Tândală se oferă să conducă NATO

Anunțuri publicitare

România i-a notificat pe ceilalți membri NATO că intenționează să îl nominalizeze pe președintele țării, Klaus Iohannis, drept candidat pentru funcția de secretar general al NATO. Va complica efortul celorlalți aliați de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”. Informația a fost dezvăluită de jurnalista Bloomberg, Jennifer Jacobs, corespondent la Casa Albă, într-o postare pe X.

A fost sursa din care au aflat și românii despre intenția primului turist al țării.

Guvernul României afirmă că nu are astfel de informații. „În clipa de față, în numele Guvernului, nu am date pentru a comunica pe acest subiect… O să vedem. Dacă vom avea informații publice despre asta cu siguranță le voi putea comunica” a declarat purtătorul de cuvânt, Mihai Constantin, la briefingul de presă la finalul ședinței de Guvern de joi, 22 February 2024.

Reținem nuanța. Dacă vor fi informații care să fie făcute publice. Informațiile de ce ar fi secrete? Sau este un subiect care nu interesează prostimea?

Administrația Prezidențială a declarat că „nu comentează zvonuri”. Doar că nu este un zvon. Bloomberg a lansat știrea (aici), dar a fost preluată și de alte publicații respectabile.

Oficialii NATO se tem că intrarea târzie a lui Iohannis ar putea fi văzută ca o divizare a unității alianței, care se confruntă deja cu amenințări de la potențiala revenire a lui Donald Trump ca președinte al SUA. Trump a promis în repetate rânduri că va slăbi apărarea colectivă a Alianței”, scrie și politico.eu.

Ciolacu și PSD, complicii lui Iohannis

Întrebat miercuri seară dacă au existat discuții în coaliție pentru o viitoare funcție a lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a declarat: „Aș fi mândru, ca și (!!) român, ca președintele României să ocupe o funcție politică la nivel mare.” (Mass media a cosmetizat discursul lui Ciolacu. În original premierul s-a exprimat „ca și” … un interlop refugiat în politică: agramat.)

Coincidența este prea mare ca să fie… întâmplătoare. Cei mai mulți comentatori estimează că Iohannis i-ar fi promis lui Ciolacu funcția de președinte al României, în schimbul susținerii depline pentru o funcție importantă șa nivel aliat sau comunitar. Niște ticăloși care tranzacționează România. O consideră moșia lor!

Pentru cei care refuză să înțeleagă, tot circul public din ultimele zile servește doar intereselor personale ale unor nemernici. Iohannis speră un post internațional de unde să continue plimbările exotice. Ciolacu speră să-i urmeze lui Ceaușescu, un alt președinte al României cu studii îndoielnice. Iar Ciucă… îi recită lui Marcel din Nichita „ce bine că ești, ce mirare că sunt!” Bine, Ciucă mai speră și ca DNA să fie blând și să țină seama de trecutul său glorios.

Comasarea, fuziunea celor două partide, devansarea alegerilor prezidențiale, întreg circul public n-a avut niciodată în vedere România sau cetățenii ei. Totul a fost pe… persoană fizică. A auzit cineva în conferință de presă, care a închis discuția despre democrației în România, un singur cuvânt despre proiectele sau programele noului partid unic?

Revenind la Ciolacu și la mândria lui de a-l vedea pe Iohannis într-o funcție importantă. Ce l-a împiedicat să se declare la fel de mândru cu Mircea Geoană adjunctul secretarului general NATO? Practic a doua poziție în ierarhia funcționarilor Alianței. Ar fi trebuit să fie chiar mai mândru, Geoană este un fost președinte al PSD. Mai mult, a obținut funcția singur, fără să tranzacționeze viitorul României.

La fel cum le strigă Ciucă înaintașilor săi liberali „ne pișăm pe voi la infinit” o face și Ciolacu cu ai lui.

Ce îl recomandă pe Tândală pentru o funcție? Oricare

De ce ar fi un român încântat dacă Iohannis ar ocupa o funcție importantă în NATO sau UE? În 9+ ani de mandat, Iohannis doar și-a bătut joc de România și cetățenii ei. Țara asta nu reprezintă nimic pentru el. Un aeroport de plecare în vacante prezidențiale.

Nu-l comparăm pe Iohannis cu Mark Rutte. Ar fi insultător pentru olandez. Este suficient să amintim că în anul 2010 când Rutte devenea premier al Olandei (la doar 45 de ani) Iohannis nu era nici măcar premierul de la Grivco.

Ce argumente are Iohannis, dincolo de un portofoliu impresionant al țărilor vizitate pe banii românilor?

Acuzațiile privind intermedierea unor adopții, care ar fi ascuns de fapt traficul de copii pentru băncile de organe, nu au fost niciodată demontate, dincolo de orice îndoială. Într-un reportaj al TV Antena 1 Sibiu, din anul 2000 este interpelat și Klaus Iohannis (detalii aici). „Rolul care (!!!) l-am avut și care (!!!) l-a avut soția a fost un rol minor” declara agramatul care, la data interviului, era inspector școlar general! Ne mai surprinde de ce școala românească a ajuns atât de jos?

Casele obținute în condiții cel puțin dubioase pot fi un argument? După 9 ani în care Justiția a stabilit prin sentință definitivă că Iohannis a dobândit cu rea credință (fals și uz de fals) un imobil, ANAF nu e capabil să recupereze prejudiciul de 320.000 de euro.

Legătura dintre Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) și Grupul Etnic German, o organizație nazistă din timpul celui de Al Doilea Război Mondial este un alt subiect pe care Tândală l-ar putea aduce în susținere. Președinte FDGR, Klaus Iohannis, a dat în judecată primăria pe care o conducea pentru a obține patrimoniul unei organizații naziste. Un „tun imobiliar” evaluat la câteva miliarde de euro (detalii aici și aici).

Dușmanul României, un președinte care trebuia demis!

De ce am fi mândri dacă Iohannis ar fi ales Secretar General NATO? Nu susține România, a fost un blestem pentru noi și nu este reprezentativ pentru poporul român. Demersul lui Iohannis lovește, însă, crunt în interesele României.

Mark Rutte are susținerea întregului bloc occidental din NATO, cu SUA, Marea Britanie și Germania în frunte (aici). Imixtiunea lui Tândală nu face decât să complice situația. Cu Rusia în prag de integrare administrativă a Transnistriei, Alianța nu-și permite competiție internă.

Iohannis s-a nominalizat singur pentru o funcție care-i depășește cunoștințele și anvergura. Klaus a trimis notificarea prin ambasadorul României la NATO, Dănuț Neculăescu. Fiul unui fruntaș PSD-ist, Dănuț a fost impus în diplomație pe filiera Adrian Năstase – Bogdan Aurescu. Oficialii de la Cotroceni și Guvern mint! Toți știu, dar nu le pasă de România.

Aventura lui Iohannis ar fi cheia unui șantaj care să-i asigure măcar o funcție la nivelul Uniunii Europene. Și-ar utiliza dreptul de veto, dacă nu primește și el o sinecură, una cât de mică. Iohannis angajează România într-o chestiune eminamente personală.

România, pentru că deocamdată este președintele țării, irită Marile Puteri. Mark Rutte și Olanda nu erau chiar prietenii noștri. Să ne amintim că anterior Austriei, Țările de Jos s-au opus aderării la Schengen.

Am devenit sluga Ucrainei și pentru că Iohannis are interese personale. Insulta „Canalul Bâstroe” a fost îngropată. Evaziunea fiscală produsă de cerealele din Ucraina atinge zeci de milioane de euro. Fermierii au pierdut aproape 10 mld. euro și au fost compensați cu 100 mil. euro. Armament, tehnică și muniții am trimis pe furiș, așa că e greu de estimat dezastrul lăsat în înzestrarea Armatei.

Iohannis a avut o influență profund negativă asupra României. Mai are câteva luni, care par o veșnicie. Ura pe care o are față de România provoacă mult rău.

Următoarea lui țintă este NATO. Sau UE, nu e pretențios. Dacă vreți „comasare” sau „liste comune” cu Rusia, luați-l pe Tândală. Este maestrul construcțiilor ireale, inexplicabile, insultătoare.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei