Nicolae Ciucă, un actor grăbit

Anunțuri publicitare

Nicolae Ciucă nu are liniște și odihnă. Și-a propus să ne uluiască zilnic. Spasmele pe care le suferă, în interiorul intelectului său academic, trec greu neobservate. Fiecare ieșire publică este un alt argument pentru cei care mai au dubii în ce privește plagiatul din lucrarea sa de doctorat.

Un discurs al generalului Ciucă, despre Unire sau patriotism, este egal cu unul ținut de Kim Jong Un despre democrație și libertate.

La Iași, în Ziua Unirii Principatelor, într-un exercițiu politic de populism ieftin, Ciucă a citit o compunere școlară. Una plină de platitudini și minciuni. Un mesaj cu puternice tușe comuniste, extras probabil din caietele de socialism științific, pe care le răsfoiește, des și cu evlavie. Un mesaj steril al unui individ insipid, incapabil să vorbească liber, sincer, convingător.

Suntem un aliat respectat în NATO și putem să ne apărăm cetățenii” a transmis Ciucă. Atât de respectați suntem încât nu contăm decât ca așezare geografică și piață de desfacere pentru vechiturile partenerilor strategici. Cât despre apărarea cetățenilor… Doamne ferește! Sperăm să nu ne atace vreun stol de cormorani. Atunci să vezi deranj pe Ciucă să-și apere cetățenii.

Ciucă ne-a informat despre pericolul ca „România să fie scoasă de pe traseul ei democratic și adusă în haos politic și economic”.

O coaliție socialist-liberală, care a ucis complet ideea de opoziție, este expresia democrației? Inflația și pauperizarea populației, cauzate de Ciucă și Ciolacu, sunt doar o parte din haosul economic pe care l-au creat cei doi. Cât despre haosul politic… să ne întoarcem în comunism. Partidul Unic promite liniște și disciplină politică.

Cine dorește să vadă cum arată borhotul politic, poate ascult textul lecturat de Ciucă aici. Nu e foarte lung. Nicușor obosește și îl lovește vertijul, dacă citește mult.

Un personaj din alt film

Într-un interviu acordat la începutul anului, Mihai Tudose a fost întrebat dacă apreciază cum se descurcă Nicolae Ciucă în politică sau ar fi fost mai bine să rămână în Armată. Răspunsul a fost un amestec de sarcasm și ironie. O remarcă aproape neutră, „nu știu, treaba lui, nu-i dau eu sfaturi de viață, face ce vrea”, a fost urmată de o concluzie seacă și abruptă „nu-i din filmul ăsta, o viață a făcut altceva”.

Din nefericire Ciucă a făcut același lucru toată viața: a fost politruc. După prestația publică din ultimii patru ani este evident că nici Armată n-ar fi făcut altceva. Un ofițer prea prost pentru politică și un politician prea prost pentru Armată.

Ideea că militarii n-ar reuși să performeze în afara sistemului militar este stupidă și insultătoare.

SUA au fost conduse după război de generalul Eisenhower, Franța de generalul de Gaulle, iar Churchill a fost ofițer înainte de a fi unul din cei mai cunoscuți lideri postbelici ai Marii Britanii. Unirea românilor a fost făcută mai întâi sub conducerea colonelului Cuza, iar apoi sub cea a mareșalului Ferdinand, rege al României. Exemplele pot continua.

Tudose poate să-l persifleze pe Ciucă zilnic, dar n-ar strica să mai pună mâna și pe o carte de istorie. Militarii se identifică permanent cu momentele istorice care au determinat direcția unei țări.

Dânsul e actor în filmul ăsta de câțiva ani și știm foarte bine unde duce o imagine a unui film pe care îl vezi de multe ori. Eu vreau să fac parte dintr-un serial pe termen mediu, unde să avem ce spune oamenilor și să avem ce să le prezentăm pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea economică și prosperitatea românilor”, a fost replica președintelui PNL, Ciucă de la Plenița.

Imaginea generalului, încercând să fie spiritual sau înțelept, este similară unui elefant care dă lecții de balet într-un magazin cu produse din porțelan. El însuși este o glumă, de ce se mai obosește suplimentar?

Bobiță de la Plenița

Serialul din care face parte Ciucă este Las Fierbinți. Deși se dorește actor, generalul este doar sursă de inspirație. Pentru personaje ca Robi, Dorel, Bobiță… Geanina sau Aspirina.

De la doza zilnică de agramatism („să avem ce spune oamenilor”), până la demagogia clasică („prosperitatea românilor”) Nicușor adună în discurs tot grobianismul politicianului român.

Dezvoltarea României nu se poate face în absența democrației și a banilor europeni. Democrația înseamnă încredere și banii europeni înseamnă dezvoltare” afirmă plin de importanță doctorul Ciucă. Înainte de a încheia teatral discursul: „trebuie să ne unim pentru a apăra România de oportuniști și de populiști”. Umor naiv și involuntar.

Exemplele privind oportunismul liderului din fruntea PNL pot fi subiecte pentru scenariul unui serial. În ce privește populismul… Ciucă a transformat un partid de dreapta, eminamente preocupat de interesele antreprenorilor, într-unul mai comunist decât PSD-ul.

Nicolae Ciucă vrea indemnizație de hrană, de 40 de euro pe zi, pentru șoferi, drept recompensă pentru neintrarea României în Schengen este titlul unui articol executat la comandă politică. Textul este asumat de „jurnalistul” Ion Alexandru, un angajat al Antenei 3. Nicio surpriză pentru minciunile și elucubrațiile din conținut.

Încă din titlu am remarcat influențele lui Ciucă. Numai doctorul cu patru stele putea să confunde recompensa cu compensația. Sau transportatorul cu transportorul și șoferul cu antreprenorul.

De ce ar primi cineva recompensă pentru că România nu reușește de atâția ani să adere la Schengen? Sau este o confesiune? PNL și transportatorii au complotat împreună pentru a ține România departe de Schengen?

Ali Baba și cei 40 de hoți

Articolul este o lingușeală penibilă și grețoasă la adresa PNL. Un material care confirmă corupția din mass media.

Nicolae Ciucă, împreună cu fostul ministru de Finanțe, Alexandru Nazare, ambii de la PNL, au înaintat, recent, la Senat, un proiect de lege pentru instituirea unei indemnizații de hrană pentru șoferi” ne anunță jurnalistul Antenei 3.

Proiectul de lege a fost „recent” înaintat în… noiembrie și este semnat de 40 de senatori și deputați, toți PNL. Curios este cum sprijină indemnizația pentru hrană a șoferilor ,,efectele negative resimțite de transportatori”? Ciucă nu a aflat că antreprenorul este „transportatorul” nu șoferul?

Ciucă s-a gândit: dacă nu poate să ajute, măcar să încurce. Ali Baba și cei 40 de hoți propun o lege care impune măsuri „ca urmare a pierderilor semnificative aferente sectorului de transporturi din România din cauza tergiversării aderării la Spațiul Schengen”. Dacă tot le-a fost greu, Ciucă îi împovărează pe transportatori cu niște obligații suplimentare.

Propunerea legislativă este lipsită de relevanță și foarte probabil neconstituțională. De altfel, avizul Consiliului Legislativ aduce în atenție că modificările propuse de Ciucă și gașca lui intră în coliziune cu Codul Civil și Codul Muncii.

Generalul-plagiator afirmă, în expunerea de motive, că pierderile cumulate „din cauza amânării nejustificate a aderării la Schengen se ridică la peste 16,55 mil. euro”!!! Mai mult decât suma granturilor din PNRR!

Păi ce faci, Bobiță? Nu ziceai matale, la Iași, că „banii europeni înseamnă dezvoltare”? Și banii pe care îi pierd românii, pentru că europenii ne țin la ușă, ce înseamnă?

Actorașul, transportatorii și … ucrainenii

De când a preluat generalul-plagiator conducerea Armatei, soldatul român primește de la statul român 6 euro/ zi pentru hrană. Oferă, însă, mărinimos 40 euro/ zi șoferilor, pe care să-i plătească antreprenorii. Doar nu dă din buzunarul lui.

Tudose are dreptate! Ciucă are prezența scenică a unui actor care a greșit piesa, dar se încăpățânează să-și spună singura replică primită, bucuros că a învățat-o.

În ultimii ani Armata României a pierdut majoritatea șoferilor profesioniști, cu experiență. Efectul firesc al cererii, ofertei și negocierilor din piață. Așa funcționează o economie liberală, Nicușoare!

Armata plătește un șofer cu 3500 de lei / lunar, iar „transportatorul” îi oferă 8-9000 de lei. La care se adaugă bonusuri, masă și cazare.

Actorașul Ciucă și-a propus să pună presiune pe Guvernul Ciolacu, făcând publică o inițiativă legislativă depusă cu mult înainte de protestul transportatorilor. Un proiect care nu rezolvă niciuna din nemulțumirile acestora. Sau ale fermierilor.

Câte inițiative legislative a avut generalul Ciucă pentru a proteja transportatorii și fermierii de coloanele de mașini cu cereale care vin sau pleacă din sau spre Ucraina?

După 12 ani liberalii au realizat că transportatorii au pierderi pentru că șoferii au diurne mici. Cât le va lua să înțeleagă pierderile pe care le au toți românii pentru că Ciucă a subordonat țara intereselor Ucrainei?

Ciucă este un actor grăbit. Atât de grăbit a fost să ardă etapele încât trăiește un paradox. N-a avut replici, deși rolul era important iese din scenă fără să înțeleagă nimic din ce s-a întâmplat în jurul său.

Ducă-se! Indiferent când se întâmplă oricum e prea târziu.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei