Gardianul liberalismului

Ciucă, cel mai comunist dintre președinții pe care i-a avut PNL, s-a descoperit recent responsabil cu succesul liberalismului. Preocuparea pentru ideologia liberală a impostorului național este doar demagogie. Nimic nu mai amintește de liberalism in partid de când este Ciucă președintele PNL.

Într-o interpelare adresată fostului lider liberal Ludovic Orban, Ciucă oferă o (altă) mostra de nerușinare!

Domnule președinte Orban, politica postdecembristă a demonstrat că singurul partid viabil de dreapta este Partidul Național Liberal. Doresc să vă întreb dacă în anul 2024 veți contribui la întărirea liberalismului sau la dezbinarea lui?

Răspunsul lui Orban ar trebui să-i provoace frisoane lui Ciucă. Nu se întâmplă. Impostorul este incompatibil cu noțiunile elementare ale liberalismului, dar ține lecții de ideologie liberală.

Nimic surprinzător! Clasa politică din România are o ideologie atât de fluidă încât un procent extrem de redus este atașat unor valori și principii din convingere. Majoritatea se orientează exclusiv în funcție de interesele personale și câștigurile materiale.

În ce-l privește pe Ciucă singurul cuvânt care pare compatibil cu caracterul lui este infect. După instalarea ca ministru al apărării, când Orban era președintele partidului, Ciucă îi răspundea la interpelări cu un cazon „ordonați!” Astăzi îl chestionează despre liberalism și politica de dreapta în România? Unii ar spune că este o dovadă de nesimțire în esență pură. Alții, mai rezervați, i-ar spune doar diletantism politic. Asta și pentru că întrebarea a primit o replică articulată și argumentată.

Ciucă & Co – epigoni liberalismului românesc

Asta mi se pare o jignire, să-mi vorbească mie domnul Ciucă de liberalism.

Deci eu mănânc liberalism pe pâine, ca să zic, de când am pus prima oară mâna pe cărți de filosofie, pe cărți de istorie politică, pe cărți de gândire politică. Sunt activ în mișcarea liberală de la Revoluție, din 1990. Cred că de-a lungul timpului am arătat cu adevărat nu numai că vorbesc și gândesc ca un liberal, dar și acționez ca un liberal.

Atâta timp cât PNL este condus de oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul și cu democrația, care acceptă o funcționare nedemocratică a PNL, care au călcat în picioare toate valorile și principiile liberale, atâta timp cât PNL va fi sluga PSD, el a încetat să existe ca Partid Național Liberal, noi suntem adevărații liberali.

Forța Dreptei, oamenii de caracter care au plecat de la putere, care au avut curajul să spună nu acestui compromis, acestei trădări, acestui act abominabil care a fost săvârșit de Iohannis și conducerea PNL. Care au continuat să apere valorile liberale. Care au continuat să susțină toate angajamentele din campania electorală. (…) Votând împotriva oricărei creșteri de taxe, impozite, contribuții. Votând împotriva oricărei măsuri de pomanageală care este acordată către clientela politică a PSD. Apărând proprietatea privată, susținând mediul de afaceri, noi suntem liberalii astăzi.

Astăzi ei (PNL n.r.) sunt o anexă a PSD-ului.

Liberalismul nu este neapărat acolo unde se poartă numele! Ar trebui să le fie rușine să mai rostească numele PNL, în condițiile în care și-au bătut joc de blazonul nobil al acestui partid, de istoria glorioasă PNL, care e asociat de toate marile realizări ale României moderne. Ei sunt niște epigoni care nu fac altceva decât să distrugă într-un mod jalnic orice fel de încredere în PNL.”

Regrete tardive sau ipocrizie liberală

Orban este un lider politic intrat în derivă. Puțin probabil să mai conteze în politică, la un nivel rezonabil. Poate fi contestat, ostracizat sau acuzat pentru multe din faptele și deciziile lui, dar este mai liberal decât va fi Ciucă vreodată.

Altfel, începutul sfârșitului pentru PNL își are originile în perioada în care la conducere se afla Orban. El l-a susținut pe Florin Cîțu! Tot el l-a introdus în partid pe Nicolae Ciucă.

Orban a fost cel care l-a acceptat pe Ciucă ministru, deși era ilegal să facă asta până când generalul nu trecea în rezervă.

Dacă este să aducem în discuție compromisul, să nu uităm câte mizerii a acceptat Orban de la Iohannis. Unele au fost personale, altele au împins partidul în prăpastia în care se află acum. Dacă ar fi fost atât de preocupat de principiile liberale atunci PNL n-ar fi ajuns târfa trântorului de la Cotroceni.

Orban și-a descoperit verticalitatea și filonul liberal abia după ce Iohannis s-a descotorosit de el. Altfel și astăzi stătea îndoit de șale în fața lui Tândală!

Cu toate acestea, nimeni nu-i poate reproșa lui Orban atașamentul față de PNL. Măcar pentru faptul că este unul din puținii politicieni care a rezistat aproape 30 de ani în același partid. Într-o țară în care cei mai mulți politicieni schimbă partidele mai des decât Tăriceanu nevestele istoria îl va reține pe Orban ca pe un liberal autentic.

Un liberal la fel de ipocrit și demagog ca cei care distrug astăzi partidul.

Impostorul național, un liberal de ocazie

Nicolae Ciucă a fost membru al Partidului Comunist Român. După Revoluție a fost simpatizant al social democraților. Ascensiunea lui militară se datorează PSD-ului. Legăturile de prietenie cu Fifor și alți lideri PSD i-au permis să controleze deplin MApN. Cu mult înainte de a intra oficial în politică. În cele din urmă, modul în care a făcut din PNL o anexă a social-democraților nu are nicio legătură cu liberalismul.

Gardianul liberalismului a devenit președintele PNL într-un simulacru de adunare. Mai aproape de Congresele PCR decât de principiile liberale.

Democrație, stat de drept, separația puterilor” sunt valori liberale pe care Ciucă nu le împărtășește. El a ucis orice idee de democrație în partid. Următorul obiectiv este Țara. „Statul de drept” l-a îngenuncheat când a subordonat Parchetul propriilor interese doar pentru a-și ascunde plagiatul. Despre separația puterilor nici nu a fost vorba vreodată în România.

Proprietate privată, retragerea statului din economie, liberă inițiativă, competiție” sau „dialog și toleranță, pluralism și diversitate, egalitate de șanse și meritocrație” sunt alte valori pe care și le asumau liberalii. Este suficient să trecem în revistă deciziile PNL din ultimii doi ani ca să realizăm că niciuna din aceste valori nu se mai regăsește în partidul condus de Ciucă.

Gardianul liberalismului, dottore Ciucă, este un impostor care nu are nicio legătură cu doctrina liberală. În schimb are tupeu! NU cunoaște istoria liberalismului, dar le reproșează altora lipsa de atașament față de valori cu care el este incompatibil.

Pentru PNL Ciucă este doar un venetic. Un mercenar venit să distrugă ce au construit alții. Din nefericire la fel este și pentru România.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

  1. Din cate imi amintesc, nici Tandala n-a intrat in PNL, statutar. L-au pus direct prezident, el care venea direct de la FDGR :))
    Degeaba au urlat unii ca nu e dupa statut cum ca n-are vechime in partid, etc. S-a dat un “ordin”, de unde, nu stim (nu putem decat sa speculam fara dovezi,..ca la noi) si s-a executat “intocmai si la timp”!! :))
    Asa ca, dupa propria-i experienta a tras concluzia ca se poate orice si si-a “securizat” partidul din care, culmea, nu facuse parte niciodata!!!!

Comentariile nu închise.