Nu vă inflamați!

Nu vă inflamați!” este corolarul unei conferințe de presă a președintelui României. Una în care, iritat și enervat de întrebările ziariștilor, a reușit să bâlbâie și despre Bâstroe ceva (aici).

Îndemnul, cu valoare de ordin al grofului-îngâmfat, este să ne păstrăm calmul. Un înfumurat cu aere de guvernator ne poruncește arogant: „nu vă inflamați”!

Strămoșii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania… așa că pot să spun ca sunt de aici”. Poate să spună, dar nu simte! Sângele apă nu se face. Părinții lui Iohannis, cei care (probabil) i-au cultivat dragostea pentru țară, au părăsit România încă din anul 1992. S-au stabilit în Germania, dar nu vă inflamați! Iohannis mai stă puțin pe aici.

Ce simte Iohannis pentru România? Repulsie și dezgust! Priviți-l! Este suficient.

Ucraina ne umilește, după ce noi i-am întins mâna, dar Groful de la Cotroceni este indignat că unii români se declară revoltați. Ba chiar ne poruncește: „Nu vă inflamați!”

Ai noștri, inflamați, fac afirmații care nu au încă un fundament dovedit…. Am văzut că la noi o serie întreagă de politicieni s-au inflamat fără să verifice ce se întâmplă acolo… Nu cred că în acest moment e potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date incerte. Ei nu au nevoie să fie certați

Cei care au încercat să facă o problemă din asta nu cred că au înțeles miza acestei perioade …” Pentru Iohannis miza este un post călduț după decembrie 2024. Ce n-ați înțeles?

Să nu-i certăm pe ucraineni! Indiferent ce fac să acceptăm, să ne lăsăm umiliți.

Am mai scris și vom reveni. Bâstroe nu este doar un canal.

Dincolo de Deltă, Bâstroe distruge demnitatea României.

Modul în care Iohannis și Ciucă se raportează la un incident impardonabil este definitoriu pentru cei care au trădat România.

Înalta trădare… regală

La 30 august 1944 Nicolae Manoilescu semna, la Viena, „arbitrajul” germano-italian. România pierdea o parte importantă din Transilvania. Ministrul de externe a fost doar instrumentul, decizia a aparținut regelui Carol al II-lea și partidului său.

Regele conducea dictatorial (la fel ca Iohannis astăzi). În decembrie 1938 înființa Frontul Renașterii Naționale (un fel de coaliție PSD-PNL). Se impunea președintele acestuia și îl declara „unica organizație politică în stat”. Cei care au votat „pentru” cedarea teritoriilor din Transilvania au fost politicienii care-l susțineau pe Carol al II-lea.

Dictatul de la Viena a fost un act de înaltă trădare din partea lui Carol al II-lea și a guvernului său. La 6 septembrie 1940 regele a abdicat. După ce a ciuntit țara, Carol al II-lea pleca din România. Împreună cu amanta și 12 vagoane pline cu bogății.

La 23 august 1944, alt rege al României, Mihai I, semna capitularea necondiționată a României în fața Uniunii Sovietice. Deși mareșalul Antonescu negociase un armistițiu rezonabil, acceptat de ruși, regele și comuniștii au predat țara necondiționat.

Urmare a nesăbuinței regelui, peste 175.000 de militari români au fost trimiși, ca prizonieri de război, în lagărele sovietice. Au mai fost deportați în URSS alți aproape 100.000 de români din teritoriile ocupate de ruși. Capitularea a însemnat un dezastru pentru România, un calvar care s-a întins pe multe decenii.

Capitularea necondiționată a fost un act de înaltă trădare al regelui Mihai I. Antonescu este astăzi condamnat pentru moartea a 230.000 de evrei. Corect! Altfel, cu toate păcatele lui, a fost patriot. Cine a plătit pentru cei 275.000 de români ajunși în lagărele rusești? Vinovații se cunosc! De ce-i ascundem?

La 30 decembrie 1947 regele Mihai I abdica. Pleca din țară cu un alt tren plin cu valori. Plus cea mai înaltă decorație sovietică, ordinul Pobeda, primită de la Stalin.

„Istoria unei trădări naționale – Tratatul cu Ucraina”

Regretatul academician Florin Constantiniu, într-o recenzie a cărții profesorului Tiberiu Tudor „Istoria unei trădări naționale – Tratatul cu Ucraina”, concluziona: „În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se găsi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947)”.

Pe 3 mai 1997, la Kiev, era semnat, de către miniștrii de externe, „Tratatul cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”. O lună mai târziu, 2 iunie 1997, Emil Constantinescu și Leonid Kucima semnau „Tratatul de la Neptun”. La 7 iulie 1997, cu 65 de voturi pentru, 50 contra, 3 abțineri, Senatul României ratifica Tratatul.

România recunoștea dreptul Ucrainei asupra unor teritorii românești integrate anterior, prin forță, în fosta Uniune Sovietică. Se cedau de jure județele Cahul, Bolgrad și Ismail. Canalul Băstroe și portul Ismail, pământ românesc, erau cedate benevol.

Tratatul cu Ucraina a fost un act de înaltă trădare al președintelui Emil Constantinescu. Tratatul încălca Declarația din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României (aici).

Ignorând voința poporului, Emil Constantinescu declara, în iunie 1997, postului de radio Nova Mova din Ucraina: „Suntem dispuși să recunoaștem granițele actuale. Această recunoaștere a realității va forma, într-adevăr , baza Tratatului […] Insula Șerpilor este și ea teritoriu ucrainean.

Pentru că a fost declarat colaborator al Securității, Băsescu a pierdut drepturile acordate, prin lege, șefilor de stat ai României. Emil Constantinescu a fost singurul președinte post-decembrist care nu a mai candidat pentru încă un mandat. După ce și-a trădat poporul a avut decența să se retragă. Pentru trădare ce drepturi pierde un fost președinte?

Nu vă inflamați! Trădarea ne este patrimoniu cultural

Astăzi nimeni nu mai amintește că Delta Dunării, singura deltă din lume declarată integral rezervație a Biosferei, este în întregime pământ românesc.

În schimb președintele României ne spune obraznic: „Nu vă inflamați!

De ce am face-o? Românul are un cult pentru trădare. Nici măcar nu ne mai deranjează să constatăm cum suntem permanent vânduți, înșelați… trădați.

La rândul nostru ne-am trădat toți conducătorii care au manifestat dragoste pentru țară. Ne-am adulat trădătorii. Pe unii i-am ales președinți, deși era evident că nu au decât dispreț pentru români.

Suntem blestemați să trăim într-o țară frumoasă, dar să fim conduși de trădători. Asta ar fi scuza. În fibra poporului român regăsim un masochism straniu. Ne place să suferim, să ne văităm, să ne lamentăm. Altfel, nu facem nimic! Așteptăm să ne salveze partenerii strategici.

Pentru o casă obținută fraudulos, Iohannis n-a returnat nici astăzi banii datorați statului român. În schimb scuipă cu nerușinare: „Nu va inflamați”! Aproape că ne ordonă să-i lăsăm pe ucraineni să facă ce vor în Deltă.

Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră! Dragi ucraineni, nu sunteți singuri! Aveți în România un prieten de nădejde, care vă sprijină în această luptă nedreaptă!” a declarat vineri, 24 februarie 2023, Klaus Iohannis (aici).

Groful de la Cotroceni abia dacă mai adună 15% susținere populară. Practic mai este reprezentativ doar pentru Rareș Bogdan și Nicu Ciucă. Partidul său, cel pe care l-a făcut anexă a PSD, nu trece de 10 procente. De unde știe Iohannis că poporul român dorește să lupte alături de cel ucrainean?

Dacă îi urâm pe ruși, chiar credeți că murim pentru ucraineni?

Îi urâm pe ruși! Asta deși inițial, la sfârșitul secolului al XVIII-lea românii i-au întâmpinat ca pe un „partener strategic”. Apoi au realizat că erau mai vorace decât turcii, mai ticăloși decât tătarii, mai lacomi decât fanarioții.

Îi urâm pe ruși! Ne-au adus comunismul, ne-au furat bogății și teritorii, ne-au deportat sute de mii de români în gulagul siberian. Rușii sunt cei care ne-au impus guverne și ne-au umplut țara de trădători. (Deși în materie de trădare experiența noastră era impresionantă.)

Românii au dezvoltat o ură viscerală față tot ce-i rusesc.

Îi urâm pur și simplu, fără discernământ. De la balalaică și matrioșcă la Cehov și Dostoievski sau Ceaikovski. De la vlădică la opincă, astăzi suntem chiar obligați să urâm tot ce este rusesc. Altfel suntem rusofili sau putiniști.

Nu ne trebuie un Eurobarometru tendențios ca să știm adevărul, îi urâm pe ruși! De ce am fi, însă, obligați să-i iubim pe ucraineni?

În secolul al XVI-lea Țarul Ivan al IV-lea cucerea Siberia. Așezările nou apărute erau numite Ukrainie, adică „de la margine”. Asta ca să înțelegem etimologia unui cuvânt care nu definește o populație ci limitele unui imperiu. În anul 1921 România Mare se învecina la nord cu Rusia bolșevică, Cehoslovacia și Polonia, nu exista Ucraina!

De ce să-i iubim pe ucraineni? De fiecare dată când le-am întins o mână ne-au întors un scuipat. Astăzi este canalul Bâstroe sau românii persecutați din teritoriile ilegal ocupate. Ieri a fost infamia lui Volodimir Zelensky: „Bucovina de Nord a fost ocupată de români” (aici). O insultă pentru care nu și-a cerut niciodată scuze.

În curând Iohannis ne poate cere să mergem pe front lângă ucraineni. Cine nu dorește să moară pentru Zelensky este rusofil sau putinist.

Nu vă inflamați! Toate se întâmplă pentru că Iohannis și Ciucă au interese personale.

Unii au plecat cu trenul, alții au fugit cu elicopterul… până la urmă toți plătesc!

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

4 comentarii

  1. BUMERANGUL APOCALIPSEI VA SA VIE CA LEGE A COMPENSATIEI UNIVERSALE ….,Ceea ce urcă, trebuie să coboare. Ceea ce iese, se va întoarce !!!!!!! ,AMIN.Mdaaaa,romani tineti-va la rusi ca sa intre yankeii=NATO=SUA !!!!!! ,,România prin ministrul de externe a antamat cu SUA, încă din 2021 problema susținerii Ucrainei în privința extinderii transportului pe Dunăre și Marea Neagră, ca parte a unui program special al SUA privind marea Neagră. Despre ce program este vorba și ce a discutat Aurescu în vizita sa în SUA? Este vorba de „Black Sea Security Act of 2022” , un document ce a fost introdus în Senatul SUA vara trecută și a fost adoptat în decembrie de Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA. Pe lângă amenajările de la gurile Dunării, proiectul mai cuprinde și ieea unei prezențe maritime stabile, permanente SUA în Marea Neagră. În acest plan, SUA își propune fie să convingă statele riverane ale Marii Negre să modifice Convenția, fie să fenteze prevederile acesteia punând navele temporar sub pavilion românesc. În acest scop se ia în considerare și crearea unei a patra baze militare americane, pe lângă cele de la Kogălniceanu, Deveselu și Câmpia Turzii. Deci se pedalează puternic pe România, care va deveni astfel o mare bază militară americană în care toate interesele naționale vor fi nu doar subordonate ci și călcate în picioare de interesele SUA.supărătoare nu sunt lucrările la canal, deși existența Deltei Dunării este nu doar vitală ci și ultra strategică, pentru că este posibil ca o mare parte din ea să devină mocirlă, de dragul lui Zelensky și al partenerului strategic pe care nu putem să îi supărăm.Supărătoare sunt atitudinea, minciunile și trădarea guvernului și președintelui României. Iar declarațiile lui Ciolacu sau ale lui Grindeanu, sunt, dupa cum se vede, minciuni neobrăzate, pentru că prin poziția pe care o au, nu aveau cum să nu știe aceste aspecte până săptămâna trecută, dar dă bine la ”imaginea PSD” să se facă că nu au știut și au îndeplinit rolul ”avertizorului public”.
    Si dacă tot vorbim de trădare, să nu uitîm de actul semnat de Adrian Severin la data de 03.Mai 1997 de Adrian Severin la Kiev, Emil Constantinescu la data de 2 Iunie la Neptun si ratificat de Parlamentul Romaniei la 7 Iulie. Este vorba de ”Tratatul cu Ucraina”, prin care semnatarii , caci nu se poate spune Romania, ceda Ucrainei tot ce primise cadou de la Rusi, inclusiv Insula Serpilor. Iar asta se intampla in ciuda sau impotriva ”Declaratiei Parlamentului Romaniei privind referendumul din 1991 în care Romania iși apăra teritoriul și cetățenii. Dar acuma ești declarat trădător dacă pomenești de acea declarație.,,

  2. BUMERANGUL APOCALIPSEI VA SA VIE CA LEGE A COMPENSATIEI UNIVERSALE ….,Ceea ce urcă, trebuie să coboare. Ceea ce iese, se va întoarce !!!!!!! ,AMIN.Mdaaaa,romani tineti-va la rusi ca sa intre yankeii=NATO=SUA !!!!!! ,,România prin ministrul de externe a antamat cu SUA, încă din 2021 problema susținerii Ucrainei în privința extinderii transportului pe Dunăre și Marea Neagră, ca parte a unui program special al SUA privind marea Neagră. Despre ce program este vorba și ce a discutat Aurescu în vizita sa în SUA? Este vorba de „Black Sea Security Act of 2022” , un document ce a fost introdus în Senatul SUA vara trecută și a fost adoptat în decembrie de Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA. Pe lângă amenajările de la gurile Dunării, proiectul mai cuprinde și ieea unei prezențe maritime stabile, permanente SUA în Marea Neagră. În acest plan, SUA își propune fie să convingă statele riverane ale Marii Negre să modifice Convenția, fie să fenteze prevederile acesteia punând navele temporar sub pavilion românesc. În acest scop se ia în considerare și crearea unei a patra baze militare americane, pe lângă cele de la Kogălniceanu, Deveselu și Câmpia Turzii. Deci se pedalează puternic pe România, care va deveni astfel o mare bază militară americană în care toate interesele naționale vor fi nu doar subordonate ci și călcate în picioare de interesele SUA.supărătoare nu sunt lucrările la canal, deși existența Deltei Dunării este nu doar vitală ci și ultra strategică, pentru că este posibil ca o mare parte din ea să devină mocirlă, de dragul lui Zelensky și al partenerului strategic pe care nu putem să îi supărăm.Supărătoare sunt atitudinea, minciunile și trădarea guvernului și președintelui României. Iar declarațiile lui Ciolacu sau ale lui Grindeanu, sunt, dupa cum se vede, minciuni neobrăzate, pentru că prin poziția pe care o au, nu aveau cum să nu știe aceste aspecte până săptămâna trecută, dar dă bine la ”imaginea PSD” să se facă că nu au știut și au îndeplinit rolul ”avertizorului public”.
    Si dacă tot vorbim de trădare, să nu uitîm de actul semnat de Adrian Severin la data de 03.Mai 1997 de Adrian Severin la Kiev, Emil Constantinescu la data de 2 Iunie la Neptun si ratificat de Parlamentul Romaniei la 7 Iulie. Este vorba de ”Tratatul cu Ucraina”, prin care semnatarii , caci nu se poate spune Romania, ceda Ucrainei tot ce primise cadou de la Rusi, inclusiv Insula Serpilor. Iar asta se intampla in ciuda sau impotriva ”Declaratiei Parlamentului Romaniei privind referendumul din 1991 în care Romania iși apăra teritoriul și cetățenii. Dar acuma ești declarat trădător dacă pomenești de acea declarație.,,

Comentariile nu închise.