Dottore Ciucă, un Joker penibil

Anunțuri publicitare

Dottore Ciucă, acest academician de anvergura Elenei Ceaușescu, n-a înțeles niciodată libertățile și drepturile fundamentale. Protestele, petițiile, cererile de orice natură îi provoacă o greață de care se eliberează doar când îl vede pe Ciolacu.

Marcel este un alt produs (rebut) al școlii românești. Nu este clar dacă deťine o diplomă de bacalaureat, iar cea de licență are valoarea promisiunilor electorale. Un plagiator și un impostor au ajuns să decidă soarta educatorilor din România.

După legendară bătălie de la Nasiriah și cumplitele lupte cu pensionarii, dottore Ciucă este astăzi în război cu Educația. E un conflict mai vechi, o frustrare pe care o poartă încă de pe băncile școlii.

De ce să înveți sau să elaborezi lucrări originale, când poți să furi? De că spui adevărul, când poți să minți? De ce să unești, când e mai ușor să conduci dacă dezbini?

Dottore Ciucă negociatorul

Greva din Educație nu a apărut din senin. Nu este rezultatul mofturilor liderilor de sindicat. Nici o manipulare ca cele prin care Iohannis sau USR au scos tinerii în stradă, să le susțină ambițiile politice. Greva este expresia disperării care a cuprins societatea.

Firesc ar fi să se extindă. Nu doar angajații din învățământ resimt șocul politicii antiromânești a Guvernului PSD-PNL.

Greva l-a surprins pe dottore Ciucă, prin solidaritate și pentru că este prima după 18 ani. Partidul Unic era convins și-a subordonat deplin societatea, iar poporul e prost și lipsit de reacție.

Dottore Ciucă s-a văzut obligat să negocieze. Arogant, manipulator și mincinos, generalul are un singur obiectiv: să dezbine. Este „talentul” cu care a condus permanent.

Mai întâi, a încercat spargerea grevei. Prin mediul academic, colegii săi de doctorat. SNSPA și Universitatea București s-au delimitat de grevă. Prima nici măcar nu este clar ce fel de instituție de învățământ superior este. Cât despre Universitatea București… vai! ce cloacă a ajuns „nava amiral” a învățământului românesc.

Apoi, a ordonat lacheilor din presă să-i linșeze mediatic pe liderii de sindicat. Mai mult, au apărut influenceri mass media, care încearcă să convingă populația că dascălii au salarii mari, prin urmare cererile lor sunt lipsite de fundament. A organizat și o conferință de presă, împreună cu un reprezentant al elevilor și unul al părinților. O încercare ticăloasă de învrăjbire a părților afectate de grevă.

În cele din urmă, a apelat la argumente stupide sau idioate. „Nu sunt bani la buget” sau „nu ne permitem dezechilibre prin creșterea veniturilor doar în Educație”. În cele din urmă, nesimțirea a atins paroxismul cu „eu mă apropii de sfârșitul mandatului, nu ar fi onest, nici corect și nici principial să predau un mandat care să aibă probleme.” Cum să asociezi onestitatea cu Ciucă?

Dottore Ciucă multivalentul

Greva din Educație n-a preocupat foarte mult Partidul Unic. Dottore Ciucă însuși este mai preocupat de ciolan și ciolacii care-l pot lăsa fără funcții decât de problemele învățământului românesc. De altfel, când aloci Educației un buget inferior Apărării este clar că nu pregătești viitorul țării. Poate distrugerea, prin achiziții idioate sau ilegale.

Mai erau doar 2 zile până la declanșarea grevei, iar Ionel și Marcel încă se luptau, nădușiți, pentru ciolan. Miza era identificare unei poziții convenabile pentru eroul de la Nasiriah. Dottore e mai mereu în genunchi, ce naiba era așa greu să găsească poziția?

Pe surse, dottore Ciucă ar putea fi ministru la Dezvoltare, Apărare sau Interne. Unii l-au văzut la Mediu, iar cei mai timizi (doar) șef la Senat. Polivalența și antecedentele sale îl fac eligibil pentru orice. Inclusiv participant la Survivor.

La Apărare și Interne e firesc. A făcut de râs o uniformă, de ce n-ar mai face una? A dorit să transforme Poliția Militară în instrument de control al populației, așa că ceva tangențe cu „ordinea publică” ar avea.

A coordonat campania de vaccinare. Pe unele spitale civile chiar le-a militarizat în pandemie. E bun și la Sănătate. A avut în subordine o rețea sanitară cu peste 15.000 de angajați în care a cultivat corupția. Are calități!

Dottore Ciucă ar putea ocupa și portofoliul lui Novak. CSA Steaua are bugetul peste Ministerul Sportului. Și la Ministerul Familiei are loc Ciucă. Famiglia este cea care l-a promovat și îi asigură, încă, supraviețuirea politică.

Ministerul Muncii îi vine „mănușă”. Va susține cauza pensionarilor așa cum a făcut cu militarii în rezervă. Și salarizarea bugetarilor o va sprijini tot ca pe cea a militarilor.

Greva ar avea o soluție cu dottore Ciucă ministru al Educației. A avut activitate universitară, este doctor și are chiar un masterat obținut peste Ocean. A inventat și câteva cuvinte, deci are contribuții aduse limbii române.

Dottore Ciucă vizionarul

Dottore Ciucă a găsit argumente irefutabile în relația cu profesorii-greviști: „greva ne afectează inclusiv economic pentru că părinții nu pot să își lase copii singuri acasă și nu se duc la serviciu”. Gâgă este premier (încă)! Urmează o vacanță de 3 luni, cu cine rămân copiii acasă? Profesorii sunt bone? Școala există pentru a merge părinții la serviciu? Asta a înțeles dottore Ciucă din Educație?

Simultan cu greva profesorilor Guvernul Ciucă, prin vocea ministrului muncii, a anunțat o veste bună: vârsta de pensionare va crește la 65 de ani. Este soluția social-liberală pentru deficitul bugetului de pensii.

Creșterea vârstei la 65 de ani este primul pas. Guvernul va crește vârsta de pensionare, treptat, până când selecția naturală va limita drastic numărul de beneficiari.

Digitalizarea și automatizarea elimină anual sute de mii de locuri de muncă. Sunt de notorietatea soluțiile la care au apelat deja cei din HORECA sau lanțurile de hypermarket-uri. Urmează și alte categorii socio-profesionale.

Pe măsură ce vârsta de pensionare crește, apetența angajatorilor pentru resursă umană tânără devine mai mare. Va fi tot mai greu pentru cei în vârstă să-și găsească un loc de muncă. Peste 10-15 ani, când tinerii de astăzi ating pragul vârstei de 50 de ani, vor deveni indezirabili pe piața muncii. Un fenomen pe care l-a suportat fiecare generație. „Nu există țară pentru bătrâni” nu este doar o metaforă!

Fără un loc de muncă nivelul de trai scade. Din șomaj sau mila Guvernului nu-ți poți permite multe. Întreținerea sănătății (alimentație, sport, medicamente etc) va avea, evident, de suferit. Câți vor mai atinge vârsta pentru pensionare după 10-15 ani de stres și condiții umilitoare?

Modificarea vârstei de pensionare nu este un efect al creșterii speranței de viață în România. Dimpotrivă! Aducerea în atenție a unei astfel de decizii, în contextul grevei din Educație nu face decât să sublinieze aroganța și sfidarea actualului Guvern

Dottore Ciucă arogantul

Ciucă și Ciolacu atât de convinși sunt că vor câștiga disputa cu profesorii încât n-au acordat importanță negocierilor. Dimpotrivă! Își permit aroganțe, intimidarea și persiflarea sindicaliștilor.

Dottore Ciucă este rezultatul corupției și degradării care definește scena politică românească. Un joker dispus să-și asume orice rol, doar pentru a rămâne în joc. Un joker malițios și lipsit de scrupule.

Deși ocupă funcții în Guvern, de aproape 4 ani, dottore Ciucă are privirea unui câine oropsit de fiecare dată când apare în public. Aproape că se citește în ochii lui disperarea prizonierului. Chiar dacă nu se pricepe la nimic, dottore Ciucă este condamnat să fie ministru. Nu există supraviețuire politică în afara Guvernului.

Iohannis a dat foc țării pentru a-și instala plagiatorul premier. Nimic nu-l recomanda pe Ciucă pentru altceva decât, eventual, câteva investigații ale DNA. Între timp, dottore Ciucă aruncă țara în haos de dragul unui scaun guvernamental.

Greva din Învățământ provoacă disconfort, în primul rând pentru părinți și elevi, dar nu numai. Nu este, însă, aceasta rațiunea existenței unei astfel de acțiuni? La ce ne-am aștepta de la o grevă? Spectacole în aer liber, bere și mici?

La fel ca grevele din transportul public, Justiție sau Sănătate, mișcările sindicale intenționează să pună presiune, tocmai prin disconfortul creat. Imaginați-vă o grevă a lucrătorilor de la Salubritate. Abia atunci vom înțelege importanța socială a fiecărei familii ocupaționale.

Este responsabilitatea Guvernului, a angajatorilor în general, să anticipeze și să evite astfel de mișcări de protest.

Astăzi, dezbinarea și intimidările sunt singurele răspunsuri ale Guvernului dottore Ciucă. Un plagiator și un impostor nu pot accepta că poporul are un nivel de toleranță, de suportabilitate, limitat.

Nu poți desfide populația la nesfârșit. Decât dacă ești inconștient. Sau ești prost!

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

Comentariile nu închise.