Țara mea în sărbătoare

Partidul Unic Social Democrat Liberal a ajuns la „ora bilanțului”. Șase luni la guvernare și țara s-a îmbrăcat de sărbătoare. Aripa Ciucă, obișnuită cu festivism grandios, s-a deplasat în Poiana Brașov. Ce aroganță mai clară decât o ședință a activului de partid în cea mai scumpă stațiune din România? Aripa Ciolacu a organizat un eveniment populisto-comunist la Parlament. După modificarea Constituției va redeveni Marea Adunare Națională, deocamdată păstrează aparențele.

Ambele spectacole au intenționat comunicarea cu grupurile de interese ascunse sub sigla partidului. Nimic despre țară și cetățeni.

Inspirați din șeful propagandei lui Hitler, Joseph Goebbels, ciucanii și ciolacii consideră că „dacă spui o minciună suficient de mare și o tot repeți, oamenii vor ajunge să o creadă.” Nu-i acuzăm de cultură sau studiul istoriei, altfel ar fi aflat că același Goebbels a spus că „propaganda încetează a mai fi eficace în momentul în care prezența ei devine vizibilă.”

În timp ce ei se felicită reciproc, îmbujorați și încântați, poporul privește siderat. Lipsă de discernamânt, obrăznicie sfidătoare sau nesimțire crasă? Nici nu știi ce să alegi!

Cifrele lui Ciucă

Ciucă și-a început „ora bilanțului” afirmând că „putem să punem la dispoziție datele și cifrele rezultatelor guvernării în cele 6 luni… avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană și peste 90 miliarde euro la dispoziție pentru dezvoltarea și modernizarea României... trebuie să continuăm investițiile, iar cele 96 miliarde euro…”. Despre cifre am dori și noi să discutăm. Înainte, însă, trebuie remarcat cum a deschis Ciucă masa cu 90 miliarde euro, iar la final a mai plusat cu încă 6 miliarde euro.

Inflația oficială a fost de 13,76% în aprilie 2022 și va depăși 15% până la sfârșitul lunii mai. Inflația reală a sărit de 20%. Dobânzile bancare au explodat, iar ROBOR va depăși curând 6% (s-a dublat de la începutul anului). Prețul la alimente a crescut cu 33,6%, iar la combustibil cu 45%. O spirala a inflației și scumpirilor puternic alimentată de prețurile la gaze și energie electrică.

Cine a avut interes să scufunde România? Statul deține sau este principalul acționar la Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Hidroelectrica sau Nuclearelectrica. Tot circul cu creșterile de prețuri și liberalizarea acestora a fost praf în ochi. În realitate Guvernul a câștigat mai mult decât oferă pomană.

Indiferent care ar fi „schemele și pachețelele” pe care se laudă că le oferă Ciucă și ciolacii lui, toate sunt finanțate de popor. Mărinimia guvernamentală este oferită din taxele și impozitele noastre. Ciucă nu vine cu bani de acasă să-i ofere poporului.

Veniturile lunare ale familiei Ciucă se apropie de 10.000 de euro. Vă imaginați doi bătrânei, Ion și Maria, care abia se descurcau cu două „pensioare” din care adunau peste 23.000 lei? Altruist, Ion s-a sacrificat pentru familie și a acceptat să fie premier și senator. Acum ne sacrifică pe noi.

Propaganda lui Ciolacu

Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor, combustibilului, energiei și a inflației ridicate. Din acest motiv, de la intrarea la guvernare, PSD a promovat trei pachete de măsuri sociale și economice. Peste 12 milioane de români beneficiază de aceste măsuri, iar sute de mii de companii de scheme de sprijin pentru dezvoltare! Am reparat ce era urgent.” A fost discursul lui Marcel la „ora bilanțului”.

Propaganda Ciolacului și a ciucanilor lui rescrie materialismul dialectic al socialismului științific. Înlăturarea aspectelor negative prin preluarea și dezvoltarea celor pozitive. Acceptarea evidențelor urmată de cosmetizarea situației. „Ciuma roșie” este în fapt Partidul Comunist trecut printr-un proces de rebranding. Inclusiv imaginea din spatele liderului susține alegația.

Măsurile economice „promovate de PSD” nu sprijină decât camarila de partid. Programul național „Anghel Saligny” este motivul pentru care PSD a intrat la guvernare. Lăcomia și interesul mafiot sunt motivele pentru care cele două partide „istorice” au fuzionat. PSD este un partid profund viciat, în care minciuna și frauda au ajuns să fie virtuți.

Altfel, cele „trei pachete de măsuri sociale și economice” sunt doar minciuni, ipocrizie și cinism. Plasturi aplicați peste cangrena care cuprinde România. Niciuna dintre măsuri nu aduce prosperitate sau perspective de ameliorare a nivelului de trai. Majoritatea sunt baloane de săpun sau mere otrăvite. Toate au fost anunțate cu spectacol de lumini și cor de lăudători, dar amânate până când efectele au fost anulate.

Un singur exemplu de demagogie vopsită în populism. În România venitul salariatului este taxat/ impozitat cu 50%. Până și venitul din pensii este impozitat cu peste 20%. În schimb, impozitul microîntreprinderilor este de 1- 3 %, pentru venituri până la 1.000.000 euro. Impozitul pe dividende este de 5%, față de 56,6% în Suedia, 55,4% în Danemarca sau 50% în Anglia. Sursa principală a prosperității partidelor este cetățeanul.

UDMR și (dez)interesul național

Cu inconștiență infantilă și obediență grețoasă, Ciucă a subliniat performanțele primarilor din Cluj Napoca și Alba Iulia. Vorba poetului „Limba noastră-i o comoară. În adâncuri înfundată.” Unde o înfundă Ciucă și de ce îl privește intim și personal. Pe noi nu ne surprinde. Cele două primării din Ardeal sunt conduse de PDL-istul Boc și USR-istul Pleșa. PNL nu mai există, este o grupare de clanuri și carteluri.

Probabil Ciucă a fost încântat de primirea pe care Pleșa i-a făcut-o președintelui Ungariei. Distinsa doamnă se afla în vizită particulară la Kelemen Hunor. Pleșa se plimba ca primarul, cu tricolorul pe piept, prin centrul istoric din Alba Iulia. S-au întâlnit cu toții lângă statuia lui Bethlen Gábor și au decis să-i dea jos cearșaful. Ce atâta agitație?

Doi parlamentari UDMR au participat la premierea, în Ungaria, a doi cetățeni de etnie maghiară, condamnați în România pentru terorism. Cei doi au fost acuzați că au vrut să detoneze o bombă artizanală la Parada de Ziua Națională a României. Doi membri ai Parlamentului României nu recunosc justiția română și afirmă că cei doi teroriști „din punctul nostru de vedere sunt nevinovați”. Reacția lui Ciucă? Laudă primarul din Alba Iulia și ignoră acțiunile maghiarilor!

UDMR a lipsit de la „ora bilanțului”. Poate sunt doar modești. Îi ajutăm noi. Un vice-premier, Hunor, preocupat doar de Transilvania și Ungaria. Un ministru, Barna, subordonat cabinetului Victor Orban și agitator al pretinsului ținut secuiesc. Un alt ministru, Nowak, incapabil să recite Imnul Național și suporter exclusiv al echipelor sponsorizate de Budapesta. O formațiune care amenință statul național unitar român.

„Petrecerea de la înmormântare” ar putea fi sloganul bilanțurilor ridicole ale Guvernului Iohannis. Programul lor este „România, sprijin pentru noi!”

Trei partide indecente, două spectacole scârboase, o coaliție vulgară: Triumviratul Catastrofă: PSD, PNL și UDMR.

Lasă un răspuns