Dreapta Unită în război cu militarii României

Anunțuri publicitare

Dreapta Unită cere referendum pentru eliminarea pensiilor speciale!” Anunțul, făcut de Cătălin Drulă, este mediatizat discret de mass media.

Liderii Alianței „Dreapta Unită” au fost luni la Cotroceni. Iohannis era la Paris, dar Drulă și Orban oricum nu se așteptau să-l găsească la birou. Așa că, i-au cerut președintelui, în contumacie, să convoace un referendum, taman pe 9 iunie, pentru eliminarea pensiilor speciale.

Nu sunt doar ticăloși, sunt și lipsiți de originalitate. Plagiatori. Băsescu a fost primul care a utilizat un referendum ca vehicul electoral, în alegeri la care ar fi obținut un scor catastrofal.

Cine este „Dreapta Unită”? O clică de securiști, eșecuri și frustrări politice. PMP – un partid adunat din resturile pe care le-a recuperat Băsescu după ce PDL s-a refugiat în PNL. Forța Dreptei – o construcție prin care Ludovic Orban, ex-premier și ex-președinte PNL, încearcă să rămână în atenție. Și USR – o platformă ridicată pe proiectul lui Nicușor Dan și coborâtă tot mai adânc în beznă de Barna și Drulă.

În aparență, războiul lor este cu „pensiile speciale”. În realitate, singurele lor ținte sunt militarii și Armata.Nu e normal să ai speciali care au ajuns să încaseze chiar și peste 58.000 de lei pe lunăUn pensionar special celebru, ca domnul președinte al PNL Nicolae Ciuca, are 19.000 de lei, tocmai a fost crescuta cu 13% pensia speciala”, a declarat luni, președintele USR, Cătălin Drulă.

De remarcat că, în cazul pensiei de 58.000 lei Drulă nu a indicat persoana. A uitat și să menționeze că în primele 300 „pensii speciale” nu este niciun militar, doar magistrați. Pensia lui Ciucă, deși poate părea mare, este considerată una de mizerie printre magistrați.

Mai important, Drulă nu amenință niciodată pensiile speciale ale europarlamentarilor. Cu adevărat nesimțite, toate plătite din bani publici.

Dreapta Unită” și frustrații ei

Pentru ca să reușim să punem în practică un principiu fundamental al democrației, care este înscris în Constituție, și anume principiul egalității în fata legii… într-o democrație, egalitatea în fata legii, sa fie respectată si în cazul calculării pensiilor pentru toate categoriile de cetățeni”, a subliniat și Ludovic Orban.

Fostul lider liberal o face de la înălțimea mediocrității lui. Când ești a treia opțiune a lui Tândală, după Alina Gorghiu și Raluca Turcan, pentru conducerea partidului, ce relevanță mai ai în politică?

Are tupeu Orban să vorbească de egalitate în fața legii? Niciun cetățean al României nu-i este egal militarului. Doar cei dispuși să renunțe la drepturi și libertăți fundamentale, la fel ca militarii, pot reclama egalitate și în privința pensiilor! Pot să fie egali în drepturi cu militarii cei care jură să-și apere țara „chiar cu prețul vieții”, nu filfizonii din politică.

Orban se dovedește fraierul de serviciu. Cade în plasa intereselor obscure ale USR. Este cel puțin inconștiență (aici cuvântul fiind folosit ca eufemism pentru nesimțire) să pretinzi egalitate între persoane față de care statul are tratament diferit.

Dacă dorim egalitate în fața legii atunci să mergem până la capăt.

Parlamentarii să nu aibă pensii speciale, imunitate (de niciun fel), mașini sau telefoane de serviciu, sume forfetare etc… Sunt plătiți generos din bugetul statului, să aibă aceleași drepturi și obligații ca oricare alt bugetar.

Militarii să aibă dreptul la activitate politică, la asociere și sindicat, la participare în societăți comerciale, la grevă și proteste… Abia asta ar fi egalitate!

Orban este victima propriilor frustrări. E greu să mai contezi politic după ce ți-au suflat Cîțu și Ciucă partidul de sub nas. Ciucă are limitele lui, sunt evidente, dar el este președintele PNL astăzi, iar Orban un dizident tot mai patetic.

Minciuna și dezinformarea, arsenal securist

Revenind la „Dreapta Unită” și grija față de pensiile militare. Trebuie să remarcăm și ieșirea publică a altui „fruntaș” USR, Claudiu Năsui.

„România dă 2% din PIB pentru apărare. Dar contează și pe ce îi dă mai exact. În România, o treime din bani de fapt nu se duc pe apărare, ci pe altele. Cele mai mari dintre aceste alte cheltuieli ele fiind pensiile speciale.

Vă dați seama că una e să cumperi armament și să antrenezi soldați de banii aceia, alta e să plătești pensii speciale ca să iasă lumea la pensie de la 45 de ani. Și apoi tot ei se plâng că le pleacă oamenii. Pensiile speciale nu ne vor apăra de ruși.”

Năsui și „Dreapta Unită” nu manifestă niciun interes pentru apărarea Țării. Le este indiferent ce se întâmplă cu România. O gașcă de progresiști educați în Occident.

Armata nu este reprezentată în „Dreapta Unită” pentru că ei nu dau doi bani pe militari. România este doar o vacă de muls pe care ar abandona-o la prima amenințare serioasă.

Pentru anul 2024, MApN are un buget de 8 mld. euro. Pensiile militare de stat reprezintă mai puțin de 8% din acești bani. În perioada 2023-2027 România va investi peste 60 mld. euro în înzestrarea Armatei. Sume aprobate de Drulă și Năsui în Parlament. In cei cinci ani, militarii în rezervă și retragere vor costa statul mai puțin de 3 miliarde de euro. O sumă egală cu cea alocată de USR în PNRR doar pentru… consultanță.

Lumea nu iese la pensie la 45 de ani” cum crede Năsui. Dacă există astfel de cazuri ele sunt excepții, nu regulă.

Apărarea României se face cu militari! Tehnica, indiferent cât de sofisticată ar fi, fără soldați nu valorează nimic. Iar „oamenii” pleacă din Armată scârbiți de atacurile furibunde ale acestor trădători. Pensiile militare nu sunt pensii speciale, iar cei care le primesc chiar ne apără de ruși. În mod cert nu ne apără Drulă și Năsui.

Banii publici sunt buni pentru partide, nu pentru militari

Nu vom relua argumentele care demontează retorica celor din „Dreapta Unită”. Sunt atât de multe și evidente încât doar lipsa educației și a bunului simț ar împiedica o persoană onestă să realizeze manipularea acestor trădători.

Dacă tot amintește Năsui de ruși, cei de teama cărora tremură Europa, am putea încerca să înțelegem cui folosește stupizenia USR. Pentru că demersul lor este prostie în esență pură sau … ordin de zi pe unitate. România are atât de multe probleme astăzi încât retorica „pensiilor speciale” nu doar că nu aduce voturi, dar ajunge să irite.

Electoratul a înțeles că „pensiile speciale” au impact zero asupra bugetului. Oricum nu pot fi eliminate integral, poate cel mult scăzute. O eventuală modificare legislativă va produce efecte doar pentru viitor. Asta este oferta electorală a partidelor din „Dreapta Unită”? Nimic despre țară și dezastrul produs de PSD și PNL?

În general „Dreapta Unită” nu propune nimic. Au fost la guvernare. Au făcut praf PNRR-ul și achizițiile din pandemie. USR singur a primit, în ultimii 3 ani, 90 mil. lei de la Bugetul Național. Totalul banilor cu care românii sponsorizează partidele a depășit 700 mil. lei în perioada 2021-2023. De ce plătesc românii opulența partidelor?

Întotdeauna, în astfel de situații, întrebarea elementară este: cui folosește războiul cu Armata României al celor din USR și „Dreapta Unită”? Este evident că nu le aduce plus electoral. Mai mult, își irosesc resursele pe un subiect imbecil, ieșit din atenția publicului. Nici măcar mercenarii din mass media nu-i mai acordă multă importanță.

Interesați de sabotarea Armatei României pot fi rușii, dacă ar avea vreo intenție să ne atace. La fel de interesați sunt și americanii sau occidentalii. Fără Armată suntem o țară lăsată la mila partenerilor. O zonă care poate fi ușor transformată în teatru de operații militare.

Banii Armatei din bugetul familiei Năsui

În interiorul USR sunt multe personaje cu trecut dubios și loialitate îndoielnică față de România. Un exemplu este Claudiu Năsui. Un individ cu o ipocrizie specifică politicianului lipsit de scrupule.

Claudiu Năsui a absolvit Liceul Francez „Anna de Noailles” din București în anul 2003. O instituție particulară de învățământ unde taxele anuale depășesc 10.000 de euro. Ulterior și-a luat licența în economie la Universitatea Paris-Dauphine / Franța și a urmat un master la Universitatea “Luigi Bocconi” din Milano / Italia. Alte zeci de mii de euro în taxe și întreținere pe care le-a cheltuit tânărul Năsui, din averea familiei. De unde atâția bani?

Dorel, tatăl deputatului USR, a fugit din țară, în anul 1986, imediat după nașterea juniorului Claudiu. Direct în SUA. Nimeni din familie nu a avut de suferit, într-o perioadă în care rudele din străinătate erau motiv de linșaj.

Năsui senior revine în România după Revoluție, în vara anului 1990. Era reprezentatul unei companii americane, înființată în același an împreună cu fratele său, fost economist șef în… Centrala Peștelui. Cei doi vând Ministerului Apărării, condus de Victor Stănculescu, echipamente Motorola la prețuri supraevaluate, producând un prejudiciu de peste 8 milioane de dolari. Bonus, scot toată valuta din Întreprinderea de Pescuit Oceanic Tulcea.

Ulterior Ministerul de Interne, SRI și STS achiziționează echipamente tot de la frații Năsui. Afacerea „Motorola” a fraților Năsui ajunge subiectul unui dosar penal, tergiversat până în anul 2002, când faptele se prescriu.

Banii familiei Năsui, care l-au ținut la școli simandicoase pe Claudiu, sunt obținuți din fraudarea statului român. Sunt bani furați prin prejudicierea Armatei! Sigur, nu Claudiu Năsui a făcut afacerile și nu Dorel-tatăl este singurul vinovat. Conducătorii Armatei, cei care au permis așa ceva au partea lor de vină. Dar fără aceste „tunuri” Claudiu n-ar fi avut bani de școli particulare.

Pe ale cui interese le reprezintă Claudiu Năsui?

Pentru a înțelege relațiile și conexiunile dintre fapte și evenimente trebuie să citim, deseori, printre rânduri.

În noiembrie 2014, președintele Nicolae Timofti îl numește consul onorific al Republicii Moldova, în statul Illinois / SUA, pe… Dorel Năsui. În ianuarie 2019, Moldova condusă de președintele pro-rus Igor Dodon, îi oferă „consulului” Năsui medalia „Meritul Diplomatic”. O distincție înființată în… decembrie 2018.

Dorel Năsui nu are interese doar în zona comunicațiilor, ci și în cea … medicală. Este membru în consiliul director al TheraTest Laboratories, Inc. din Illinois. O companie care livrează echipamente laboratoarelor din România, prin firma Praxis SRL din Iași.

Claudiu Năsui urăște Armata României, deși i-a facilitat accesul la studii pretențioase. Se pare că nu-i urăște pe „colegii” tatălui său, unii dintre ei generali în rezervă cu pensii mai mari decât are Ciucă. De altfel, Năsui, Drulă sau Orban nu au avut nicio problemă cu „pensia specială” a generalului atunci când erau colegi în Guvern!

Militarii nu au voie să facă politică. În România. Alte țări le permit chiar o formă de sindicat, deși le asigură pensie militară de stat. Dacă tot sunt cei din „Dreapta Unită” preocupați de egalitatea cetățenilor, echitabil ar fi ca politicienii care nu au trecut prin Armată să nu vorbească despre militari! O egalitate firească. Militarii nu fac politică, de ce ar fi subiect de dezbateri pentru cei care au fugit de Armată?

Campania antiromânească „fără pensii speciale” este una orientată aproape exclusiv împotriva militarilor. Sunt aduse acuze mincinoase și este defăimată Armata într-o încercare evidentă de slăbire a capacității de apărare a României.

Între timp, așa cum am estimat (aici) MApN prelungește perioada de recrutare pentru posturile de soldați și gradați profesioniști cu încă 10 zile. Îi așteaptă pe Drulă și Năsui. Să aibă și ei parte de o … pensie specială.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei