Doctorii care au îmbolnăvit Armata României

În materialul de ieri (aici), subliniam procentul scăzut de încredere pe care îl are Armata României, 56%. De la instalarea ca șef al Apărării a doctorului Ciucă Oștirea a pierdut 30% din încrederea populației. (Nu-i mai menționăm gradul, celebru va rămâne prin titlul academic).

Din doi români doar unul privește cu speranță către Armată. Dacă nici ăsta nu este un barometru al eșecului și incompetenței atunci să nu ne surprindă starea jalnică în care se află întreaga țară. Votați Ciucă!

De la un impostor, care a făcut praf Armata României, așteptăm salvarea? Ne bucurăm că trimite Franța o companie de blindate și un escadron de tancuri pentru Grupul de luptă pe care-l conduce în România. O unitate tactică din care mai fac parte militari din Belgia, Olanda și… România.

Speranța noastră sunt NATO și americanii. Unde este Armata României? Unde sunt achizițiile făcute din procentul de 2% alocat apărării?

Am operaționalizat câte un comandament multinațional de nivel Brigadă, Divizie și Corp, dar nu avem o brigadă deplin operațională și nu suntem capabili să ridicăm în aer câteva avioane. Dacă ne încumetăm totuși să trimitem două aeronave ne mor 8 militari.

Armata României se remarcă doar prin accidente, scandaluri de corupție, abuzuri și trafic de influență. Mai mulți militari români au murit anul acesta în țară decât totalul celor pe care i-am pierdut în Bosnia și Irak. Au fost uciși de tehnica precară și de incompetența și inconștiența „doctorilor” care conduc Armata României.

Un fragment dintr-un articol publicat în martie anul acesta (aici) demonstrază cum am rămas încremeniți în istorie: „s-a furat și s-a pus pe butuci tot programul de înarmare a României. Familia Brătianu și oamenii săi plasați în fruntea Armatei au lăsat trupele fără aviație, tunuri, obuze, haine, mâncare și medicamente”. Era anul 1916.

„Un idiot, pe el l-am dat afară deja”

Remarca îi aparține ministrului apărării, iar „idiotul” ar fi comandorul Adrian Popescu, comandantul Bazei Kogălniceanu la data prăbușirii elicopterului în care au murit 7 militari. Principala acuză a fost comunicarea cu familiile victimelor.

Nu ne surprinde. Una dintre condițiile esențiale pentru o funcție importantă în Armata lui Ciucă este grobianismul. Cu cât ești mai mitocan, bădăran și incult cu atât îți cresc șansele de promovare.

Totuși, nu spune Dîncu și ce a făcut cu „idiotul” care a transmis presei numele victimelor, înainte de a fi anunțate familiile? Comunicarea cu mass media nu se întâmplă în MApN fără acordul gl.bg. „Costi” Spînu. L-a dat afară? Aiurea!

Cine este responsabil de discursul public dezastruos al ministrului Dîncu? Este imposibil ca inepțiile sale să fie doar rezultatul deranjului intelectual cu care se confruntă. Nu are informații, vocabular și noțiuni să formuleze singur atâtea prostii. Cineva, responsabil cu comunicarea, trebuie să i le furnizeze.

Din istorie românii au învățat că recompensele vin mai ușor în schimbul trădării, obedienței și servilismului. O stea, o sinecură sau un post bine remunerat sunt aspirații imposibile mizând pe competență și profesionalism. Armata României, sub Ciucă, are altă scară de valori.

În urmă cu câteva săptămâni dottore Ciucă a semnat o scrisoare de recomandare către Josep Borrell, șeful Agenției Europene pentru Apărare/ EDA. Premierul îl recomandă pe gl.bg. „Costi” Spînu pentru funcția de șef al Unității Media și Comunicare din cadrul EDA.

Înconjurat de crize și împovărat de grija națiunii dottore Ciucă are timp să compună (bine, probabil a copiat) o scrisoare de recomandare. Sprijină un general care candidează în nume propriu, dar nu găsește timp să susțină cauza militarilor. Postul vine la pachet cu un venit lunar de 12.000 euro. Pentru a-l încadra Spînu urmează să treacă în rezervă. Va primi și o pensie de 2500 euro.

Eu sunt mic, nu știu nimic

Cu scuzele de rigoare, nu cunosc subiectul şi nu pot să îl comentez. Acum vă aud pentru prima dată. Nu cred că poate fi vorba de combustibil de proastă calitate, pentru că nu ar zbura…„, a declarat dottore Ciucă, miercuri, 5 octombrie 2022.

Până în urmă cu o săptămână fostul șef al Armatei și ministru al apărării nu a fost informat că Forțele Aeriene au avut oprite de la zbor 7 (șapte) aeronave din cauza unor defecțiuni provocate de combustibilul de proastă calitate. Ciucă declară asta cu o nonșalanță vecină infantilismului patologic.

Magistrații Curții de Apel Ploiești au ajuns la concluzia că aeronavele militare au suferit degradări serioase, produse de kerosenul de proastă calitate, fapt care s-a constituit într-o ameninţare la adresa securității şi capacităţii de apărare a ţării. Pe Ciucă îl doare la bască. Păi dacă nu-l informează nimeni, ce să facă mititelul?

Habar nu are dottore nici despre telenovela „Lidl” care se întâmplă în Doljul natal. Dîncu și generalii lui Ciucă au decis că e mai important depozitul unei companii nemțești decât un radar care supraveghează spațiul aerian românesc. „Îl mutăm, dă-l naibii de radar!” au decis strategii militari.

S-a împotrivit un judecător, mai pasionat de apărarea țării decât generalii, Dîncu și Ciucă la un loc. „Băi, sunteți nebuni!” le-a spus, anulând o tranzacție care duhnea a corupție și trafic de influență. Bine, limbajul a fost academic. Generalii sunt toți doctori, cultivați în cap cât să descifreze subtilitățile lingvistice ale instanței.

Chiar așa, de unde să știe Ciucă despre radarul de la Cârcea? El era „decât” ministrul apărării și senator de Dolj când s-a început construcția depozitului Lidl, lângă Craiova.

Dottore se leapădă de răspundere ca Necuratul de tămâie. Așa, atlet cum îl vedeți, fuge de responsabilitate la fel cum se îndepărtează de onoare și onestitate.

„Doctorii” care au îmbolnăvit Armata

În martie, după drama de la Kogălniceanu, scriam (aici): „generalii nu au demnitatea să-și asume nimic altceva decât privilegiile pe care le primesc odată cu stelele. Cei mai mulți sunt angajați politic și sunt incapabili să iasă din cutiuța în care au fost repartizați. Niște politruci cu orizont îngust și obiective mărunte. (…) Cât despre asumarea răspunderii… niciodată un general nu va admite „a fost greșeala mea”!”

Gl.lt.dr. Viorel Pană nu are remușcări după ce i-au murit 8 subordonați. În iulie 2018, Pană era în aceeași funcție când s-a prăbușit MiG-ul în care și-a pierdut viața lt.cdor. Florin Rotaru. Aparatul aparținea Bazei 86 Aeriană, unitate aprovizionată cu kerosenul care astăzi face obiectul unei cauze penale. În decembrie 2018 Pană a fost recompensat cu încă o stea.

Nu este, însă, singura situație în care, după un accident tragic, generalii sunt promovați.

Joi, 29 iunie 2017, au murit 3 militari și alți 11 au fost răniți după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat într-o prăpastie. Militarii veneau din Poligonul Cincu. Starea precară a tehnicii și condițiile de drum impuneau analiza responsabilă a oportunității deplasării pe timp de noapte. Comandant al Poligonului Cincu era gl.bg.dr. Vlad Gheorghiță. La mai puțin de două luni după accident a fost instalat la conducerea Diviziei 2 Infanterie. În prezent este locţiitor al şefului Statului Major al Apărării.

Lista generalilor care au fost promovați sau au primit sinecuri este lungă. Generali care n-au condus o companie, nu au studiile obligatorii funcțiilor, nu au văzut un teatru de operații și/ sau nu vorbesc nicio limbă străină. Toți ocupă funcții importante, majoritatea conduc structuri centrale și sunt, bineînțeles, doctori în științe militare. Vom reveni.

Armata României a pierdut încrederea populației. La fel de grav este, însă, că militarii și-au pierdut încrederea în generalii care conduc Armata României.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei