Manfred Weber, prietenul lui Rareș Bogdan

Manfred Weber a postat, sâmbătă, pe Twitter, un mesaj prin care își arată susținerea față de cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cu privire la situația fluxului de migranți din Austria.

Mare surpriză, mare! „Prietenul” Rareș Bogdan se simte trădat în adâncul sentimentelor sale nemțești. Germania are care se tăvălea de necaz și durere că nu se joacă Austria frumos cu noi.

În urmă cu trei zile, șeful PPE susținea, la întâlnirea de la Viena în care a încercat să îl convingă pe cancelarul austriac să voteze pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen, că problema migrației nu se va rezolva prin ținerea celor două țări în afara zonei și făcea legătura între veto-ul Austriei și interesul Rusiei de a slăbi UE.

Situația pentru Austria din cauza fluxului necontrolat de migranți este inacceptabilă. Karl Nehammer are tot sprijinul nostru că acest lucru trebuie să se schimbe. Legea Schengen trebuie aplicată din nou în mod corespunzător la frontierele externe ale UE”, a scris sâmbătă pe Twitter Manfred Weber, șeful Partidului Popular European.

Pe 7 decembrie, Manfred Weber devenea primul politician european care făcea o legătură între veto-ul Austriei și interesul Rusiei de a slăbi Uniunea Europeană. El a criticat miercuri, într-o vizită la Viena, poziția guvernului Austriei în chestiunea aderării la Schengen. A spus că, în contextul invaziei ruse din Ucraina, ”Rusia este interesată în divizarea spațiului Uniunii Europene”.

Cu așa prieteni nu e o surpriză că Rareș Bogdan nu înțelege nimic

Austria e o țară mică care are acum 100.000 de migranți ilegali. E o problemă reală, toată Europa lucrează pentru a o rezolva. Dar nu poți rezolva o problemă creând o altă problemă, prin ținerea României și a Bulgariei în afara Schengen”, a spus Manfred Weber într-o declarație transmisă de Digi24.

Austria e partener-cheie, am discutat cu ei. Mi-am dat tot interesul. Simplul fapt că sunt în Viena acum pentru discuții cu cancelarul e o dovadă. Susținem cererile Austriei din perspectiva problemelor cu imigrația, dar până în acest an Austria nu a spus nimic despre Schengen. Nici o problemă nu se va rezolva dacă ținem România în afara spațiului Schengen”. Sunt cuvintele politicianului german înaintea votului din Consiliul JAI privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Dacă mai avea cineva îndoieli în ce privește adevăratele intenții ale Germaniei…

Ironia sorții face ca aderarea la Schengen să fi fost blocată de exact națiunea din care-și trage originile președintele nostru. Germania, prin cei doi proxy (Olanda și Austria), ne-a oferit o mostră despre cât de perfizi sunt „partenerii europeni”.

Și noi, care am ales un ficus pe post de președinte doar pentru că ar fi fost neamț. Un grof îngâmfat care și-a depășit de mulți ani propria incompetență.

Aveam mai multe șanse să progresăm și să fim respectați dacă alegeam un vietnamez.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei