Ciucă pentru PNL: ultimul cartuș. Cel sinucigaș.

Eliberarea lui Băsescu de povara unei locuințe de protocol și a mașinii dotată cu SPP-iști a pierdut din interes în fața curățeniei de Paște care urmează în PNL. Se schimbă… modificarea. Aceeași haită, care în urmă cu exact o jumătate de an îi jura dragoste și credință eternă Cîțului prezidențial, astăzi îi adumelcă hulpav cadavrul politic.

Ce-i drept, după descălecarea secretarului american al apărării cu biletul pentru Iohannis („Ciucă premier”), debarcarea lui Vasilică era doar o chestiune de timp. Surprinde poate nerăbdarea pe care o manifestă Ciucă să se așeze în … fotoliul Brătienilor. „Lovitura de Palat” este susținută nu doar de 40 filiale, dar și de un sondaj foarte convenabil comandat de… PSD.

Când Pieleanu și Avangarde aruncă un sondaj cu PSD evaluat la 35% te gândești că românii sunt fascinați de farmecul „partidului roșu”. Dacă mai adaugăm o încredere a populației de 34% pentru Ciucă și 30% pentru Ciolacu nu poți decât să te gândești că în România minciuna și mediocritatea sunt intens apreciate de populație. Atât de captivi să fie românii față de partide și personaje care au demonstrat câtă minciună și ipocrizie adună?

Altfel, în PNL nu prea mai merită să te gândești la o carieră politică de lungă durată. Iohannis a fost adus în partid de Antonescu. Imediat propulsat și mediatizat, agresiv, drept propunere revoluționară de ministru de interne sau premier. (Între noi fie vorba, astăzi ne și imaginăm cum ar fi dormit Tândală la Palatul Victoria). În mai puțin de un an de zile Iohannis i-a luat lui Antonescu partidul, candidatura la președinție și l-a scos definitiv din politică.

Cîțu a fost cultivat o perioadă de Orban, prezentat ca un geniu al finanțelor și un guru al economiei. N-a durat mult și Cîțu l-a eliberat pe Orban de tot stresul. I-a luat fotoliul de premier, partidul și l-a trimis să construiască un alt proiect politic.  

Acum este rândul lui Cîțu să fie mazilit. Este ceea ce știu cel mai bine cele două partide care-și merită concubinajul, PSD și PNL. Au perfecționat talentul de a-și linșa liderii atunci când ordinul de zi pe unitate o impune. Este tot mai evident că PSD și PNL sunt atât de grav penetrate de „statul paralel” încât nu mai reprezintă pe nimeni. Două găști, aproape interlope, care se sfâșie între ele, atunci când nu o fac în interior.

Liberalii au aceeași reacție de turmă pe care o are PSD, doar instinctul sinucigaș e mult mai puternic. PSD și-a schimbat de bunăvoie doi premieri doar pentru că amenințau să se elibereze de constrângerile partidului. PNL a schimbat doi președinți în 6 luni doar pentru că așa au decis „păpușarii”. Membrii partidului nu înseamnă nimic în economia celor două găști. Niște anonimi mediocri, bucuroși să primească firimiturile unor sinecuri.

Cum să avem încredere într-un partid care în urmă cu șase luni își umilea președintele pentru a impune o „echipă câștigătoare”, iar astăzi își contrazice propriile lozinci? PSD și PNL au multe puncte comune. Goana după ciolan și lipsa de respect pentru cetățean sunt singurele linii doctrinare.

Plagiatorul de la Nasiriah  

Altfel, alegerea lui Ciucă în locul lui Cîțu pare una cât se poate de firească. Cîțu a avut dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, plus suspiciunile că s-ar fi luat la trântă cu leul national într-un efort total… antinațional. Este Ciucă mai inocent?

Am putea spune că instalarea lui la conducerea PNL certifică impostura drept calitate esențială pentru succes în politică. Are Ciucă pete negre la dosar? Fără număr.

Toate eforturile pe care le depune pentru a împiedica analizarea tezei de doctorat nu sunt decât argumente suplimentare, dacă mai era nevoie, că acuzele sunt cât se poate de bine fundamentate. Lipsa onestității și a disponibilității de a elimina suspiciunile, prin accelerarea procedurilor de verificare a tezei, nu fac decât să confirme: premierul Ciucă a plagiat în teza de doctorat. Mai grav este angrenarea unor instituții fundamentale ale statului în mușamalizarea cazului. În țările civilizate se numește trafic de influență și abuz de putere, iar plagiatul este furt, indiferent cum încearcă unii să-l acopere.

Angajarea în politică, deși era ofițer activ, a fost atât de evidentă încât orice negare nu face decât să-l umple de ridicol. În data de 25 octombrie 2019 generalul Ciucă era anunțat ca propunere a PNL pentru funcția de ministru al apărării, deși trecerea în rezervă s-a întâmplat 3 zile mai târziu. Orice dezbatere e doar exercițiu de polemică, faptele sunt clare.

Doi ani mai târziu, când funcția i-a permis să ducă abuzul la alt nivel, a recidivat cu doamna din anticamera sa. Includerea gl.bg. Paula Cristea în echipa guvernamentală care a primit-o pe Natalia Gavrilita, premierul Republicii Moldova, în data de 9 decembrie 2021, la Palatul Victoria a fost posibilă doar la solicitarea premierului în funcție, Nicolae Ionel Ciucă.  La data menționată Paula Cristea era ofițer în activitate al Armatei României și îi era interzisă orice activitate politică. 

Situația soției trecută în rezervă subofițer și rechemată imediat în activitate cu grad de ofițer este o faptă care nu i se poate imputa, dar care lasă loc totuși traficului de influență. Dacă este adevărat. Premierul, însă, nu a negat acuzele. Există elemente rezonabile pentru aceeași faptă și când soția a fost angajată ca subofițer în Armată. Este greu să elimini suspiciunile atunci când deții o poziție de influență, iar soția devine peste noapte cadru militar.

Bătălia de la Nasiriah și tot filmul unei mistificări în care a implicat Armata României este altă mizerie de sub preș. Încercarea de inducere în eroare, prin prezentarea distorsionată sau falsă a unor fapte, îmbracă definiția unei escrocherii indiferent cum ar justifica autorii faptele. O misiune prost planificată, în urma căreia militarii din subordine au căzut într-o ambuscadă, nu e un motiv de mândrie, dimpotrivă ar trebui să fie cât mai puțin mediatizată. Nu e nimic eroic în a-ți trimite militarii în misiune fără să te asiguri că nu se întâmplă cel mai banal lucru pe care forțele adverse îl pot organiza: o ambuscadă.

În ultimii 7 ani Ciucă a fost cel care a condus, direct sau indirect, majoritatea achizițiilor și cel care a avizat documentele de bază care declanșau procedurile. Perioada coincide cu acordarea procentului de 2% pentru Apărare. Unde s-au dus zecile de miliarde? Sunt multe aspecte pe care procurorii cinstiți le-ar descoperi penale în achizițiile ultimilor ani. O investigație onestă ar realiza, fără mari dificultăți, către cine duc toate drumurile.

La fel de grav este și modul în care a umilit Armata României când a tolerat să fie târâtă în jocuri politice și a acceptat suspendarea șefului Apărării. Este singurul general, aflat într-o astfel de poziție, suspendat, în întreaga istorie a României. Un general cu onoare și-ar fi dat demisia. Stabilitatea și integritatea Armatei ar trebui să fie dincolo de orice joc politic, meschin sau inconștient. Nu e cazul lui Ciucă. S-a pus la dispoziția lui Iohannis, i-a susținut cauza și luptă împotriva PSD, cu riscul de a vulnerabiliza Armata și apărarea țării.

Sunt doar câteva din faptele pe care le trecem, sumar, în revistă. Nicușor Ciucă, aproape noul președinte PNL, promite să fie cel mai vulnerabil și controversat lider pe care l-a avut vreodată acest partid. În comparație cu Nicușor, Vasilică Cîțu pare deja un îngeraș. Aducerea lui Bode ca secretar general al PNL, un alt plagiator care-și ascunde teza de doctorat, nu face decât să sublinieze cât de jos a ajuns ultimul partid istoric rămas în Parlament.

Până la urmă este responsabilitatea membrilor PNL pentru modul în care vor să provoace ieșirea partidului din politica românească. Faptul că, după ce au pus în pericol sănătatea publică, organizând un Congres cu 5000 de participanți în plină pandemie, acum îl linșează tocmai pe cel pentru care au facut tot circul, spune multe despre caracterul și seriozitatea membrilor Partidului Național Liberal.

Ciucă președinte de partid? Cine are nevoie de vreo evaluare să privească starea Armatei după ce 7 ani în care a condus-o discreționar. Așa va arăta România cu Ciucă premier și lider de partid. O feudă în care există doar el și gașca din jurul lui. O moșie în care abuzurile, corupția și jocurile de culise compromit orice speranță. Pentru mizeria pe care o fac cei din PNL merită câteva legislaturi să rămână în afara Parlamentului. Ciucă îi va ajuta! Cu toată priceperea sa.

4 comentarii

  1. Un om care prin atitudinea de băiat cuminte și blind, va duce România unde a dus și armata romana la dezastru Este cea mai proasta alegere pe care a făcut-o tolomacul. PNL se va sinucide dacă l va face pe” blindul Ben” președinte. Rușine PNL ai ajuns de rasul istoriei – te comanda un neamț resapat și un asa zis general care nu e în stare sa zică Nu, niciodată în viata lui de militar!!!! Sa nu fii în stare sa ți pui în fruntea ta un PNL ist autentic si să-ți impună mereu unul din afara, iată semnul ca nu meriti sa exiști ca partid politic.!!!! Adio PNL!!!!

  2. CE AȚI SPUS DESPRE PNL ESTE FOARTE VALABIL DAR NU ESTE VALABIL PENTRU PSD. PSD A GREȘIT FOARTE MULT CĂ A INTRAT LA GUVERNARE CU MIZERIA DE PARTID PNL A LUI CÎȚU ȘI ORBAN. CEL MAI NOCIV ȘI ANTIROMÂNESC PARTID DIN ROMÂNIA ESTE USR-PLUS UN PARTID PLIN DE SECURIȘTI SATANISTI TRĂDĂTORI ȘI VÎNZĂTORI DE NEAM, ȚARĂ ȘI CREDINȚĂ.

  3. PNL nu e bun, Ciucă nu e bun , Iohanis stie toată lumea îar PSD, “partidul roşu ,minciuna şi mediocritatea” ! Măi NIMENI tu te-ai uitat vreodată îm oglindă ?

Comentariile nu închise.