Vizita de complezență

Anunțuri publicitare

În presa ucraineană vizita lui Zelenski la București abia a fost observată. În schimb mass media românească s-a întrecut în ode și temenele. Cu Antena 3 și Gâdea vârf de lance, secondați de Digi24, tovarăș de nădejde, presa românească (cu puține excepții)  și-a așternut obediența la picioarele eroului de la Kiev.

Ce am obținut? În primul rând, acorduri bune legate de arme. Nu vă pot dezvălui totul acum, muniția de artilerie e bifată și, la fel, întărirea sistemelor antiaeriene – bifată. Încă pregătim anumite lucruri care vor avea un impact puternic. Un centru de pregătire pentru piloții de F-16 se organizează acum în România, iar piloții ucraineni vor fi printre primii care se vor antrena aici”, s-a lăudat Zelenski după vizita în România.

Ce a mai obținut liderul de la Kiev? Rute mai multe și mai rapide pentru cerealele ucrainene. Iohannis însuși a anunțat că  a fost stabilită „dublarea capacității lunare de tranzit prin porturile românești la 4 milioane de tone de produse agricole”, explicând că prin România traversează circa 60% din volumul total al exporturilor de cereale din Ucraina.

Zelenski a recunoscut că România i-a oferit Ucrainei „15 pachete militare” de la începutul invaziei ruse. Urmează, firesc, „pachet militar nr.16”.

Producția industriei românești de apărare este „la sub 10% din nevoile Armatei Române”. Nu producem sisteme de apărare aeriană. Stocurile de muniție ale Armatei nu acoperă necesarul a două zile de luptă. Militarii români sunt prost echipați, instruiți și plătiți. Nu au nici măcar pachete de hrană.

Ucraina n-ar avea nevoie de tehnica noastră veche, provenită din Rusia sovietică. Cea cumpărată din Occident este second-hand, dar abia intrată în înzestrare nu poate fi, legal, casată sau donată.

Cum adunăm 15-16 „pachete militare”? În mod cert liderii noștri n-ar face ilegalități prin care să saboteze capacitatea de apărare a României!

Nu-l mai obligați pe Iohannis să viziteze România

În privința minorității române din Ucraina Zelenski a răspuns arogant „pentru mine problema nu e presantă (…) Îmi pare rău că nu mă pot gândi mereu la toate problemele mici”. Despre adâncirea canalului Bâstroe nici măcar ziariștii nu au avut curajul și decența să întrebe.

Vizita lui Iohannis în România nu a trecut neobservată pentru mass media de la București. S-a întâlnit cu un individ în haine de vânător.

Ce a obținut Iohannis după vizita lui Zelensky? Promisiunea că se va încerca oprirea colmatărilor pe Canalul Bîstroe și demersuri prin care Ucraina să admită că limba moldovenească nu există.

Pe 22 martie 2023 Maia Sandu declara „Astăzi am promulgat Legea care confirmă un adevăr istoric și incontestabil: limba de stat a Republicii Moldova este cea română… Cei care ne-au zis decenii la rând că noi, cetățenii Republicii Moldova, vorbim limba «moldovenească» și nu româna – au urmărit un singur lucru: să ne dezbine.

De ce-l preocupă pe Iohannis o limbă pe care nici Moldova nu o recunoaște? De ce nu i-a cerut lui Zelensky să recunoască și inexistența limbii klingoniene sau păsăreasca?

Apoi, Tândală n-a priceput nimic din scandalul dragării canalului Bâstroe! Problema era decolmatarea pe adâncimi foarte mari, nu colmatarea! Tare mândri trebuie să fie cei care l-au votat! Când doarme pare inofensiv, aproape inteligent.

Zelenski și Iohannis au căzut de acord să ridice relațiile româno-ucrainene la nivel de parteneriat strategic. Ce își propune România să obțină dintr-un astfel de parteneriat? Renunțarea la canalul Sulina ca singură rută navigabilă pe Dunăre și integrarea Bâstroe în rețeaua TEN-T? Un Schengen local pentru contrabandiști? Mai puține drone și aparate de zbor românești distruse de Ucraina pe teritoriul nostru?

România nu a obținut nimic! A fost, iarăși, umilită. Practic Zelenski a venit să îi înmâneze lui Iohannis lista de cumpărături. Am aflat astfel că liderii de la București au subordonat România intereselor ucrainene.

Sluga proastă a Europei

A obținut și Ciolacu ceva, „un compromis în ceea ce privește minoritățile”. De ce un compromis? Sprijinul nostru este un compromis?

Cele două state își vor recunoaște reciproc diplomele din Educație. Cu alte cuvinte plagiatorul Ciucă va fi doctor și în Ucraina, iar licența îndoielnică a lui Ciolacu îl poate propulsa jurist la Kiev.

Un alt „compromis” din care câștigă doar Ucraina. Cetățenii ucraineni vor putea să aibă pretenția unor locuri de muncă, într-un stat UE, la nivelul diplomelor universitare obținute în cel mai corupt stat din Europa.

Ciolacu a obținut și o ședință comună de guvern, cu omologii ucraineni, la Kiev. De ce? Care este rostul unei astfel de aventuri? În afara irosirii unor resurse și a pierderii timpului, ce speră Guvernul României să realizeze pe timpul deplasării la Kiev?

Să notăm că atitudinea liderilor noștri este cea a unor slugi. Zelensky a stat câteva ore în România. Îmbrăcat neglijent, arogant și cu atitudine de trimis imperial. A băut o cafea cu Iohannis, după care a făcut turul televiziunilor aflate pe statul de plată al Puterii.

Ulterior s-a lăudat cu obiectivele pe care le-a bifat într-un reel la fel de obraznic și zeflemist ca întreaga vizită. Bonus, a chemat și Guvernul României la Kiev, doar vine sluga la stăpân, nu invers.

Ciolacu a declarat ieri că România a adus 3000 de cetățeni ucraineni din Israel. A fost o rugăminte a forurilor europene. Statul român nu a plătit nimic. Zelensky spune că sunt doar câteva sute de ucraineni transferați prin România  (aici). Ce a adus Ciolacu din Israel? Ce caută să meargă personal acolo? A băut apă după Iohannis și s-a îmbolnăvit de „turism”?

Votați PSD și PNL! Cu ei la conducere, umilințele pe care le suportă România sunt interminabile. Românilor se pare că le place.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

  1. Elveția – Belarus la fotbal 3:1 la pauză, 3:3 la final. In plus cred că faceți o confuzie ,,interesantă,, (nu am găsit alt termen) între vînător și vînat … Adică Zelenski ,,vînează,, arme cu care să se apare de vînători. Nu i așa ?!

Comentariile nu închise.