Unde te duci tu, generale?

Cred că cei mai mulți știu unde te duci tu, generale! Președinte la Senat. De la Incitatus n-a mai avut vreun Senat așa mândrețe de armăsar. După ce ai făcut franjuri Apărarea și ai adus țara în pragul dezastrului, ca șef al Executivului, era normal să conduci și Camera superioară a Legislativului.

Unde te duci tu se alege praful. Ce lași în urmă este tragic, ce vine după tine dramatic.

În anul 1969 canadianul Laurence Peter lansa principiul care-i poartă numele. Se întâmpla la doi ani după ce în Plenița doljeană vedea lumina zilei pruncul Nicolae Ionel Ciucă. Premoniție sau coincidență? Peste o jumătate de secol Nicușor stingea lumina. Mai întâi în Armată, apoi în toată țară.

Principiul lui Peter afirmă că „într-o ierarhie, fiecare angajat va fi promovat până la nivelul lui maxim de incompetență”. Peter susținea că „pe termen îndelungat, multe posturi vor fi ocupate de persoane incapabile să-și asume responsabilități”. Un angajat, după mai multe promovări, va ajunge într-o poziție ierarhică în care nu va mai avea competențe, blocând și șansele de afirmare ale celorlalți.

În ce-l privește pe dottore Ciucă principiul și-a probat valabilitatea cu mulți ani în urmă. Ce s-a întâmplat după ține de corupția și camorra care controlează România.

Cine nu recunoaște în dottore Ciucă un umil oportunist dominat de obediență și mediocritate? Asocierea competenței cu impostorul de la Nasiriah nu-și găsește corespondent nici măcar în cariera militară. În politică, însă, e banc sec.

Nicu Ciucă nu se poate lăuda decât cu distrugerea Armatei. Sistematic, cu o pasiune demnă de o cauză mai bună.

Ce argumente decente l-ar fi recomandat drept salvatorul națiunii? Groparul Armatei a fost cioclul economiei ca premier și va fi spaima legilor ca șef al Senatului.

„Unde te duci tu, Nicule”, cu drapelele tale de luptă?

„Unde te duci tu, Nicule” a fost refrenul de jale care a însoțit lacrimile pretorienilor săi în ultimele săptămâni. Sfârșitul era aproape, îl simțeau toți, chiar dacă generalul încerca să-i asigure că încă rămâne „la butoane”.

Paula! Paula! fii bărbată!” îi repeta dottore gl.mr. Paula Cristea, șefa sa … din cabinet. Singura soție de general care a primit un număr egal de stele cu soțul.

Icoanele si drapelele de luptă ale unităților pe care le-a avut în subordine când era cadru activ sunt obiectele cu care a venit și cu care pleacă din sediul Guvernului”, a precizat jurnalistul TVR Vlad Ungar, după demisa generalului (aici).

Așa am aflat că premierul avea biroul „decorat” cu drapele de luptă. Nu putea să-și aducă un ficus? Eventual pe cel care-l ține în lesă.

Un general care și-a vândut camarazii se încăpățânează să se raporteze la cariera militară!

Un trădător care a umilit militarii, și i-a sacrificat pe altarul ambițiilor sale politice, continuă să întineze simbolurile Oștirii.

Un impostor lipsit de onoare și demnitate se agață disperat de imaginea Armatei.

Altfel, cel care a scris știrea cu „drapelele de luptă” este cel puțin ignorant. Ciucă nu putea avea în birou „drapele de luptă” pentru că ar fi încălcat regulamentele militare. Bine, în ce-l privește asta n-ar fi fost o problemă. Repulsia lui pentru legi și Constituție este notorie. Cu toate acestea, în biroul fostului premier erau doar replici ale unor steaguri de identificare.

Dincolo de acuratețea informațiilor rămâne grotescul situației! Ce caută simboluri militare în biroul șefului Executivului? Cabinetul prim-ministrului nu este unitate militară și nici muzeu. Asta deși a găzduit exemplare rare din scursura dâmbovițeană.

„Unde te duci tu, generale?” Cui lași modestia ta legendară?

Fără lipsă de modestie am asigurat stabilitatea țării” se laudă plin de infatuare impostorul național. Și Ceaușescu asigura stabilitatea țării. Dacă „stabilitatea” este barometrul realizărilor atunci cum să ne mire că dottore cochetează cu dictatura? Niciun regim nu are mai multă stabilitate decât dictatura.

În noiembrie 2022 România avea o inflație de 7%, un an mai târziu depășea 15%, iar astăzi este 11,23%. O inflație provocată, întreținută și exploatată de Guvernul Ciucă. Niciodată în ultimele două decenii prețurile nu au cunoscut explozia din ultimul an.

Când Ciucă își aducea icoanele în Piața Victoriei, economia avea un ritm anual de creștere de 2,4%. După mai puțin de doi ani și-a adunat odoarele, a tămâiat și a lăsat urmașilor o economie în colaps. Una care își reduce la jumătate creșterea față de trimestrul anterior.

Sunt doar două exemple, dar lista poate continua pe zeci de pagini.

În „perioada Ciucă” am avut o creștere economica iluzorie, bazată pe consum și inflație. Gradul de îndatorare al României a depășit cu mult limita de alerta. Guvernul Ciucă lasă probleme incomensurabile de mediu, justiție, sănătate, educație, dialog cu societatea civila…

Sistemul creat de Ciucă presupune instituții supranumerice, parazitare, proasta administrare generală si locală, o infrastructură de țară subdezvoltată, resurse strategice prost exploatate sau cedate intereselor externe etc.

„Fără falsă modestie” Ciucă lasă moștenire… Apocalipsa. Sărăcie, corupție, abuzuri, dezbinare, sinecuri politice… O țară fără busolă, obiective sau ambiții. Una care gâfâie să supraviețuiască.

Modest, cum îl știm, a declarat că va merge acolo unde este nevoie de el!

Du-te Nicule, nu te opri! „Acolo unde este nevoie” de tine ar fi cam „unde a dus mutu’ iapa”. Doar că în situația noastră a dus-o prin toate țările exotice. Și cu avion de lux.

Unde te duci tu, Nicule, du-te învârtindu-te!

Nicolae Ciucă se află, de peste 10 ani, la nivelul superior al deciziei. În Armată, politică, Legislativ și Executiv.

Ciucă a îngropat personal sau a contribuit direct la distrugerea Armatei! A compromis grav programele de înzestrare. A viciat și corupt sistemul de recrutare, educație și formare. A distrus sistemul medical și de asistență socială a militarilor. A corupt managementul resurselor umane și a anulat șansele modernizării Armatei. A înlăturat perspectiva promovărilor pe competență și profesionalism. A cultivat obediența și propriul grup de interese, iar ca ministru și premier a înlăturat total controlul civil asupra Armatei.

După Armată a venit rândul Țării. Toate „talentele” din cariera militară și le-a extrapolat în Guvern. După 18 luni n-a înțeles nimic și poate jura că habar nu are ce se întâmplă cu România.

În mod firesc Nicu Ciucă începe să coboare. E greu de crezut că nu va fi devorat în malaxorul intereselor de partid.

Nu orice politruc cu stele este și politician.

Generalul Ciucă a demonstrat că este opusul ideii de politician. El este doar un executant cu funcții de conducere. O marionetă care bate din călcâie când tușesc stăpânii.

Altfel, amară mai este bucuria din demisia doctorului Ciucă.

Am schimbat un plagiator cu un farsor. Ciucă a avut funcții importante și o carieră, dar s-a dovedit o mediocritate tragică-comică. Ciolacu a condus barca lui Dragnea, mașina lui Haissam și o covrigărie în Buzău. Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor!

Să nu ajungem să-i ducem dorul plagiatorului Ciucă! România a mai traversat perioade în care PSD își subordona feroce țara.

Cu toate astea, du-te Nicule! Dar nu uita! Toți cei ca tine au plătit decontul!

Ce ironie! Mutu de la Cotroceni a numit mai mulți premieri PSD decât a reușit Ion Iliescu!

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei