Războiul lor, sfârșitul nostru

Anunțuri publicitare

Pentru mulți din liderii actuali războiul nu mai este o simplă opțiune, a devenit aproape obligație. Politicienii care au condus Europa și America prin pandemie sunt aceeași care au alimentat războiul din Ucraina. Rezultatele, pentru majoritatea covârșitoare, sunt catastrofale. Crize multiple, pauperizarea populațiilor, distrugeri și fracturi sociale.

Este o ticăloșie să pretinzi că dorești binele și prosperitatea unor națiuni pe care te străduiești să le implici în război. Mercenarii mor în Ucraina pentru bani. Pentru ce ar trebui să moară militarii români sau francezi în războiul fratricid care se întâmplă acolo?

Escaladarea conflictului din Ucraina este doar o chestiune de timp.

Ceea ce la început părea doar o idee stupidă a puștiului teribil care conduce Franța (Macron pe numele său de familie), amenință să prindă tot mai clar contur.

Poate că reacția imediată și fermă a unor state ar trebui să alunge temerile. În fond, Germania și Statele Unite s-au declarat împotrivă. Să nu ne mințim! Ambele federații sunt obișnuite să opereze prin intermediar. Dovadă războiul din Ucraina sau blocarea României în afara Schengen.

O reacție la ideea lui Macron a venit de la ministrul apărării din Lituania. Acesta a declarat că țara sa nu se opune fundamental ideii de desfășurare de trupe terestre occidentale în Ucraina. În urmă cu două zile, președintele Cehiei a declarat că „este timpul să luăm în considerare toate opțiunile disponibile și să nu le respingem apriori”. Petr Pavel a adus în discuție și ideea unei „coaliții a celor dispuși” să participe cu trupe. Această „Coalition of the Willing” nu este o propunere originală. A fost utilizată de americani pe timpul invaziei din anul 2003 a Irakului.

În replică, Rusia a dat cel mai puternic mesaj de până acum ideii aberante a lui Macron de a trimite armatele statelor membre NATO în Ucraina.

Marionetele conduc Europa

Rachetele TOPOL-M ale Rusiei au fost recent înlocuite cu cele Yars RS-24. Acestea sunt rachete intercontinentale de o precizie uluitoare. Au o marjă de eroare de doar 200 de metri la un parcurs de peste 10.000 Km. O singură astfel de rachetă poate trimite Franța în epoca de piatră. În ceea ce privește capabilitățile de a fi oprită din drumul său, acestea sunt zero. Nimic nu o poate opri. Mai mult, în apropierea destinației, se separă în rachete individuale, fiecare cu ținta sa. Iar după detonare se așterne liniștea.

Este cât se poate de clar că Rusia nu mai este dispusă la concesii. În cazul conflictului din Ucraina s-au depășit nu doar limitele diplomatice sau ale bunului simț, ci și orice alte limite pe care ni le-am putea imagina.

Amestecul Occidentului este nu doar general recunoscut, dar și unanim acceptat. Imaginați-vă că Rusia ar începe să înarmeze statul Texas pentru a se putea rupe de SUA. Cum ar reacționa SUA? E limpede pentru oricine că există limite care, în Ucraina, sunt ignorate de NATO.

Ceea ce semnalizează Moscova este determinarea sa de a nu mai accepta modificarea „liniilor roșii”. Răbdarea rușilor pare ajunsă la limită, iar tot ce se va întâmpla este, din păcate, la mâna ramoliților și proștilor pe care Occidentul îi are în funcțiile cheie. O situație absurdă care e pe cale să ne împingă într-un conflict absolut nebunesc și cu adevărat final pentru viața de pe Pământ.

Mulți analiști afirmă că declarația lui Macron este una vizând o ipotetică independență militară a Europei față de SUA. O inepție! Ca toți politicienii europeni, Macron este doar o marionetă. La fel ca Zelensky, Petr Pavel sau Iohannis, nici Macron nu face absolut nimic de capul său.

Războiul și eroii în izmene

Ideea că salvarea frontului ucrainean nu poate veni decât prin implicarea „independentă” a altor țări în conflict este iresponsabilă. De-a dreptul criminală!

Mass media este sufocată de eroi în izmene. Echipe de comando formate din tot felul de „radu tudor” sau „generali NATO în rezervă” se zvârcolesc de grija și dragostea pentru Ucraina. Toți acești viteji manipulează opinia publică inoculând ideea că războiul împotriva Rusiei nu este doar iminent, dar și singura soluție.

Dragă Radule, dacă iubești atât de mult Ucraina, democrația europeană și războiul de ce nu mergi voluntar pe front? Sunt brigăzi întregi de exaltați care fac asta pentru bani, tu poți să o faci din convingere!”

Rusia și-a pus în alertă nu doar rachetele terestre, ci și submarinele nucleare. Foarte probabil acestea vor lua poziții în apropierea coastelor americane, astfel încât amenințarea să fie cât se poate de transparentă.

Provocată și iritată Rusia poate lovi nuclear, fără drept de apel, orice țară membră NATO care se implică în Ucraina.

De asemenea, în cazul în care SUA s-ar decide să răspundă, submarinele rusești pot lovi din apropiere punctele strategice pentru a slăbi capacitatea americană de coordonare, dar și pentru a permite ICBM-urilor rusești să câștige un avantaj strategic. Practic este scenariul Sfârșitului Lumii. Din păcate la asta se ajunge atunci când te joci cu focul.

Războiul din Ucraina nu este unul „neprovocat”. Dacă evaluăm obiectiv situația constatăm că nimeni din zona asta a lumii nu are de câștigat în urma războiului. Nici măcar Ucraina. Teritoriul ei se va contracta mai mult decât s-ar fi întâmplat dacă ar fi negociat cu rușii. Doar diletanții și trepanații nu admit sau nu realizează cine câștigă din acest război.

Când Planeta ajunge la mâna unor… indispensabili

De data aceasta Rusia tratează totul extrem de serios. „Linia roșie” a devenit atât de fragilă încât e greu să mai fie mult timp abuzată. Să nu uităm că în conflictul din Ucraina Occidentul a început de la „nu ne implicăm”. A continuat cu „acordăm doar echipamente de protecție”. Pentru ca apoi să se ajungă la „dăm arme defensive”, urmat de „dăm arme ofensive” și de „dăm avioane, rachete cu rază lungă de acțiune etc”. Acum se discută despre garanții de securitate și intervenția cu trupe.

Partea ciudată într-un conflict nuclear e că nimeni nu crede în el. Absolut toți jucătorii știu că un asemenea conflict e primul și ultimul pentru întreaga umanitate, astfel încât trebuie să existe responsabilitate în țările care dețin arme nucleare.

Până acum, de-a lungul întregului război rece de după Războiul Mondial, întreaga lume a rămas pe linia de plutire ca efect al responsabilității părților. Ceea ce, într-un mod paradoxal, nu mai e valabil acum. S-a ajuns la o situație absolut aberantă întrucât marionetele fără personalitate sunt împinse în față. Când „liderul lumii” e un bătrânel ramolit, care nu-și coordonează nici propriile mișcări sau gânduri, și când toți ceilalți subordonați puși în linie la frâiele statelor europene sunt niște prostovani fără creier, n-ai cum să nu te aștepți la rezultate precum cel din prezent.

Sigur, o astfel de abordare este rusofilă sau putinistă. Toți cei care condamnă războiul și nu aplaudă ororile din Ucraina sunt troli. Adevărații patrioți, eroii libertăților fundamentale sunt cei care alimentează războiul. Chiar dacă ulterior nu ei vor muri și nu ei vor fi cei care își vor îngropa fii, tații, frații, rudele…

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei