Despre noi

 

„Adevărul este stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul”. Mihai Eminescu

Am început, în urmă cu ceva timp, un proiect prin care intenționam să realizăm o platformă pe care să comunicăm informațiile și altfel decât le place celor de la Putere. Din păcate, cenzura și tendința cosmetizării adevărului vor exista, indiferent cât de dezvoltată pretinde societatea că este.

Laudele și osanalele ridicate Guvernului, Parlamentului și Președinției sunt în sarcina celor care se alimentează de la conducta cu sinecuri a Statului.

Critica este unul din elementele de bază care sprijină progresul. Chiar dacă uneori capătă accente virulente, n-ar trebui interzisă. Poate fi combătută sau infirmată, dar nu refuzate dezbaterea și polemica, bazate pe argumente raționale.    

Nu deținem adevărul și nu încercăm să ne transformăm în formatori de opinie sau „influenceri”. Prezentăm faptele, le coroborăm uneori și încercăm să navigăm printre coincidențe stranii.

Nu ne ascundem în spatele unor pseudonime, doar considerăm că ideile sunt importante și ele trebuie combătute, nu oamenii. Suntem conștienți că ne vor fi contestate echilibrul, onestitatea și bunele intenții. E firesc, fiecare are dreptul la opinie.

„Dacă libertatea înseamnă ceva, înseamnă dreptul de a spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.” George Orwell