„Ne pișăm pe voi la infinit…

kind reminder luați rapid!” Este șlagărul pe care îl cântă partidele conduse de Iohannis, împreună cu lacheii lui: Ciucă și Ciolacu. Sigur, pudibonderia îi va obliga pe unii să se declare ofensați de un astfel de limbaj. Cine se simte agresat verbal să nu uite că Iohannis și slugile lui au început trivialitățile la adresa noastră, a tuturor românilor. Ei ne insultă zilnic inteligența.

„Versurile” parafrazate sunt din Teambuilding. Cei care nu au văzut filmul, sau nu-și amintesc replicile, găsesc aici un rezumat, iar aici scena la care facem referire. Secvența este ușor distorsionată în clip, iar din film a fost scoasă. Era jignitoare și rănea o întreagă comunitate, cea a suporterilor echipei Rapid. O galerie formată doar din poeți și evlavioși de o sensibilitate rară.

Altfel, nu ne deranjează vulgaritatea și mesajele obscene din filmul menționat. Manelele pline de limbaj suburban sau producțiile muzicale dominate de analfabetism nu ne ofensează. Gala premiului „Mihai Eminescu” de la Botoșani înregistrează aproape anual scandaluri declanșate de mizerii cu conținut sexual explicit, declarate abuziv poezii (aici și aici). „Macarena” și „Mirel din Turnu Măgurele” au creat o adevărată isterie printre tineri, dar nu suntem foarte revoltați.

Politically correct” este să promovăm imagini din viața reală, până când ele rănesc amorul propriu al unei comunități. De exemplu, este scandalos să afirmăm că „ne pișăm pe voi la infinit” (pe popor) este declarația politică a Grofului Iohannis și a găștilor conduse de marionetele Ciolacu și Ciucă! Cei doi nu conduc partide. Sunt șefii unor grupări mafiote.

Este tot mai greu să asociem PSD și PNL cu noțiunea de partid politic. O astfel de asociere are principii, obiective și, mai ales, o linie doctrinară clară. Prin excepție, și doar în situații cu totul deosebite, grupări politice rivale pot accepta compromisul unei cooperări. Pentru perioade limitate de timp sau pentru proiecte punctuale. Atât.

Eroii trecutului și scursurile prezentului

Ne pișăm pe voi la infinit” este mesajul pe care îl transmite Ciucă alegătorilor PNL. Este ceea ce simte impostorul pentru înaintașii săi politici.

Dinu Brătianu a fost ultimul președinte liberal, înainte de dizolvarea partidelor democratice, în anul 1947. În anul 1945 acesta a refuzat postul de ministru în Guvernul Petru Groza. A înțeles încercarea comuniștilor de a se legitima public prin cooptarea în Guvern a președintelui PNL.

După o perioadă de arest la domiciliu, în anul 1950, Dinu Brătianu a fost încarcerat în închisoarea din Sighet, fără niciun fel de proces. Avea 84 de ani. A murit după câteva luni și a fost îngropat în Cimitirul Săracilor, alături de Iuliu Maniu și Gheorghe Brătianu.

După război țara avea nevoie de stabilitate incomparabil mai mult decât acum. Dinu Brătianu nu a vrut să le ofere comuniștilor „stabilitate”. A preferat să moară, dar nu și-a subordonat partidul intereselor comuniștilor.

Astăzi, o gașcă de venetici, indivizi fără integritate sau morală, fără educație sau cultură, au făcut din PNL metresa social-democraților, urmașii comuniștilor.

Au venit Iohannis și Ciucă să le scuipe pe mormintele politicienilor liberali morți în închisorile comuniste. „Ne pișăm pe voi la infinit” le transmit cu nesimțire înaintașilor! Doi alogeni impuși abuziv la conducerea partidului. Doi impostori incapabili să construiască ceva, dar ahtiați după putere și bolnavi de distrugere.

PNL și-a pierdut busola și a început să se dilueze doctrinar în urmă cu 10 ani. Fuziunea cu PDL, o ramură a fostului FSN, urmașul comuniștilor, se dovedește astăzi fatală. La conferința de presă în care s-a anunțat absorbția PNL de către PSD erau în sală mai mulți foști pedeliști decât liberali autentici.

Dinu Păturică de la Plenița

PDL a fost virusul, Klaus Iohannis a fost infecția (sau infectul) care a ucis PNL, în timp ce Ionel Ciucă este groparul partidului.

Lista liberalilor care au sfârșit în închisorile comuniste este lungă. Cei mai mulți au fost arestați pentru că nu au vrut să-și încalce principiile și nu s-au încovoiat în fața terorii comuniste.

Nu este cazul lui Ciucă, el însuși un comunist. Un general care a implicat Oștirea în jocuri politice, care a umilit funcția de șef al Armatei, care a dovedit ca nu are onoare, principii sau remușcări. Un impostor fără morală sau integritate. Un arivist de un egocentrism sălbatic!

Referindu-se la Dinu Păturica, George Călinescu îl considera „un Julien Sorel valah”, tipul parvenitului care „iese din file și trăiește în afara cărții. Nu este in literatura noastră […] un erou cu acte mai solide de stare civila decât Dinu Păturica”. N-a apucat să-l întâlnească pe Nicolae Ciucă.

Orgoliul, vanitatea si grosolănia îi cultivă lui Ciucă o febră a puterii politice care face din Dinu Păturică un amator.

Dinu Păturică l-a trădat pe Tudor Vladimirescu, nici Ciucă nu stă cu mâinile în sân. A trădat militarii și Armata, apoi liberalismul și PNL, iar lista este deschisă.

Între PNL și PSD există deosebiri doctrinare care ar trebui să le facă imposibilă cooperarea pe termen lung. Cel puțin teoretic. Este atât de elementară diferența dintre cele două partide încât fuziunea lor (de facto) este egală cu renunțarea la orice aspirații doctrinare. Ne putem închipui o „coaliție pentru stabilitate” în care republicanii și democrații din SUA să guverneze împreună?

Când două formațiuni renunță la doctrinele lor, repugnă orice orientare politică, e greu să le mai denumim partide. PSD și PNL sunt doar o gașcă de „ciocoi vechi și noi”.

Nae Cațavencu din Buzău

PSD-ul nu surprinde! După 35 de ani, foștii comuniști au reușit să distrugă opoziția și se asigură că nu-i mai îndepărtează nimeni de la putere. România este Cenușăreasa Europei, codașa tuturor clasamentelor care relevă prosperitatea și bunăstarea unei națiuni și colonia de la marginea civilizației. Aici ne-a adus PSD.

Ciolacu nu este un lider de partid întâmplător. Este exponentul majorității simpatizanților și membrilor PSD. Ciolacu nu este o anomalie a politicii. Dimpotrivă. El este rezultatul degradării și decadenței în care se îneacă România.

Ciolacu este bișnițarul șmecher, escrocul plin de candoare, expresia arivistului din politica românească. Dacă ar fi fost contemporan cu noi, Caragiale l-ar fi creionat pe Nae Cațavencu după chipul și asemănarea lui Ciolacu.

Ironia sorții face ca replici celebre ale personajului din piesa „O scrisoare pierdută” să fie parcă rostite de Ciolacu. „Fraților! După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat! Ce eram acuma câtva timp înainte de Crimeea? Am luptat și am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber-pansismul! Ieri întristarea, azi veselia!

PSD a cedat câteva locuri în Parlamentul european, dar a scos din jocul politic singurul partid care ar fi reușit să coaguleze o opoziție reală. E veselie în partidul fondat de Adrian Năstase, pe moștenirea lăsată de Ion Iliescu.

De 35 de ani PSD-ul fredonează nonșalant refrenul „ne pișăm pe voi la infinit”. Poporul îl ascultă captivat și aplaudă frenetic. Ba chiar îl votează, câteva milioane de „idioți utili!”

Tot ce urmărește PSD este stabilitatea. Aceeași „stabilitate” care a scăzut constant nivelul de trai. Care a transformat primarii în boieri locali și parlamentarii în trântori naționali. O stabilitate în care spitalele își omoară pacienții, școlile produc analfabeți, iar polițistul care ucide o copilă pe trecerea de pietoni scapă de pușcărie.

Sasul care a distrus România… pas cu pas

Klaus Iohannis a ucis nu doar PNL, ci și democrația din România. El a adus pretorienii lui Băsescu în PNL. Falcă, Boc sau Blaga sunt astăzi „liberali”. Iohannis i-a impus pe Cîțu și Ciucă în fruntea partidului. Pe Aurescu, Odobescu, Deca sau Turcan miniștri. Șarlatani sau impostori fără nicio legătură cu PNL sau funcțiile în care au fost instalați.

Un infatuat lipsit de calități sau studii aprofundate. Un arogant fără empatie și respect pentru cetățenii României. Un mediocru ales președinte pe valul de ură împotriva PSD. „Ne pișăm pe voi la infinit” a transmis Tândală românilor după ce a făcut din PNL târfa „ciumei roșii”.

Klaus Iohannis urăște România. După două mandate în care a distrus și bruma de speranță pe care o mai aveau românii, lasă țara acolo unde era înainte să fie ales președinte: captiva comuniștilor ascunși sub sigla PSD.

Ciolacu își dorește ca lista comună a PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare să fie deschisă de o femeie. Unele surse o indică pe Luminița Odobescu. De 35 de ani așteptăm să vedem luminița de la capătul tunelului. Dacă se prezintă ca actualul ministru de externe, mai bine ne sting de tot… luminița!

În noiembrie 2023, dottore Ciucă anunța că liberalii au decis, în unanimitate, să meargă singuri în alegerile de anul acesta, „prin noi înșine”. Elucubrant și incapabil să lege o idee clară, generalul, ajuns secretarul lui Ciolacu, a maltratat sloganul lui Vintilă Brătianu și în conferința de presă de miercuri, 21 februarie 2024.

Între timp, „eroul de la Nasiriah” s-a sucit! N-ar fi fost el dacă nu și-ar fi anulat total afirmațiile anterioare. A modificat nu doar sloganul, dar și sigla partidului. PSDNL merge în alegeri cu sloganul „ne pișăm pe voi la infinit”.

Unii abia așteaptă să-i voteze! Cu voluptate.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

Comentariile nu închise.