă și devenim agresivi când epuizăm argumentele.

Românii se mulțumesc să fie superficial educați și sunt majoritar lipsiți de un elementar orizont cultural. N-ar trebui să ne surprindă cum minciuna, hoția, ipocrizia și demagogia sunt cele care controlează și conduc România!

O astfel de populație nu are nevoie de Armată. O tolerează, mai mult în virtutea inerției, dar nu-i găsește întrebuințare dincolo de circul paradelor și ceremoniilor.

Cum ar putea să fie altfel când cei care au condus România, în ultimii 20 de ani, au disprețuit, umilit și înjosit Armata?

Un „turnător” lipsit de scrupule

“În general, suntem împotriva pensiilor speciale, care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuție. Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pușca în pat şi de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei şi deodată şi-au dat seama că le trebuie pensii speciale”, cuvintele au fost rostite, în anul 2018, de către senatorul PMP Traian Băsescu.

Parlamentarii noștri spun multe prostii. N-ar fi o surpriză ca un senator să jignească Armata României.

Traian Băsescu a fost, însă, zece ani președintele României. Din nefericire! O funcție care l-a impus, constituțional, drept comandant al forțelor armate şi președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării/ CSAT.

Un recurs la memorie, un minim act de disciplină morală, îl reține pe informatorul Securității, Băsescu Traian, drept cel care a atacat primul, furibund, militarul român.

Un trădător lipsit de scrupule, un grobian primitiv care în ultimii 30 de ani a fost cuplat permanent la sinecuri, privilegii și demnități publice. Băsescu este cel care a făcut din justiție câmpul tactic al securiștilor ascunși sub sigla SRI. El a construit “Republica magistraților”. În același timp, Basescu este cel care a inițiat și a contribuit determinant la umilirea militarului român.

Sunt atât de multe inepții în cuvintele lui încât este surprinzător că nimeni nu s-a revoltat atunci când le-a rostit.

Memoria colectivă este scurtă, iar discernământul unora discutabil. Băsescu a fost nu doar președintele României pentru două mandate. Zece ani. A fost ulterior senator în Parlamentul României, iar în prezent este europarlamentar.

Astăzi românii se vaită că trăiesc prost. Trăiesc așa cum sunt.

Lupul își schimbă doar părul, Boc nici atât

Pentru o perioadă sluga lui Băsescu în fruntea Guvernului a fost un alt produs al Securității, Emil Boc. Pentru cei care au nevoie de recurs la memorie trebuie amintit că actualul primar al Clujului a fost militar în trupele SRI-ului comunist.

După ce a terorizat România sub culorile PDL, Emil Boc s-a ascuns, alături de alți colegi, în PNL. Au păstrat, însă, ura față de români și obediența față de străini.

Primăria condusă de Boc a aprobat recent noua fațadă a statuii dedicate căpitanului lui Mihai Viteazul, Baba Novac.

Baba Novac Căpitan al lui Mihai Viteazul. Ars pe rug în ziua de 5 februarie 1601. S-a ridicat acest monument spre cinstirea memoriei sale, în anul 1975” este noul text care însoțește statuia.

Baba Novac, căpitan al lui Mihai Viteazul, ucis în chinuri groaznice de către unguri, în data de 5 februarie 1601”, era inscripția de pe statuie, adăugată acolo în 1998 când primar era Gheorghe Funar.

Românii trebuie să accepte, în țara lor, să le fie amintit cât de urât s-au purtat într-o perioadă cu evreii. Sunt obligați și să menajeze sensibilitatea ungurilor. În timp ce politicienii noștri sunt capabili de trădare pentru a satisface solicitările și orgoliile străinilor.

Vom afla curând că Mihai Viteazu a murit accidental, iar ungurii nu au absolut nicio vină. În ce-l privește pe Baba Novac situația e clară, și-a dat foc… din greșeală.

NU este prima statuie a unei personalități românești batjocorită de Primăria Clujului, condusă de Emil Boc. Statuia lui Iuliu Maniu a fost dată jos și acoperită cu o pânză. Bustul lui Emil Racoviță a dispărut de pe strada Mihail Kogălniceanu. Grupul statuar „Școala Ardeleană” a fost dat jos de pe soclu. Inclusiv Crucea Eroilor de pe Cetățuie era planificată spre demolare. Doar protestele publice au anulat decizia.

Când prostia stăpânea România

Armata? O pierdere de vreme! În armată începi să coși singur un nasture, să-ți coși o cămașă. Sunt singurele lucruri pe care le-am învățat în cazarmă”, scrie Klaus Iohannis, președintele României și comandantul forțelor armate în cartea autobiografică „Pas cu pas”.

Iohannis și Băsescu. Două decenii de batjocură, mizerii și umilințe. Doi trădători.

Băsescu l-a trădat pe Roman și i-a luat partidul. A făcut același lucru cu Stolojan, apoi i-a luat candidatura la președinției. Iohannis i-a trădat pe Antonescu și Ponta. Primului i-a luat partidul și șansa unui mandat la Cotroceni. Nici față de celălalt nu a avut remușcări.

Ciucă este „Boc-ul” lui Iohannis. Emil umilește memoria eroilor români, Nicușor își umilește camarazii. Sau, cel puțin, îi sacrifică pe altarul ambițiilor sale personale.

Recent, generalul Ciucă, a declarat că una din modificările la „legea pensiilor speciale” este cea legată de schimbarea procentului în ceea ce privește supraimpozitarea. Mai mult, supraimpozitarea va fi aplicată tuturor categoriilor de pensii în baza unor legi speciale, inclusiv cele militare.

Generalul Ciucă este incapabil să condamne public eroarea care așază pensiile militare de stat în categoria „pensiilor speciale”. Îi este teamă să nu fie atacat pe motiv că își apără propria pensie. Asta și pentru că eroul nostru este simultan pensionar și angajat al statului.

Cu Boc în partid Ciucă își asumă moștenirea lui Băsescu.

Impostorul admite, însă, că legea poate fi din nou atacată la Curtea Constituțională/ CCR. Oare știe Nicușor că Emil Boc este cel care a propus eliminarea din Constituție a prevederii prin care hotărârile CCR erau respinse cu votul Parlamentului?

Violența cu care cuplurile Băsescu-Boc și Iohannis-Ciucă au distrus România este înfiorătoare. Într-o țară normală prezența lor în istorie ar trebui marcată prin pagini negre, fără conținut. Doar câteva cuvinte: „O perioadă în care prostia era majoritară în România!

Doar un popor prost poate să-și aleagă călăii să-l conducă!

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

  1. Un articol incalificabil… Deja la dvs. a devenit tradiție de doua calde zece reci. L ați ,,epuizat,, pe Johanis și v a cășunat pe Basescu. De Decebal mai știți ceva ?! Asta distrugător de armata, stat și popor.

Lasă un răspuns