Dottore Ciucă – groparul Armatei, salvatorul națiunii

Anunțuri publicitare

Ce om sănătos la cap așteaptă de la dottore Ciucă salvarea națiunii? Poate doar cei care l-au impus în funcție sau legiunile de pretorieni, fidelizați cu sinecuri și favoruri. De fapt, primii doar speră să nu strice prea mult. Ceilalți se roagă să reziste „șefu” în funcție suficient cât să se înfrupte copios din resursele pe care le au la dispoziție.

Ce argumente au cei care-l promovează pe Ciucă drept soluția salvatoare pentru România? În afara banilor, ce interese au cei care încearcă să ne insulte cu „soluția Ciucă”? De la Radu Tudor și Rareș Bogdan, până la Zuckerman și Iohannis, plus un întreg aparat de propaganda, toți zugrăvesc un impostor în culorile succesului.

Din ianuarie 2014 și până la numirea ca prim-ministru și președinte al PNL, Ciucă a adunat doar eșecuri, a semănat doar dezbinare și a fost originea sau subiectul unor scandaluri care au afectat profund Armata. A folosit Armata în interes personal construindu-și o rețea de influență greu de destructurat. De la el așteaptăm salvarea?

Omul de zahăr al propagandei

E bine că dl. Ciucă e prim-ministru al României. Nimeni nu înțelege apărarea așa cum o înțelege el, care este fost ministru al Apărării și fost șef al Statului Major. Nu există om mai respectat în Europa și în SUA (…). Sunt foarte încurajat cum merge România și cum are Ciucă grijă de treburile astea„, a declarat duminică, 11 septembrie 2022, ultimul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, retras de la post în ianuarie 2021.

La începutul lunii iunie 2022 Biden a numit alt ambasador. Un diplomat mediocru, fost atașat cultural în România. Nici astăzi nu a ajuns în Capitala noastră, dar nu-i grabă. În perioada 2012-2015 însărcinatul cu afaceri al SUA a condus Ambasada de la București. La fel cum se întâmplă de aproape doi ani cu David Muniz. Americanii au interese strategice militare în România. Interesele economice se limitează la exploatarea feroce a servilismului românesc.

Pentru cine e bine cu Ciucă premierul României? Cum „nu există om mai respectat în Europa și în SUA” este evident că Biden, întregul Congres al SUA și toți șefii de stat europeni sunt mai puțin respectați. Dacă „nimeni nu înțelege apărarea așa cum o înțelege el” bănuim că Zelensky și generalii lui au fost consiliați de dottore Ciucă. Altfel, n-ar fi rezistat peste 200 de zile asediați de ruși.

Cuvinte goale. Manipulare! O altă acțiune slinoasă de susținere a plagiatorului național.

Dottore a condus sau influențat determinant deciziile în Armata României aproape 8 ani. Starea Armatei, după toată această perioadă, reflectă capacitatea lui de a gestiona macrosisteme. Nu minciunile și falsurile unor bătălii care n-au avut loc sau ale unor fapte de eroism și profesionalism care nu s-au întâmplat.

Nimic din ce a făcut Ciucă în cei 8 ani nu-l recomandă pentru funcția actuală. Dimpotrivă, ar fi trebuit să facă obiectul mai multor cercetări disciplinare și penale.

Un general în luptă cu Armata sa

Ca premier dottore Ciucă decide politicile salariale și asigură pensiile seniorilor noștri. Ca șef al Armatei a fost responsabil de salarizarea personalului activ și de veniturile militarilor în rezervă și retragere.

Salarizarea Armatei cunoaște umilințe niciodată atinse anterior. Cu dottore Ciucă șef al Apărării militarii au fost lăsați ultimii în grila de salarizare. Cu el ministru militarii nu și-au primit drepturile legale. Mai mult, ajuns premier, printr-un artificiu ticălos a mutilat și majorarea pe care o prevede legea.

A asigurat un nivel de salarizare decent pentru structurile centrale și generalii săi, dar majoritatea Armatei este umilită cu venituri la nivelul salariului minim pe economie. A tolerat sau ordonat o politică salarială care face ca Armata să beneficieze de cele mai puține drepturi dintre toate instituțiile sistemului național de apărare, deși legislația este comună.

Militarii în rezervă nu au fost niciodată umiliți cum se întâmplă de când Ciucă a ajuns șeful Armatei. Nu a intervenit niciodată în sprijinul lor. Nu a avut nicio ieșire publică în care să susțină drepturile rezerviștilor. Niciodată dottore Ciucă nu a rostit răspicat, în public, că „pensiile militare nu sunt speciale”.

Ciucă nu are absolut niciun merit în ce privește Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. A încercat, însă, de nenumărate ori să o amendeze în defavoarea militarilor. A solicitat schimbarea perioadei de referință, a bazei de calcul, modificarea vârstei și a condițiilor de trecere în rezervă.

Ca ministru și premier dottore Ciucă nu a intervenit niciodată să asigure militarii în rezervă de angajamentul statului privind respectarea obligațiilor asumate față de ei. Dimpotrivă, una din primele dispoziții ale sale a fost suspendarea aplicării indexării pensiilor militare în anul 2021.

În anul 2022 ajustarea veniturilor pensionarilor militari a dezbinat iarăși rezerva Armatei, iar pentru anul următor indexarea legală va fi evident amputată, la ordinul premierului Ciucă

Inițiativele legislative care urmăresc eliminarea unor nedreptăți și inegalități, pe care le simt dureros militarii în rezervă, sunt blocate tot de camaradul Ciucă.

Epurarea Armatei în democrație

Dottore Ciucă a desfășurat o amplă operațiune de politizare și epurare a Armatei. Simultan cu subordonarea Oștirii intereselor diferiților politicieni, sau implicarea directă în politică, s-a străduit din răsputeri să scape de generalii și ofițerii incomozi. Chiar dacă unii dintre aceștia s-au bucurat o perioadă de mărinimia impostorului, la primul semn de opoziție au fost marginalizați și ulterior eliminați.

Trecerea în rezervă a militarilor cu experință, onoare și integritate a fost compensată printr-o furibundă modificare a cadrului legislativ. A permis, astfel, încadrarea a sute de ofițeri, mulți dintre ei direct în grad de maior sau locotenent colonel, fără absolut niciun fel de experiență militară, unii nici măcar profesională.

A avut interese directe în modificarea abuzivă a normelor. Soția generalului Ciucă a beneficiat de practicile ilegale prin care un subofițer trecut în rezervă la vârsta de 48 de ani este re/chemat în activitate, în aceeași zi, cu gradul de locotenent colonel.

La data numirii lui Ciucă șef al SMG, încadrarea cu personal a Armatei depășea 70%. În luna octombrie 2019, când se angaja politic, deși era cadru militar în activitate, gradul de încadrare era sub 50% și a continuat să scadă. Campaniile de recrutare înregistrează tot mai multe eșecuri, iar încrederea populației în Armată a scăzut la un nivel greu de imaginat.

Inepțiile unor proiecte gen „domnu’ Șeli în Armată” nu fac decât să scadă și mai mult interesul resursei umane de calitate. Epurarea susținută de dottore Ciucă a provocat dezechilibre care nu vor fi surmontate nici peste o generație.

Ciucă a implicat Armata în disputele politice dintre Cotroceni și PSD. Va rămâne în istorie ca singurul șef al Apărării suspendat din funcție. Un general care încasa solda fără să aibă prerogativele funcției. Un ofițer care a încălcat legea angajându-se politic, la vedere, deși purta uniforma militară.

Moștenirea lui Ciucă

Premierul Ciucă este cel care decide politicile economice și fiscale ale României. Ca șef al Armatei dottore a fost responsabil de resursele alocate Apărării.

Cu toate acestea, niciun program de achiziții inițiat și/ sau desfășurat sub conducerea lui Ciucă nu a produs operaționalizarea unor capabilități reale. S-au achiziționat soluții tehnice uzate fizic și moral. Echipamente incompatibile sau imposibil de integrat într-o arhitectură coerentă. Singurele achiziții au fost… contractele de achiziție.

Aviația militară este incapabilă să asigure banale misiuni de poliție aeriană. Echipajul unui elicopter, plecat să salveze pilotul unui avion, moare în misiune din cauza condițiilor meteo. Asta este moștenirea lui Ciucă. Orice intervenție de rutină are mai mari șanse să sfârșească tragic decât să-și atingă obiectivele.

Marina militară  este celebră doar prin multele episoade din „telenovela corvetelor”. Trei ani de tergiversări și niciun vinovat! Altfel, misiunile pe care le poate îndeplini se rezumă la alungat pescărușii și cormoranii. Un dragor de mine este avariat exact de dispozitivul exploziv pe care-l căuta. Ăstea sunt Forțele Navale după 8 ani cu Ciucă.

Nicio brigadă din Forțele Terestre nu este complet echipată și înzestrată. Achizițiile au produs situații comice. Nu este posibilă interoperabilitatea măcar în interiorul unei brigăzi. Armata este incapabilă să restabilească circulația rutieră peste un pod avariat pentru că nu are echipamentele necesare asigurării trecerilor peste cursurile de apă. Armata după Ciucă are capabilitățile limitate la ceremonii și angajamente deșarte.

Infrastructura este într-o stare de degradare dramatică. S-au alocat sume importante pentru bazele americane sau multinaționale în care militarii români nu au acces. În rest, majoritatea cazărmilor sunt ruine care pun în pericol siguranța soldaților noștri.

Ciucă a avut la dispoziție, doar pentru înzestrare, peste 15 mld. euro. A cheltuit toți banii, plus încă 30 mld. euro credite de angajament (datorii), iar soldații nu au nici măcar o pereche de bocanci cumsecade.

Degradarea reputației educației militare

Dottore Ciucă a bulversat întregul sistem de învățământ militar și de evoluție în carieră. Un sistem în care nu competențele și cariera fac diferența ci diplomele plagiate și influențele oneroase. O discreditare a studiilor militare care altădată defineau elita Armatei.

Masterul de conducere sau studiile de licență finalizate la UNAp, licența în inginerie obținută la ATM sau „echivalări” subiective ale unor diplome din străinătate, îl califică astăzi pe un ofițer să ocupe funcții de comandă și conducere de la nivel batalion până în structurile centrale ale MApN.

Despre doctoratul său, plagiat dincolo de orice dubiu, s-a vorbit și se vor mai face încă multe dezbateri. Subiectul n-a adus în atenție doar lipsa de onoare a unui general, dar și depravarea unui sistem care produce anual pseudo-doctori incapabili să se exprime în limba română.

Evoluția în carieră nu există decât pentru cei aflați în proximitatea grupurilor de interese controlate de dottore Ciucă. Se cultivă obediența, servilismul și supunerea oarbă. Se tolerează grobianismul, mitocănia și abuzurile.

Educația militară pregătea tinerii pentru viață într-un sistem al valorilor bazat pe morală, principii corecte și onestitate. Au rămas doar amintirea și câteva excepții care supraviețuiesc tot mai greu.

Grupuri de indivizi fără scrupule sau teamă de consecințe au subordonat Armata intereselor și influențelor politice. Onoarea și demnitatea militară sunt noțiuni scoase din dicționar. Prevalează corupția și abuzul în formă continuată.

„Treburile astea”, dezastrul în care ne afundăm

Sunt doar câteva din zecile, sutele de exemple care-l recomandă pe Ciucă drept originea dezastrului din Armată. Vom reveni pentru a trece în revistă sau a le reaminti pe cât mai multe dintre ele.

Dottore Ciucă a fost 40 de ani militar. S-ar putea crede că este un profesionist desăvârșit. Un individ în ale cărui vene sângele are nuanțe kaki. Aiurea! Ciucă este generalul care și-a abandonat ostașii, ofițerul care și-a vândut cinstea și probitatea, militarul care și-a trădat camarazii și colegii.

Românii așteaptă ca dottore Ciucă să-i scoată din crizele care lovesc zilnic țara. Un general care făcu praf Armata, deși i-a oferit educație și l-a suportat patru decenii.

Poporul așteaptă ca dottore Ciucă să aibă compasiune și înțelegere pentru suferințele și nevoile majorității. Un comandant care și-a sacrificat Oștirea pe altarul lăcomiei de funcții și putere.

Națiunea așteaptă ca dottore Ciucă să aducă echilibru și solidaritate într-o societate dezbinată și profund polarizată. Un ofițer fără onoare, care a împărțit Armata în obedienți și indezirabili.

Va fi o așteptare lungă și plină de dezamăgiri.

Sunt foarte încurajat cum merge România și cum are Ciucă grijă de treburile astea” spune Zuckerman. Nu știm care sunt „treburile astea”, dar noi toți ar trebui să fim îngrijorați tocmai pentru că dottore Ciucă ar avea „grijă” de ceva. De orice! Tot ce atinge el se transformă în dezastru și apocalipsă.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

2 comentarii

  1. Cred că domnul Ciucă e total nevinovat ! Nici domnia sa nu înțelege ce are lumea cu el. Până și „soldatul simplu” are mai multă personalitate. Orice mafiot cu ceva tupeu îl poate convinge să facă sau să nu facă ceva. Cetățeni maghiari au în posesie mediul, cadastrul și alte câteva structuri strategice. Din nefericire pentru România ca să o controlezi e suficient să manevrezi o marionetă precum …. !

Comentariile nu închise.