Triumviratul „Catastrofă” PSD, PNL și UDMR

Politicienii din Triumviratul „Catastrofă”: PSD, PNL și UDMR nu zâmbesc niciodată. Exersează rânjetul de satisfacție sau grimasa de batjocură în funcție de interlocutor și dispoziție. Sunt incapabili să transmită emoție și onestitate, iar de inteligență nu ne permitem să-i acuzăm.

Zâmbetul sincer și degajat nu este la îndemâna oricui. Face parte din inteligența nonverbală, este fereastra pe care o deschidem către lume. Zâmbetul este poarta iniţierii noastre socio-emoţionale.

Când Marcel Ciolacu ne anunță, cu satisfacție proletară, perspectiva unei coaliții PNL-PSD-UDMR la conducerea României, și după 2024, e greu să-i ignori rictusul sarcastic. Toate ieșirile publice ale cuplului Ciolacu & Ciucă (solo sau în duet) au ceva din satisfacția torționarului care-și anunță victima că a descoperit noi metode de a provoca durere.

Ciolacu își sprijină predicțiile pe rezultatele ultimului sondaj furnizat de CURS-ul pudelului PSD, Iosif Buble. „Dacă duminică ar fi alegeri, 35% ar vota PSD, 23% ar vota PNL, iar UDMR ar fi votat de 5% dintre alegători”. Coaliția care asigură guvernarea ar aduna astfel 63% din voturile electoratului. Cu alte cuvinte poporul este atât de încântat de performanțele Guvernului încât 3 din 4 români și-ar dori să-i păstreze la Palatul Victoria. Este atâta lipsă de bun simț și decadență morală într-un sondaj care insultă până și inteligența euglenei verzi încât nici nu merită comentat. Până și mass media obediente au evitat penibilul situației epuizând rapid subiectul.

Dacă alternativa în 2024 este PNL sau PSD pot foarte bine să rămână împreună. Care-i diferența dacă premierul este Ciucă, Ciolacu, Ciucolaco, Ciolanis sau Ciordelis? Dacă partidele care susțin un astfel de Guvern sunt împreună sau separat pentru țară e același lucru. De peste 30 de ani guvernarea a fost împărțită între social-democrați și liberali. La vedere sau în spatele unor construcții politice. Încearcă să-și disimuleze batjocura aceeași politcieni sub doctrina politică „jaful național”.

De ce se mai obosesc să ne prezinte culori, sigle sau sedii separate când numitorul lor comun este „famiglia”?

„Trăim decenii de împliniri mărețe”

România este țara paradoxurilor, iar cei din fruntea ei nu fac decât să-i exploateze slăbiciunile.

Avem cele mai multe biserici pe cap de locuitor, unul din puținele clasamente, după cel al corupției, în care conducem detașat. Toți politicienii au zeci de fotografii și ore de filmare în preajma unui lăcaș de cult sau al unui sobor de preoți. După care continuă să fure, să mintă, să înșele, să încalce toate cele 10 porunci. Să comită păcate de care speră să scape așa cum o fac zilnic: prin mită. Contribuie la ridicarea unei biserici, donează unei mânăstiri sau sfințesc o porțiune de drum. Mita îmbracă forme din cele mai diverse.

Suntem un popor care are jumătate din puterea de cumpărare a mediei europene. Totuși, în pandemie, fără mall-uri și hypermarket-uri mulți au simțit că viața nu are sens. Capitala are mall-uri cât Bruxelles, Amsterdam și Paris la un loc. În același timp aproape 45% dintre români nu au WC în casă, față de 2% media europeană.

România este țara cu cele mai multe servicii secrete. Numărul angajaților din „servicii” depășește Franța, Germania, Italia sau Marea Britanie. Cu toate acestea contrabanda, corupția instituționalizată sau devalizarea bugetului național sunt singurele activități desfășurate fără sincope. Într-un raport al Curții de Conturi se sublinia că din 15 mld. euro achiziții publice anuale, 6.2 mld. euro se fură. Și asta era în urmă cu câțiva ani, acum e mai mare prăpădul.

Deși avem o legislație care interzice complet prostituția suntem cel mai mare exportator de prostituate din UE. În 1929 exista „Legea caselor de toleranță”, iar în 1867 „Regulamentul de priveghere a prostituției din București”. Astăzi doar Parlamentul și Guvernul, cu toate structurile subordonate, se pot prostitua, sub sloganul „pudibonderia salvează România”. De câțiva ani și o parte importantă din mass media și-a făcut condicuță la Crucea de piatră.

În România, școala este susținută până la sfârșitul liceului (gratuit), dar suntem pe locul 1 în Europa la școlari analfabeți (30%). Aproape 42% dintre români cred că Soarele se învârtește în jurul Pământului. Avem cei mai mulți absolvenți de studii universitare din lume, dar nicio universitate în top 1000, conform datelor din iunie 2021. Avem și cel mai mare număr de „doctori” din lume, dar cercetarea științifică este dezvoltată invers proporțional cu plagiatul.

Ocupăm un onorant loc 1 în Europa în ce privește procentul de insatisfacție la adresa clasei politice. Românii se plâng în mod constant de corupția și incompetența politicienilor lor. Suntem, însă, singura țară unde nu a avut loc nici un miting de amploare, anti-corupție. În ultimii 25 de ani participarea la acțiuni de protest este nesemnificativă.

„Trăim decenii de vis și frumusețe!”

Cum să ne surpindă crisparea de fața lui Ciucă și sastisirea cu care comunică public? Toate inepțiile pe care le promovează drept „pachete” sau „scheme” sunt, în fapt, doar măsuri idioate și minciuni nerușinate. Tranformă liberalismul în socialism multilateral dezvoltat oferind pomeni, facilități fiscale, inclusiv scutiri preferențiale de impozit fluturând fondurile europene.

Apoi, revine și admite că UE nu este de acord cu o astfel de abordare, pur și simplu infantilă și cretină, așa că le susține de la buget. Ulterior, realizează că tocmai măsurile propuse au sărăcit bugetul, iar lipsa unor acțiuni ferme în economie contractează creșterea anticipată. Așa că se împrumută la cele mai mari dobânzi din Europa. În cele din urmă, panicat și înspăimântat de tâmpeniile pe care le-a produs, acceptă măsurile la fel de cretinoide ale PSD-ului, inclusiv impozitarea progresivă. Pe scurt, în cele din urmă tot populația va suporta, ca întodeauna, incompetența și nemernicia guvernanților.

Cum să ne mai uimească un sondaj care acordă 63% voturi pentru PSD, PNL și UDMR? Triumviratul „Catastrofă”: PSD, PNL și UDMR devine Partidul Unic. De ce să mai avem alegeri? Oricum suntem captivii unui sistem social în care puterea, pe față sau mascată, face ce dorește. Cetățeanul nu are nicio șansă să schimbe situația. Trăim într-o democrație a minorității în care majoritatea este ostatica unui grup format din câteva milioane de parveniți, ariviști și corupți.

„Visăm decenii în drum spre comunism!”

Mulți nu înțeleg ce se întâmplă sau sunt indiferenți. Există, însă, un procent însemnat de oportuniști care s-ar conecta și ei la conducta cu sinecuri și privilegii, doar că nu știu cum. Altfel nu-i deranjează corupția și abuzul, furtul sau minciuna, cât faptul că nu au (încă) loc lângă troacă. Dar așteaptă în liniște. Nu deranjează, nu protestează, ba chiar îi susțin pe cei care încalcă legea. Discret, din umbră și sperând că loialitatea le va fi răsplătită.

De ce ne mințim că asta este democrație când tot ce avem este prostocrație și cleptocrație? Parlamentul este doar o adunătură de indivizi, mulți dintre ei cu serioase probleme de moralitate și integritate. O gloată care votează la fel cum merg vitele la adăpat și care, cu foarte puține excepții, nu-și permite opinii personale.

Guvernul nu administrează țara. Stoarce poporul de resurse pentru a-și alimenta clientela de partid. Puținele firimituri pe care le aruncă celor cu nevoi sociale sunt doar praf în ochi. Guvernul, oricare din ultimii 30 de ani, nu a făcut nimic pentru cetățean și țară, doar le exploatează în beneficiul celor care-l compun.

Speranță va fi mereu. Dar dacă ne gândim că Triumviratul „Catastrofă”: PSD, PNL și UDMR, fanariot și mafiot, au cea mai mică intenție sau preocupare să asigure României bunăstare și demnitate, suntem într-o mare eroare. „Să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți să obții rezultate diferite…” nu este doar definiția nebuniei cum spunea Einstein. Este prostie, iar scuzele și lamentările sunt inutile.

3 comentarii

Lasă un răspuns