Partidul Unic Social Democrat Liberal

Am aflat că Partidul Unic Social Democrat Liberal se muncește să „duhnim” a prosperitate, iar noi nu le ridicăm osanale. Suntem o națiune nerecunoscătoare. Nu reușim să apreciem realizările minunaților noștri conducători.

E ţara astăzi cînt şi bucurie/ Cu cerul ei lumina de amiază,/ Urmînd Eroul Naţiunii/ Poporu-ntreg spre viitor cutează./ Ne este ţară astăzi primăvară/ Şi străluceşte-n noi, cei ce-am jurat/ Să ctitorim înaltele columne/ Avînd în frunte marele bărbat…”. Viorel Cozma ne-a lăsat versurile, noi avem obligația să ne alegem „marele bărbat”. Ciucă și Iohannis sunt mari, fără îndoială. Cîțu de aia a și fost schimbat. Era mai mititel.

Harry Potter de la Finanțe

Economia României a crescut cu 5,2% în primul trimestru al acestui an față de trimestrul precedent, în timp ce față de perioada similară a anului trecut avansul a fost de 6,5%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică/ INS publicate marți, 17 mai 2022.

După anunțul INS Adrian Câciu, pesedistul de la Finanțe, s-a dezlănțuit. Nimeni nu l-a mai oprit pe magicianul cifrelor să ne explice câtă bunăstare a vărsat Partidul Unic Social Democrat Liberal peste țară.

Creșterea economică din primele trei luni ale anului, de 6,5% față de trimestrul I din 2021 si de 5,2% față de ultimele trei luni ale anului trecut, reprezintă efectul muncii serioase si responsabile a milioane de angajați și a zeci de mii de companii din țară.

Toți acești salariați și antreprenori, care trag din greu în fiecare zi și duc mai departe Romania, prin muncă cinstită, merita tot respectul și prețuirea noastră!”

Pentru cei care sunt oarecum bulversați de criza schizofrenică a unui membru al Executivului le amintim că am propus control psihiatric, dar durează până se aprobă. Există și alternativa ca noi, ăștia mulți, să greșim. Poate că ne-a lovit bunăstarea în ultimele 6 luni, dar „desculți” la intelect fiind nu ne-am dat seama.

„La vremuri noi, tot noi!”

De peste 30 de ani asistăm la un plagiat al „Programului Partidului Comunist Român de făurire a societății socialiste multilateral dezvoltate și înaintare a României spre comunism”. Faptul că a fost disimulat comunismul în social-democrația-liberală nu scade nimic din meritul actualei puteri. PSD, PNL și Tândală de la Cotroceni au meritul resuscitării Partidului Unic. Cei care „trag din greu în fiecare zi” au obligația să-i voteze la nesfârșit.

Partidul, fiecare activist va trebui (…) să promoveze cu îndrăzneală noul în toate domeniile de activitate. Numai acționând în spiritul concepției revoluționare materialist-dialectice, partidul își va putea îndeplini cu cinste misiunea sa istorică de forță politică conducătoare a națiunii noastre socialiste.

Fără îndoială că întregul partid, întregul popor vor fi la înălțimea marilor răspunderi ce le revin și nu vor precupeți nimic pentru realizarea mărețelor obiective ale Programului, pentru libertate și demnitate, fericirea și prosperitatea patriei noastre socialiste, pentru făurirea societății socialiste multilateral dezvoltate și a comunismului în România

Dacă n-ar fi existat sindromul Stockholm, al victimei care se atașează emoțional de abuzator, îl inventam noi. „Sindromul românului” există. Este comportamentul unui popor captiv al unei grupări cu veleități mafiote, dar care rareori protestează. Deși suntem expuși zilnic jignirilor și umilințelor aceleeași clase politice, nu ne revoltăm. Dimpotrivă, îi schimbăm pe unii cu… aceeași.

România, locomotiva Europei

Partidul Unic Social Democrat Liberal are doar mai mulți analfabeți, corupți și hoți decât înaintașul său comunist. Altfel, sunt identici până la culoarea roșie care le domină identitatea politică.  Iohannis, Ciucă și Ciolacu ne spun că „este pentru întâia oară când se realizează un program unitar, de perspectivă, menit să asigure unirea eforturilor întregului popor…”. Cuvintele sunt copiate ad litteram din Programul PCR, dar par desprinse din discursurile ciolacilor și generalilor din Guvern și Parlament.

”Datele mai probeaza și că, întotdeauna când a condus țara, PSD a generat politici publice care au produs o inversare puternică a trendului de scădere preluat odata cu venirea la guvernare.” Ne spune același Câciu după ce a fumat de la Cîțu.

Datele comunicate de Eurostat pentru primul trimestru din 2022 indică o medie a creșterii economice în  Uniunea Europeană de 0,4%. Franța, Italia, Germania, Spania au avut o creștere între 0 și 0,3%. Statele Unite au o scădere de 0,4%.  România are 5,2% creștere. Făt Frumos nu creștea cu viteza economiei românești.

I-am umilit! Capitalismul putred occidental are în socialismul-liberal românesc un competitor necruțător. Trăim paradoxul unei economiii care plesnește de entuziasm în timp ce populația crapă de sărăcie.

INS – In Numele Statului

În luna aprilie inflația din zona euro a fost de 7,5%. Noi, iarăși, am fost lideri cu aproape 14%.

Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul I 2022 cât și a schimbării modelului aplicat pentru ajustarea sezonieră în seria trimestriala, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiti față de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul IV 2021” a anunțat INS.

Păi zi, dom’le așa! Mai aveam puțin și ajungeam să credem că guvernanții sunt lunateci sau încearcă să ne mintă. Acum, însă, e clar! Au dreptate și ne-a „iluminat” la cap INS-ul.  Dacă știam de la început că modelul aplicat era pe baza unei „serii brute” care a fost „ajustată sezonier” nu mai aveam temeri. Plus că n-am luat în calcul nici revizuirea „variantelor provizorii”. Mare noroc avem cu INS-ul.

Ne scapă printre degete ocazia să ne bucurăm de valul de bogăție care ne-a lovit. Ne uităm în buzunarelele tot mai goale, privim către rafturile cu prețuri tot mai indecente și uităm să apreciem creșterea economică cu care ne binecuvântează  Partidul Unic Social Democrat Liberal.

Delirul celor care ne conduc produce inepții greu de acceptat. Atât de mult au intrat minciuna și nemernicia în caracterul lor încât sunt irecuperibil decuplați de realitate. Noi cum suntem, dacă-i tolerăm la nesfârșit?

2 comentarii

 1. Am putea merge mai departe cu analiza, constatând apetitul „politicului român” pentru înlocuirea faptelor cu vorbe. Orice soluție trebuie analizată cântărind avantajele și dezavantajele. Comunismul a marșat pe operativitatea conducerii unice, dar a scăpat din vedere costurile disciplinării populației.
  La costuri contribuie nu numai cheltuielile cu organele de supraveghere și descurajare a nesupunerii, pierderile cauzate de tolerarea abuzurilor săvârșite de mercenarii sistemului, ci și nerealizările economice cauzate de înlocuirea convingerii cu constrângerea.
  Nu intru în analiza dezavantajelor sclavagismului sau feudalismului în raport cu capitalismul și nici în polemici privind avantajele proprietății private (individuale) față de proprietatea colectivă.
  E însă de reținut reluarea sistemului de promovare a autorităților pe criteriul supunerii (indivizi săraci sau șantajabili) precticat de comuniști prin anii 50.
  Probabil statul mafiot a eșuat pe toate planurile din cauza „prostiei la putere” în justiție, legislativ și în toate ramurile puterii executive. Tolerarea abuzurilor, indolenței și incompetenței mercenarilor utili și necesari, distruge încrederea populației.
  Efectele sunt din ce în ce mai vizibile, iar soluțiile par a fi de natura: „încă o revoluție”. În realitate ar fi suficientă o reformă care să responsabilizeze în primul rând justiția, Reguli (legi) avem, rămâne doar să le și respectăm! Desigur mai ales prin reprezentanții noștri, care se cred deasupra legii, nu în slujba legii.

Lasă un răspuns